|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Imię dla dziewczynki Lucyna
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Katakumba, ja jestem Kasia i co z tego? Dużo takich było w moim roczniku i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu.
Dopiero w wieku nastoletnim kazałam wszystkim mówić na siebie "Katia", ale tylko dlatego, że zwyczajnie nie podoba mi się moje imię, a nie, że jest popularne. W każdym razie, ja nazwałam córkę tak, jak mi się podobało, przecież nie będę jej nazywać Kunegunda, bo jest "oryginalnie". Bezsensowne podejście. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podstawówce były nas 4 w klasie, w gimnazjum i LO żadnej, a teraz na studiach mam 7 w grupie, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Jeżeli komuś bardzo podoba się popularne w danym okresie imię, to niech tak nazwie dziecko. Chyba, że nie ma się pomysłu i idzie za tłumem, to wtedy faktycznie nieciekawie
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Pomiędzy obiegowkami jak te wszystkie Leny, Maje, Julie, Oliwie, Kubusie, Szymony i Filipy a jakimiś Kunegundami jest mnóstwo ładnych imion. Nawet dziwi mnie, ze rodzice nie chcą ułatwić życia dziecku rzadszym imieniem tylko świadomie je skazują na bycie 5 Lena w klasie i wszystkie komplikacje z tym związane.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-04-20 o 22:43 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga niestety na ta pierwsza 10 sie zalapuje wiec Amelia to jest niejako kompromis.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony, jak rodzic chce dać jakieś oryginalne, rzadko słyszane imię, to zaraz się zaczyna ''po co tak wymyślać/ koledzy się będą śmiać''
Mi się podoba np. Amelia i mam nadzieję, że za 10 lat, jak zdecyduję się na dziecko (jeżeli nie później), nie będzie już tak popularne
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Imiona oryginalne są fajne, jeśli nie są wybierane na siłę, ale ja po prostu nie rozumiem przyczepiania się do rodziców, że dają jakieś imię, które jest popularne. Wtf? Co komu do tego? To moja sprawa, czy moja córka będzie 10tą Oliwią w klasie.
Jak mówię, moje imię też jest popularne... i co z tego? ![]() A jak ktoś widzi w tym problem, to niech nie nazywa tak swoich dzieci, ale niech też odczepi się od innych, które mają popularne imiona, o.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
mnie się to imię podoba
poza tym ma ładne znaczenie a na to również zwracam uwagę przy wyborze imion chyba rzadko w tej chwili nadawane, nie spotkałam żadnej Lucynki w najbliższym otoczeniu ![]() Dominika też ładne imię, na pewno częściej spotykane sama znam co najmniej kilka Dominik urodzonych w ciągu ostatnich 3 lat ![]() wszystkie to sympatyczne dziewczynki i imię dobrze mi się kojarzy jednak przede wszystkim imię powinno Wam odpowiadać według mnie do rzadziej nadawanych imion trzeba być przekonanym,pewnym inaczej imię się nie obroni i za kilka lat możesz żałować, że takie wybrałaś dla córki
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
A mi mama dala na imie Judyta i powiem Wam, ze mi sie nigdy nie podobalo, bo bylo oryginalne i ludzie zawsze przekrecali moje imie, co mnie bardzo irytowalo. Dzis mam juz 27 lat wiec co do imienia nie mam juz zadnych uprzedzen a jak ktos nie raz przekreci to mu tylko grzecznie zwracam uwage i sie nie obrazam :P
A co do Twoich propozycji imion- zadne mi sie nie podoba, ale pamietaj, ze to tylko i wylacznie Twoj wybor jak nazwiesz swoja coreczke. Ja jestem w ciazy, ale nie znam jeszcze plci dziecka, ale jesli to bedzie dziewczynka to na pewno nazwe ja Emilka. Szukalam imienia, ktore bedzie i po pl. i po ang. gdyz mieszkam w UK i chcialam, zeby byly 2 odopwiedniki. |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
obydwa okropne i oklepane.
Czy naprawdę nie ma już ładniejszych imion? Ludzie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Imiona mogą się nie podobać, ale oklepane jak te z czołówki najpopularniejszych to one na pewno nie są...
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
ja 18 lat temu uparłam się że siostra bedzie miała na imię Pamela. mamie sie spodobało reszta była mniej zadowolona. jedna babka w szpitalu była wręcz oburzona. pierwsze 4-5 lat jej życia spędzałam z nią każdą chwile i nigdy niespotkałam się z tym że jest coś nie tak. na placu zabaw była jedyna Pamela. dotej pory spotkałam tylko jedną Pamele, którą poznałam zagranica. Dla swojej córci chciałam Amelka, ale TŻ niebardzo chciał.
Wybór imienia jest trudny i musi się podobać najbliższym. Bardzo mi się podoba imie Bogumił - tak dostojnie i Baśka ale nie Barbara.
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 lokata w nadawanych najczęściej.
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej czesci postu pisalam o starszej corce Blance. a w drugiej czesci, ze przy drugiej corce nie wyszlo z imieniem spoza pierwszej 10, bo Amelia sie w niej znajduje. wiec w czym rzecz?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mi się pdoba Doinika.
Ale znam dwie Lucyny w moim wieku (27), na obydwiemówiono Lusi, tak jeszcze ujdzie, ale Lucyna i się nie podoba
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tych dwóch wybrałabym Luynę
![]() \ Cytat:
![]() Imię wbieram tak, żeby podobało się mi i mojemu mężowi, to że reszta rodziny może kręcić nosem i dalsze otoczenie, tym się nie przejmuję. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam jestem Lucyna, Lusia
Tyle że jestem z Ukrainy, u nas to imię jest bardzo rzadko spotykane. Wiem, że w Polsce i na Białorusi wcale nie jest egzotyczne, jest jednak odbierane jako trochę staroświeckie Znajomy z Czech pisał mi, że niby tam co druga ma na imię Lucka. Lucyna to po łacinie "świetlista" |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Lucyna podoba mi się o wiele bardziej niż Dominika. A jeszcze bardziej podoba mi się imię Łucja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Dopiero w wieku nastoletnim kazałam wszystkim mówić na siebie "Katia", ale tylko dlatego, że zwyczajnie nie podoba mi się moje imię, a nie, że jest popularne.
W podstawówce były nas 4 w klasie, w gimnazjum i LO żadnej, a teraz na studiach mam 7 w grupie, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Jeżeli komuś bardzo podoba się popularne w danym okresie imię, to niech tak nazwie dziecko. Chyba, że nie ma się pomysłu i idzie za tłumem, to wtedy faktycznie nieciekawie
wiec Amelia to jest niejako kompromis.

w pierwszej czesci postu pisalam o starszej corce Blance. a w drugiej czesci, ze przy drugiej corce nie wyszlo z imieniem spoza pierwszej 10, bo Amelia sie w niej znajduje. wiec w czym rzecz?