|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: SAN Społeczna Akademia Nauk Warszawa
Ja również nie polecam, głównie z tych samych powodów, które opisane są powyżej. Do tego dochodzi niekompetencja pań w Dziekanacie, a przy próbie zmiany uczelni trzeba stracić duuużo nerwów. Podanie o przeniesienie złożyłam w październiku ubiegłego roku i do tej pory nigdzie się nie uczę, ponieważ SAN nie przesłał moich dokumentów dalej. Przy tym uczelnia, oczywiście nie pozwoli na to, aby straciła jakiekolwiek pieniążki. W związku z tym, przy zmianie uczelni z portfela studenta też trochę ubędzie.
A wykładowcy potrafią czekać z wpisaniem oceny do WD do nowego roku akademickiego... Powodów, dla których drugi raz nie zdecydowałabym się na wybranie SAN-u jest więc cała masa.
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Potrzebuje szczegółów o Społecznej Akademii Nauk w Warszawie, a mianowicie o kierunku Informatyka. Czy warto iść do San-u, jaki jest poziom nauczania, jacy są wykładowcy. Proszę o jakiekolwiek wiek szczegóły, wady, zalety itp. Może ktoś by polecił jakąś uczelnie na kierunku Informatyka ze specjalizacja Grafika komputerowa na I stopniu lib jednolite magisterskie.
Edytowane przez pankrasnal Czas edycji: 2014-06-29 o 23:03 |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Skończyłam mgr filologii angielskiej na SAN (pierwotnie WSPIZ)... cóż ogólnie rzecz biorąc mam mieszane odczucia. W dziekanacie wiecznie bajzel, nic nie wiedzą, wieczne zmiany planu zajęć (trzeba było sprawdzać o 7 rano czy nie zaszły przypadkiem zmiany). Z drugiej strony Pani Ala w dziekanacie bardzo przemiła kobieta, która szanuje studentów i zawsze udzieli informacji i udzieli informacji mailowo (telefonów nikt tam nie odbiera!!!!).
Plusem są niewielkie grupy (15osób max), ludzie z całej Polski a bardzo "rodzinna" atmosfera... Wykładowcy... cóż są ludzie i parapety. Niestety, najfajniejsi wykładowcy są zwalniani. Natomiast, poważaniem są uznawani ci którzy oblewają studentów i robią im warunki (przez co szkoła zarabia). Beznadziejny program nauczania jeżeli chodzi o General- chaos... Inny przedmiot- wymowa... wykładowczyni genialna i ciśnie niesamowicie ale też potrafi przekazać wiedzę. Trzeba uważać na wybór promotora, niektórzy olewają swoich studentów... Inni uważają się za bogów i nie szczędzą chamskich textów czy traktowania studentów z wyższością. Poziom? Zależy od przedmiotu, niektórzy dają 3 za same obecności i nie obchodzi nikogo tu czy student wyniósł coś z zajęć czy przespał. Nikt tu nie dba o rozwój konwersacji. Ogólnie nie był on wygórowany. Dlatego schody na egzaminie PNJA, większość ludzi musi pisać poprawki, a dużo ma warunki... kasa! kasa! Coś co można przyznać za ogromny plus to duża fala materiałów przesyłanych na pocztę grupową. Ogólnie nie poszłabym drugi raz na tą uczelnię... mam wręcz wstręt kiedy myślę o tych wszystkich zjazdach (nie chodzi mi tu o wysoki poziom lecz o niski poziom kultury wykładowców). Jeżeli chodzi o SWPS- ponoć to lepsza uczelnia... uwaga! podwyższają ciągle czesne każdego miesiąca... |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
moja sąsiadka jest na SAN ale w Łodzi na zarządzaniu i z tego co opowiadała to jest zadowolona i z wykładowców i ogólnie z uczelni. Ona już pracuje zawodowo i musiała poszerzyć kwalifikacje zawodowe. Do Łodzi miała troszkę bliżej niż do Warszawy . Zapytam jej czy część wykładowców się pokrywa w Łodzi i w Warszawie.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Witam. W tym roku chciałabym iść tu na fizjoterapię zaocznie. Orientuje się ktoś jak wyglądają studia o tym kierunku na tej uczelni? Warto? Może macie znajomych, którzy za coś chwalą albo narzekają? Szczerze powiedziawszy po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia co do tego.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Czy jest tu ktos kto zaczyna studia od tego roku na kierunku Filologia angielska zaocznie, badź osoby, które już studiują na tym kierunku? Jeśli jest ktos taki, to bardzo prosze o odpowiedź
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Wam szczerze, że w tamtym roku szukałam jakiejś wyższej uczelni, bo chciałam kontynuować naukę po liceum, ale także pracować. SAN w Warszawie wydawał się najlepszym wariantem. Przed rekrutacją jednak postanowiłam zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych. Trafiłam na bardzo dużo pozytywnych reakcji o uczelni, ale pojawiło się także to forum, które mnie zbiło z tropu...a chciałam wybrać się na anglistykę właśnie. Widzę, że Twój post był dodany w 2013 roku i nie wiem, czy bardzo dużo się zmieniło względem Twojej recenzji, ale Społeczna w Warszawie nadal funkcjonuje i ma się bardzo dobrze! A ja jestem mega zadowolona ze swojego wyboru kierunku i zajęć
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#38 |
|
Paulina z w-wskiej Pragi
|
Co sądzicie o tej szkole?
Opłaca się tam studiować? jest znana w Warszawie?
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Hej
czy ktoś studiuje/ studiował architekturę na san w warszawie? Jeżeli tak i mógłby podzielić się informacjami i opinią to poprosiłabym o kontakt
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja i mój chłopak polecamy Społeczną Akademię w Warszawie!
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Tak, ja kończyłem kierunek Architektura i Urbanistyka w Społecznej w Warszawie. O kierunku i wykładowcach nie mogę powiedzieć złego słowa. Co innego ludzie na kierunku, którzy czasem byli odrobinę zbyt "dziwni"
ale to chyba ja tak trafiłem. Mój brat studiujący tu Administrację był zachwycony również grupą. Mam pracę, która pozwala mi udać się na studia podyplomowe, dlatego korzystam z tej możliwości i w trwającej rekrutacji aplikuję na Nauki o Zarządzaniu. Powodzenia i do zobaczenia być może na uczelnianym korytarzu
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Widzę,że opinie sa bardzo rozbieżne. Ja tutaj studiuję i nie narzekam,może dlatego,że uczę sie tego co lubię. Jestem na fizjoterapi, a to zawsze mnie interesowało. Nauki trochę jest to prawda,ale daje się wszystko ogarnąć. Poza tym plusem dla mnie jest to,ze uczelnia umożliwia odbycie praktyk, a co za tym idzie naukę w praktyce, nie tylko teorii. Wykładowcy są raczej w porządku, ogólnie atmosfera jest fajna, ale może to dzięki temu,że mam świętną zgrana grupę
Edytowane przez Aguusiaczeeek Czas edycji: 2016-07-12 o 16:39 |
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Nie jest. W Łodzi zapewne ktoś o niej słyszał, ale tutaj to jedna z tych anonimowych szkółek , zwłaszcza że ma tu tylko małą filię. Jeśli zależy Ci na renomie szkoły w Wawie, to raczej nie jest strzał w dziesiątkę. A ci poniżej zapewne w niej pracją, patrząc po ich jednym poście. Nikt normalny nie loguje się specjalnie na forum, żeby pochwalić szkołę, w której studiuje brat albo sąsiadka. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: SAN Społeczna Akademia Nauk Warszawa i inne
Orientuje się ktoś czy poprawki nadal są bezpłatne?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Kot Czarny - masz rację Panie w dziekanacie ,, nie są pomocne,, to mało powiedziane - jak by mogły zamiast dzień dobry mówiłyby - CZEGO, TU CHCIAŁEŚ, WYNOCHA, MOŻESZ ZAPŁACIĆ I SPADAJ.... Nic Ci nie powiemy, nie masz czego tutaj szukać...
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie, bez spiny
Jak na uczelnię prywatną, to Społeczna w Warszawie jest bardzo dobrą uczelnią. Nie wiem, jak to jeśli chodzi o poziom nauczania było wcześniej, ale teraz....jest bardzo dobrze. Nic złego powiedzieć nie mogę, nawet na panie z dziekanatu ja zupełnie poważnie polecam SAN. Przynajmniej nawet w trakcie studiowania można znaleźć normalną pracę!
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Wybieracie się na Kosmetologie estetyczną do Społecznej Akademii Nauk w Warszawie?
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Tak Scarlett ja jestem na tym kierunku ![]() Tylko ja jestem na studiach zaocznych, a Ty jakie wybrałas? ![]() Fajnie gdybyśmy były razem na roku;D A co do wcześniejszych wypowiedzi tutaj mam trochę do powiedzenia. Byłam na tej uczelni już kilka razy, w dziekanacie też załatwiałam już pewne sprawy i zupełnie inaczej oceniam tą Uczelnię niż niektórzy. Dla mnie to na prawdę dobry wybór i będe polecała ją znajomym
|
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Jesteś na licrncjacie czy magisterce ?
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że niezła dyskusja się stworzyła. Postanowiłam dołączyć, bo szukałam jakiś czas temu opinii o SANie w Warszawie i trafiłam na same pozytywne głosy. Nie zawiodłam się! Szkoła cały czas trzyma wysoki poziom i jest naprawdę sympatycznie
Jeśli o mnie chodzi, to ja jak najbardziej polecam Społeczną Akademię Nauk - kierunek Turystyka i Rekreacja!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

ja zupełnie poważnie polecam SAN. Przynajmniej nawet w trakcie studiowania można znaleźć normalną pracę!