TONIQUE - ćwiczymy z Sylwią Wiesenberg - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 17:53   #31
tiska00
Przyczajenie

Dot.: Cwiczenia z Sylwia Wiesenberg

Cytat:
Napisane przez littleangel Pokaż wiadomość
Cześć, poszukuję zestawu Tonigue Energy Mat, tego który był dostępny w Empiku jakiś czas temu, niestety juz go nie ma . Przeszukałam allegro ale nie ma nigdzie tej płyty, na chomiku i torrentach też nie mogę znaleźć. Czy któraś z was ma do niej jakiś dostęp albo ewentualnie chce sprzedać ta płyte?

Wczoraj kupowałam Tonique, Energy Matt też widziałam jeżeli Cie to interesuje w Rzeszowie
tiska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 19:59   #32
littleangel
Raczkowanie

Bardziej interesowały by mnie okolice łodzi i sklepy online:p a w jakim sklepie kupowalas?
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 20:07   #33
tiska00
Przyczajenie

Empik fakt zostało dosłownie chyba 5 sztuk w życiu bym nie znalazła gdyby nie Pani z obsługi strasznie słabo popularne są treningi Sylwii a szkoda ....
Stary 2014-12-16, 23:58   #34
aniaaxd2
Zakorzenienie

No właśnie

Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 09:56   #35
krystyna77
Rozeznanie

za mało kobiet jeszcze wie o niej.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 13:17   #36
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiska00 Pokaż wiadomość
Empik fakt zostało dosłownie chyba 5 sztuk w życiu bym nie znalazła gdyby nie Pani z obsługi strasznie słabo popularne są treningi Sylwii a szkoda ....
o to napewno sprawdzę w Empiku skoro jeszcze może są
Dzieki
Stary 2014-12-18, 17:05   #37
tiska00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez littleangel Pokaż wiadomość
o to napewno sprawdzę w Empiku skoro jeszcze może są
Dzieki
Nie ma sprawy daj znać czy to zdobylas i jak wrażenia
Dokładnie malo kobiet wie ... Szukalam info na jej temat ... Na temat ćwiczeń czy nadają się na spalanie ale bez szału jedna dziewczyna przeszła przez trening miesieczny i to jedyne efekty jakie znalazłam
Stary 2014-12-22, 09:28   #38
stencia
Raczkowanie

Ja mam energy mat, born to move i jeszcze jakiś inny kupiony na stronie w wersji digital, ale nie pamiętam konkretnie który to był powiem Wam, że wycisk daje to konkretny. Chodakowskie i Lewandowskie mogą się schować :P dodam, że wcale nie jestem osobą początkującą, chodziłam sporo czasu na fitness, na siłownię, trenuję pole dance, ale po tym treningu bałam się zejść po schodach, tak mi się nogi trzęsły
Stary 2014-12-23, 16:59   #39
littleangel
Raczkowanie

udało mi się kupić w empiku dość sporo jeszcze było. Nie miałam okazji jeszcze testowac, uderzył mnie tylko brak rozgrzewki. Po tonique zakwasy miałam 3 dni, zobaczymy czy energy mat da też popalić, dzisiaj próbuje
Stary 2015-01-04, 15:01   #40
martynika8
Przyczajenie

Tutaj ciekawy opis jak zacząć Tonique, gdzie kupić Tonique?
http://healthylifeconnoisseur.blogsp...i-na-czym.html

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Tutaj ciekawy opis jak zacząć Tonique, gdzie kupić Tonique?
http://healthylifeconnoisseur.blogsp...i-na-czym.html
martynika8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-16, 23:01   #41
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stencia Pokaż wiadomość
Ja mam energy mat, born to move i jeszcze jakiś inny :
jak oceniasz born to move? ile trwa ten trening?

Jak efekty po tonique?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 22:22   #42
tiska00
Przyczajenie

Znalazlam blog NT Sylwi i prowadzony przez świetna dziewczynę http://tobiefitania.pl życzę miłej lektury
Stary 2015-02-17, 22:25   #43
aniaaxd2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiska00 Pokaż wiadomość
Znalazlam blog NT Sylwi i prowadzony przez świetna dziewczynę http://tobiefitania.pl życzę miłej lektury

Super

Stary 2015-03-03, 18:28   #44
ysabela
Rozeznanie

Do marcowego Shape'a dodany jest trening Tonique i powiem Wam, że jestem nią oczarowana, ma w sobie coś, co nie pozwala jej nie lubić I bardzo podoba mi się, że w tym treningu można wyłączyć sobie jej komentarz i zostawić samą muzykę.
Trening jest dla mnie morderczy, ale ja powolutku wracam do formy
ysabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 14:53   #45
wrily_curly
Rozeznanie

Właśnie przed chwilą skończyłam ten trening z Shape a raczej przerwałam około 50 minuty bo nie wytrzymałam psychicznie. Nuda jak flaki z olejem. Cały repertuar to przysiady, przysiady, przysiady... z urozmaiceniami i machaniem rękami. Brak instrukcji dotyczących oddychania czy prawidłowego wykonywania ćwiczeń. Jeden ruch powtarzany przez nawet 2 czy 3 minuty. Komentarz raz na jakiś czas, jakby sama autorka tam usypiała. Emocje jak na grzybach, muzyka bardziej do spania niż do ćwiczenia. Jasne, zmęczyłam się ale bardziej psychicznie niż fizycznie bo to takie nudne. Nie wiem, dla kogo niby też ten program jest przeznaczony, ponad godzina przysiadów to jak dla mnie zbyt wielkie obciążenie dla kolan (zwłaszcza, że są też ruchy skrętne w kolanach) - wiele dziewczyn może zrobić sobie krzywdę. Tak samo mogą być problemy z kręgosłupem, jeśli ktoś nie ma dostatecznie wyćwiczonego korpusu - a tutaj ćwiczeń na wzmacnianie go nie ma.
Jest tyyyyyle możliwości ćwiczeń że nie widzę żadnego sensu w machaniu ponad godzinę przysiadów.
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego tą panią tak niektórzy chcą wykreować na gwiazdę fitness bo osobiście po tym programie uważam, że jest bardzo słaby, nie zapewnia równomiernego obciążenia i wyćwiczenia mięśni, jest zwyczajnie nudny, monotonny i niesie dość duże ryzyko kontuzji.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 16:48   #46
ysabela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilą skończyłam ten trening z Shape a raczej przerwałam około 50 minuty bo nie wytrzymałam psychicznie. Nuda jak flaki z olejem. Cały repertuar to przysiady, przysiady, przysiady... z urozmaiceniami i machaniem rękami. Brak instrukcji dotyczących oddychania czy prawidłowego wykonywania ćwiczeń. Jeden ruch powtarzany przez nawet 2 czy 3 minuty. Komentarz raz na jakiś czas, jakby sama autorka tam usypiała. Emocje jak na grzybach, muzyka bardziej do spania niż do ćwiczenia. Jasne, zmęczyłam się ale bardziej psychicznie niż fizycznie bo to takie nudne. Nie wiem, dla kogo niby też ten program jest przeznaczony, ponad godzina przysiadów to jak dla mnie zbyt wielkie obciążenie dla kolan (zwłaszcza, że są też ruchy skrętne w kolanach) - wiele dziewczyn może zrobić sobie krzywdę. Tak samo mogą być problemy z kręgosłupem, jeśli ktoś nie ma dostatecznie wyćwiczonego korpusu - a tutaj ćwiczeń na wzmacnianie go nie ma.
Jest tyyyyyle możliwości ćwiczeń że nie widzę żadnego sensu w machaniu ponad godzinę przysiadów.
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego tą panią tak niektórzy chcą wykreować na gwiazdę fitness bo osobiście po tym programie uważam, że jest bardzo słaby, nie zapewnia równomiernego obciążenia i wyćwiczenia mięśni, jest zwyczajnie nudny, monotonny i niesie dość duże ryzyko kontuzji.
Jeej, dużo można o tym programie powiedzieć, ale na pewno nie to, że nie zapewnia równomiernego obciążenia, tu ćwiczy całe ciało, przy każdym ruchu trzeba zachować równowagę i napiąć wszystko! Do kontuzji to może tylko tempo może się przyczynić, ale jak się zaczyna, to się robi wolniej, bez ćwiczenia mięśni nie będzie zdrowych kolan. Ja nie wymagam porad w sprawie oddychania Ale to prawda, że może się dłużyć (chociaż dla mnie to bardzo dobrze, że jest długo, bo chcę schudnąć.)
ysabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 19:35   #47
tiska00
Przyczajenie

Jak dla mnie trening jest obłędny Uwielbiam ją :P Fakt troszkę przynudna muzyka ale podobnie jest u Ewki Chodakowskiej ;p Puszczam swoja playlistę i mogę z nią 2 godz ćwiczyć Mimo morderczego dnia ponieważ w pracy dosyć intenywne mam zajecia wracam i po jej treningach skończonych o 21 mam ochotę góry przenosić
We wszystkim można się doszukać minusów sęk w tym żeby wynieśc to co najlepsze i nie marudzić
Każdemu w sumie pasuje co innego ;p
Stary 2015-03-05, 20:32   #48
aniaaxd2
Zakorzenienie

Można zobaczyć ten trening na YouTube ?

Stary 2015-03-06, 11:02   #49
tiska00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Można zobaczyć ten trening na YouTube ?

Raczej nie .... Jak dla mnie trening jest mega szybki Nim się obejrzę koniec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-13, 09:24   #50
sylvious
Przyczajenie

Dot.: TONIQUE - ćwiczymy z Sylwią Wiesenberg

ahh, chyba specjalnie po to żeby się tu wypowiedzieć założyłam w ogóle konto! tak więc płytę kupiłam "niechcący" z shape - z daleka myślałam że to Ewa Chodakowska i jej turbo-cokolwiek...ale nie, moja imienniczka, o której istnieniu moooże gdzieś kiedyś coś czytałam, bo kojarzyłam, ale bez szczegółów.
Generalnie od dłuższego czasu staram się ćwiczyć regularnie, na youtube jest mnóstwo wspaniałych dziewczyn, z którymi ćwiczyłam, abstrahując od znanych i wielbionych Chodakowskich, Mel B, Tiffany itp. itd. (wszystkie przerobiłam, do wszystkich wracam, wszystkie uwielbiam), więęc myślałam że jakkolwiek w formie chyba trochę jestem. No to włączyłam tonique, pierwszy raz w zeszły poniedziałek, i więcej się w naklęłam niż poćwiczyłam... Naprawdę, stwierdzam że inne Panie mogą Sylwii buty czyścić, nie dlatego ze nie zrobiłyby jej treningu - o nie, ale dlatego że przedstawiła nam taki morderczy trening, a nie tylko pykanie i machanie na macie. Ja takiego treningu własnie cały czas szukałam, i jak w pierwszym tygodniu nogi bolały od zakwasów, ćwiczeń nie umiałam wykonywać bez przerw, ale nie przerywałam uparcie - tak teraz nogi nie bolą (zakwasów nie ma), jestem w stanie wykonywać o wiele więcej powtórzeń i dochodzę już prawie do końca treningu, co na początku było nierealne. Spadł mi pierwszy centymetr z ud, a nie umiałam ud ruszyć od laaaat, nawet bieganie nic mi nie dawało! Dlatego będę kontynuować, będę... z talii poszły 3 cm, w nieco ponad tydzień, wow wow. Argument że w tonique mało ćwiczeń na brzuch irracjonalny - jeśli brzuch masz cały czas wciągnęty, poczuejsz go w pewnym momencie bardziej niż te neiszczęsne nogi. Skalpel robię teraz w dniach odpoczynku od tonique, co mój mąż od razu komentuje "dzisiaj Chodakowska? jakoś nie klniesz"...
Generalnie, co mnie boli, to to że wszystkich wszędzie pełno, a o Sylwii cicho, a testując ćwiczenia / diety zawsze lubię poczytać na ich temat cokolwiek - fora / wpisy. Dlatego mam nadzieję że tu coś się rozkręci, jestem pewna że jest wiele dziewczyn które kupiło w marcu shape i chciałoby się wymienić spostrzeżeniami na temat tonique. Nie jest to trening dla wszystkich, ale mi pyknął idealnie w moment, teraz nawet siedząc w pracy myślę o tym ile dzisiaj uda mi się zrobić powtórzeń i do którego momentu dotrwam. Polecam serdecznie ten program !!
sylvious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-13, 18:37   #51
Samanciak91
Przyczajenie

Dziewczynki, a czy któraś z Was ćwiczyła Tonique Mat? Jeżeli tak to co sądzicie?

Muszę zakupic marcowy Shape, nawet nie wiedziałam, że jest z płytą Sylwii... a trzeba spróbować coś innego!!!

Bo jest jeszcze Tonique energy mat ale na razie zamierzam przetestować tonique mat, ćwiczenia trwają 1 godz i 7 min. Zaraz zamierzam spróbować

Edytowane przez Samanciak91
Czas edycji: 2015-03-13 o 18:38
Samanciak91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 16:04   #52
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samanciak91 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a czy któraś z Was ćwiczyła Tonique Mat? Jeżeli tak to co sądzicie?

Muszę zakupic marcowy Shape, nawet nie wiedziałam, że jest z płytą Sylwii... a trzeba spróbować coś innego!!!

Bo jest jeszcze Tonique energy mat ale na razie zamierzam przetestować tonique mat, ćwiczenia trwają 1 godz i 7 min. Zaraz zamierzam spróbować

ja ćwiczyłam i bardzo lubię te ćwiczenia, jak nie mam sił i ochoty na nic bardzo męczącego i skocznego to robie tonique mat daje popalić wbrew pozorom, pośladki palą mi bardzo odpowiada ale polacam spróbować i zobaczyc czy Ci pasuje
Stary 2015-03-14, 19:20   #53
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dziewczyny a ten z Shapea to ktory tonique? Bo zdaje sie, ze sa dwa. Czy to jest jakis trzeci, odrebny, kolejny?

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-14, 20:48   #54
littleangel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten z Shapea to ktory tonique? Bo zdaje sie, ze sa dwa. Czy to jest jakis trzeci, odrebny, kolejny?
wydaje mi się że trening z shapem to wersja tonique addicted to movement... czyli kolejny tonique
Stary 2015-03-22, 13:49   #55
Ankafanka
Raczkowanie

Ja również znam Sylwię i też się zastanawiam dlaczego tak długo żadne pismo w Polsce nie pokazało jej treningu. Tonique to mega wyzwanie, ćwiczyłam długo z Ewą i schudłam, ale nie mogłam do końca pozbyć się tłuszczyku-tego najmniejszego i najbardziej uciążliwego. Myślę,że Tonique jest w stanie spalić wszystko ALE...JEDYNE co mnie zastanawia, to...czy Tonique nie rozbuduje nóg???
Sylwia nie ma drobnych nóg....czy któraś z dziewczyn, które ćwiczą z Sylwią dłużej może coś o tym powiedzieć?

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 19:00   #56
bejata440
Zakorzenienie

cześć,
ćwiczycie jeszcze tonique?
Ja odkąd przypadkowo kupiłam shape z płytą, zakochana jestem w tej kobiecie.
Nigdy nie wypiłam jeszcze tyle wody podczas treningów, co teraz.
Stary 2015-05-04, 08:12   #57
sylvious
Przyczajenie

ja ćwiczę, choć ostatnio naprzemiennie z wyzwaniami Chodakowskiej i innymi treningami Sylwii - kupiłam w empiku kolejne DVD i jeden trening (widać bardziej wiekowy) zhakował mi mąż, i też mi się nieziemsko podoba. jakie wyniki od ćwiczeń z Sylwią już prawie dwa miesiące ??
ja muszę się zmuszać do dnia regeneracji i nie ćwiczenia 7 dni w tygodniu... taką mam codziennie ochotę na trening
mam pytanie do tych ćwiczących zawzięcie trening z shape: czy którąkolwiek też bolą kolana po treningu?
sylvious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 09:50   #58
bejata440
Zakorzenienie

Ja mam ogólny problem z prawym kolanem i odczuwam to kolano po jakimś tam czasie...
Ważne zeby ciało mogło sie zregenerowac... Wiec co drugi dzien jest najlepiej ćwiczyć, a w pozostałe dni np pojeździć na rowerku itp bez szaleństw ;p
Z płytami nigdy noe trenowałam, chodziłam zawsze na siłownie, trenowałam siłowo i potem cardio. Ale zaciekawiła mnie ta kobieta... I fizycznie wytrzymałościowo jeszcze nie przeszłam całego treningu.
Mam nadzieje ze uda mi sie "odchudzić" nogi z jej treningami.
Stary 2015-05-09, 00:38   #59
Ankafanka
Raczkowanie

Ja ćwiczę Tonique Premier. Do treningu z Shape buduję formę, bo jeszcze nie daję rady, a Tonique Premier trwa prawie godzinę....co do efektów...tłuszcz znika, ale boję się, czy mi się nogi nie rozbudują. Sylwia ma te nogi takie...masywne w porównaniu do Chodakowskiej, ale one mają różną budowę ciała w sumie.
Na pewno widzę,że tyłek mi się podniósł po paru sesjach, ćwiczę na razie po 15 powtórzeń każdego ćwiczenia.
A jak u Was???

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 09:13   #60
bejata440
Zakorzenienie

Moim zdaniem Sylwia ma śliczne nóżki
Tak maja rożna budowę a tu jeszcze różnica ze Sylwia nie posiada biustu.. A Ewka ma mega silikon..

Nog nie rozbudujesz , ja rok temu na treningach siłowych nog zgubiłam kilka cm w udzie łydce i tyłku a trenowałam intensywnie i efekty miałam fajne
Teraz chce wrócić do tamtej formy !

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości