|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciała rzeźbimy, o linię dbamy i (o kilogramach ciągle) gadamy
************************* ************************* ************************* ************************* **
dziewczyny potrzebna pomoc !!! coraz więcej osób zarzuca mi że to co się ze mną dzieje to początki bulimii a wy co o tym myślicie ? (tu możecie przeczytać wszystko---> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=698095
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w październiku zamieszkałam z TŻtem.. i odkąd zamieszkaliśmy to dużo gotowałam.. jadłam duże porcje.. jadłam dużo słodyczy- mój TŻ ma192 cm wzrostu, waży ledwo 72 kg (na początku związku to 60 max ;p) i je ciągle i wszystko.. a ja niestety jestem podatna na kalorie :P więc przytyłam ok 7 kg :O i niby TŻ mi mówił że wyglądam coraz gorzej, żebym coś ze sobą zrobiła ale on często tak mi mówił..więc olałam go.. dopóki któregoś dnia nie zrobiłam sobie zdjęcia i nie stanęłam na wagę.. Także trzymam kciuki Wiecie jaki jest mój największy błąd? Nie umiem ugotować i nałożyć sobie odpowiednią porcję.. zawsze za dużo :[ |
|
|
|
|
|
#33 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ojojoj cos mi wywaliło obrazek z pierwszej strony buuuu
Pokombinuje jak go wrzucić znowu Jak się nie uda, to będzie musiało zostać tak jak jest...Mój jadłospis z dzisiaj: I.bułka wieloziarnista z szynką, twarogiem, cieniuśkim plasterkiem sera, sałatą, ogórkiem i rzodkiewką, II. pół muffinki z truskawkami plus kawa (późno zjadłam I śniadanie, bo rano pobranie krwi było) III. makaron z sosem z pomidorów, kurczakiem, bazylią i mozzarellą (mała porcja) IV. porcja truskawek z kefirem BIEGANIE V. brokuł gotowany z sosem czosnkowym z jogurtu nat., opruszony mozzarella ![]() Jak mi sił starcze to jeszcze sobie Sreda zrobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Że mam się ruszać, ruszać i rusząć ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Ciała rzeźbimy, o linię dbamy i (o kilogramach ciągle) gadamy
Z nakładaniem odpowiednich porcji też mam problem. Od kiedy zostałam "szczęśliwą nastolatką" bardzo dużo gotowałam, bo gotować uwielbiam, tylko właśnie jakoś zawsze nakładałam równe porcje i sobie i mojemu tacie (bo od dziecka mieszkam tylko z tatą, stąd też gotowanie stało się trochę moim przyjemnym obowiązkiem). Koszmar koszmar koszmar.
Jakie ćwiczenia byście poleciły do wykonywania w domu? Najlepiej jakieś aerobowe, na początek proste. Moja kondycja strasznie podupadła w ostatnich latach, ale wezme się za to, obiecuje. Będę wdzięczna za jakieś linki do sprawdzonych filmików Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tutaj się trzeba ograniczać....Ostatnio znalazłam bardzo fajny przepis na zupkę krem z białych szparagów z łososiem wędzonym Chyba się skuszęMel B moim zdaniem ma fajne aerobowe, chyba 20 min trwają...pod koniec ciężkie...ale da się przetrwać, do tego dokładasz jakieś brzuszki od niej i pupa i jest fajny zestaw Chyba znowu nici z mojego biegania Chyba się zabiorę na siłownie...bo ile można na tą pogode czekać!!
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj pierwszy raz upiekłam cudowne ciasto ryżowe, dla Waszego dobra nie podam linku... Gdybym nie weszla rano na wagę pewnie już bym całe zjadła, a tak muszę wcisnąć tacie połowę na kolację, drugą spakować mu na jutro do pracy.
Moją kulinarną pasję przełożę dziś na jakąś nową surówkę do kurczaka. I dzięki, poszukam wieczorem Mel B, wcześniej o niej nie słyszałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Można mieć pasję kulinarną i gotować dietetycznie
druga połowa dnia: III - opakowanie twarożku z dużą (naprawdę przesadziłam IV - kawka z mlekiem, nektarynka V - spory kawałek chudej ale krwistej wołowinki, krótko smażony/podduszany, kilka młodych malutkich ziemniaczków podpiekanych, garść sałaty z sosem jogurtowym, dwie łyżki marchewki duszonej ze szpinakiem Prawie wszystkie warzywa jakie jem są z domowego ogródka taty TŻ A za godzinkę idę biegać,bo pogoda dopisuje
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie jestem po treningu cardio i treningu brzucha z Melanie
Uh, ale się napociłam ![]() Teraz lece pod prysznić i zrobić sobie ukochany peeling cukrowy hand made A na kolacje będzie chyba sałatka z tuńczyka i świeżych warzyw
Edytowane przez nextPage Czas edycji: 2013-06-10 o 18:30 |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z gotowaniem to jeszcez pół biedy, ale z pieczeniem to już niestety się nie da, niby są jakieś dietetyczne przepisy...ale tak do końca ciastem tego bym nie nazwała... Cytat:
Tel listopad za oknem mnie dobija!
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-06-10 o 19:48 |
||
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
jaki listopad, u mnie ładnie było tylko chwilkę pokropiło
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na temat deszczu skopiuję wiadomość moją z innego wątku
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wypieków to ja się czaję na taki pseudowypiek - dietetyczny sernik na zimno z truskawkami... chyba zrobię na weekendzie, żeby mnie gorsze rzeczy nie kusiły
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ze słodkiego pozwalam sobie tylko na lody
może nie przytyje od tego
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszyscy w PL się śmieją (studiuję filologię romańską francuską, mam erasmuskę z Belgii i nauczycielkę z Belgii) że to iście Belgijskie anomalia :P
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
na razie moja opieka nad dzieckiem jest bardziej siedząca, za wyjątkiem spacerów, więc od tego nie schudnę. A przestało jakoś ze mnie spadać od samego karmienia piersią, więc potrzebuję wspomagania. Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych i będę tak trzymać. A smaku robicie truskawkami strasznie!
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj truskawy jadłam i same i z bananem z jogurtem
( może fantasia za dietetyczna nie jest,ale z owocami jest pysznieee )
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tutaj od 1,5 tygodnia nie pada (nie mówię, że codziennie świeci słońce, to byłoby zbyt wiele ) także korzystam jak mogę ![]() No ale wcześniej lało przez miesiąc codziennie, więc chyba coś za coś
Memory is deceptive because it is colored by today's events. Edytowane przez Suvienka Czas edycji: 2013-06-10 o 22:47 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć chudziny
![]() Mnie czeka dzisiaj ciężki dzień, mam na 18 zaplanowane usg jamy brzusznej i nie moge zbytnio nic jeść Zjadłam właśnie pszenną bułeczkę z twarogiem i plasterkiem wędliny i do 19:00 na tym koniec! Wieczorem zjem kanapki na bogato z ciemnego pieczywa, wędlinki i mozzarelli, oraz kawałek tarty truskawkowej którą zrobię zaraz Tarta może dietetyczna nie będzie, bo na herbatnikach, ale zamierzam zjeść dzisiaj kawałek (z racji min. ilości kalorii w ciągu dnia) i rano zamiast śniadania kawałek (w końcu serek homogenizowany, truskawki, więc błonnik i białko , na śniadanie nie będzie najgorzej) a resztę rozdam. Trzeba wykorzystać truskawy do końca, bo powoli zaczynają uciekać ![]() Z dobrych wiadomości udało się jednak wczoraj pobiegać, tylko 5 km, ale za to szybkim tępem Fajnie się zmęczyłam i poszłam spać.Suvienka, no to masz szczęście z tą pogodą, bo we wrocławiu leje od hmmm paru tygodni z przerwami
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja Was wkurzę i powiem, że wczoraj u mnie było niesamowicie gorąco, wieczorem burza a dzisiaj jest tak fajnie, przyjemnie ![]() Ale współczuję Wam i aż przykro, jak widzę te pozalewane domy...:/ A pochwalę się - wczoraj pierwszy raz (znowu ) zrobiłam Shred'a. Nie było źle A po tym 50 squat'ów.Ogólnie podjęłam squa'towe wyzwanie, tylko nie zaczynam od 20 tylko od 50. Planuję na razie przez ten tydzień robić 50-60 a później zwiększać. Dzisiaj ledwo co chodzę ![]() Natomiast co do posiłków z wczoraj: śn. - 2 kromki graham, 3 plastry wędliny, duża ilość pomidora, cebula, kawa z mlekiem ( niestety ledwo wcisnęłam w siebie - nie miałam w ogóle ochoty jeść) IIśn. - omlet z 2 jaj, posmarowany jogurtem + duża ilość truskawek obiad - udko pieczone z połową woreczka kaszy gryczanej + 1 cały ogórek z jogurtem podw. - 1 szkl. kefiru z dużą garścią słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej SHRED + squat'y kolacja - serek wiejski z pomidorem i kromką graham + 2 litry płynów A dzisiaj: śn. - 2 jajka na prawie twardo, 1 ł. majonezu wymieszana z jogurtem, 1 kromka graham polana olejem rzepakowym, pół ogórka II śn. - płatki owsiane z kefirem, łyżka słonecznika i siemienia lnianego, mrożone wiśnie, kawa Reszta później
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś wróciłam mokra po kolana.. to duża zmiana od wczoraj, wczoraj to byłam po ramiona (licząc od ziemi) mokra;p ![]() A ja dzisiaj rano przed zajęciami zjadłam znowu (tylko ) jogurt z płatkami i truskawkami (kurde.. za mało.. porcja ma ok200 kalorii góra.. - obawiam się że wczoraj nie udało mi się dobić do 1200 kalorii ;/ ) - byłam rano taka zła.. bo mi chlebuś spleśniał ![]() a teraz zjadłam bułkę (niestety pszenną) z mozzarellą i kiełbaskami z fileta Na obiad makaron (ja penne pełnoziarniste) z lekką sałatką z piersią z upieczonego kurczaka, sałatką, rukolą, serkiem sałatkowym, pomidorkami, kukurydzą i papryką :P A kolacja.. pewnie standard ;p jogurt z truskawkami (chociaż tyle węglów :O) |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam jestem przekonana, że lada dzień zacznie znowu lać i już nie przestanie aż go zimy (bo wtedy deszcz zamieni się w śnieg). W tym kraju to jest możliwe...
![]() Tak czy inaczej dziś znowu świeci słońce, więc ruszam dupsko na rower na dietetyczne zakupy, bo moja lodówka świeci pustkami. Wyprawiłam dziś o świcie TŻ na szkolenie do Holandii więc mam 2 dni tylko dla siebie Masija - bardzo fajny jadłospis
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pod koniec przyszlego tygodnia wracam - obiecuję
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zjadłam łososia
a za niedługo siłownia
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
macie super jadłospisy, prawie widać kolory jak sie czyta, pozazdrościć. ja dziś z racji pustek w lodówce zjadłam dopiero 2 nektarynki i pomarańczę. zaraz ruszę na zakupy i zrobię coś pysznego na obiad. zamknę sie w trzech posiłkach, ale jutro będzie lepiej, obiecuję.
jestem właśnie po abs'ie 8 minut na nogi, po nim odpaliłam sobie Mel B 10 minut brzuch i... nie dałam rady! nie spodziewałam się że przez ostatnie lata pozbyłam się mięśni brzucha prawie zupełnie ale przynajmniej zauważę zmiany jak już dam radę wytwać te 10 minut z Mel (strasznie żałosna jest moja sytuacja, masakra)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaa nie mogę tu wchodzić, bo myślę o jedzeniu
Zaraz po tym cholernym badaniu idę sobie zakupię coś w centrum do jedzenia, w miarę dietytycznego, a na deserek tarta truskawkowa co się mrozi w lodówce ![]() celestynaa to ciekawe, ja na nogi nie zrobie nawet 1/4 z Mel B, za to brzuch i abs mnie zupełnie nie wzrusza! (te na brzuch są bardziej wymagające, ale zrobię bez problemu) |
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
może to "styl życia" albo inne uwarunkowania, generalnie dużo chodzę codziennie... no nie wiem
ale brzuch mam bardzo bardzo słaby, to jest pewne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze na każdym fitnessie przy brzuszkach odpoczywałamWięc nie wiem jak to jest :P |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
jesteś po prostu szczęściarą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czy mogę jeszcze dołączyć do wątku?
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
icieszysz się że TŻ wyjeżdża? :P oj Ty Diablico! :P Cytat:
ja też ograniczam się jak mogę.. 7 egzaminów z czego jutro już pierwszy (chociaż mam jeszcze zajęcia uhm) A Tobie powodzenia!! ![]() Oczywiście zapraszamy opowiedz coś o sobie
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

a wy co o tym myślicie ? (tu możecie przeczytać wszystko---> 

Czas to zmienić (ale nie tylko to).
Jak się nie uda, to będzie musiało zostać tak jak jest...
), nie byłam na żadnym Dukanie, czy diecie 1000kcal. Po porstu 5 zdrowych posiłków i codzienne ćwiczenia. Potem się rozleniwiłam, nie ćwiczyłam i waga stanęła
Od kilku dni znowu ćwiczę z Mel B, jeżdże na rowerku, czasem biegam 

13.12.13 

Zjadłam właśnie pszenną bułeczkę z twarogiem i plasterkiem wędliny i do 19:00 na tym koniec! Wieczorem zjem kanapki na bogato z ciemnego pieczywa, wędlinki i mozzarelli, oraz kawałek tarty truskawkowej którą zrobię zaraz
Fajnie się zmęczyłam i poszłam spać.