|
|
#31 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 445
|
Dot.: Wspólne wakacje z ch³opakiem
Cytat:
![]() Te¿ bym siê na miejscu Twoich rodziców martwi³a, ¿e moja córka ma spaczony pogl±d na zwi±zek. Rozumiem wybaczyæ co¶ takiego, ale uwa¿aæ, ¿e siê zas³u¿y³o ma wyzwiska? |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Tamta sytuacja by³a ³adne kilka miesiêcy temu, przeprosi³ i wiêcej sie nie powtórzy³o. Ka¿dy pope³nia b³êdy. Czyli s±dzicie ¿e powinnam go sobie odpu¶ciæ? Nie wiem czy bym potrafi³a. Kocham go. Oczywi¶cie sprzeczki siê zdarzaj± jak wszêdzie ale kiedy jeste¶my razem jest na prawde ¶wietnie, jest troskliwy, opiekuñczy i dobrze siê dogadujemy.
Edytowane przez izussiaa Czas edycji: 2013-07-27 o 15:22 |
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Ka¿da z Was w swojej sytuacji te¿ widzi wszystko tylko w bia³ych i czarnych kolorach? Oczywi¶cie nie usprawiedliwiam wyzywania i nie wiem co autorka takiego zrobi³a, ¿e uwa¿a, ¿e na to zas³u¿y³a, ale to chyba nie jest temat w±tku?
Ja ze swojej strony niestety wiele nie dodam. Autorko, zastanów siê czy to wyzywanie rzeczywi¶cie by³o tylko incydentem. A je¶li chcesz z nim byæ to mo¿e rzeczywi¶cie warto, ¿eby rodzice go poznali?Mo¿e siê przekonaj±, innej rady nie widzê. Oczywi¶cie, mo¿esz wyjechaæ bez ich zgody, ale czy o to chodzi? Ale swoj± drog±, zgadzam siê z akilegne. Co innego wybaczyæ, co innego twierdziæ ¿e siê zas³u¿y³o. No ale jak pisa³am, to nie temat w±tku
Edytowane przez szaramieta Czas edycji: 2013-07-27 o 15:30 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pisa³am z koleg±, który ma bardzo specyficzne poczucie humoru i je¶li kto¶ tego kolegi nie zna to jego "teksty" mog± siê wydawaæ do¶æ dwuznaczne. No i tak w³a¶nie mój ch³opak odebra³ to drugie znaczenie i tak sie potoczy³o.. Ale tak jak mówiê wszystko sobie wyja¶nili¶my i taka sytuacja wiêcej sie nie powtórzy³a.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
To trochê porywczy ten ch³opak, ¿e zanim zd±¿y³a¶ wszystko wyt³umaczyæ, on ju¿ zd±¿y³ Ciê wyzwaæ
Nie wiem, czy s±dzisz, ze kochaj±ce osoby tak robi±...
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Cytat:
Pij±cy 18latek jest zawsze do odstrza³u, a pij±cy i wyzywaj±cy tym bardziej. S± po prostu sytuacje, w których kompromis nie ma sensu, bo dzia³a tylko i wy³±cznie na nasz± szkodê
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Na prawdê ju¿ nie wiem co robiæ. Teraz to mam taki mêtlik hah
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No, ale co do pij±cych 18latków... Co w tym z³ego? Oczywi¶cie, to, ¿e kto¶ pije i robi siê agresywny jest jak najbardziej nie w porz±dku, ale ogólnie picie te¿ jest z³e? Wypicie piwa, kilku, w wieku 18 lat? Nie przesadzajmy
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 145
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Ja te¿ nie rozumiem o co chodzi z pij±cymi 18 latkami. :P
Aha to ju¿ wiadomo o co posz³o. O nic. Super :P |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem czy to wam zrobi ró¿nicê ale ch³opak ma 20 lat
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co szanowaæ to tak jakby szanowaæ kogo¶ za dziewictwo, ¶mieszne
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem jak u moich rówie¶ników ale mnie te¿ ¶miesz± te wszystkie przechwa³ki znajomych ile to nie wypili i ¿e nic nie pamiêtaj±. Dla mnie to powód do wstydu a nie do przechwa³ek a szczególnie w¶ród dziewczyn.
No ale pomiñmy ju¿ ten w±tek Mo¿e i powiecie ¿e jestem g³upia ale nie zostawiê tego ch³opaka.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
A co do picia alkoholu, zalezy dla kogo to jest zlo. Ja np nigdy nie moglabym byc z facetem, ktory potrafi wypic kilka piwek za jednym razem. Powod? Sama nigdy nie pije alkoholu to raz. Druga sprawa, nienawidze smrodu piwa/wodki . Po trzeciez- nie moge patrzec na podpitych facetow, niewazne czy sie przymila czy wyzywa, po prostu nie trawie. Moze dlatego tak mam, ze moi rodzice nigdy nie pili alkoholu, sama nie wiem. Moj TZ owszem wypije piwo, ale to baardzo rzadko i jedno, nie wiecej. Bo sam nie przepada za alkoholem, pije wiec wtedy jak ma naprawde ogromna ochote. Ale jak mowie- to tak kilka razy do roku. Jak jestesmy na weselu to mamy patent mojego taty, nalewamy sobie do kieliszkow wode niegazowana i wtedy nikt nie nalega abysmy pili, bo my przeciez "pijemy" weselna. Tylko czasami ktos sie dziwi, jak mozna miec taka mocna glowe ![]() Dla mnie nie istnieje cos takiego jak "jednorazowy wyskok z wyzywaniem czy z biciem". Jak raz to zrobil, to juz wiem na co go stac i takiemu panu podziekuje, bo jestem niemalze pewna, ze bedzie i drugi raz. Moze za miesiac, moze za rok, ale sie zdarzy a ja nigdy bym na takie cos sobie nie pozwolila. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- to sie chyba juz nazywa chory zwiazek? Jakos tak, a na pewno jak ktos wyzej napisal "spaczony poglad". Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-07-27 o 16:42 |
||
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Dobra, widzê ¿e te dyskusje prowadz± do nik±d. Dziêki za rady
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast co innego w przypadku ch³opaka autorki, no ale jak ju¿ sobie kto chce. Tyle tylko, ze je¶li na pocz±tku zwi±zku ju¿ maj± miejsce takie incydenty, to strach pomy¶leæ, co mo¿e siê dziaæ pó¼niej... Naprawdê bym siê nad tym na miejscu autorki zastanowi³a, no ale to tylko taka ma³a rada A z rodzicami po prostu rozmawiaæ, no co innego mo¿na w takiej sytuacji zrobiæ.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 541
|
Ja siê rodzicom nie dziwiê. Spotka³a¶ siê mo¿e z opini± ¿e pijana osoba mówi prawdê, nigdy nie udaje i jest sob±?
Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2013-07-27 o 17:29 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 651
|
a masz swoje pieni±dze, czy chcesz jechaæ za pieni±dze rodziców?
Ja siê nie dziwiê im, a Ty jeste¶ ¶lepa, twierdz±c, ¿e sobie zas³u¿y³a¶ na to, by ch³opak Ciê zwyzywa³. Skoro chcesz byæ traktowana jak doros³a, to mo¿e porozmawiajcie w czwórkê-Ty, Twój T¿, mama, tata? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 725
|
U mnie ch³opak zawsze musia³ przyj¶æ, pokazaæ siê, pogadaæ... Mo¿e sam móg³by poprosiæ rodziców, ¿eby Ciê z nim pu¶cili? My¶lê, ¿e wtedy lepiej wypad³by w ich oczach
A tak na marginesie, chocia¿ by siê wali³o i pali³o nie pozwól, ¿eby ciê wyzywa³ - szczerze mówi±c Twoi rodzice maj± konkretnepodstawy do tego, ¿eby siê o Ciebie baæ
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No niby wiem, ¿e maj± ale naj³atwiej powiedzieæ "zostaw go", to nie jest takiw ³atwe kiedy siê kogo¶ kocha. Je¶li taka sytuacja siê powtórzy to oczywi¶cie, ¿e go zostawiê, ale przez jeden b³±d nie warto od razu kogo¶ skre¶laæ. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 725
|
Cytat:
Niech w takim razie zadzwoni i sprawa bêdzie jasna ¯yczê udanych wakacji, bo co¶ czujê, ¿e siê uda
|
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 332
|
Cytat:
Cytat:
![]() 18-latek piæ mo¿e, jest pe³noletni, ju¿ bez przesady. Rozumiem, osoba po pijaku robi±ca ró¿ne g³upie rzeczy czy agresor jest do odstrza³u, ale to mo¿e byæ i kto¶ 50-letni. Przynajmniej po sobie jestem w stanie stwierdziæ, ¿e kilka piw nie robi z cz³owieka idioty z "urwanym filmem" nawet w wieku 16 lat, to najwyra¼niej zale¿y od cz³owieka, jak siê piæ nie umie, to siê nie pije, proste ![]() Cytat:
Popieram wypowiedzi wy¿ej, wcze¶niej te¿ ju¿ to proponowa³am - spotykacie siê w czwórkê, Ty i Twój facet, rodzice i rozmawiacie. Najprostsze i najskuteczniejsze zwykle rozwi±zanie.
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 564
|
Cytat:
|
|
|
#59 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Zrobi³am b³±d ¿e tu o tym wszystkim napisa³am. Ja z nim jestem a nie wy, ja go znam a nie wy. Dziêkuje dobranoc.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Nie wiem, czy s±dzisz, ze kochaj±ce osoby tak robi±...