|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Iść na wesele z kolegą?
Cytat:
. Poza tym różnica jest też wtedy, gdy idziemy na wesele do ludzi nam znanych (większy komfort) niż kompletnie obcych. Poza tym tak na chłopski rozum - wydaje mi się, że lepiej zaprosić kogoś, kto jest obecnie wolny niż dziewczynę w związku, bo trzeba liczyć się z niechęcią i żalami jej partnera. Ale to tak już na marginesie. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
nie do końca rozumiem. Facet który jest ledwie znajomym zaprosił Cię na wesele wiedząc że masz Kogoś? achaaaa...
dla mnie takie pójście byłoby dozwolone jakby to był kumpel a na weselu byliby znajomi z paczki. ale ty idziesz z obcym kolesiem, do obcych ludzi. no gratulacje. a Facet nie ma prawa być zaniepokojony i rozczarowany? a Ty? Twój Facet idzie z koleżanką, której ty nie znasz na wesele. jestes szczęśliwa i życzysz im dobrej zabawy. w nocy zasypiasz. ja na miejscu Twojego TŻ bawiłabym się w woodoo życząc jej połamania nóg. i nie byłoby to zyczenie dobrej zabawy. zaufanie zaufaniem, ale jakieś zasady w związku są
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogółem też uważam, że w obecnej sytuacji autorka nie powinna jechać, bo: - pójście na wesele z prawie obcym gościem może być wielką klapą, a nie świetną zabawą (nigdy nie wiadomo, czy taki partner się nie nabzdryngoli i wsi nie zrobi, a może też po prostu np. nie chcieć tańczyć i zamulać) - kolega może znaleźć sobie łatwo inną pannę na wesele, skoro nie przeszkadza mu pójście z osobą, którą ledwo zna - głupio olewać zdanie partnera i psuć z nim relacje dla własnej niezbyt mądrej (duży wydatek, wątpliwa zabawa, obcy ludzie) zachcianki, którą łatwo zrekompensować sobie czymś innym (można się wystroić i pójść z facetem i gronem znajomych do klubu i bawic się na pewno nie gorzej niż na weselu); zdziwiły mnie po prostu komentarze w stylu "ależ absolutnie nie wolno chodzić na wesela z kimkolwiek innym niż Twój facet, pogięło Cię?"
Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-06-24 o 23:24 |
||
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4701597 0]Ja bym nie poszła.[/QUOTE]
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

A wzięcie sobie osoby towarzyszącej na wesele to od razu deklarowanie sympatii, jakiś podryw?
. Poza tym różnica jest też wtedy, gdy idziemy na wesele do ludzi nam znanych (większy komfort) niż kompletnie obcych.