|
|
#31 | |
|
.
|
Dot.: Piszac ten watek powinnam zmienic nick....
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Travis, musimy sie w koncu spotkac
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Mam przyjaciela, podobnego do Twojego ex, bardzo lubi podróżować, nie pokazuje uczuć, nigdy nie chce z nikim rozmawiać o swoich problemach (miał ciężkie dzieciństwo, przez co jest bardzo zamknięty), nie utrzymywał kontaktów z rodziną. Był z dziewczyną 4 lata, ona chciała założyć rodzinę, wziąć ślub a on przeciwnie, chciał podróżować i nie chciał nic zmieniać w swoim życiu. Zaczęły się kłótnie, dziewczynie w pewnym momencie zaczęło to ciążyć i chciała jakiejkolwiek deklaracji, że kiedyś jego oczekiwania się zmienią. Niestety on uparcie twierdził że nie sądzi, że przez najbliższe 5 lat coś w jego życiu zmieni. W końcu pokłócili się na dobre, głównie z jego winy. On uparcie twierdził że nie chce powrotu. Po kilku dniach, kiedy zdał sobie sprawę, że wszystko zniszczył, jego postępowanie zmieniło się całkowicie. Zadzwonił do rodziny, z którą nie rozmawiał od lat. Opowiedział nam historię swojego życia, stał się baaaardzo otwarty, potrzebował wsparcia, która przecież zawsze odtrącał. Facet naprawdę się zmienił, zrozumiał jakim był egoistą. Teraz mówi, że w podświadomości zawsze chciał mieć rodzinę, ale bał się że będą miały takie same dzieciństwo jak on (twierdzi, że ma taki sam charakter jak ojciec, który nie był wspaniałym człowiekiem).
Od tego czasu minęło kilka miesięcy, dziewczyna do niego nie wróciła, on nadal jest wrakiem człowieka. Ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że naprawdę się zmienił, tylko już było za późno Ona nie mogła uwierzyć (nie ma co się dziwić), że przez cztery lata tak się zapierał a teraz naglę się tak zmienić. No cóż, zmienił się. Nie jest to oczywiście reguła, ale zawsze jakieś potwierdzenie na to że ludzie mogą się zmienić, tylko czasami potrzebują wstrząsu. Może właśnie takiego wstrząsu doznał Twój ex, wszystko teraz zależy od Ciebie, mam nadzieję, że dokonasz dobrych wyborów |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eksio Autorki pozamiatał tym, co jej powiedział, przed rozstaniem i po rozstaniu - i za to należy mu się wspomniany już kopniak. Niezależnie od tego, czy jest manipulującym egoistą, czy pogubionym egoistą, nie warto tracić na niego nawet godziny więcej. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym mu nie dała 2giej szansy. Nie wierzę w taką odmianę w jedną noc.
Jeżeli chcesz mu dać szansę - zaproponuj 3 miesięczny urlop od siebie, zero wzajemnych kontaktów. I po tych 3 miesiącach zastanów się czy chcesz z nim być, teraz to wszystko jest za szybko, masz namieszane w głowie i sercu. Jeżeli facetowi tak mocno zależy jak deklaruje to zaczeka te 3 miesiące, jeżeli nie zaczeka - to znaczy że teraz wrócił do Ciebie bo mu tak wygodnie, bo odezwał się w nim pies ogrodnika. |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest tylko przykład na to, że nie wszystko jest białe lub czarne. Widzisz, tak się nietypowo złożyło, że to jest forum, czyli miejsce, gdzie każdy może wypowiedzieć swoją opinię, o którą, bądź co bądź autorka poprosiła. Wybacz, że nie każdy ma taką jak Twoja. Tak się składa, że żadna z nas całego oglądu sytuacji nie zna i jeśli autorka uważa że Ex zasłużył na drugą szansę to mu ją da, jeśli nie to go pogoni. Nie twierdzę, że podejmie słuszną decyzję wracając do niego. Tylko ona wie jaka decyzja będzie dla niej słuszna, nic nie sugeruję w przeciwieństwie do Ciebie. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Ale na co komu taka wydmuszka
|
||
|
|
|
|
#37 |
|
ma zielone pojęcie
|
No dobra, ale tak serio, jak się jest nieszczęśliwym w związku, to po co zakłada się potajemnie konto na portalu randkowym? Po to, żeby je mieć przez pół roku tak sobie?
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Tez tak myśle. Facet zobaczył ze wbrew jego przewidywaniom nie zebrzesz o powrót tylko spotykasz sie z innymi i zwyczajna zazdrość sie w nim odezwała, stad tez chęć powrotu. Spanikowal bo utracil kontrole nad sytuacja w ktorej myslal ze to on bedzie rozdawal karty. Za jakiś czas jak sie upewni ze znowu ma cie w garsci pewnie znowu zaczniesz mu sie nudzić i na powrót bedzie szukać wrażeń.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wyobraź sobie, nadal twierdzę, że wydmuszkowość to problem wydmuszek, a nie okolic. Nie chciałabym po kilku latach związku dowiedzieć się, że partner okłamywał mnie przez cały jego czas w zakresie swoich prawdziwych pragnień, bo się bał. Nie chciałabym być w związku z kimś, kto udaje przede mną kogoś, kim nie jest, bo się boi. Z kimś, kto nie rozwiązuje swoich problemów, tylko je spycha gdzieś tam głęboko, bo się boi. Mam swój woreczek z problemami i swoją hodowlę demonów, nie potrzebuję brać sobie na stan cudzej, jeśli nie została mi ona przedstawiona w stanie skatalogowanym. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do tych, które nie wierzą w magiczną przemianę w jedną noc.
Ja bym się na to nie złapała. Po prostu, wystraszył się zmian, a że to, co znane jest wygodne... |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
rembertowa, pozostawię Twoją wypowiedz bez komentarze, szkoda mi słów.
Autorko, daj sobie czas, niech on Ci udowodni, że naprawdę się zmienił, słowa to tylko słowa, ważne są czyny. Jak przez jakiś czas się potrudzi to sama ocenisz czy warto czy nie warto
|
|
|
|
|
#42 |
|
znaczy piżmak
|
"Jeśli zwątpisz choć raz to choćbyś z pistoletem zaszedł mi drogę, powrotów nie będzie"
|
|
#43 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można ludziom dawać drugie szanse, wybaczać ale jeśli ktoś przez tyle czasu działa na szkodę partnera i związku, to u mnie nie miałby czego szukać. Szczerość i zaufanie to podstawy, bez nich nie ma nic trwałego i wartościowego. Cytat:
Myślę, że Twój facet jest właśnie na takim etapie - nie chce być z tobą, wie to do dawna, ale przyzwyczajenie i pustka, którą odczuł po wyprowadzce robią swoje - zaciemniają obraz. Takie powroty, pod wpływem silnych emocji nigdy nie są spowodowane prawdziwymi uczuciami a jedynie strachem przed nieznanym. Całości dopełnia fakt, że mimo poszukiwań, nie zdążył znaleźć odpowiedniego zastępstwa i teraz nie ma ani ciebie ani innej kobiety, został sam, z ręką w nocniku. Cytat:
Ale jeśli będąc w związku wątpisz tak bardzo, że szukasz kolejnej panny - no to sorry... ![]() Chcesz - daj szansę, nie chcesz - nie dawaj. Twoja i tylko twoja decyzja. |
|||
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
nie wróciłabym. Już na pewno nie do kogoś kto 5 lat nie wyjdzie do ludzi ze swoją dziewczyną ale z kolegami zawsze.
Facet rzuca wielkie słowa; nie ta miłość, nie kocha, szuka; a potem lament, matka dzieci, pójdziemy do kina ( ) i w ogóle. Ble. Nadęty egzaltowany krętacz.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie nie. Może jeszcze można by o szansie pomyśleć, gdyby po prostu chodziło o rutynę, jakąś gorszą chwilę w związku i gdyby chciał przerwy, po której byście razem zdecydowali. Tymczasem on za Twoimi plecami założył konto na portalu randkowym, otwarcie przyznał, że chce poznawać inne kobiety i zakończył związek. Niech tak zostanie. Też mi się wydaje, że się przestraszył samotnego życia po tylu latach albo ma syndrom psa ogrodnika. Rozumiem, dlaczego to dla Ciebie ciężka decyzja, nic dziwnego, że się wahasz, ale moim zdaniem nie powinnaś narażać się na kolejne takie sytuacje. Może za kolejne pięć lat dodatkowo ucierpią na tym te Wasze dzieci?
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc Autorko nie, nie wybaczyłabym. Zresztą gdyby się Wam nawet ułożyło, to i tak zawsze będziesz miała przykrą świadomość, że to Ty byłaś tą bardziej starającą się osobą, która w końcu "dopięła swego", a on Ci niby łaskę uczynił. No i powiem trochę stereotypowo, jak starsze kobiety mawiają Związek ma większe szanse na bycie szczęśliwym i trwałym, gdy to facetowi bardziej zależy. Bez przesady, ale ziarnko prawdy w tym dostrzegam.
Edytowane przez LueLue Czas edycji: 2014-02-14 o 17:53 |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ze mezczyznie, bedacemu w analogicznej sytaucji, powiedziano by tutaj, zeby dal jej sznase? Borze swierkowy... No na pewno nie ja.
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to pomoże czy nie. Wiadomo każdy przypadek jest inny. Jednak byłam w podobnej sytuacji do Twojej. I to też tak po 5 latach związku. Fakt, teraz nie zastanawiam się co by było gdybym nie dała drugiej szansy, ale za to jestem 3 lata w plecy. 3 stracone lata mojego życia... Wnioski wyciągnij sama. Osobiście odradzam powrotu. Zwłaszcza, że odnoszę wrażenie po Twoich postach, że sama nie jesteś do końca przekonana i doskonale sobie w tej chwili poradzisz z tym rozstaniem. Za kolejne przykładowo 3 lata będzie o wiele ciężej, tak jak mi w chwili obecnej ...
|
|
|
#49 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja dołączam do grona osób, które mają mieszane uczucia co do tego 'cudownego nawrócenia". W sumie ludzie się rozstają, norma, ale on pomieszał kolejność: najpierw trzeba było zerwać a potem robić sobie profil na portalu randkowym. A tak to wygląda na to, że facet znów Cię rzuci gdy tylko znajdzie taką samą bezpieczną przystań, jaką do tej pory miał u Ciebie. Moim zdaniem on się po prostu wystraszył, że nagle zostanie sam i jednak doszedł do wniosku, że lepszy gołąbek w garści niż ptaszek na dachu. A gołąbka zaczął nagle cenić, gdy ten mu się wymykał.
Nie chcę Cię straszyć ani denerwować, ale przemyśl jeszcze ten wielki come back. Bo facet nie jest poważny, jeśli szuka następnego związku nie zakończywszy aktualnego. To nie jest uczciwe wobec Ciebie. Nie wierzę w tak totalną przemianę w jeden dzień.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to proste - zaczęłaś kwitnąć po spotkaniach z innymi i stwierdził, że jednak Cię chce. Odpuść go sobie.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle dodam od siebie tutaj, że... tu moim zdaniem widać po opisie autorki, że temu facetowi nigdy nie zależało. Nawet na samym początku. Przeczuwam tu coś takiego.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że wracając wpadniesz w schemat: jesteście razem -> angażujesz się -> on zaczyna ma mieć Cię gdzieś -> szuka rozrywki/zdradza -> wszystko się wydaje, rozstanie -> Ty okazujesz się silną wartościową kobietą -> on zazdrosny, że nie rozpaczasz dostrzega w Tobie 'miłość życia' -> powrót -> Ty powoli się angażujesz -> on zaczyna mieć Cię gdzieś... i tak w kółko.
Jesli nie chcesz tego definitywnie kończyć, to przynajmniej nie wracaj na skinienie palca. Postaw mu warunek - jeśli to prawdziwa miłość, to za pół roku będzie dalej trwać. W tym czasie chcesz poznawać ludzi, mężczyzn i przekonać się, czy to na prawdę uczucie czy tylko przywiązanie. Jak po pół roku uznasz, że chcesz z nim być i żaden poznany mężczyzna nie był mu równy - spróbujcie. Nie ma się co spieszyć. Czas mija szybko, a po takim numerze nie warto wpadać mu w ramiona. |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
autorko, uciekaj od niego... to jakiś psychol (haha kocham cię alechce widywac innee"
on nie wie co to milosc,chce tylko darmowego bzykania i poczucia stabilnosci... |
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Za mało się przejęłaś rozstaniem (wg niego), szybko się pozbierałaś, zaczęłaś wychodzić i to go przestraszyło. Bałabym się na czymś takim budować związek, uważam, że prędzej czy później wrócicie do punktu wyjścia.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
powinnam od 4 h spac , a nie moge.
chyba moneta zdecyduje!
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym ale sie boje, a on znowu napisla smsa ze juz nie wie jak mnie przekonywac, ze jestem miloscia jego zycia, ze jedyne czego pragnie to zycie ze mna grrrrrr jestem zla bo byloby mi duzo latwiej gdyby tak do mnie nie pisal juz.
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy ma jakies tam doswiadczenia itp
na chwile obecna mysle ze najlepsze co moge zrobic to powiedziec mu ze nie jestem w stanie uwierzyc w taka zmiane w tak krotkim czasie. ze skoro podjal krok ku rozstaniu,jakic powod byl. zalozyl konto. ze nie potrafie zaufac na chwile obecna bo to jest prawda, ze bije sie z myslami. Jutro bedziemy sie widziec wlasnie,zdziwil sie ze czemu nie w domu tylko w kawiarni, a mi sie wydaje ze tam bedzie mniej emocji. on wie jak dzialaja na mnie zly i kiedy on placze ja w srodku zmiekam wiec licze ze w miejscu publicznym bedzie na chlodno bardziej niz w domu.
|
|
|
#59 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
No i słusznie, że w publicznym.
A moim zdaniem w tej sytuacji (wliczając w nią Twój zamęt i niezdecydowanie aktualne) powinnaś postawić sprawę tak, że na dzień obecny nie widzisz tego powrotu, nie mogłabyś mu zaufać itp. Zróbcie przerwę, jak za te kilka miesięcy czy pół roku dalej będziecie chcieli razem być, to będziecie. A jak wszystko się rozwieje, to znaczy, że to jednak nie był dobry związek i nie ma sensu go kontynuować. Jest możliwe, że sama dojdziesz do wniosku, że nie chcesz powrotów, bo zobaczysz że jednak są inni fajni faceci na świecie, że może on nie jest taki super, odzwyczaisz się od niego, zobaczysz jak właściwie Ci bez niego jest. I tak samo z jego strony. Jak jego zrozumienie i przemiana są trwałe, to i za kilka miesięcy będzie trwał przy tych nowych poglądach na życie. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-02-16 o 22:20 |
|
|
|
|
#60 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Wydajesz się, Autorko, kobietą kumatą, która dużo myśli nad tą sytuacją, a nie taką która leci do fagasa jak na skrzydłach, bo "on jednak zrozumiał". Fajnie
na jego niekorzyść wskazuje fakt, że jest w tym wszystkim namolny. Nie daje czasu, żebyś przemyślała sobie wszystko, tylko SMS-y wysyła o tym, jak to bardzo zrozumiał, szuka argumentów wpływających na Twoją decyzję. W takiej sytuacji nie powinien wymyślać argumentów, żeby Cię przekonać, ale dać Ci czas. Śmierdzi egoizmem i jakąś nieświadomą manipulacją. Jest to jeden duży minus, a pamiętajmy o planowaniu zdrady poprzez profil na portalu randkowym. Wybacz, Autorko, ale jak dla mnie to z niego niezły drań. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2014-02-16 o 22:24 Powód: gramatyka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

Związek ma większe szanse na bycie szczęśliwym i trwałym, gdy to facetowi bardziej zależy. Bez przesady, ale ziarnko prawdy w tym dostrzegam.
w związkach zdarzają się i zle chwile żeby od razu wszystko przekreślać - zakladam ze to byla zdrowa, dobra relacja?