odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 10:46   #31
201803290936
Konto usunięte

Dot.: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Niezmiennie rozwala mnie, jak się w wątkach wypowiada jakiś chłopak i próbuje przekonać wszystkich, że jako przedstawiciel płci brzydkiej ma monopol na wygłaszanie prawd objawionych na temat tego, jak myślą wszyscy mężczyźni

Nawet jeśli dziewczyna nie szykuje się nie wiadomo ile na randkę, wypadałoby jeszcze uwzględnić fakt, że mogła ustawić sobie inne plany właśnie pod to spotkanie. I tak jak jestem w stanie zrozumieć, że może wypaść coś nieprzewidzianego, tak jakoś ciężko mi uwierzyć, że można dowiedzieć się o urodzinach kolegi dwie godziny przed imprezą. Nie chodzi też o to, kto jest ważniejszy, ale o elementarne zasady dobrego wychowania.

Co do pogrubionego, proponuję przeczytać wątek zanim się zacznie doszukiwać księżniczki w autorce tamtego wątku

Poza tym, nieco dziwi luźne podejście niektórych z Was do kwestii szanowania cudzego czasu. Przecież nie mówimy o sytuacji, w której autorka zaproponowała mu spotkanie i on w tym samym momencie powiedział "słuchaj, w sobotę nie mogę, bo mam urodziny kolegi". Chłopak sam wyszedł z propozycją spotkania i w ostatniej chwili odwołał je za pośrednictwem smsa.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 10:48   #32
irene adler
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Polać Andrzejowi, dobrze gada.

Autorko to jedyny raz kiedy się tak zachował? Czy poprzednie spotkania też odwoływał? Ludzie mają różne zwariowane pomysły i spontany. Tak na prawdę to nic złego się nie stało. O czym wy mówicie, jakiś brak szacunku itd. Brak szacunku byłby wtedy gdyby notorycznie tak robił, albo w ogóle nie dał znać, że nie przyjdzie. Co innego mógł zrobić? Kupić bukiet za 50zł i przepraszać na kolanach?

Chyba za daleko to wszystko zaszło na tym wątku...
Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś założył o mnie temat na forum po 5 spotkaniach i robił ze mnie ostatniego palanta. Każdemu ma prawo coś wypaść i trzeba umieć to zrozumieć. Ja bym się już z Tobą na kolejne spotkanie nie umówiła, bo nie on zrobił szopkę tylko Ty.

Nie powinnaś, Autorko, traktować wszystkiego tak śmiertelnie poważnie. Jakbym takie fochy strzelała, to bym chyba sama została bez znajomych i faceta. Nie trzeba wszystkiego tolerować, ale odwołanie spotkania, gdy nie mieliście niczego super ekstra zaplanowanego (jakaś opera czy coś), a Ty zostałaś poinformowana o tym z podaniem przyczyny, to nie powód, żeby się pieklić. Co złego w smsie? Bez klasy to jest zerwanie przez smsa, ale odwołanie jakiegoś tam spotkania? Ja też więcej bym się z Tobą nie umówiła, zniesmaczyłaby mnie cała sytuacja i bałabym się, że w związku z taką osobą więcej będzie obrażania się niż przyjemnego spędzania czasu.
Stary 2013-05-20, 11:14   #33
JanePanzram
Zakorzenienie

Przy prawidłowo działającym człeku: on nie oznajmiłby tego w taki sposób na odwal się, jakby nic się nie stało, oraz pretensja jeszcze.

Normalnie człowiek by przeprosił. Bo zobowiązuje się do czegoś, a potem nie może - więc starczy przeprosić "nie mogę" i to jest tyle, cały wysiłek!
Trzeba wtedy złej woli, zeby nie zrozumieć: w końcu urodziny znajomek ma nie co dzień.
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez irene adler Pokaż wiadomość

Nie powinnaś, Autorko, traktować wszystkiego tak śmiertelnie poważnie. Jakbym takie fochy strzelała, to bym chyba sama została bez znajomych i faceta. Nie trzeba wszystkiego tolerować, ale odwołanie spotkania, gdy nie mieliście niczego super ekstra zaplanowanego (jakaś opera czy coś), a Ty zostałaś poinformowana o tym z podaniem przyczyny, to nie powód, żeby się pieklić. Co złego w smsie? Bez klasy to jest zerwanie przez smsa, ale odwołanie jakiegoś tam spotkania? Ja też więcej bym się z Tobą nie umówiła, zniesmaczyłaby mnie cała sytuacja i bałabym się, że w związku z taką osobą więcej będzie obrażania się niż przyjemnego spędzania czasu.
e tam, gadanie. Jak masz znajomka dobrego, z którym wiesz co jest grane, kiedy on tak sobie odwołuje z głupia frant - to można sprawą nie przejmować się.

Ale inaczej byś się poczuła, no trochu olana, jakby tobie ktoś mało znany napisał "idę na urodziny, nie przyjdę" i to by było tyle, na co się zdobył
Powstaje wtedy wrażenie dziwoląga jakiegoś niezbyt poważnego.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:28
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 11:14   #34
acideve
Raczkowanie

Mnie mój ex zabrał na urodziny swojego bliskiego kolegi po 3 spotkaniach bo chciał ten czas spędzić również ze mną.

Wydaje mi się, że to ściema !!
acideve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 11:35   #35
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bodzia76 Pokaż wiadomość
Spotkaliśmy sie raptem 5 razy wiec to nie jakiś poważny związek ale mam teraz wątpliwości czy ciągnąć to dalej.
Sam zaproponował spotkanie na sobotę , ale 2 h przed dostaje smsa ze nie da rady bo kolega go zaprosił na urodziny . Oczywiście wkurzyło mnie to wiec napisałam ze nie łykam tego kitu i życzyłam mu dobrej zabawy . Zadzwonił za sekundę z pretensjami co ja pisze i ze kolega go naprawdę zaprosił ble ble ble. Nie jestem przeciwna żeby poszedł ale chyba jak sie zemną umówił to szacunek i kultura wymaga żeby jednak powiedzieć koledze ze ma już wieczór zajęty lub zabrać mnie ze sobą . Co o tym myślicie dziewczyny , zdarzyło sie wam kiedyś ze facet tak was potraktował i co z tym zrobiłyście ?
jeśli dostałaś tego esa na dwie godziny przed spotkaniem, a potem wysłuchiwałaś pretensji od niego - to nie zastanawiaj się i odstrzel patałacha w kosmos. To jest niepoważny facet i nie zwracaj uwagi na naiwne bzdety o tym, że "faceci tacy są".
Słów brak na takie głupoty
Poważny chłopak wszystko, ale nie to by zrobił. Starałby się nie robić z gęby cholewy i jak obiecał coś - to nie odwoływałby tego w tak głupawy sposób.
Normalny chłopak:
- przeprosiłby zwyczajnie, że chciał się spotkać, ale nie wyjdzie; nie miałby pretensji, że ktoś się złości - sam też by się zezłościł, jakby mu kto na 2 godziny przd spotkaniem je odwoływał nagle - dlatego właśnie by przeprosił
- albo zrezygnował z imprezki u kolegi;
-albo postarałby się to zgrać.
To jest repertuar zachowań normalnego człowieka.
Prosty przykład, który unaocznia, co to za zachowanie: jeśli tak by się w pracy zachował, to by nikt z nim nie chciał współpracować, bo niepoważny człowiek. Odwołuje na odwal się i ma pretensje, że komuś to nie pasuje - no śmiać się z tego tylko Więc nie warto akurat w sytuacji towarzyskiej uważać takiego zachowania za normę.
Nie ma żadnego znaczenia, ile razy wcześniej się spotykaliście.

Jesli natomiast zaproponował spotkanie na sobotę a po 2 godzinach od tej deklaracji mówi, że nie może - to daj spokój, mogło się zdarzyc

Czas edycji: 2013-05-20 o 12:00
Stary 2013-05-20, 12:36   #36
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
jeśli dostałaś tego esa na dwie godziny przed spotkaniem, a potem wysłuchiwałaś pretensji od niego - to nie zastanawiaj się i odstrzel patałacha w kosmos. To jest niepoważny facet i nie zwracaj uwagi na naiwne bzdety o tym, że "faceci tacy są".
Słów brak na takie głupoty
Poważny chłopak wszystko, ale nie to by zrobił. Starałby się nie robić z gęby cholewy i jak obiecał coś - to nie odwoływałby tego w tak głupawy sposób.
Normalny chłopak:
- przeprosiłby zwyczajnie, że chciał się spotkać, ale nie wyjdzie; nie miałby pretensji, że ktoś się złości - sam też by się zezłościł, jakby mu kto na 2 godziny przd spotkaniem je odwoływał nagle - dlatego właśnie by przeprosił
- albo zrezygnował z imprezki u kolegi;
-albo postarałby się to zgrać.
To jest repertuar zachowań normalnego człowieka.
Prosty przykład, który unaocznia, co to za zachowanie: jeśli tak by się w pracy zachował, to by nikt z nim nie chciał współpracować, bo niepoważny człowiek. Odwołuje na odwal się i ma pretensje, że komuś to nie pasuje - no śmiać się z tego tylko Więc nie warto akurat w sytuacji towarzyskiej uważać takiego zachowania za normę.
Nie ma żadnego znaczenia, ile razy wcześniej się spotykaliście.
Dokładnie.

Jestem w szoku, czytając że dziewczyna przesadza, bo tylko 5 spotkań, bo kolega ważniejszy, bo coś tam Ważniejsza jest osoba, z którą się umawiało WCZEŚNIEJ! Odwołać spotkanie w każdej chwili można jeśli wypadło coś mega ważnego, nie wiem, trzeba zawieść kogoś do szpitala. Ale z BŁAHEGO w sumie powodu, na 2 godziny przed randką i ani "przepraszam", ani "pocałuj mnie w ..."?! Wy serio mówicie, że to normalne? No to cieszę się, że jestem nienormalna, bo zrobiłabym awanturę albo strzeliła takim fochem, że by musiał mnie długo przepraszać. A dwa - co za różnica czy 5 spotkań, czy 10, czy 2? Nie znoszę ludzi niesłownych, nie ma znaczenia czy to potencjalny chłopak, czy koleżanka, czy daleki znajomy. I jeszcze bliskiej koleżance o wiele łatwiej wybaczę, a facetowi co chce (powinien chcieć!) zrobić dobre wrażenie...?

Naprawdę dziwi mnie wasze podejście (tych, co piszą że to normalne).

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2013-05-20 o 12:38
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 12:41   #37
JanePanzram
Zakorzenienie

No mnie by było głupio w ten sposób odwoływać i jakbym dostała burę, to bym przyjęła na klatę krytykę - bo jest uzasadniona. Bo to nie ona stworzyła problem, tylko on: więc powinien normalnie to jakoś załatwić.
Tak się spotkań nie odwołuje, ani faceci normalni, ani kobiety normalne tak nie robią.
Stary 2013-05-20, 12:44   #38
Konto usunięte

Jak dla mnie tak spotkania odwołuje osoba, która:
a) nie szanuje cudzego czasu
i/lub
b) której nie zależy na spotkaniu i jak tylko się trafi coś ciekawszego, to korzysta, a autorka idzie w odstawkę
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 12:47   #39
JanePanzram
Zakorzenienie

^Toteż właśnie.

Ani u faceta, ani u koleżanki by mi sie to zachowanie nie podobało.
Wiem też, że normalnego faceta, a takich przecież znam, takie zachowanie by doprowadziło do szewskiej pasji.
Jeśli ktoś pisze, że takie zachowanie jest normalne, to nie wiem gdzie tak jest, w środowiskach, gdzie jeden na drugiego leje sikiem prostym?

Mnie by nie zdenerwowała forma (jak się ma mało lat, to nie stać przeważnie na dzwonienie, więc wysyłają sobie te esy), tylko pretensje, że mi to jednak nie pasuje. Wtedy by mnie szlag trafił.

Czas edycji: 2013-05-20 o 12:57
Stary 2013-05-20, 13:01   #40
201803290936
Konto usunięte

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;40895697]Dokładnie.

Jestem w szoku, czytając że dziewczyna przesadza, bo tylko 5 spotkań, bo kolega ważniejszy, bo coś tam Ważniejsza jest osoba, z którą się umawiało WCZEŚNIEJ! Odwołać spotkanie w każdej chwili można jeśli wypadło coś mega ważnego, nie wiem, trzeba zawieść kogoś do szpitala. Ale z BŁAHEGO w sumie powodu, na 2 godziny przed randką i ani "przepraszam", ani "pocałuj mnie w ..."?! Wy serio mówicie, że to normalne? No to cieszę się, że jestem nienormalna, bo zrobiłabym awanturę albo strzeliła takim fochem, że by musiał mnie długo przepraszać. A dwa - co za różnica czy 5 spotkań, czy 10, czy 2? Nie znoszę ludzi niesłownych, nie ma znaczenia czy to potencjalny chłopak, czy koleżanka, czy daleki znajomy. I jeszcze bliskiej koleżance o wiele łatwiej wybaczę, a facetowi co chce (powinien chcieć!) zrobić dobre wrażenie...?

Naprawdę dziwi mnie wasze podejście (tych, co piszą że to normalne).[/QUOTE]

Dla niektórych niestety chyba normalne , a potem są płacze na przeróżnych wątkach, że facet nie szanuje, że lekceważy, że odwołuje często spotkania. I wielkie dziwienie się skąd się to wzięło. A często bierze się to z właśnie z początku znajomości.
Stary 2013-05-20, 13:21   #41
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andrzeej Pokaż wiadomość
Ja napisałem to jak działa facet i to co sobie myśli.

Wy czujecie się oburzone, a facet ... i tak widzi to inaczej .

tu nie chodzi o podejście kobiet czy facetów do potencjalnych partnerów, tu chodzi o SZACUNEK do drugiego człowieka. Bez względu na to, czy jest to Twój kumpel, kumpela, dziewczyna, matka czy babcia. Nikt nie lubi zostawać na lodzie Jeśli się z kimś umawiasz, to kultura wymaga, by na tym spotkaniu się zjawić. Owszem, występują czasem sytuacje nieprzewidziane i wtedy odwołanie spotkania nie jest czymś złym, ale impreza kumpla to nie jest sytuacja nagła.
jeśli się umawiasz przypuśćmy z matką, że zawieziesz ją na zakupy i pomożesz (bo załóżmy tylko Ty masz prawo jazdy) i dostajesz smsa od kumpla, że jest nayebka i żebyś wpadał, to co? rzucasz wszystko i lecisz? pomimo tego, że od tygodnia się umówiłeś na te zakupy?
jeśli się umawiam z koleżanką na piwo i obiecuję, że przyjdę, to nie odwołuję spotkania 5 minut przed wyjściem, bo ktoś inny mnie gdzieś zaprosił na ostatnią chwilę.
btw. równie dobrze mógł wziąć dziewczynę na imprezę i upiekłby dwie pieczenie na jednym ogniu

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-05-20 o 13:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 13:27   #42
JanePanzram
Zakorzenienie

Pierdyknął jak łysy grzywą o kant kuli i pewnie jak wróci to dalej będzie te bajania o "takich-są-facetach" ciągnął dalej.

Byłby to jednak dowód braku przytomności oraz dowód sieki w głowie, wiec mam nadzieję, że to nie nastąpi.
Po co tak wprowadzać w błąd?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Sama niejeden raz widziałam, jak faceci przyjmują takie nagłe odwoływanie spotkania.
I oni tego nie przyjmują z obojętnością autystyka, tylko chcą wiedzieć, czemu odwołane
a jakby usłyszeli pretensje - to by ich szlag trafił. Dlatego ciekawa jestem, czy ten dalej będzie te bajki o jakichś "facetach" pisał

Czas edycji: 2013-05-20 o 13:30
Stary 2013-05-20, 13:28   #43
pandana88
BAN stały

Ja odpuściłabym sobie takiego gościa, poczułabym się zlekceważona. Poza tym postaw się autorko na miejscu chłopaka - za 2 godziny masz spotkanie z facetem, który ci się podoba, jesteście po 5 spotkaniu, jest fajnie, romantycznie itd...i w tym samym momencie pisze koleżanka żeby iść gdzieś na urodziny (niekoniecznie jej urodziny). Jestem pewna, że gdybyś traktowała faceta poważnie to odmówiłabyś grzecznie koleżance tłumacząc, że jesteś umówiona. Dlatego też uważam, że facetowi po prostu nie zależy, że spotykał się tylko celem rozrywki, bo jakby poważnie cię traktował to na pewno wybrałby randkę
pandana88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 13:42   #44
tambourinist
Rozeznanie

Straszne chamstwo. I żeby było jasne, to że on chłopak, ty dziewczyna i że nie znacie się długo nie ma nic do rzeczy. Facet jest po prostu niekulturalny, egoistyczny i ja bym się z nim raczej na pewno już nie spotkała. Podobnie jak nie akceptuję, bez istotnej przyczyny, jak mi koleżanka zaplanowane z kilkudniowym wyprzedzeniem spotkanie na 2 h przed odwołuje (zwłaszcza, że w dużym mieście musisz liczyć min. 30-60 minut na dojazd i znalezienie miejsca).

Zakładam, że oboje jesteście dorosłymi ludźmi a planowanie spotkania nie miało formy np. luźno rzuconego widzimy się w sobotę między sąsiadami w akademiku, czy czegoś podobnego.

Niestety w pewnym wieku ma się już ograniczony czas na rozrywkę i odwoływanie spotkań tuż przed ten czas odbiera. Większość ludzi na szczęście to rozumie.

Edytowane przez tambourinist
Czas edycji: 2013-05-20 o 13:44
tambourinist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 13:52   #45
ARAKSJEL
Hrodebert

Po takiej akcji >ostatnie spotkanie było by ostatnie .

Irytujące takie coś jest niezmiernie .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 14:14   #46
201803080934
Konto usunięte

Re: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

Ja bym sie juz pewnie z autorka nie umowila za takie fochy.

Sama wole smsowac niz dzwonic. Smsowanie wychodzi mi taniej, czesto nie mam kasy na telefonie na dzwonienie a mam pakiety na esy. Nie widze niz zlego w napisaniu w takiej sytuacji smsa. Nie lubie dzwonic.

Nigdy po kilku spotkaniach nie nazywalam faceta moim facetem, dluzej to zawsze zajmowalo zebysmy zaczeli byc razem.

Dwa razy wypadla mi nagla wieksza impreza. Nie wiem czemu miala by to byc sciema. Kolega mogl nie planowac urodzin, a potem sie okazalo, ze jednak beda.
Jesli to by byl ktos bliski to nie wzielabym ze soba dopiero co poznanego kolesia.

Rozne sa wazne powody dla ludzi. Bliski znajomy/przyjaciel zawsze jest dla mnie wazniejszy niz dopiero co poznany koles.

Jakby mi nie pasowala forma smsa to byl to napisala wprost, bez fochania sie i rzucania takimi tekstami.

Nie kazdy ma wyczucie zeby napisac przeprosiny w takiej formie jaka byscie chcialy. To zazwyczaj forma kobieca, emocjonalna, delikatna.
Facet moze ja traktowac jak ot dziewczyne, z ktora sie spotkal kilka razy, nie oznacza to jeszcze zwiazku, moze nie wiedzial ze ona tak strasznie zareaguje na zwykle odwolanie spotkania. Ze bedzie oczekiwala goracych przeprosin i obietnicy wynagrodzenia.

No nie wiem, ja sie nigdy tak nie cackalam z facetami, nie jest tez dla mnie problemem zorganozowania sobie innego zajecia na juz, a i w lazience przed randkami siedzialam max 30min.

Jestem bardziej bezposrednia w tym co mi nie pasuje ale nie strzelam fochow. Jak do tej pory faceci nie narzekali i takich pretensji jak autorka nigdy od faceta nie slyszalam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 14:32   #47
JanePanzram
Zakorzenienie

Dot.: Re: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

czyli rozumiem, że równie niepoważnie zachowałabyś się w sytuacji biznesowej, bo kim tam jest mało znany wpsółpracownik, w porównaniu z rodziną czy dobrym znajomym?
Stary 2013-05-20, 14:34   #48
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
czyli rozumiem, że równie niepoważnie zachowałabyś się w sytuacji biznesowej, bo kim tam jest mało znany wpsółpracownik, w porównaniu z rodziną czy dobrym znajomym?
Zaraz usłyszysz, że sytuacja biznesowa to co innego.
Stary 2013-05-20, 14:36   #49
JanePanzram
Zakorzenienie

No oczywiście, bo tam można zarobić
a ten, na którym można zarobić zasługuje na większy szacunek niż ktoś inny

Czas edycji: 2013-05-20 o 14:39
Stary 2013-05-20, 14:49   #50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
No nie wiem, ja sie nigdy tak nie cackalam z facetami
Ja się tak cackam z ludźmi ogólnie...
Stary 2013-05-20, 15:33   #51
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

Jeju ale wam sie nie zdarzylo odwolywac spotkan? Mi i moim przyjaciolkom sie zdarzalo. Czasami ktoras pisala na godz. Przed ze cos z dzirckiem i nie moze. A czasami ja sie zle czulam i tez tak pisalam. I nikt nigdy nie poczul sie olany. Fakt, przprosilo sie po tym i umawialo na nowe spotkanie. Ale nie bylo obrazy i konca znajomosci. To przesada. Wiec jesli mowimy o tym, ze np. Facet odwolal i olal autorke to mozna sie wkurzyc. Ale jesli przeprosil za odwolanie i zapytal czy odpowiada jej inny termin to nie ma co przesadzac.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 15:41   #52
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Odp: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jeju ale wam sie nie zdarzylo odwolywac spotkan? Mi i moim przyjaciolkom sie zdarzalo. Czasami ktoras pisala na godz. Przed ze cos z dzirckiem i nie moze. A czasami ja sie zle czulam i tez tak pisalam. I nikt nigdy nie poczul sie olany. Fakt, przprosilo sie po tym i umawialo na nowe spotkanie. Ale nie bylo obrazy i konca znajomosci. To przesada. Wiec jesli mowimy o tym, ze np. Facet odwolal i olal autorke to mozna sie wkurzyc. Ale jesli przeprosil za odwolanie i zapytal czy odpowiada jej inny termin to nie ma co przesadzac.

a czytasz uważnie? napisałyśmy, że czasem zdarzają się sytuacje, kiedy trzeba coś odwołać (akurat sytuacja z dzieckiem czy złe samopoczucie to usprawiedliwia). A impreza? to jedynie olanie jednej ze stron na rzecz drugiej (odwołanie spotkania tuż przed to wg mnie olanie i pozostawienie na lodzie, co innego, gdyby dzień wcześniej stwierdził, że jednak przełoży spotkanie z np. piątku na sobotę). Poza tym imprezy nie trwają do 20, najpierw mógł się spotkać z dziewczyną (gdyby mu zależało), a potem pójść na imprezę (pewnie i tak całonocną).

niektórzy po prostu dotrzymują słowa i szanują czas drugiej osoby, bez względu na to, kim ona jest. Polecam taki styl życia.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-05-20 o 15:43
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 16:03   #53
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Bodzia76 Pokaż wiadomość
Jakim podejściem ? Tym ze nie podoba mi sie forma i czas w którym mnie szanownie powiadomił ze zmienił " nasze "plany . Skoro to go tak strasznie wystraszy to chyba nie nadajemy na tych samych falach i szkoda czasu i jego i mojego .
rozumiem, ze mogłaś się wkurzyć takim podejściem, późnym odwołaniem spotkania. ale moim zdaniem zareagowałaś trochę histerycznie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 17:23   #54
szmyrk
Zakorzenienie

W gruncie rzeczy zgadzam sie z tym, ze facet zachowal sie po prostu nieladnie i tyle, acz ze jest skonczonym burakiem na przyklad, no, tak daleko idacych wnioskow bym w tym przypadku nie wysnuwala.
Niemniej, jedna wazna kwestia Wam tu caly czas umyka, a na ktora juz elvegirl zwrocila uwage:
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
(...) Autorko, na litość boską, w takiej sytuacji się pisze/mówi wprost, że nie podoba nam się forma i czas poinformowania o sprawie, a nie to, co odwaliłaś. Jakieś wielkie zafoszenie, tekst "nie łykam tego kitu", jakieś nie wiadomo co. No litości, wymagasz klasy, to sama ją miej.
Wydaje mi sie, ze reakacja autorki ma tu duzo do rzeczy. Troche mi tu podwojnymi standardami zajechalo, ze niby on ma byc niezkazitelnie dzentelmenski, a ona moze swoje niezadowolenie okazywac jak sie jej rzewnie podoba. BO, bardzo wazna rzecz (co tez i sama autorka podkreslila), wszak nie chodzi tyle o sam fakt, ze urodziny wypadly, ale o forme, w jakiej jej to oznajmil, prawda? i Dla tych, co nie ogarniaja, ze urodziny kumpla w ostaniej chwili - uwaga - rozni sa ludzie, i takie sytuacje tez sa mozliwe (juz kilka osob tutaj wspomnialo o tym); nie wiem po co od razu zakladac najgorsza wersje, ze chlopak sciemnia.

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2013-05-20 o 17:25
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 17:52   #55
Andrzeej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o podejście kobiet czy facetów do potencjalnych partnerów, tu chodzi o SZACUNEK do drugiego człowieka.
Hehe, szacunek. Piękne słowo. Szkoda tylko, że (prawie) nic nie jest czarno-białe i punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Prosta historyjka. Twój facet co tydzień w poniedziałek wieczorem gra w piłkę z kumplami. No ale pewnego poniedziałku koleżanka zaprasza Ciebie i decydujesz się wpaść do niej z facetem. Mówisz o tym facetowi, na co on, że w żadnym wypadku, że nie może bo dziś ma mecz. Rozpoczyna się kłótnia - wkurzony facet nie daje za wygraną i stwierdza, że on pojedzie na mecz.

Jak to odbiera przeciętna kobieta ? Odbiera to jako brak szacunku do niej, odbiera to tak, ze kumple są wazniejsi niż ona.

Prawda to czy fałsz ? Być może na podstawie tych danych co ma kobieta, możnaby sformułować taką tezę (koledzy są ważniejsi niż ona), ale gdyby mieć dane mężczyzny, to mogłoby się okazać coś kompletnie innego. np. to, że nie grał w piłkę długo, nie ma kondycji, pada po 15 minutach, wstyd mu tak człapać po boisku, ale na szczęście ostatnie 4 tygodnie pozwoliły mu troszkę odbudować formę i sprawić, że kondycja lepsza, że już się nie kompromituje na oczach kilkunastu osób i jakichś tam postronnych "kibiców", którzy przyszli wcześniej i np. czekają na swoją kolej. Jak teraz jeden tydzień odpuści to znowu wszystko się zawali.

Dodatkowo zobowiązał się, że będzie przychodził co tydzień bo tylko w ten sposób kumple zdecydowali się, że wezmą jego, a nie np. innego kolegę, który był "mniej pewny" jeśli chodzi o frekwencję. To jest pewne przynależność do grupy, do stada i jest to bardzo często dla faceta bardzo ważne.

Dodatkowo facet może sobie pomyśleć tak
"Poza tym, czy ona nie mogła nas umówić na wtorek ? Doskonale wie, że w poniedziałki gram, tylko, że zawsze się z tego nabija, nie wspiera mnie w postanowieniu aktywnego uprawiania sportu, tylko zawsze robi sceny gdy wychodzę."

Teraz to już zaczyna myśleć, że to jego kobieta go nie szanuje bo chce się przed jakąś durną przyjaciółeczką pokazać, a on 15 musi osób zostawić na lodzie, będą nierówne składy i wszyscy będą na niego się pieklić.

Na tym przykładzie widać jak kompletne inne odczucia może mieć każda ze stron, w zależności od tego co wie / czego nie wie. My tylko znamy relację autorki - to jak odczytała słowa faceta.

Tok myślenia mężczyzn i kobiet jest na ogól tak pokrętnie inny, że sama kwestia pojmowania tego szacunku już stanowi podstawę do bardzo ciekawej dyskusji Są kobiety, dla których głos sprzeciwu to brak szacunku, niesubordynacja i okazja do tego, aby dać facetowi po łapach, aby go wytresować i pokazać, że MUSI okazywać kobiecie szacunek (oczywiście w sposób przez nią pojmowany)

Cytat:
Bez względu na to, czy jest to Twój kumpel, kumpela, dziewczyna, matka czy babcia. Nikt nie lubi zostawać na lodzie Jeśli się z kimś umawiasz, to kultura wymaga, by na tym spotkaniu się zjawić.
Owszem, nikt nie lubi, ale życie to nie bajka

Część pań tutaj wypowiada sie tutaj niemalże jak jakieś damulki, którym facet już od pierwszej minuty ma pokazywać jak bardzo je szanuje. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć - wtedy nie trzeba o niego prosić. Albo się go ma, albo nie ma

No i wskazany jest luz Jeśli facet jest faktycznie dziadem i prostakiem to za jedno, dwa spotkania i tak wyjdzie szydło z worka i będzie wszystko jasne...

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Niezmiennie rozwala mnie, jak się w wątkach wypowiada jakiś chłopak i próbuje przekonać wszystkich, że jako przedstawiciel płci brzydkiej ma monopol na wygłaszanie prawd objawionych na temat tego, jak myślą wszyscy mężczyźni
Nie mam monopolu, ale mam zwyczajnie większe w tym doświadczenie od Ciebie - rozumiesz ?

W swoim życiu spotykałem setki mężczyzn (tak, setki ), którzy byli moimi znajomymi, kolegami, kolegami od picia, kolegami od boiska (w ten sposób można poznać setki mężczyzn), kolegami ze szkoły, uczelni, kolegami z pracy, przyjaciółmi. Byli z róznych grup społecznych, począwszy od meneli, poprzez takich, którzy "siedzieli", a skończywszy na takich, którzy mają dobrze prosperujące firmy. Da się w tym wszystkim zauważyć pewien szablon, do którego większość zwyczajnie pasuje. I na pewno mam w tym aspekcie większe doświadczenie od kobiet. Chcesz to dalej unoś nosek , ale prawda jest, że jako facet w kilka minut potrafię rozpoznać cymbała (jak większość facetów zresztą), i nie jest to jakaś wiedza objawiona - ot zwyczajna znajomość swojego stada

Wiesz, gdyby kobiety wiedziały lepiej od facetów jacy są faceci to ... ten dział byłby zbędny

Mnie dla odmiany rozwala kobiece przeświadczenie jakoby to one na postawie swojej empatii potrafiły bezbłędnie rozszyfrowywać samców, a każdy facet, który się wypowiada na temat facetów jest postrzegany przez nie jako heretyk, którego należy spalić na stosieWszystko z czym się nie zgadzają, ironicznie wtedy pozycjonują jako "prawdę objawioną". Z drugiej strony to rozumiem - przedstawianie innego sposobu myślenia jest przez ludzi traktowane jako coś niebezpiecznego, coś co narusza ich poczucie rzeczywistości, powoduje lęk. Więc najlepiej to zdyskredytować.

Edytowane przez Andrzeej
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:10
Andrzeej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 18:03   #56
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Nie mam monopolu, ale mam zwyczajnie większe w tym doświadczenie od Ciebie - rozumiesz ?

W swoim życiu spotykałem setki mężczyzn (tak, setki ), którzy byli moimi znajomymi, kolegami, kolegami od picia, kolegami od boiska (w ten sposób można poznać setki mężczyzn), kolegami ze szkoły, uczelni, kolegami z pracy, przyjaciółmi. Byli z róznych grup społecznych, począwszy od meneli, poprzez takich, którzy "siedzieli", a skończywszy na takich, którzy mają dobrze prosperujące firmy. Da się w tym wszystkim zauważyć pewien szablon, do którego większość zwyczajnie pasuje. I na pewno mam w tym aspekcie większe doświadczenie od kobiet. Chcesz to dalej unoś nosek , ale prawda jest, że jako facet w kilka minut potrafię rozpoznać cymbała (jak większość facetów zresztą), i nie jest to jakaś wiedza objawiona - ot zwyczajna znajomość swojego stada

Wiesz, gdyby kobiety wiedziały lepiej od facetów jacy są faceci to ... ten dział byłby zbędny
Padłam Mogę Cię dotknąć?

Naprawdę smutne jest to, że zakładasz, że istnieje jakiś tam szablon pod który można podpiąć zachowania połowy ludzkości.

A już porównywanie tematu wątku do przytoczonego przez Ciebie przykładu to kompletne abstrakcja. W dojrzałym związku dorosłych osób ludzie szanują swoje potrzeby i nie wyskakują z propozycją innych zajęć, jeśli wiedzą, że druga strona ma na ten czas jakieś inne plany. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy umawiać się za plecami TŻ w jego imieniu, kiedy wiem, że ma w planach inne zajęcia.

Co do zadzierania nosa, to raczej sam próbujesz trzymać go wyżej od innych tylko dlatego, że jesteś "przedstawicielem" męskiej połowy społeczeństwa. I gdyby ludzi tak łatwo dało się podpiąć pod pewne schematy zachowań, ogólnie fora jako takie raczej nie miałyby racji bytu. No i nie widzielibyśmy na forum tematów, gdzie któraś z nas ma problem z inną kobietą. Wszak wszystkie powinnyśmy rozumieć się bez słów

Z mojej strony koniec tematu.

Edytowane przez vretka
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:07
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 18:04   #57
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja napisałem to jak działa facet i to co sobie myśli.

Wy czujecie się oburzone, a facet ... i tak widzi to inaczej .

Właściwie to facet w ogóle tego nie widzi bo na pewne rzeczy patrzy kompletnie inaczej. Wy się pół dnia szykujecie na spotkanie, randkę, a dla faceta to np. 30 minut - skąd on ma wiedzieć, że pół dnia się szykowałaś jedna z drugą ? Faceci się nad takimi rzeczami nie zastanawiają, dopóki nie zamieszkają na dobre z kobietą to nie wiedzą ile ona musi spędzać czasu przed lustrem, aby wyglądać tak jak wygląda

Może i on zrobił nie najlepiej (nawet jeśli bym wybrał urodziny kumpla to można to lepiej rozegrać), ale paradoksalnie Ciebie cała sytuacja też nie postawiła w najlepszym świetle.

Jesli Ty po jednej zmianie planów juz na dzień dobry walisz fochy i jesteś oburzona to facet w tym momencie sobie myśli: "ciekawe co będzie później, jak np. będę chciał w poniedziałki pograć w piłkę z kumplami". Co więcej ... to on poczuł się urażony bo :
- mu nie uwierzyłaś
- okazałaś się sfochowaną mało elastyczną osobą, nieskłonną do kompromisów, drobnych poświęceń.

Ja broń Boże nie zarzucam Ci tego Wskazuję tylko różnice w tym jak dane zdarzenie postrzegają obie strony.

Ja gdyby mi ledwo poznana dziewczyna nie uwierzyła, że idę na urodziny to bardzo możliwe, że bym ... zakończył całą znajomość. Dlaczego ? Bo miałbym wrażenie, że to dopiero początek, a już się "zaczynają jazdy" i udowadnianie, że nie jestem wielbłądem. No ale to też kwestia tego co kto lubi. Jeśli Ciebie drażni jego zachowanie, nie odpowiada Twoim wyobrażeniom to też masz do tego pełne prawo

To co piszesz to sytuacje jakie ma się ... w liceum Pierwsze dziewczyny, dla których chłopak gotów rzucić całe swoje życie, aby jej się przypodobać Potem jest już bardziej normalnie bo gdy masz już 20-parę lat to wiesz, że kobiety to nie jakieś anioły, przed którymi należy wszystko rzucać i lecieć do nich

Nie wspominając już o tym, że jedni czują Big Love po pierwszym spotkaniu , a inni po dziesiątym. Trudno mówić co lepsze, ale trudno też oczekiwać , ze każdy facet po 5 randkach musi do was big love czuć. To już jest troszkę ... dziecinne i świadczy o braku doświadczenia, braku akceptacji tego, że każdy w tych sprawach jest inny.

Możliwe też, że dziewczyna jest przyzwyczajona, że każdy dotychczasowy facet leżał u jej stóp po trzech spotkaniach, a Tu pojawił się rodzynek i jest rozkminka, że : "jak to ? jak on śmiał wybrać kolegę" ?

Hehe, dla mnie to śmieszny temat bo pokazuje jak odległe jest myślenie kobiet, jak podświadomie stawiają się w pozycji księżniczek, dla których facet ma rzucić wszystko i wszystkich. Kolegę, przyjaciela, matkę (wystarczy poczytać inne tematy - ostatni hit, że facet jest ... za rodzinny - okej, nie czytałem go przyznam szczerze ).

Według Ciebie wszyscy faceci na bank myślą tak, jak Ty, a kobiety mają się za księżniczki? I kto tu jest dziecinny?

Czytaj uważnie - o żadnej big love nie pisałam. Ale logiczne, że jak się ktoś z kimś spotyka, to jakaś tam pierwsza fascynacja jest i zaciekawienie nową osobą (nawet, jeśli ta fascynacja ulatuje po kilku tygodniach).
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 18:10   #58
kamila2006
Zakorzenienie

Ja popieram Andrzeja. Wydaje mi sie ze wiekszosc robi z igły widły. to tylko 5 spotkan ! co innego jakby spotykali sie 5 tygodni i nagle by dał taki popis.
5 spotkan to jest nic licha początkowa znajomosc. nie wiadomo czy on traktuje to jako zwiazek czy moze jako kolezanke z ktora sie umawia.

poza tym gdyby mi facet "odstawil taki numer" to byc moze i poinformowalabym go o fakcie ze nie podoba mi sie to i ze moglby to zalatwic w inny sposob ale na pewno nie tkwiłabym bezczynnie przed lustem. Skoro juz bylabym wyszykowana poszlabym w miasto albo do znajomych.
swiat sie przeciez nie wali.

Podejrzewam ze owy mezczyzna jest mlodego wieku w ktorym KOLEDZY sa jeszcze dosc waznym elementem. Byc moze faktycznie spedzil z nimi 3/4 swojego zycia.

NIe rozumiem tez stwierzenia ze to sciema bo ktos dowiedzial sie o urodzinach 2h przed. w meskim swiecie to jest dosc powszechne. nie robil nikt przeciez mega domowki z wysylaniem zaproszen na miesiąc przed. zeby wyjsc na piwko wystarczy 15 minut i juz sie ekipa zbiera.

Cytat:
Ale logiczne, że jak się ktoś z kimś spotyka, to jakaś tam pierwsza fascynacja jest i zaciekawienie nową osobą (nawet, jeśli ta fascynacja ulatuje po kilku tygodniach).
roznie bywa. jest i fascynacja i zainteresowanie a czasem wypełnianie czasu randkami a nuż cos sie trafi.nie znamy opinii tego faceta.

poza tym urodziny kolegi sa raz w roku, a rozumiem ze z autorką facet tamtem moze sie spotkac w kazdy inny dzien.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2013-05-20 o 18:11
kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 18:12   #59
Andrzeej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
poza tym gdyby mi facet "odstawil taki numer" to byc moze i poinformowalabym go o fakcie ze nie podoba mi sie to i ze moglby to zalatwic w inny sposob ale na pewno nie tkwiłabym bezczynnie przed lustem. Skoro juz bylabym wyszykowana poszlabym w miasto albo do znajomych.
swiat sie przeciez nie wali.
Dokładnie. Masz przecież swoje życie. Nic strasznego się nie stało - zrobi tak drugi raz to podziękujesz takiemu za "współpracę" i tyle Jednak są tutaj nie-damulki
Andrzeej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 18:16   #60
ARAKSJEL
Hrodebert

Andrzej wiesz co odpowiada przeciętna kobieta na takie zaproszenie od koleżanki > Nie Kryśka nie da rady ,w poniedziałki Marian gra w piłkę w inny dzień nie ma sprawy .

Zakładam że mówimy o kobietach ,nie rozchwianych panienkach bądź też w inny sposób upośledzonych .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości