|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? część VII
Witam. Można?
![]() Ja też do ekstremalnych bladziochów nie należę, a szkoda.:C Za szybko mnie słońce łapie. Ja raz poszłam bez makijażu do lekarza, to kazał mi badania na anemię zrobić. ![]() A jak mi ktoś mówi, że jestem za blada, to odpowiadam jednym zdaniem: Szlachta ma białą skórę, a plebs chodzi opalony
|
|
#32 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam i ja
![]() Jestem wielkim bladzioszkiem ale w przeciwieństwie do większości z Was jestem nim z musu, ponieważ nie mogę się opalać . A opalona cera niesamowicie mi się podoba...Ale skoro już jestem "królewną śnieżką" robię wszystko by jak najlepiej wyglądać dlatego wątek jest jak najbardziej dla mnie .
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak kiedyś było, jak ktoś opalony, to znaczyło, że robol, że w polu robi.
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to mogę polecić Sudocrem, bo on w moim przypadku widocznie pomógł. Do tego regularne mechaniczne (ale delikatne) peelingi, duuużo nawilżania, blokery i totalny zakaz gmerania przy twarzy (zero wyciskania, drapania etc.). Stosowałam również domowe kuracje jak chociażby maseczka z aspiryny, miodu, tonik z zielonej herbaty etc. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
A jakich podkładów bladzioszki używacie?;>
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Póki co mam z miss sporty 01 czy jakoś tak,ale szukam jaśniejszego
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A podkłady to różnie: revlon photoready, revlon cs wymieszany z oriflame very me albo missha perfect cover
Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-12-26 o 17:25 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam 2 ulubione, ale też mogłyby być ciupinkę jaśniejsze.
Nie obraziłabym się.:PI jest to Clinique redness solutions 01 i bb cream TonyMoly cutie beauty 02 pure angel amy.:P (tylko tutaj numerek to nie odcień, a typ skóry do której jest przeznaczony. )Ja przy swojej bladej twarzy lubię mieć mocniej podkreślone brwi i oczy. Tak ładnie wtedy kontrastuje. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31229210]mi sudocrem nie pomógł ani trochę Ja sudocremu używam tylko na podrażnienia po goleniu i w tym przypadku się sprawuje.
|
|
#42 |
|
Are you talking to me?!
|
Z podkładów prym u mnie wiedzie Armani Lasting Silk 02. A z bb kremów - Skin 79 Dear Rose, Skin79 Homme, Skin79 Hot Pink oraz iFiony - czerwona i niebieska
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
swoją drogą w wigilię tata stwierdził, że jestem za blada do czerwonej szminki
Możliwe to w ogóle, żeby jasna cera do tego koloru nie pasowała ?
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31229317]swoją drogą w wigilię tata stwierdził, że jestem za blada do czerwonej szminki
Możliwe to w ogóle, żeby jasna cera do tego koloru nie pasowała ? [/QUOTE]Moim zdaniem właśnie to bardzo pasuje do siebie. ![]() Oj, tata się nie zna
|
|
#45 |
|
Are you talking to me?!
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31229317]swoją drogą w wigilię tata stwierdził, że jestem za blada do czerwonej szminki
Możliwe to w ogóle, żeby jasna cera do tego koloru nie pasowała ? [/QUOTE]Nie. Moim zdaniem dobrze dobrana czerwień pasuje do każdego typu urody A jeśli zawsze nosiłaś usta w kolorze nude, to dla taty wyglądałaś po prostu dziwnie. Z resztą, dla taty pewnie zawsze będziesz "córeczką tatusia" i nagłe pojawienie się latorośli w czerwieni na ustach mogło u niego wywołać palpitacje serca. Zwłaszcza kiedy latorośl nagle wygląda dojrzale i kobieco
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Ojej... Czyżby w końcu normalny wątek dla bladych?
O jasnych podkładach jest oddzielony wątek... Z podkładów z wyższej półki ja mogę polecić Bobbi Brown Alabaster w sticku, Illamasque RF 115/,133 najjaśniejsze odcienie Armaniego. Dobre opinie na wątku podkładowym miały też chyba MUFE, NARS w odcieniu Siberia, Laura Mecier i chyba jeden odcień YSL. Z półki średniej i niższej prym wiedzie Bourjois HM w odcieniu 51 i Revlon ColorStay w odcieniach Ivory i Buff. Do tego jasne są najjaśniejsze odcienie amerykańskich podkładów L`oreal , Inglot LW100, odcień Very Me z Oriflamu (nazwy podkładu nie pamiętam)... Najjaśniejsze odcienie najłatwiej znaleźć wśród minerałów i BB kremów (i oczywiście kosmetykach profesjonalnych). |
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Możliwe to w ogóle, żeby jasna cera do tego koloru nie pasowała ? [/QUOTE]Mój ojciec za to bojkotuje wszelkie błyszczyki twierdząc, że wyglądam jakbym była wiecznie zaśliniona. ![]() Wracając do kwestii podkładów: dużo nazw już padło i pewnie większość z nich przetestuję jeżeli próbki byłyby dostępne, ale czy macie swoich faworytów jeżeli chodzi o krycie? Biorę pod uwagę również zakup korektora Max Factor Panstik - ponoć kryje idealnie i można go stosować na większych powierzchniach, ale ciekawa jestem, czy są dostępne naprawdę jasne odcienie.
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
BB Elemong, już druga tuba
chociaż już mi się powoli nudzi i chciałabym coś nowego. na początku pięknie mi twarzy wygładzał i rozjaśniał, nawilżał nawet, teraz działa już jak zwykły podkład. ale jego jasność i umiejętność dostosowania do koloru skóry jest szokująca, po nałożeniu go moja twarz wygląda naturalniej niż bez makijażu. jest superkryjący, używam raczej tyko na problematyczne sfery, pięknie wtapia się i nie widać, że mam go np. tylko na policzkach, a pod nimi już nie mój drugi typ to Revlon Colorstay Ivory, co prawda trochę za ciemny, ale absolutnie nie do zdarcia i dlatego używam na "wyjścia" następny jaki będę kupować to też jakiś BB krem, jeszcze nie zdecydowałam jaki |
|
|
|
#49 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do szminki to raczej nie chodzi o to, że wyglądam inaczej, czy zbyt dorośle, on po prostu stwierdził, że jestem za blada i powinnam się przybrązowić, zapewne chodziło mu o nałożenie bronzera, może różu ![]() Ale tekst o arystokracji działa na wszystko i wszystkich, więc potem już nic nie mówił
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że jest oddzielny wątek o BB kremach, ale spytam tutaj skoro już padł ten temat - gdzie kupujesz te cudeńka? Widziałam je na Allegro, ale spotkałam się z ostrzeżeniem, że łatwo jest wpaść na podróbkę. ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31229531]Jeśli chodzi o krycie to u mnie missha i revlon cs ![]() a co do szminki to raczej nie chodzi o to, że wyglądam inaczej, czy zbyt dorośle, on po prostu stwierdził, że jestem za blada i powinnam się przybrązowić, zapewne chodziło mu o nałożenie bronzera, może różu ![]() Ale tekst o arystokracji działa na wszystko i wszystkich, więc potem już nic nie mówił [/QUOTE]Mój ojciec podobnie reagował, gdy zaczęłam używać mocnych bloków w lecie. BTW: a jaki odcień Revlonu używasz?
|
|
|
|
|
#51 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim faworytem jest w/w Clinique redness solutions. Cytat:
![]() Mi jedynie przypadł do gustu Tony Moly CB 02 i stosuję go tylko wtedy jak jestem ciut opalona:C Inne mnie zapychały, i były za ciemne, a missha 13 zrobiła mi z twarzy jedną wielką suchą skórkę. A szkoda, bo kolor śliczny.
|
|
|
#52 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
A bb creamy najlepiej na ebayu.
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mieszam go z very me: http://chochlikkornwalijski.blogspot...adziochow.html
Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-12-26 o 18:08 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Mój nienawidzi wszystkiego, co się lepi, a ja jak na złość pokochałam Smackersy i przykrywam usta grubą warstwą melonowo-malinowego błyszczyka .
![]() Swoją drogą kolor owego gadżetu jest całkiem sympatyczny, ale ja jestem zakochana w zapachu.
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
a co daje Sudocrem?
co dostałyście pod choinkę?
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Sudocrem ma działanie antyseptyczne i lekko wysusza m.in. przez zawarty w nim cynk.
W moim przypadku nie tylko radzi sobie z drobnymi niespodziankami, które pojawiają się przed okresem, ale również ujednolicił cerę (płytkie blizny i przebarwienia są mniej widoczne). |
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz spróbuję i zamówiłam sobie na ebayu 3 matowe błyszczyki NYX![]() Mi daje ulgę po podrażnieniach po goleniu. ![]() Ja pod choinkę dostałam od tż perfumy rihanny, a od brata pędzle hakuro. ![]() ciekawe ile kg mi przybędzie po tych świętach. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
na mnie za to wcale nie działa... nasłuchałam się, że cud, że wyczyści, usunie, upierze i posprząta i nic, dosłownie nic nie zrobił
inna sprawa, że próbowałam już różnych marek u20, garniera (jak wiadomo żrącego i z dużą zawartością SLS, alko i cynku), nivei, perfecty, lirene, ziaji itp, mydeł: siarkowego i białego jelenia i nic mi nie pomogło... ale więcej już nie uwierzę w takie cuda na kiju Chociaż jeśli komuś pomaga-super..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

. A opalona cera niesamowicie mi się podoba...

inna sprawa, że próbowałam już różnych marek u20, garniera (jak wiadomo żrącego i z dużą zawartością SLS, alko i cynku), nivei, perfecty, lirene, ziaji itp, mydeł: siarkowego i białego jelenia i nic mi nie pomogło... ale więcej już nie uwierzę w takie cuda na kiju