kochałam się z mężem w 12 i 14 dc JAKA SZANSA? :)To nasze pierwsze podejśćie jesteśmy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 11:48   #31
iguana333
Rozeznanie

Dot.: kochałam się z mężem w 12 i 14 dc JAKA SZANSA? :)

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
To nasze pierwsze podejśćie jesteśmy z sobą 5 lat po ślubie i dopiero teraz dojrzeliśmy do tej decyzji bardzo chciałabym zajść za pierwszym podejściem, jaka szansa??? za którym wam się udało??? Mam cykle 28 dniowe, regularne. Mam 25 lat mąż ma 28
Naturalnie życzę Ci tego by się udało Ale jednak jeśli mogę coś doradzić spróbuj chociaż znaleźć sobie jakieś zajęcie byś ciągle o tym nie myślała, wtedy zazwyczaj się udaje.
Nawet jeśli doszło do zapłodnienia to jeszcze fasolka się nie zagnieździła w macicy. Ok 5-10 dni po zapłodnieniu dochodzi do zagnieżdzenia, przeważnie można to zauważyć po tempce bo wtedy skacze do góry na dzień lub dwa lub w ogóle się podnosi i już utrzymuje na tym poziomie (to najlepszy objaw). Ja też byłam mocno napalona na początku i ogromnie rozczarowana jak się nie udało łącznie z płaczem i lekką depresją, teraz jest mój 10 cykl starań, a taki na serio planowany to 8 cs, tyle że ja mam problem z owulacją i muszę ją wspomagać farakologicznie. Jeśli masz ochotę, lub któraś z was zapraszamy na wątek mamusie i staraczki.

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 16:44   #32
jpatala
BAN stały

Dot.: kochałam się z mężem w 12 i 14 dc JAKA SZANSA? :)To nasze pierwsze podejśćie je

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
o matko... mój coś nawija że jak teraz nie zajdę to może poczekamy do lipca bo coś tam.. NIEEEEEE NIEEEEEEE JA MUSZE TERAZ ZASKOCZYĆ!!!!! KOBIETY ZRÓBCIE COŚ!!!!! nie chce czekać do lipca
Djmoniska -Polecam artykuł na temat dni płodnych i niepłodnych. Znajdziesz tam też informację, w jaki sposób najlepiej ocenić szczyt dni płodnych.
http://kobietapisze.pl/w-poszukiwani...ym/2012/04/02/

Gratuluję również podjęcia decyzji o dziecku. Słyszałaś o testach owulacyjnych? Może chciałabyś spróbować, łatwiej byłoby Ci określić termin owulacji niż latać w tym celu do ginekologa. Informacje poniżej. Trzymam kciuki!
http://kobietapisze.pl/testy-owulacyjne/2012/04/17/
jpatala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 08:06   #33
olimpka85
Raczkowanie

Dot.: kochałam się z mężem w 12 i 14 dc JAKA SZANSA? :)To nasze pierwsze podejśćie je

hej podepne sie pod ten watek bo jestem nowa i nie wiem za bardzo ktory najlepszy
wiec chodzi mi tez o szanse na dzieciaczka
kochalam sie z mezem w dni plodne ( w sb, nd ) . teoretycznie powinnam nadal miec plodne a w dzis owulacje.
ale sluz mi sie zmienil nie jest juz ciagnacy przezroczysty tylko zwykly taki bialawy. strasznie boli mnie brzuch od wczoraj az w nocy sie budze z bolu.
ja najwiekszy zarlok swiata nie mam ochoty wogole jesc - a od slodkiego mnie wrecz odrzuca.
dziewczyny czy mozliwe ze to moja wyczekana ciaza??
aha temperature ciala mam rano 36,6 jak to cos pomoze.
wiem ze test dopiero moge zrobic w dzien okresu wiec czeka mnie jeszcze 2 tyg czekania. .. a ja sie juz niecierpliwie
ten bol brzucha to taki jak jak sie ma okres
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 10:48   #34
Swarovska
Zadomowienie

djmoniska widziałam na innym wątku, że Ci się już udało więc gratuluje!
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-18, 13:48   #35
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
hej podepne sie pod ten watek bo jestem nowa i nie wiem za bardzo ktory najlepszy
wiec chodzi mi tez o szanse na dzieciaczka
kochalam sie z mezem w dni plodne ( w sb, nd ) . teoretycznie powinnam nadal miec plodne a w dzis owulacje.
ale sluz mi sie zmienil nie jest juz ciagnacy przezroczysty tylko zwykly taki bialawy. strasznie boli mnie brzuch od wczoraj az w nocy sie budze z bolu.
ja najwiekszy zarlok swiata nie mam ochoty wogole jesc - a od slodkiego mnie wrecz odrzuca.
dziewczyny czy mozliwe ze to moja wyczekana ciaza??
aha temperature ciala mam rano 36,6 jak to cos pomoze.
wiem ze test dopiero moge zrobic w dzien okresu wiec czeka mnie jeszcze 2 tyg czekania. .. a ja sie juz niecierpliwie
ten bol brzucha to taki jak jak sie ma okres
Według mnie bóle które odczuwasz to są bóle okołouwulacyjne. Jeżeli masz mieć @ dopiero za 2 tygodnie to jest zdecydowanie za szybko abyś odczuwała jakieś objawy ciążowe. Który to cykl starań u Ciebie?
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-18, 15:10   #36
djmoniska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
djmoniska widziałam na innym wątku, że Ci się już udało więc gratuluje!

tak udało mi się za 1 razem

djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 10:21   #37
diatoma
Zadomowienie

dj moniska super, nie ma to jak kobieca intuicja ja tez szybciutkiem czulam ze cos sie dzieje w moim brzuszku! zycze ci spokojnego przebiegu ciąży

powiem ci ze przy pierwszej ciazy tez wariowalam i na bety chodzilam itd i usg co tydzien, a teraz gdybym miala byc ponownie w ciazy juz bym tak nie robilachyba ze by byly problemy.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 11:18   #38
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gratuluję Termin na styczeń/luty, prawda? To zapraszam do wątku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 12:57   #39
olimpka85
Raczkowanie

to jednak nie byly ( a moze i byly ) bole zwiazane z owulacja
udalo sie w 1 cyklu staran
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości