Czy PayU oszukuje swoich klientów? POMOCY - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-15, 16:02   #31
rousse
BAN stały

Dot.: Czy PayU oszukuje swoich klientów? POMOCY

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
No to pewnie z tego powodu jest opóźnienie. Nigdy nie płacę przez blankiety itp bo to po prostu dłużej trwa.
Jak płacę internetowo to od razu wchodzą pieniądze przez PayU, najdłużej czekałam chyba godzinę.
Gdzie wchodzą? Chyba do PayU , bo sprzedajacy nie zobaczy tej kasy wcześniej niż za kilka dni. Możesz o tym po prostu nie wiedzieć jeśli tylko kupujesz... Ja ostatnio dostaję info "nowa wpłata od kupujacego XY..." zlecam wypłatę na moje konto bankowe (nie mam automatycznych ręcznie zlecam), potem widzę, że wypłata zakończona (!) pieniędzy na koncie brak. Po paru dniach łaskawie przesyłają.
Nie chodzi tu o przelewy tradycyjne, po prostu chcą trzymać cudzą kasę i liczyć odsetki.
Kiedyś pieniądze z payU (a raczej to było wtedy PłacęZAllegro) szły szybciej w obie strony, więc na pewno to nie są kłopoty techniczne a zamierzone działanie mające na celu ich korzyść kosztem klientów (bo kasa w tym czasie nie procentuje u klientów tylko u nich )

Cytat:
Napisane przez miang Pokaż wiadomość
Amber Gold ;(
nie zdziwi mnie to
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:22   #32
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
ty też masz z nimi problem?

(...)
z takimi ludźmi co wszędzie spisek widzą

Z PayU korzystam od kilku lat (początki w 2008r.) i nigdy nie miałam problemu w ostatnim tygodniu robiłam kilka przelewów, w tym 4 na allegro i nie było opóźnień itp jak piszecie więc chyba wszystko ok jest

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 17:28   #33
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
z takimi ludźmi co wszędzie spisek widzą

Z PayU korzystam od kilku lat (początki w 2008r.) i nigdy nie miałam problemu w ostatnim tygodniu robiłam kilka przelewów, w tym 4 na allegro i nie było opóźnień itp jak piszecie więc chyba wszystko ok jest
Zapytaj sprzedawców kiedy mają wpłatę na koncie bankowym po prostu opóźnień nie widzisz.
Od kilku lat? PayU powstało w 2011 r., chyba powstało w wyniku fuzji kilku firm. Kilka lat temu to nazywało się inaczej i działało ok .

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-15 o 17:30
Stary 2012-11-15, 18:51   #34
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Zapytaj sprzedawców kiedy mają wpłatę na koncie bankowym po prostu opóźnień nie widzisz.
Od kilku lat? PayU powstało w 2011 r., chyba powstało w wyniku fuzji kilku firm. Kilka lat temu to nazywało się inaczej i działało ok .
bo to wszystko zależy od tego jak skonfigurowane mają konto na allegro sprzedawcy......pieniądze na ich koncie W ALLEGRO ( nazywa się to rachunek płatniczy w PayU) są błyskawicznie, ale, żeby trafiły one na konto bankowe danej osoby to trzeba zlecić wypłatę na dany rachunek bankowy, jest taka opcja " wypłata realizowana automatycznie " gdzie przelewy są realizowane codziennie ( a wtedy w zależności od banku trafiają do 2 dni roboczych) a można też samemu zlecać przelew jak na rachunku płatniczym uzbiera się jakaś większa kwota.... mówię to również jako sprzedawca, nie zdażyło mi się czekać więcej jak 2 dni na pięniądze, przeważnie pojawiają się w ciągu kilku godzin od pojawienia się w PayU.....i tak są zdecydowanie szybciej niż wpłacane bezpośrednio na konto np na poczcie...a jako kupujący powiem, że dla mnie to jest o wiele wygodniejsze wypełnić sobie formularz dostawy i mieć na końcu dane do wpłaty niż przeszukiwać meile wpisywać numery kont sprzedawców itp....

teraz też działa....to, że mieli jednorazowy problem trudno,zdarza się....już jest wszystko ok

doczytałam, że również sprzedajesz... serio czekasz kilka dni na pojawienie się pieniędzy...? w jakim banku masz konto?

Edytowane przez sowaaaaa
Czas edycji: 2012-11-15 o 18:56
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 19:15   #35
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
w moim przypadku księgowali 6 dni, ale na szczęście dostałam dziś wiadomość, że pieniądze wreszcie trafiły w ręce sprzedawcy uff... Nigdy więcej nie zapłacę za pośrednictwem PayU

u mnie to samo- dzisiaj poszło i dostałam informację od allegro że jakaś awaria była

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 19:18   #36
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
bo to wszystko zależy od tego jak skonfigurowane mają konto na allegro sprzedawcy......pieniądze na ich koncie W ALLEGRO ( nazywa się to rachunek płatniczy w PayU) są błyskawicznie, ale, żeby trafiły one na konto bankowe danej osoby to trzeba zlecić wypłatę na dany rachunek bankowy, jest taka opcja " wypłata realizowana automatycznie " gdzie przelewy są realizowane codziennie ( a wtedy w zależności od banku trafiają do 2 dni roboczych) a można też samemu zlecać przelew jak na rachunku płatniczym uzbiera się jakaś większa kwota.... mówię to również jako sprzedawca, nie zdażyło mi się czekać więcej jak 2 dni na pięniądze, przeważnie pojawiają się w ciągu kilku godzin od pojawienia się w PayU.....i tak są zdecydowanie szybciej niż wpłacane bezpośrednio na konto np na poczcie...a jako kupujący powiem, że dla mnie to jest o wiele wygodniejsze wypełnić sobie formularz dostawy i mieć na końcu dane do wpłaty niż przeszukiwać meile wpisywać numery kont sprzedawców itp....

teraz też działa....to, że mieli jednorazowy problem trudno,zdarza się....już jest wszystko ok

doczytałam, że również sprzedajesz... serio czekasz kilka dni na pojawienie się pieniędzy...? w jakim banku masz konto?
Wiem o tej opcji Ja zlecam ręcznie tuż po transakcji wypłata ma status " zakończona" , kasy na koncie bankowym brak. Idzie kilka dni. Inne przelewy na moje konto przychodzą zawsze od razu/max na drugi dzień, mam konto w aliorze. Czemu więc transakcja ma status "zakończona" ? Tego nikt nie wie. I o to chodzi, według mnie to nieuczciwość, po prostu kłamstwo.
Jako kupującemu też mi łatwiej gdy nie muszę wypełniać tych druczków, ale na sprzedajacych payU chce zarabiać.
Stary 2012-11-15, 20:19   #37
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Wiem o tej opcji Ja zlecam ręcznie tuż po transakcji wypłata ma status " zakończona" , kasy na koncie bankowym brak. Idzie kilka dni. Inne przelewy na moje konto przychodzą zawsze od razu/max na drugi dzień, mam konto w aliorze. Czemu więc transakcja ma status "zakończona" ? Tego nikt nie wie. I o to chodzi, według mnie to nieuczciwość, po prostu kłamstwo.
Jako kupującemu też mi łatwiej gdy nie muszę wypełniać tych druczków, ale na sprzedajacych payU chce zarabiać.
hmm ja mam w PKO BP i pieniądze mam najczęściej w kilka-klikanaście godzin od pojawienia się w PayU... ale ja ostatnio sprzedawałam jakiś miesiąc temu, może teraz się coś zmieniło jak dla mnie zakończona w sensie, że masz wpłatę na rachunku płatniczym i w zależności od " widzimisię" możesz w dowolnym momencie zlecić wypłatę..fakt trochę to głupie
Stary 2012-11-15, 20:29   #38
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
hmm ja mam w PKO BP i pieniądze mam najczęściej w kilka-klikanaście godzin od pojawienia się w PayU... ale ja ostatnio sprzedawałam jakiś miesiąc temu, może teraz się coś zmieniło jak dla mnie zakończona w sensie, że masz wpłatę na rachunku płatniczym i w zależności od " widzimisię" możesz w dowolnym momencie zlecić wypłatę..fakt trochę to głupie
Mi chodzi kiedy masz na rachunku bankowym. Wypłatę mogę zrobić ale ona właśnie idzie z payu do banku parę dni
Stary 2012-11-15, 22:11   #39
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Po 3 sekundach:

"System płatności jest własnością spółki PayU S.A., która jest częścią grupy Allegro (to dlatego PayU S.A. jest operatorem finansowym znanej uczestnikom aukcji internetowych usługi Płacę z Allegro, a wcześniej Płatności Allegro). Spółka powstała w 2006 roku i przejęła obsługę systemów płatności internetowych wydzielonych z PAYBACK Sp. z o.o. PayU S.A. prowadzi także znany osobom robiącym zakupy w Internecie system "Platnosci.pl" "

więc powstało nim zaczęły się moje przygody z zakupami netowymi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

płatność na koncie mam po ok 1minucie, max 2 przelew do mojego banku z rachunku w PayU trwa min 1 dzień, kiedyś ok 5 czy 6 dni

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-15, 22:26   #40
mamaNiu
Rozeznanie

To raczej nie jest przypadek że na samym wizazu jest kilka osób które (tak jak ja) miały ostatnio problem przekazaniem pieniędzy przez PayU. Moje dwa przelewy "wyszły" z banku ale nie dotarły (mimo bezbłędnych danych) do Sprzedających.
W formularzu wpłat anulowałam swoje wpłaty i po chwili dostałam wygenerowaną wiadomość że mogę zlecić wypłatę na swój rachunek. Wypłaciłam i tym samym dziękuję PayU za wspolpracę. Dodam że płaciłam kasę przez nich nie pierwszy raz i zawsze było bez problemów.
Nie powiem, pani z Allegro napisała do mnie po kilku godzinach i pokierowała co mam robić - tyle że wcześniej sama na to wpadłam.
Więc wszystko skończyło się ok, najadłam się tylko nerwów niepotrzebnie...
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 22:36   #41
lza_slonca
Zakorzenienie

a może ktoś wpadł wreszcie na pomysł, że w ostatnim czasie znów poszedł wirus po necie, powykradał hasła i może nawet PayU się po dupie dostało? Cudów oczekujecie, a to tylko maszyny:/

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-15, 22:47   #42
mamaNiu
Rozeznanie

Nie wiem CO to było - nie twierdzę, że PaYU "oszukuje" - ale najwidoczniej mieli jakiś problem techniczny.
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 22:54   #43
lza_slonca
Zakorzenienie

każdy może mieć, nie ma co się unosić i zrażać. Allegro też święte nie jest a tłumy tam szaleją..

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-15, 23:03   #44
201606201234
Konto usunięte

z tym przetrzymywanie pieniędzy macie rację. Miałam jak pisałam stronę wcześniej taki przypadek, a i samo przelewanie pieniędzy z payu na rachunek bankowy krotko nie trwa.
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 10:15   #45
rousse
BAN stały

Cytat:
Po 3 sekundach:

"System płatności jest własnością spółki PayU S.A., która jest częścią grupy Allegro (to dlatego PayU S.A. jest operatorem finansowym znanej uczestnikom aukcji internetowych usługi Płacę z Allegro, a wcześniej Płatności Allegro). Spółka powstała w 2006 roku i przejęła obsługę systemów płatności internetowych wydzielonych z PAYBACK Sp. z o.o. PayU S.A. prowadzi także znany osobom robiącym zakupy w Internecie system "Platnosci.pl" "

więc powstało nim zaczęły się moje przygody z zakupami netowymi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

płatność na koncie mam po ok 1minucie, max 2 przelew do mojego banku z rachunku w PayU trwa min 1 dzień, kiedyś ok 5 czy 6 dni
Płatność na koncie payU masz po minucie, a na bankowym minimum jeden dzień. No własnie o to chodzi. Z pieniedzy które są na koncie payU przez ten minimum dzień, a faktycznie 2-3 dni, nie mozesz korzystać.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-16 o 10:17
Stary 2012-11-16, 20:19   #46
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Mi chodzi kiedy masz na rachunku bankowym. Wypłatę mogę zrobić ale ona właśnie idzie z payu do banku parę dni
mi również o to chodzi....jak już wcześniej mówiłam kilka razy na rachunku BANKOWYM mam w ciągu jednego dnia ( kilkunastu godzin) od pojawienia się w PAYu....

Cytat:

no ja też

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Płatność na koncie payU masz po minucie, a na bankowym minimum jeden dzień. No własnie o to chodzi. Z pieniedzy które są na koncie payU przez ten minimum dzień, a faktycznie 2-3 dni, nie mozesz korzystać.
i tak są szybciej na koncie bankowym niż normalny przelew.....
Stary 2012-11-17, 08:50   #47
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
i w czym problem...? lepiej mieć tak niż trafić na coś lewego

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-17, 10:43   #48
rousse
BAN stały

Cytat:
i w czym problem...? lepiej mieć tak niż trafić na coś lewego
W jakim sensie coś lewego?
Stary 2012-11-17, 16:05   #49
lza_slonca
Zakorzenienie

wpłacasz sprzedającemu a potem szukasz go, pieniędzy lub towaru.. Poszukaj sobie o Nakamura Shop. Pod kolejnym szyldem Pan Łukasz oszukał kolejnych ludzi. Jest nie osiągalny i gra PL policji na nosie.

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-17, 16:25   #50
rousse
BAN stały

Sama kupuję i płacę przez pay U, ale tu mówię z punktu widzenia sprzedającego (uczciwego). To bardzo wkurzające, gdy piszą, że "wypłata zakończona" a kasa niewiadomo gdzie. Mogliby chociaż nie kłamać, prawda? I dopóki faktycznie nie przeleją nie pisać, że wypłata zakończona. Nie chodzi o te dwa trzy dni różnicy ale o fakt oszustwa i robienia z ludzi idiotów ...

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-17 o 16:27
Stary 2012-11-17, 17:23   #51
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Sama kupuję i płacę przez pay U, ale tu mówię z punktu widzenia sprzedającego (uczciwego). To bardzo wkurzające, gdy piszą, że "wypłata zakończona" a kasa niewiadomo gdzie. Mogliby chociaż nie kłamać, prawda? I dopóki faktycznie nie przeleją nie pisać, że wypłata zakończona. Nie chodzi o te dwa trzy dni różnicy ale o fakt oszustwa i robienia z ludzi idiotów ...
eee..jakiego oszustwa? chyba zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz.

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-17, 17:38   #52
rousse
BAN stały

Cytat:
eee..jakiego oszustwa? chyba zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz.
Chyba nie, po prostu nie lubię jak robią ze mnie idiotę . Zresztą wiele osób tak ma, popatrz na forum allegro . Jakbyś się czuła sprzedając coś na parę stów na allegro, płacąc prowizję, a po zakończonej wypłacie z payU kasy na twoim koncie brak i przez parę dni nic...- pomyślałabyś, ze cię oszukano, to niefajne uczucie, zapewniam cię. Mogliby po prostu pisać prawdę " wypłata w trakcie, potrwa parę dni podczas gdy nabijamy sobie odsetki"
Stary 2012-11-17, 21:26   #53
lza_slonca
Zakorzenienie

zdania nie zmieniam. Sprzedawałam laptopa za 1,5 tyś zł. Aukcja skończyła się w sobotę, kupujący zapłacił we wtorek ok 12 , pieniądze miałam w piątek po 17..
melisy i stanu przed zawałowego nie miałam..

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-11-18, 11:31   #54
rousse
BAN stały

Cytat:
zdania nie zmieniam. Sprzedawałam laptopa za 1,5 tyś zł. Aukcja skończyła się w sobotę, kupujący zapłacił we wtorek ok 12 , pieniądze miałam w piątek po 17..
melisy i stanu przed zawałowego nie miałam..
Miałaś czy nie miałaś, ktoś na Tobie zarobił
Stary 2012-11-18, 13:17   #55
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
banl tez zarabia na tym ze masz konto, a chyba przez to nie masz zamiaru przestac korzystac z uslig banku ;p
payU jest wygodne i dla sprzedajacego i dla kupujacego, bo przyspiesza tranzakcje. nic sie nie stanie jak bedziesz miec pieniadze 3 dni pozniej jesli juz WIESZ ze kupujacy je wplacil i mozesz towar spokojnie wyslac.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 18:43   #56
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
banl tez zarabia na tym ze masz konto, a chyba przez to nie masz zamiaru przestac korzystac z uslig banku ;p
payU jest wygodne i dla sprzedajacego i dla kupujacego, bo przyspiesza tranzakcje. nic sie nie stanie jak bedziesz miec pieniadze 3 dni pozniej jesli juz WIESZ ze kupujacy je wplacil i mozesz towar spokojnie wyslac.
Jasne, w ogóle każdy bank zarabia na tym, ze masz u nich kasę. Chodzi głownie o nieprawdziwą wiadomość, że wysłali. Kiedyś faktycznie jak mówili, że wypłata zakończona to kasa była na twoim koncie , czyli jak chcą to mogą. Teraz to się zmieniło. Zaczynają działać jak monopoliści i to mi się nei podoba.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości