|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy dziewczyna w związku może iść na wesele z kolegą?
Cytat:
I w ogóle stwierdzenie, że tylko mają nakręcać facetów Bez przesady. Sama pamiętam czasy, jak pracowałam jako hostessa, a nie jestem ani cycata ani moimi potencjalnymi odbiorcami nie byli tylko faceci.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi, na co Ci ten burak? Na co Ci typ, który traktuje Cię jak dziecko, któremu można na coś pozwolić? Ty rodziców adopcyjnych szukasz? Typ, który zadaje się z dziadami od podwójnego standardu i trzymania kobiet krótko? Co to w ogóle znaczy: trzymać krótko? Bo co to znaczy trzymać psa krótko, to wiem, ale kobietę? Że co, na smyczy ma chodzić, gdzie pan każe? Potrzebujesz właściciela, z obrożą i smyczą? Małego szantażysty, który na dodatek pozbawiony jest własnego rozumku i bardziej przejmuje się zdaniem kolegów niż potrzebami i chęciami swojej dziewczyny? No na co Ci taki kawałek buraka? Idź na to wesele, baw się dobrze, wytańcz się, i ze śpiewem na ustach zerwij z tym ćwokiem, bo to żadna nadopiekuńczość, tylko zaborczość, toksyczna zazdrość, skłonność do kontroli, ograniczeń, zamykania w klatce i przedmiotowego traktowania kobiet. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Twój chłopak głupio szantażuje, zwraca za dużą uwagę na zdanie kolegów i niefortunnie używa słowa "pozwalam" , które na kobiety (szczególnie na wizażu
Należy jednak zwrócić uwagę, że mimo szyderstw kolegów i ich gadania, nie próbuje Ci ograniczać pracy ani wyjazdów. Sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Twój chłopak Cię ogranicza na co dzień, czy tylko ta sytuacja jest dla niego przesadą. Ja bym nie chciała, żeby mój facet szedł na weselę z inną. To impreza oficjalna, na której się komuś partneruje, to słowo nie jest użyte przypadkowo, bo zwykle zabiera się żonę/narzeczoną/dziewczynę/koleżankę, która nam się podobna i czujemy do niej mięte. Rozumiem, że ostatnia chwila, że koleżanka wystawiła, że lubisz weselne klimaty itd. Ale pytanie brzmi, czy jest to dla Ciebie tak ważne, żeby sprawiać przykrość osobie, którą kochasz i sprawić, że będzie się czuła źle i niekomfortowo? Bycie w udanym związku jest fajne, ale nie ukrywajmy, że nie niesie za sobą pewnych ograniczeń. O ile dla obydwojga partnerów są one naturalne, albo chociaż mniej ważne niż związek, a żadne z nich nie przesadza, to moim zdaniem nie stanowi to problemu.
|
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli mój facet chciałby iść na wesele z inną, nie zgodziłabym się. Tak samo jak nie poszłabym na taka uroczystość z przyjacielem zamiast własnego chłopaka. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

I w ogóle stwierdzenie, że tylko mają nakręcać facetów
Bez przesady. Sama pamiętam czasy, jak pracowałam jako hostessa, a nie jestem ani cycata ani moimi potencjalnymi odbiorcami nie byli tylko faceci.