Młoda para sama przyjeżdża na ślub- co o tym sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 13:20   #31
persephone1
Raczkowanie

Dot.: Młoda para sama przyjeżdża na ślub- co o tym sądzicie?

My jedziemy swoim dwuosobowym cabrio..wiec raczej dla nas oczywiste, że jedziemy sami I byłam na kilku ślubach gdzie było podobnie
persephone1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 13:48   #32
Ammia
Zadomowienie

My z narzeczonym również będziemy jechać sami, nie widzę potrzeby wynajmowania samochodu, a narzeczony jako fan starych mercedesów nie zgodziłby się na inne więc pojedziemy jego samochodem.
Stary 2014-05-13, 14:52   #33
shonyen
Zakorzenienie

Na wszystkich ślubach, na których byłam spotykałam się z sytuacją, że Młodzi byli zawożeni przez kogoś - czy to przez jednego ze świadków, czy to przez wynajętego kierowcę.

Na swój ślub pojechaliśmy sami, swoim autem, lekko przystrojonym
Nie czuliśmy potrzeby, żeby ktoś nas zawoził.
Niektórzy nasi goście byli zdziwieni taką sytuacją, ale raczej nie miało to negatywnego wydźwięku, byli po prostu zaskoczeni

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-05-13 o 14:56
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 15:25   #34
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Moja koleżanka tak zrobiła - mają luksusowy dwuosobowy samochód więc jaki sens wynajmować auto? Według mnie super to wyglądało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 16:36   #35
MychaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
Na wszystkich ślubach, na których byłam spotykałam się z sytuacją, że Młodzi byli zawożeni przez kogoś - czy to przez jednego ze świadków, czy to przez wynajętego kierowcę.

Niektórzy nasi goście byli zdziwieni taką sytuacją, ale raczej nie miało to negatywnego wydźwięku, byli po prostu zaskoczeni
dokładnie...my tez nie czuliśmy potrzeby zeby nas ktoś wiózł... to dało chwilę wytchnienia i momencik prywatności w tak odartym z niej dniu, taka jest moja opinia, ale w moich stronach, prócz siebie samej nie widziałam zeby tak ktoś robił

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

a juz najgorsze co moze sie zdarzyć to wielka lalka na masce...wiecie o czym mówię...
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-14, 12:48   #36
roxyroxy
Zadomowienie

Moim zdaniem to pomysl normalny. Z tym,ze ja po kosciele bylam tak podekscytowana ,ze czulam sie pijana ze szczescie i na pewno nie bylabym zdolna do prowadzenia samochodu. A moj tz wedlug tradycji irlandzkiej, przed msza byl w pubie wiec tez nie mogl prowadzic. Ostatecznie mielismy bryczke, ktora ladnie wygladala ale byla glupim pomyslem bo dojechanie do sali zajelo nam wieki i zapomnialam zrobic w tej bryczce zdjec!

Takze jest to normalny pomysl, ale zastanow sie czy bedziecie w stanie kierowac. Tez pewnie zalezy czy jedziecie przez wies czy miasto.
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-14, 23:29   #37
MychaMysia
Raczkowanie

Tak jak pisalam, ja mam juz slub za soba ale jestem ciekawa Waszych opinii
Stary 2014-05-15, 12:54   #38
Tryjada
Raczkowanie

My z TŻ mamy dwa pomysły:
- pożyczymy od mojej chrzesnej jej wypasione auto
- albo kupimy Malucha i mój TŻ przerobi je na cabrio i pojedziemy sami. Lubi grzebać w autach i zawsze mu się takie przerówbki marzyły
Tylko, że jest jeden mankament bo sale mamy 15 km dalej i skrótem przez las a z czego co pamietam to Maluszkiem trochę trzęsie Ale to ciągle jeszcze plany więc wszyskto może się nam zmienić.
Chodź zawsze będzie to coś innego

Edytowane przez Tryjada
Czas edycji: 2014-05-15 o 12:55
Tryjada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 20:20   #39
valaquenta
Zadomowienie

Tryjada, jeśli kabriolet, to zagipsuj sobie fryzurę Tzn. utrwal mocno lakierem. Obawiam się, że rozpuszczone włosy, półupięcia i inne romantyczne fale mogą się po prostu rozwalić, chyba że będziecie jechać 5 km/h - ale wtedy cała podróż potrwa 3 godziny Choć pomysł fajny, nie powiem.

A w temacie, to spotkałam się z sytuacjami, kiedy młodzi wynajmowali/pożyczali/mieli dwuosobowe auto. Znajoma jechała Smartem. Jeśli samochód jest dwumiejscowy, to cudów nie ma, przecież na kolanach nikt sobie nie siądzie

Ale znam też sytuacje, w których młoda była bardzo zakręcona na punkcie przesądu o niewidzeniu jej przez młodego przed ślubem w pełnej krasie i słyszeć nie chciała o tym, żeby jechali razem. Młody wtedy został zawieziony przez rodzinę pod kościół, a młoda zajechała wynajętym autem z szoferem, którym później już jako małżeństwo jechali razem (szofer prowadził).

Ja nie jestem przesądna, ale nie mamy samochodu, więc pewnie pojedziemy z kimś z rodziny. Prawdę mówiąc, mogę nawet jechać taksówką, jakie to ma znaczenie?

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 22:42   #40
MychaMysia
Raczkowanie

Nie ma zadnego znaczenia. Po prostu pytam.
Stary 2014-05-16, 10:10   #41
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość
Ja nie jestem przesądna, ale nie mamy samochodu, więc pewnie pojedziemy z kimś z rodziny. Prawdę mówiąc, mogę nawet jechać taksówką, jakie to ma znaczenie?
Młodzi są najważniejsi tego dnia i to oni nadają znaczenie, a nie auta, torty czy inne duperele Jednakże wiadomo, że wszystko jest ważne i fajnie podjechać czymś co zrobi wrażenie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 12:36   #42
MychaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Młodzi są najważniejsi tego dnia i to oni nadają znaczenie, a nie auta, torty czy inne duperele Jednakże wiadomo, że wszystko jest ważne i fajnie podjechać czymś co zrobi wrażenie
otóż to!
Stary 2014-05-16, 13:01   #43
Lemon_Drop
Zadomowienie

W naszych stronach normą jest, że młodych i świadków ktoś do kościoła/USC zawozi. Dostaliśmy od szefa TŻ propozycję, że pożyczy nam swoje auto - 2-osobowe cabrio i wszyscy się nagle dziwią: żee jak to, sami bez świadków? Nam się pomysł bardzo podoba, zwłaszcza że na salę mamy ok 3 km przez miasto więc szaleć nie ma gdzie i o fryzurę raczej mogę być spokojna Martwię się tylko o pogodę i o to, że się nie zmieszczę
Stary 2014-05-16, 13:23   #44
MychaMysia
Raczkowanie

aby tylko nie padało
Stary 2014-05-17, 00:35   #45
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
W naszych stronach normą jest, że młodych i świadków ktoś do kościoła/USC zawozi. Dostaliśmy od szefa TŻ propozycję, że pożyczy nam swoje auto - 2-osobowe cabrio i wszyscy się nagle dziwią: żee jak to, sami bez świadków? Nam się pomysł bardzo podoba, zwłaszcza że na salę mamy ok 3 km przez miasto więc szaleć nie ma gdzie i o fryzurę raczej mogę być spokojna Martwię się tylko o pogodę i o to, że się nie zmieszczę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 23:14   #46
201610281624
Konto usunięte

Jestem z Kujaw i u nas jest różnie.
Najczęstszą opcją jest taka, że PM wynajmuje auto z kierowcą i młoda para siedzi z tyłu razem;
- jest jeszcze opcja, taka sama plus świadkowie;
- albo autem młodego/ świadka i prowadzi świadek;
-albo autem świadka i prowadzi świadek;
Różnymi autami u nas się jeździ, jeszcze rządzi tzw. "pokazówa" i auta są wynajmowane. Ja chciałam jechać dorożką, ale z kościoła na salę było 14 km, a dorożki u nas obsługują do 10 km w jedną stronę i się nie zgodzili nawet jak chcieliśmy dopłacić, więc pojechaliśmy Warszawą, z kierowcą.
Były jeszcze typowe auta zabytkowe,ale takiego nie chciałam.
Ale ludzie coraz częściej jeżdżą swoimi autami i uważam, że to dobry pomysł, bo po co przepłacać, a auto jest najmniej ważne, no chyba, ze ktoś robi stylizowany ślub to retro auto pasuje. Znajomi wypożyczyli cabrio białe i on prowadził, a ona z boku. Wszelkie kombinacje u nas widziałam i każda jest dozwolona.
Ślubowałam w sierpniu 2011 r. i od tamtej pory wiele mi się pozmieniało. Rozmawiałam z wieloma osobami i naprawdę, nie ma co się spinać, bo potem takie rzeczy jak to czy jechaliście razem czy sami, czy z kierowcą to to jest taka błahostka, której goście nie zapamiętają, serio.
Tak samo jak nie zapamiętają, czy kokardki na zaproszeniu pasowały do kokardek na wódce i butów PM- ki, czy aby to ten sam odcień, który PM-ka wybierała i dobierała przez pół roku.
Najważniejszy jest dobry dobór sali, zespół, foto, kamerzysta, jedzenie, nie żałujcie na obrączki. Wszelka papierologia, winietki, zawieszki, plany stołów i inne tego typu naprawdę nie mają znaczenia.
Cokolwiek byś nie zrobiła, rób tak by to Wam pasowało, bo zawsze znajdzie się ktoś, co coś skomentuje i nie będzie zadowolony.
A tego w jakim składzie przyjedziecie, mało kogo będzie interesować.
Mężczyźni na weselu z reguły niewieloma rzeczami się będą interesować.
Kobiety owszem, przy kościele, to tylko czym przyjedziecie i jaką będzie PM- ka miała sukienkę, to wszystko. W kościele nuda, bo każdy ślub jest taki sam, niewiele jest innowacji. Wzruszać się będą rodzice, dziadkowie, chrzestni może. Napalone nastolatki marzące o ślubie, lub dziewczyny i narzeczone planujące ślub i badawczym wzrokiem oglądające każdy szczegół. Reszta siedzieć będzie i wzdychać, kiedy się to skończy i ciekawe jakie będzie jedzenie, no i rosół...mniam.
Potem zajęcie miejsc, looknięcie na salę jak wygląda i koniec.
Ludzie nie zapamiętają gipsowych aniołków w słodkich folióweczkach, migdałach w lukrze, świeczkach- podgrzewaczach zrobionych samodzielnie!!! { po cholerę} lub pralince, która dostaną w podziękowaniu za przybycie ( z resztą już się chyba od tego odchodzi bo się nie przyjęło zbytnio, szkoda kasy. Ludzie bardziej się ucieszą, z połówki wódki danej na parę/rodzinę na wyjście lub paczki ciasta niż gipsowego aniołka z wierszykiem i datą, który wyląduje w koszu, zgubi się, lub nawet nie zostanie ze stołu zabrany, będąc wzięty za dekorację).
Więcej luzu, bo nie warto się stresować moim zdaniem i spinać, mówię to z perspektywy czasu i 21 wesel na jakich byłam. Były i eleganckie i w remizach.
nie ma reguły, że miejsce zabawy przesądzi o jakości wesela.
Zadbajcie o dobrych grajków!!! Nawet jak wódka będzie ciepła i mało jedzenia, brak klimy, nie wiem, to jak grajki rozruszają imprezę, to będzie coś.
No i niestety jak ma się gości dużo w wieku 40 plus, to biesiada i disco polo to podstawa, plus jakieś kawałki typu abba, krawczyk itp.
Bo jak dj zarzuci kawałkami z naszych młodych lat, to się dorośli nie pobawią i będzie lipa. Sporo mam takich przykładów.
Będzie dobrze!!! Pozdrawiam:-D

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2014-05-26 o 23:16
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 14:30   #47
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MychaMysia Pokaż wiadomość
Nie ma zadnego znaczenia. Po prostu pytam.
Źle zrozumiałaś moje pytanie - raz, że było retoryczne, a dwa, że w skali mojego całego życia jakie to ma znaczenie, w jaki sposób pokonałam trasę z punktu A do punktu B? Może sama będę pamiętać, jaki kolor miał ten samochód albo jaki to był model, ale obserwatorom będzie bardzo wszystko jedno

Moi rodzice jechali do ślubu turkusową Hondą pożyczoną od kuzyna taty. Nie wiem, jaki to był model. Kierował tata. A kolor był dlatego zapamiętany, że wtedy to był jedyny samochód w tym kolorze w mieście, a być może w województwie.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Rozumiem Twój punkt widzenia, jednak zupełnie go nie podzielam. Moim celem nie jest robienie wrażenia na moich bliskich, ani w dniu ślubu, ani w inne dni. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z wieloma osobami i naprawdę, nie ma co się spinać, bo potem takie rzeczy jak to czy jechaliście razem czy sami, czy z kierowcą to to jest taka błahostka, której goście nie zapamiętają, serio.
Nic dodać, nic ująć.

Stary 2014-05-31, 12:10   #48
MychaMysia
Raczkowanie

Wyszło więc na to, że popełniłam faux pas pytając o Wasze zdanie nt tej błahostki, przepraszam, tylko dziwię się temu, bo np tego jak wyglądała PM i np jaki miała bukiet tez nikt nie pamięta a są na forach miliony postów na ten temat. Dziękuję tym Wizazankom, które podzieliły się ze mną swoją opinią, nie wydziwiają że "a jakie to ma znaczenie" i "dlaczego pytasz o to na co się nie zwraca uwagi".Pozdrawiam.
Stary 2014-05-31, 20:27   #49
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzicie o pomyśle, że para młoda sama przyjeżdza pod kościół, a potem jedzie na wesele, np pan młody kieruje samochodem i obok jest panna młoda. Dziękuję z góry za podzielenie się swoją opinią.
my prawdopodobnie będziemy mieć auto dwu osobowe i u nas tak to będzie właśnie wyglądać

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-31, 23:08   #50
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Wyszło więc na to, że popełniłam faux pas pytając o Wasze zdanie nt tej błahostki, przepraszam, tylko dziwię się temu, bo np tego jak wyglądała PM i np jaki miała bukiet tez nikt nie pamięta a są na forach miliony postów na ten temat. Dziękuję tym Wizazankom, które podzieliły się ze mną swoją opinią, nie wydziwiają że "a jakie to ma znaczenie" i "dlaczego pytasz o to na co się nie zwraca uwagi".Pozdrawiam.
MychaMysia absolutnie Twoje zapytanie nie jest żadnym faux pas!!!
Teraz jest to bardzo ważna dla Ciebie sprawa i to zrozumiałe.
Każda z nas miała to samo. Każda chce by było idealnie i jak najdłużej zapamiętane przez nas i gości.
Napisałam tylko jak jest z perspektywy czasu, przynajmniej u mnie i u wspólnych znajomych mężatek. Większość zrobiłaby połowę rzeczy inaczej.
Sama zobaczysz jak będzie już po wszystkim
Ze swojej strony dodam ( chyba już pisałam ), żebyś robiła tak jak Wam pasuje, bo wszystkim się nie dogodzi.
A droga z domu do kościoła i na salę i Wasz transport niewiele osób zainteresuje, więc rób tak abyście Wy byli zadowoleni.
To tak jakby porównać Twoje koleżanki zachwycające się bukietem i suknią i miesiącami komentujące. A kolegów TŻ wzdychającymi na widok świetnie skrojonego garnituru TŻ i prześlicznego odcienia jego koszuli, dobranego idealnie pod kolor Twojej sukni
Sama zobaczysz
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego najlepszego życzę
Stary 2014-06-01, 12:24   #51
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Wyszło więc na to, że popełniłam faux pas pytając o Wasze zdanie nt tej błahostki
Przykro mi, jeśli tak zrozumiałaś moją wypowiedź. Forum jest po to, żeby pytać, a my, żeby odpowiadać, więc zadawanie żadnego pytania nie jest faux pas. Uzyskanie odpowiedzi innej, niż się człowiek spodziewa, też nim nie jest

Zatem na Twoje pytanie "co o tym sądzicie?" odpowiadam, co sądzę - a sądzę, że to nie ma znaczenia (dla gości), więc zrób jak Ty chcesz. Powodzenia

Stary 2014-06-01, 18:10   #52
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość
Przykro mi, jeśli tak zrozumiałaś moją wypowiedź. Forum jest po to, żeby pytać, a my, żeby odpowiadać, więc zadawanie żadnego pytania nie jest faux pas. Uzyskanie odpowiedzi innej, niż się człowiek spodziewa, też nim nie jest

Zatem na Twoje pytanie "co o tym sądzicie?" odpowiadam, co sądzę - a sądzę, że to nie ma znaczenia (dla gości), więc zrób jak Ty chcesz. Powodzenia
Samo sedno!!! :-D
Stary 2014-06-03, 10:28   #53
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Co sądzicie o pomyśle, że para młoda sama przyjeżdza pod kościół, a potem jedzie na wesele, np pan młody kieruje samochodem i obok jest panna młoda. Dziękuję z góry za podzielenie się swoją opinią.
Mogą też iść pieszo tak jak myśmy poszli z obecnym już mężem. Dom obok kościoła to jasne było,że kasy na samochód wydawać nie będziemy, bryczki, limuzyny i inne to dla mnie głupota. Z kościoła na salę zawiózł nas Młodych ze świadkami kolega męża swoim autem (też jakoś nie wysilaliśmy się na dekorację).
Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość

U nas zainteresowanie było nie tylko gości,ale i przypadkowych przechodniów.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 13:25   #54
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

U nas zainteresowanie było nie tylko gości,ale i przypadkowych przechodniów.
też byłabym Wami zainteresowana, gdybym Was widziała idących do kościoła na swój ślub
Stary 2014-06-04, 10:28   #55
MychaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
MychaMysia absolutnie Twoje zapytanie nie jest żadnym faux pas!!!
Teraz jest to bardzo ważna dla Ciebie sprawa i to zrozumiałe.
Każda z nas miała to samo. Każda chce by było idealnie i jak najdłużej zapamiętane przez nas i gości.
Napisałam tylko jak jest z perspektywy czasu, przynajmniej u mnie i u wspólnych znajomych mężatek. Większość zrobiłaby połowę rzeczy inaczej.
Sama zobaczysz jak będzie już po wszystkim
Ze swojej strony dodam ( chyba już pisałam ), żebyś robiła tak jak Wam pasuje, bo wszystkim się nie dogodzi.
A droga z domu do kościoła i na salę i Wasz transport niewiele osób zainteresuje, więc rób tak abyście Wy byli zadowoleni.
To tak jakby porównać Twoje koleżanki zachwycające się bukietem i suknią i miesiącami komentujące. A kolegów TŻ wzdychającymi na widok świetnie skrojonego garnituru TŻ i prześlicznego odcienia jego koszuli, dobranego idealnie pod kolor Twojej sukni
Sama zobaczysz
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego najlepszego życzę
Jak już wcześniej pisałam, dla mnie nie jest to pytanie o to, co mam zrobić, bo już miałam ślub i jechałam samochodem naszym własnym a kierował mąż. Zapytałam, aby poznać Waszą opinię. POZDRAWIAM

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Do valaquenta: oczywiście, każda z Was ma swoje zdanie, ale odczułam, że owszem, odpowiedź jest dana, ale dodatkowo: "ale po co w ogóle o to pytasz...."

Co do pomysłu z pójściem na piechotę, też ciekawie, ale nie każdy ma blisko kościół i np salę... No i bałabym się już na wstępie pobrudzenia sukni, a nie daj Boże gdyby padał deszcz to by była masakra...tyle ze zawsze trzeba mieć w pogotowiu samochód na takie ewentualności.
Stary 2014-06-04, 11:19   #56
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Mój brat z bratową szli pieszo do kościoła Bratowa mieszkała 2 minuty drogi do kościoła, pogoda ładna to i poszli pieszo, na salę nie pamiętam czy pieszo szli (też mieli blisko) czy jednak jechali samochodem
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 13:00   #57
pati0090
Zakorzenienie

ja znam parę co tramwajem do ślubu pojechali
wsiedli do przedziału, skasowali bileciki i jazda do kościoła

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 12:45   #58
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
super!
Stary 2014-06-06, 19:36   #59
sekretnik
Raczkowanie

Z kolei u nas, myśleliśmy o podróży pociągiem do USC! to jeden przystanek... ostatecznie jednak uznaliśmy, że wszyscy wyruszamy taskówkami. Młoda Para również. Mamy przyjęcie weselne w dwóch różnych miejscach dlatego odpada dojazd własnymi samochodami. Wynajeliśmy taksówki.
Stary 2014-06-07, 12:25   #60
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Do valaquenta: oczywiście, każda z Was ma swoje zdanie, ale odczułam, że owszem, odpowiedź jest dana, ale dodatkowo: "ale po co w ogóle o to pytasz...."
Niesłusznie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Chciałam tak, gdybyśmy brali ślub na trasie tramwaju, to pojechalibyśmy tramwajem W Krakowie można wynająć zabytkowy tramwaj na takie imprezy. Ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na inną lokalizację, tam jeżdżą tylko autobusy, no i w mojej sukience ("mała biała") nie byłoby już takiego efektu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości