|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część X
achh dziękuję
synek rośnie jak na drożdżach, choć wielki z niegi niejadek smiejemy się z mężem (jejkuuuu chciałam napisać TŻ ) , że chyba powietrzem sie odżywia.a tak poza tym, to pracuję ciągle w tym samym miejscu, przybyło mi siwych włosów, ubyło trochę loków ale przybyło lat ![]() Monita, gratuluję!! ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Ewka, a Ty jak tam?? tak samo pozytywnie szalona jak jakiś "czassss" temu? |
|
|
|
#32 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej pod tym względem że gorączki nie ma i wysypka schodzi tyle co kaszel brzydki nadal gorzej pod tym że dziś atak zębowy i ledwo wyrabiam ![]() plus dobija mnie fakt siedzenia w domu w taką pogodę ![]() Cytat:
a bluza wali po oczach ![]() ładne Cytat:
nie miałamto też zależy co kto używał, ja np oliwki tylko chwilę bo dziadostwo wysusza skórę zamiast nawilżać pediatra kazał się przerzucić na jakiś emolient i szybko się poprawiło i mogłam coś "normalnego"zacząć używaćpatyczkami to nawet my nie powinniśmy czyścić z tego co używałam: sól fizjologiczna, gaziki jałowe, płatki bawełniane, aspirator do nosa +spray,nożyczki do paznokci, szczotka do włosów, płyn do kąpieli, krem do twarzy i ciała, linomag/bepanthen (na ewentualne podrażnienia), termometr do ciała,chusteczki nawilżane na wyjścia Cytat:
|
||||
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ojejjjj, ledwo sie odważyłam do Was napisać, a już muszę kończyć, bo 15ta i lecę do domku. W domu pewnie nie będę miała czasu na kompa, al;e na pewno do Was wrócę jutro z samego rana
![]() buziakiiiiii dla Was wszystkich !!! |
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai, dziekuje za liste
Ja nie kupilam oliwki, tylko olejek migdalowy, polecila nam polozna. Kremiki na odparzenia mam, dostalam w jakichs promocjach. Co do platkow bawelnianych, to to moga byc takie zwykle jak dla nas do demakijazu, czy musza byc jakies specjalne?? Reszte musze dokupic. DELL, dziekuje Termin mam na 1wszego maja Wlasnie probuje sie wybrac na zwolnienie, ale kiepsko cos mi idzie.... Mam nadzieje pracowac tylko do konca tego tygodnia. Ile ma juz Twoj synek? To chyba bylo pierwsze nasze majowkowe dzieciatko, nie?
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na odparzenia mam sudocrem próbkę ze szpitala i nawet jeszcze nie otworzyłam
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, bo ja nawet nie wiem, czy sa dla dzieci jakies specjalne czy nie. Teraz juz wiem.
Co do przescieradelka: Ty jezdzilas gondolka zima, to i tak pewnie w spiworku, itp, a moj wrobelek jednak latem moze sie pocic na ten materacyk i tak mysle, ze moze dobrze by bylo miec cos na zmiane? Sama nie wiem
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kładłam z kolei pieluszkę tetrową gdyby się np ulało po jedzeniu ![]() potem w spacerówce pod głowę bo się właśnie pocił a ja mam tam taki mięciutki materiał, misiowaty |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pisalam Wam, ze bylismy w sobote w IKEI. Kupilismy przescieradla do lozeczka, recznik z kapturkiem, chyba taki jak polecala IK, jeden kocyk polarowy (za zawrotna sume 3 euro!) i taki organizer na sciane lub na lozeczko. Poki maluch bedzie z nami, to do sypialni nie zmiesci mi sie zadna szafeczka, itp, wiec bede trzyymac pieluszki i jakies ubranka na zmiane i kosmetyki podstawowe w tym organizerze wlasnie.
Taaaaiiiii.... to czym czyscisz uszka Jasiowi? Recznikiem podczas kapieli?
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo grzebać w środku nie wolno i wyciągać tej wydzieliny gdyż to ochrona tyle co wypada na zewnątrz czyścić
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzieki !
To juz wszystko wiem. Jutro na szkole rodzenia mamy zajecia z zajmowania sie noworodkiem, mam nadzieje, ze dadza nam jakas sensowna liste zakupow tych kosmetycznych rzeczy
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Cze Dell
Ewka no właśnie lato i wesele kurde trza ruszyć d.. i hula wytargać zza szafy ![]() Monita chyba są specjalne patyczki dla maluchów, ja to nie lubię patyczków normalnie mnie ciągnie jak sobie czyszczę
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zrobie dzis kolejne podejscie ![]() Dell gdzie tam ja szalona
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się i ja w końcu w nowym wątku to już moje drugie podejście bo wcześniej mi Zocha nie dała z Wami popisać ![]() Takaya, sweterek jest boooski Monita, bardzo ładne ubranka od teściowej ![]() Ewka z czego Ty tam chcesz zrzucać?
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz brzuch moze zostac ale NOGI!! kuleczka ja krecilam juz hula hopem dzis a Ty??? Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2014-03-12 o 18:24 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka ja jeszcze nie wróciłam do domu, dopiero będę koło 20 i pewnie zacznę tak koło 20.30 kręcić
Co do obrazka to trzeba mieć i dietę i ćwiczenia
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Monita mnie też urzekł ten dzianinkowy komplecik
![]() fanie że już wszystko macie jak znajdę to wrzuce jakąś listę kosmetyczną ![]() a i nie kupowałabym prześcieradełka pieluszka flanelowa wystarczy zawiniesz pod materacyk i będzie super ja miałam dwa prześcieradłka do kołyski a i tak często brałam flenelką bo nie wyrabiały taki maluch się nie wierci i nie skopie ![]() Dell!!! witaj fajnie że się odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- taka lista z perspektywy czasu u mnie to się sprawdziło ![]() - płyn do kąpieli (Hipp) - oilatum (nie miałam od początku, ale następnym razem na pewno zakupie i w tym będę kąpać przynajmniej do pierwszego mc, ładnie nawilża, nie potrzeba już żadnych innych preparatów - płatki kosmetyczne (u mnie okrągłe, zwykłe sprawdziły się najlepiej) - ocenisept - bepanthen - patyczki kosmetyczne zwykłe, do pępka się przydawały - gaziki jałowe - gaziki zwykłe - chusteczki nawilżane (podobno Tesco ma jakieś super eco naturalne) - woda morska do noska - sól fizjologiczna z 5 ampułek |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
o i tu se uświadomiłam że też takich do pępka właśnie używałam
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje że ukrecilam 10 min plus w przerwie minutowej podnoszenie rękami hula hopu
jutro druga runda
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
cześć DELL, wracaj wracaj
nawet z moją kuzynką dzisiaj gadałam na ten temat, dobrze, że nei mieszkamy z rodzicami z babką jakoś się poukładało, praktycznie się nie wtrąca, idealnie nei jest, jednak dużo lepiej niż by było z rodzicami![]() Monita, ja kładę kocyk, z tym, że moje zimowe praktycznie ![]() do kąieli płyn z rossmanna, oliwki użyłam ze dwa razy, jak dla mnie nie ma co szaleć na początku z emolemontami bo nie widaomo czy dziecku bęzie potrzebne, u nas ani razu, zawsze ładna skóra ![]() - sól fizjilogiczna, dużo nam tego szło i idzie -aspirator do noska - miałam plan używać do pupy w domu płatków i myć wodą ale nie chce mi się, chusteczki są zdecydowanie wygodniejsze ![]() - płątki takie zwykłe też się przydają ale na pewno masz - my od jakiegoś czasu do uszu używamy waxola, można, pytałam lekarza, patyczkami nie wolno gmerać - nożyczki dziecięce są do - octenisept do pępka, bardzo wygodny, planowałąm spirytus z wodą ale znów wyszło lenistwo - krem do buzi - szczotka do włosów - woda morska do nosa - proszek do prania, na początku używałąm dziecięcego, teraz się skończył, drogie to cholerstwo, więc pierzemy w naszym, nic się nie dzieje, jednak na początek wolałąm coś delikatnego |
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Passiona mnie wygodnie tymi nożyczkami dziecięcymi
![]() a powiedzcie mi dziewczyny, po co to cholerstwo do pępka ![]() mnie w szpitalu i położna w domu mówili że myć wodą z mydłem i tyle, a potem dobrze osuszyć po kąpieli żadne preparaty, broń boże żaden spirytus
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
w szpitalu używali octeniseptu, ja dostałam do domu dziecko przeszło dwutygodniowe więc pępek odpadł szybko, w szpitalu ja z tym nic nie robiłam, rzadko też przewijałam tyle, że sytuacja była jaka była.
tak samo laktator, u mnie był niezbędny, choć mąż latał za tym po porodzie, ten ręczny to była masakra, przy elektrycznym odżyłam tele, że znów sutuacja, ja praktycznie tylko ściągałam, nie używałam laktatora od czasu do czasu.aaa, do pupy używamy linomagu, mam też bephantem kupiłam sobie na sutki, jakby były zmasakrowane ale nie przydał się, inaczej pewnie jak dziecko się dostawia. No u u mnie niezbędne były sylikonowe nakładki na sutki, niedrogie toto a może się przydać i leżeć w razie w. Powiem tak, poczytaj co piszemy, jak widać, każda ma inne doświadczenia, kup to co wydaje się słuszne a i tak wyjdzie w praniu. Na pewno będziesz miała swoje hity i kity
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że sobie do domu kupiłaś też mój P kupił po prostu nakładki i laktator po porodzie ale na nic mi się to nie przydało... laktator oddałam koleżance, nakładki leżą i się kurzą a mój P dał za nie kupę kasy babka mu wcisnęła jakieś drogie markowe w aptecenie dość że za wielkie to Jasiek i tak ryczał na ich widok tak samo jak na widok moich cycków
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2014-03-12 o 22:04 |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
octenisept jesy po prostu wygodny
![]() jak to, facet płakał na widok cycków?! moje nakładki kosztowały ok 10zł, karmiłam przez nie, więc przez jakiś czas się przydały przy pierwszym ściągani pokarmu udało mi się ze 3 krople na drugi dzień już było lepiej, udało się z pół w porywach do cm na dnie małej buteleczki, oczywiście, dumnie, zanieśliśmy to, przyjęli![]() ale miałam ciśnieniE, kilka osób wywierało presję, że dla wcześniaka nic lepszego nie ma |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam pod prysznic, jutro trzeba wstać do Szogunika, mam nadzieję że będzie w lepszejformie niż dzisiaj
![]() Takaya, jak się ogarnę to napiszę w sprawie tych zaproszeń ![]() w ogóle to tylko Kuleczka i Takaya pochwaliły mój pierwszy post ![]()
Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2014-06-30 o 08:56 |
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
i to jak
![]() ty, żebym ja focha nie strzeliła że postów nie widzisz ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...88&postcount=7 |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Hellooo !
Monita super ubranka, to ze sweterkiem extra! Co do wyprawki- nie kupuj gruszki bo jest do niczego! Ja szybko lecialam o fride. Jesli u was nie ma to popros mame w aptece jest za 25zl a jest nie zastapiona!!! -octanisept -ja uzywalam 2xdziennoe rano przy przewijaniu i po kapieli. W szpitalu tez mowili o wodzie z mydlem i octa tylko po kapieli to wtedy nie trzeba sie bac ze zamoczysz kikut. - pieluchy tetrowe przynajmniej.10szt. Ja mialam tylko 5 a w szpitalu bardzo.sie przydaja. Wytarli nimi mala zanim polozyli mi na brzuchu, potrzebne przy wazeniu itp, lepiej miec wiecej. - podklady do przewijania. Przewijaki sa chlodne a flanelowych pokrowcow musialabym miec z 5 bo czasem w nocy mialam awarje co przewijanie ![]() -emolienty - tu decyzja nalezy do Ciebie u nas bez emulsji do kapieli i kremu ani rusz. Madzia ma strasznie ddlikatna skore. -krem z 100% lanolina do sutkow. Do szpitala wrecz konieczny! Bardzo pomaga i nie jest szkodliwy dla mslucha -wkladki laktacyjne -ja uzywalam tylko w szpitalu pozniej mi juz nie cieklo :-P To chyba tyle jesli cos jeszcze mi sie przypomni to napisze. Nie zastanawialas sie nad koszem do spania na pierwsze miesiace? Nie sa drogie a moglibyscie wstawic sobie np komode. Ja jestem bardzo zadowolona z koszyka bo jak potrzebowalam bralam mala spiaca w koszu ze soba No ale ja nie mam elektrycznej niani.Dell !!! Super ze jestes! Pisz co u Ciebie! Fajnie,ze sie odezwalas mam nadzieje ze juz zostaniesz z nami Passion jak Maja? Wy chyba teraz jakos mialyscie miec szczepienie nie? My 31go mamy ostatnie z tej serii
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
hej Lachonki,
melduję się ![]() alez się wyspałam....!! jesuuu, marzyłam o tym heheeee T'ai, dziękuję Kochana !! Takaya, gratuluję Maleństwa!! Passion, jak Malutka? z tego co czytam to rosnie w siłę i to coraz bardziej Monita, nie kupuj za duzo tych wszystkich rzeczy. Bo nie warto. Patyczki do uszu, które służą do ocierania koło pępuszka, płatki kosmetyczne - u mnie akurat położne tego nie polecały bo zostawiały te takie niteczki płatkowe sudocrem - bardzo odobre na pupcie, szczególnie jak przyjdą upały. Osobiście miałam kupioną pościel do wózka, i położyłam do wózka kołderkę, a na niej kładłam Małego. Nie chciałam aby leżał bezpośrednio na materacu wózkowym a do przykrycia latem nie było nic lepszego niż pieluszka tetrowa, a czasami nic.a do nawilżania - jesli takowe było potrzebne (szczególnie na początku) służyła mi zwykła wazelina (polecana też przez położne). U mnie to się sprawdziło. Kąpalismy Małego w Oliatum. Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-03-13 o 08:42 |
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
ocenisept nie tylko do pępka, bardzo dobrze goi różne rany, dla siebie również używam i już nie ma prawie całego opakowania. U nas się przydaje
![]() zapomniałam o wkładkach laktacyjnych, do samego końca karmienia używałam nakładki też miałam i używałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

smiejemy się z mężem (jejkuuuu chciałam napisać TŻ
) , że chyba powietrzem sie odżywia.

Aaaaa!!! Wlasnie przed chwila Madzia sama przekrecila sie na brzuch!!! :-D Polozylam ja na lozku obok siebie na chwipe.patrze a ona pac i na brzuch sie turlnela 

nie miałam
pediatra kazał się przerzucić na jakiś emolient i szybko się poprawiło i mogłam coś "normalnego"zacząć używać

babka mu wcisnęła jakieś drogie markowe w aptece

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)