Oszustka(?)do Zło - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-28, 19:44   #31
bunny-pie
Zakorzenienie

Dot.: Oszustka(?)do Zło

http://www.magazyn13.pl/forum/search...author=candy13
Stary 2005-09-28, 19:50   #32
bunny-pie
Zakorzenienie

Tu tez cos od Agrafki znalazlam

"Chcę podzielić się z Wami moim sposobem na otrzymywanie materiałow promocyjnych.Dzięki tej metodzie otrzymałam wiele przesyłek zawierających czapeczki.t-shirts-y,podkładki pod myszkę,długopisy,pocztówk i,naklejki,notesy,brelocz ki,drobiazgi dla dziecka i dokumentację turystyczną dotyczącą wielu państw.Warunkiem jest znajomość przynajmniej podstawowa danego języka.Można pisać prośby o gadżety do placówek związanych z turystyką,do nazwijmy to Urzędów Miasta,dyrekcji Parków Narodowych,przedsiębiorst w,instytucji,ambasad,firm ,casyn itp.Wystarczy wrzucić na wyszukiwarkę jakieś miasto bądź region a tam w zakładkach jest wiele linków ,które można wykorzystać.Zresztą jestem pewna ,że sami dojdziecie do wprawy.Nie oczekujcie proszę,że podam Wam gotowe linki ,adresy bądź teksty,które należy wysłać.
Zapewniam w jednym,że najlepsze gadżety przesyłają z firm,do których mało osób dotarło z prośbami.I nie obawiajcie się .Wysłałam setki takich próśb i nikt nigdy za granicą nie potraktował mnie jak wyłudzacza.Tam to jest normalne,że rozdaje się materiały promocyjne i nikt się nie dziwi.Należy pisać prośby do instytucji w Europie.A więc do dzieła.Uprzedzam to wciąga.Będzie mi miło jeżeli napiszecie o swoich sukcesach."

Tekst z forum
www.konkursy.wsieci.ws - nie chciało mi sie wszystkiego pisac Ja czytajac to forum wiele dostalam Dam wam rade - porozgladajcie sie po mieszkaniu i pospisujcie wszystkie firmy - bilbordy, ulotki z marketow - wiele wam to pomoze http://www.magazyn13.pl/forum/images...icon_smile.gif Zycze milych łowów

Chcialam odsmiecic temat z probkami Mam nadzieje, ze Girl13 sie nie pogniwa

Tu link http://www.magazyn13.pl/forum/viewto...6783f9#1155952
Stary 2005-09-28, 19:51   #33
stowka
Rozeznanie

GG do stowka

Powiem tylko tyle
stowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 19:54   #34
livy
BAN stały

hehe po tym co zobaczylam, tez jestem za policja.
ta gowniara powinna dostac nauczke juz za sama bezczelnosc, nawet pomijajac wyludzanie
dla ciekawych strona z jej blogu. "o mnie"
zwroccie uwage na przedostatnie zdanie hahaha
http://agraffka14.mylog.pl/omnie/index.php
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 19:59   #35
CzarnyElf
Zakorzenienie

Nie no teraz to zmienilam zdanie o naszej Agraffce po przeczytaniu tych wszytkich postow,o ja naiwna........
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 20:02   #36
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livy
hehe po tym co zobaczylam, tez jestem za policja.
ta gowniara powinna dostac nauczke juz za sama bezczelnosc, nawet pomijajac wyludzanie
dla ciekawych strona z jej blogu. "o mnie"
zwroccie uwage na przedostatnie zdanie hahaha
http://agraffka14.mylog.pl/omnie/index.php

Święta prawda te przedostatnie zdanie...
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 20:04   #37
bunny-pie
Zakorzenienie

Z Blogu Agraffki

Hej! Mam na imię Kamila ... mam 14 lat [jak narazie] Urodziłam sie 16 lipca 1991r [stara jestem nie?] Jestem zodiakalnym raczkiem i tak jak on jestem 'uszczypliwa' co moze potwierdzic kilka moich znajomych Mieszkam w Świonach i chodze do Kochana :P Hmm ... co by tu jeszcze ... aa mam brata [niestety :P] Kocham zwierzaczki, ale zadnego jeszcze nie mam ;( ale bede miała :P Moje ulubione kolory to: czarny, niebieski i ... różowy [:|] Myśle ze jestem bardzo towarzyska osoba często "dołującą" Jestem szalona i zakręcona :P Czasami a wręcz czesto robie bardzo głupie rzeczy :P Jak cos mi sie jeszcze przypomni to napewno napisze :P Pzdr

Stary 2005-09-28, 20:43   #38
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Jak dla mnie to jest typowy tekst 14 latki, ja bym się tutaj niczego dziwnego nie doszukiwała. Co do materiałów promocyjnych to często firmy są zadowolone, że mogą się ich pozbyć, bo mają nimi zapchane szafki. Nie analizujmy już każdego jej zdania czy wpisu na blogu. Fakt, przesadzila, mam wrażenie, że robi sie teraz z igły widły :/

Co do próbek, to przecież jakiś czas temu na wizażu była wręcz kampania próbkowa i dużo dziewczyn wysyłało e-maile, w tym ja, miałam cały stos próbek

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 20:47   #39
noana
Raczkowanie

i tym sposobem agraffka stala sie gwiazda wizazu
jak macie jeszcze jakies cytaty to dawajcie. mi jej stronka cos nie chce sie wgrac.
ale jej wypowiedzi rozbawiaja mnie do lez
co za glupie dziewcze
noana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:04   #40
sonja1
Rozeznanie

GG do sonja1

Mnie też ta mania ogarnęła, ale poprzestałam na kilkunastu mailach, nie dopraszałam się poza tym o próbki kremów przeciwzmarszczkowych, przewodniki po Włoszech, karmę dla psa czy broszurki o przekwitaniu.
sonja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:19   #41
satine
Zadomowienie

Zgadzam się z sonją Chyba każda rasowa wizażanka wysłała chociaż jednego meila z prośbą o próbki i ja tez tak robiłam ale moim zdaniem to co robi Agrafka jest chore i jest jakąś formą uzaleznienia żeby pisac wszedzie gdzie się tylko da i brac co popadnie. I do tego jeszcze ta afera na wizażu z wyłudzaniem i braniem wizażanek nalitość

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:25   #42
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

A ja nie wiedziałam, że tak można z tymi próbkami...
ale już wiem :czarodzie
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:25   #43
jaszmurka
Zakorzenienie

Mnie tylko dziwi to, jak jej rodzice na to reagują?? A może po prostu nie są świadomi,że mają już 14 letnie dziecko???????????

Dopiero dzisiaj się natknęłam na ten wątek- i chyba dobrze... :|

Jestem jak najbardziej za policją... na pewno nie będzie to dla niej przyjemne... ale musi się nauczyć że nie wszystkich można tak łatwo wyrolować i że trzeba się liczyć z konsekwencjami!! Im szybciej się tego nauczy tym lepiej dla niej.

Wciąż nie mogę uwierzyć w to wszystko co przeczytałam .

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:28   #44
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Po zapoznaniu się z jej działalnością na privach i innych forach podjąłem decyzję o BANie. Przykro mi, że ktoś tak wykorzystał dobre serce całkiem obcych osób i że stało się to właśnie na wizaz.pl

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:40   #45
Jelonek
Zakorzenienie

Rozumiem, że w tym wypadku nie czekamy na odesłanie wszystkich paczek i sprawa trafia na policję od razu?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 21:46   #46
livy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Rozumiem, że w tym wypadku nie czekamy na odesłanie wszystkich paczek i sprawa trafia na policję od razu?
hehe Jelonek jaka do tego chętna
ale popieram
Stary 2005-09-28, 21:51   #47
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Raczej poczekajmy, na policję zawsze zdążymy zgłosić - przestępstwo nie przedawnia się w 7 dni
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:01   #48
Jelonek
Zakorzenienie

E tam zaraz chętna Tak się pytam tylko
BTW- Zło, o co chodzi z tymi pod-forami Targowisk? Mam coś przesuwać tam czy jak?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:10   #49
Mariti
Wtajemniczenie

Wizażanki, Złosiu zapoznałam sie z całym wątkiem, zarówno tym jak i "głównym" i doskonale rozumiem Wasze oburzenie ( i własciwie moje też) . TYle tylko, że nie jestem pewna co do tej policji. Broń Boże nie staram się być tu adwokateką Agraffki, ale w pewnych przypadkach już sama grożba może zdziałać cuda. Uderzł mnie jej paniczny lęk przd policją,- jestem pewna , że nie liczyła sie z konsekwencjami i teraz nie wie co może się stać. Nie miała pewnie kontaktu z policja i jest to dla niej nierealne, stąd ta panika . Myślę, że to ją sporo nauczy, w końcu ma dopiero 14 lat.Po jej wypowiedziach z innych forów widać właśnie to doskonale, to dzieciak, który cos tam robi , tylko nie wie gdzie są granice. Tu je przekroczyła, zostało jej to słusznie wytknięte, nieżlie nastraszyła ją policja. I myśle, że siedziała w domu ze strachu jak sytuacja sie rozwinie a nie z powowdu choroby. Czekała zapewne czy jej przeprosiny zostaną przyjęte i czy może odetchnąć z ulgą. Myślę, że ma za swoej.Obawiam się, że cała sprawa z policją może mieć dla niej gorsze skutki niż lepsze....

No , skończyłam ( ponoc mam extra poczucie empatii ) To oczywiście tylko moje zdanie i szanuję Wasze, ale naprawdę nie jestem pewna czy ta cała sprawa z policją jeszcze gorzej nie namiesza jej w życiu.....

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:15   #50
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki tej metodzie otrzymałam wiele przesyłek zawierających czapeczki.t-shirts-y,podkładki pod myszkę,długopisy,pocztówk i,naklejki,notesy,brelocz ki,drobiazgi dla dziecka i dokumentację turystyczną dotyczącą wielu państw.

a my sie zastanawialysmy, czy jej rodzice nie beda sie dziwic, ze tyle paczek do niej przychodzi
takie dziewcze to tylko: in patrzec czy rowno puchnie
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:16   #51
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariti
Wizażanki, Złosiu zapoznałam sie z całym wątkiem, zarówno tym jak i "głównym" i doskonale rozumiem Wasze oburzenie ( i własciwie moje też) . TYle tylko, że nie jestem pewna co do tej policji. Broń Boże nie staram się być tu adwokateką Agraffki, ale w pewnych przypadkach już sama grożba może zdziałać cuda. Uderzł mnie jej paniczny lęk przd policją,- jestem pewna , że nie liczyła sie z konsekwencjami i teraz nie wie co może się stać. Nie miała pewnie kontaktu z policja i jest to dla niej nierealne, stąd ta panika . Myślę, że to ją sporo nauczy, w końcu ma dopiero 14 lat.Po jej wypowiedziach z innych forów widać właśnie to doskonale, to dzieciak, który cos tam robi , tylko nie wie gdzie są granice. Tu je przekroczyła, zostało jej to słusznie wytknięte, nieżlie nastraszyła ją policja. I myśle, że siedziała w domu ze strachu jak sytuacja sie rozwinie a nie z powowdu choroby. Czekała zapewne czy jej przeprosiny zostaną przyjęte i czy może odetchnąć z ulgą. Myślę, że ma za swoej.Obawiam się, że cała sprawa z policją może mieć dla niej gorsze skutki niż lepsze....

No , skończyłam ( ponoc mam extra poczucie empatii ) To oczywiście tylko moje zdanie i szanuję Wasze, ale naprawdę nie jestem pewna czy ta cała sprawa z policją jeszcze gorzej nie namiesza jej w życiu.....
A ja uważam że nie powinnismy dawaj jej taryf ulgowych tylko dlatego, że ma 14 lat. Wizyta policji bardzo dobrze jej zrobi, da nauczkę, którą zapamięta i już więcej tak nie postąpi. Jak się jej to puści płazem, to dziewczyna sie przyzwyczai że wszystko co złe może robić bezkarnie, bo zawsze jej sie "upiecze" .

Pozdrawiam, dobranoc
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:23   #52
froggie
Zakorzenienie

Wiecie co? A moją uwagę przykuło częste uzywanie o tej emotki przez agrafkę
nie wiem jak dla was, ale ona ma wydźwięk raczej negatywny niż jako uśmiech, ma w sobie coś z cfaniactwa. I przede wszyskim to wzbudziło moją nieufność co do jej intencji
Stary 2005-09-28, 22:26   #53
Mariti
Wtajemniczenie

Przekonałyście mnie dziewczyny, może i racja, że taka nauczka jej sie przyda.Mam tylko nadzieję, że wyciągnie z tego wszystkiego odpowiednie wnioski na przyszłość....

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:27   #54
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie
nie wiem jak dla was, ale ona ma wydźwięk raczej negatywny niż jako uśmiech, ma w sobie coś z cfaniactwa. I przede wszyskim to wzbudziło moją nieufność co do jej intencji
dokładnie też mi to się rzuciło w oczęta
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:50   #55
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Cytat:
Napisane przez bemolka
dokładnie też mi to się rzuciło w oczęta
ale jesteście Mi sie jakoś ta emotionka z moim kotem kojarzy, nie wiem czemu

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 22:51   #56
livy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez froggie
hehe ja tak samo zwrocilam na to uwage. w innym wypadku pewnie bym jej cos wyslala, ale ten znaczek to jakis dziwny jest. pomijajac juz fakt, ze takie znaczki uzywala kiedys caly czas osoba, z ktora mialam kiedys problemy (to znaczy ona miala problemy z uczciwoscia albo raczej brakiem uczciwosci)
Wiec osoby uzywajace tego znaczka sa u mnie od tego czasu na cenzurowanym

p.s. to znaczy uzuwajace go w listach dotyczacych jakichs interesow, bo tak ogolnie to tez czasami jej uzywam, bo jest zabawna
Stary 2005-09-29, 00:54   #57
iff
Rozeznanie

Wiecie co? Przeczytałam dwa pierwsze posty w wątku agraffki, zaraz jak się ukazały, i miałam zamiar jej coś wysłać dziś po południu. Wcześniej nie miałam czasu, bo pracowałam. I dobrze, że pracowałam, bo bym pewnie od razu do niej pisała i chciała pomóc.

Brak mi słów. I szkoda słów.

Satine a ja się uważam za Wizażankę, może i rasową a nie mam próbek. Trza zacząć zdobywać próbki? Czy to wymóg Wizaż'u? Bo jak tak, to ja już szybciutko zaczynam...
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-29, 02:16   #58
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Przeczytałam oba wątki dotyczące osoby, która jest chyba na ustach całego Wizażu i wiecie co, dziewczyny - ja nie mam wątpliwości. Agraffka z pewnością coś kręci. Nie chce się ujawniać, nie chce się spotkać - ma coś na sumieniu. A powiem szczerze, że osoby które są w złej sytuacji finansowej najczęściej, w ogóle nie chcą o tym mówić... Dlatego zdziwił mnie już ten apel o ciuszki i kosmetyki... Zatkało mnie... serio, takie sytuacje sprawiają, że tracę wiarę w ludzi... I uważam, że należy się tej panience nauczka.
Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-29, 02:54   #59
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

O wątku dowiedziałam się od Jaszmurki.

Wszystko dokładnie przejrzałam. Przeczytałam każdą zawartość
linków, które wpisałyscie...

Jestem pod jednym wielkim, ogromnym szokiem, jak można dopuścić
do takiego zachowania?!
Gęba opada!

Myślę, że policja to będzie dobra sprawa.
Naprawdę drogie Wizażanki- w tym przypadku zapomnijcie o waszych
dobrych serduszkach...
Pomyślcie jak takich osób będzie więcej?
Takie zachowanie trzeba gnębić, gonić i robić wszystko, aby tego nie było!

To co przeczytałam, strona po stronie, sprawiło, że ani trochę
nie jest mi żal tej dziewczyny.
Ona dobrze wie co robi, jej przeprosiny były tylko po to, aby
cała sprawa w domu nie wyszła na jaw.
Poza tym, jest bezczelna w stosunku nawet do tych co pragnęli pomóc.

Nie wiem jak jest u niej w domu, ale myślę, że rodzice o tym nie wiedzą,
paczki tłumaczy pewnie najróżniejszymi sposobami, aby nie dostała
wpier*** od rodziców gdyby dowiedzieli się prawdy!

JEST TO ŻAŁOSNE I WYJĄTKOWO OBURZAJĄCE.

Tyle co sądze.

Acha- spójrzcie proszę na zamieszczone zdjęcia.
To jest jakaś mafia durnych nastolatek, które tak jak zwykły ćpuń
uzależniony od narkotyków, uzależnione są od wyłudzania...

Dziekuje za uwage.

Cytuję:
"MOJĄ OBSESJĄ JEST WYSYŁANIE E-MAILI DO FIRM KOSMETYCZNYCH
I PROSZENIE O PRÓBKI KTÓRE POTEM MOŻNA STOSOWAĆ I KUPIĆ
WYBRANY PRODUKT. WSTĄP DO NAS ! "

No sory... przegięcie totalne... Dam sobie rękę uciąć, że
ten cały CLUB robi tak samo....
Jestem ciekawa czy tak jak jest hasło o kupowaniu, tak one
chociaż coś kupiły, a przynajmniej nasza Agrafffka...
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Edytowane przez Juda
Czas edycji: 2007-01-20 o 01:29
Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-29, 07:24   #60
Nutka
Nutka nie gryzie!

A ja uważam..tu uklon w strone Zło...że zaczyna się z tego robic lekkie przegięcie pały..Analizujecie każde jej słowo nie tylko tu ale na innych forach i w jej blogu(!)-co juz uważam ża świństwo w szczególności..Będąc tu od 2002 roku byłam świadkiem poważniejszych afer niz zaserwowała nam ta nastolatka..
Wystraszyła się śmiertelnie, przepraszała kikakrotnie,dostała bana.. a Wy dalej dowalacie jej z całą stanowczością ,....Nie podoba mi sie to!

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości