|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy poznałyscie płeć dziecka?
Przy pierwszym dziecku nie chcialam wiedziec. Ale w 20 tygodniu pani doktor powiedziala mojemu mezowi co bedzie i sprawdzilo sie. Przy drugim ta sama lekarka powiedziala mi w 16 tyg (!!!), ze bedzie chlopiec i jest. Jesli tylko dziecko sie dobrze ulozy i pokaze co tam ma, to juz w 4-5 miesiacu mozna byc pewnym. Dzisiejsze USG jest tak dokladne, ze sama liczylam czy moj syn ma tyle paluszkow ile trzeba i widzialam na nich pazurki...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
u mnie od poczatku miał byc chłopiec, takze ja mówiłam do brzuszka juz Bartus, w 37 tyg wylądowałam wszpitalu z wczesnymi bólami, i powiedziano mi ze na 100% dziewczynka, takze i ja i mój maz i cała roidzinka bylismy zaskoczeni, przy porodzie jak juz dzidzia wyskoczyła i tak zapytałam sie czy chłopiec czy dziewczynka, bo ja uwazam ze i tak do konca nie mozna wierzyc usg.... nio ale wyskoczyła córónia
pozdrawiam
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Jak czytam historie o "pomyłkach" usg to przyznam, że tak mi jakos dziwnie...
może dlatego, że już się bardzo przyzwyczaiłam do myśli o tym, że będzemy mieć małą córcię...dowiedziałałam sie w 20 tyg. lekarz pokazywał nam różne szczegóły anatomiczne raczej nie występujące u chłopców.Tym niemniej rzeczywiście mój mąż jeszcze chyba liczy na to, że to pomyłka bo bardzo marzył o synku.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
W 18 tygodniu mialam usg, okazalo sie ze dziewczynka, za zdjeciu tez nie bylo widacz niczego co wskazywaloby na chlopca
i urodzila sie dziewczynka
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mam dziewczynke dowiedzialam sie 6 godzin po porodzie.
Cala ciaze byla ulozona posladkowo i nie bylo widac plci, choc bardzo bylam ciekawa. Mialam cc, a ocknelam sie dopiero po 6 godzinach i wtedy powdziano mi, ze przewidywania przyjaciol i wszystko wiedzacych ciotek nie sprawdzilo sie. A ja za ich sugestia oczekiwalam Adrianka, no a wyszla Oliwka. W drugiej ciazy dowiedzialam sie w 18 tygodniu, ze bedzie chlopak. |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
24 tc dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli syneczka
)teraz jestem w 33 tc i zastanawiamy sie z mężem nad kolejną wizyta na usg, gdyz ostatnio bardzo często słyszymy i czytamy o pomyłkach.Jednak zdjęcie i inne znaki na niebie wskazuja,ze jednak będzie chłopiec. )
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Na początku 5 miesiąca, lekarz po usg stwierdził, że możemy poznać płeć dziecka. Powiedziałam, że jeśli ma się mylić, to nie chcemy wiedzieć. Wtedy gin stwierdził, że tu się nie ma co mylić, jest dziewczynka. No i przez następne miesiące była Emilka. Bardzo sie cieszyłam, bo zawsze chciałam mieć dziewczynkę. Co miesiąc miałam robione usg, a przed porodem, w szpitalu chyba co 2 dzień przez 2 tygodnie. Nigdy się nie zapytałam, czy na pewno jest dziewczynka.
Urodził się Marcel - wszystkim szczęki opadły, łącznie z całą ekipą na sali (cesarka), bo im powiedziałam, że "rodzimy" dziewczynkę. Na szczęście jakiś margines błędu sobie zostawiliśmy typu wystrój pokoju, wyprawka - w kolorach i fasonach unisex. A przed samym porodem, jak zobaczyłam przygotowaną dla mojego dziecka opaskę na rękę, to przeczytałam: syn J., chociaż w miejscu syn były tylko kropki, na wpisanie płci dziecka. Wcześniej jakiś specjalych przeczuć nie miałam. Teraz, myśląc o drugim dziecku, nie mam nic przeciwko drugiemu synkowi. A co do dziewczynek - Marcel "nosi" długie włosy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Ja poznałam płeć dopiero w 35 tc, bo wcześniej bobas odwracal sie tylkiem. Ale całą ciążę miałam wewnętrzne przekonanie, ze to bedzie chlopczyk, a tu lekarz na USG mowi, ze na 100% dziewczynka. I tak mu nie wierzylam, ale mimo wszystko troche różowych rzeczy nakupowałam. Chociaz bylam bardzo zawiedziona bo chcialam syna. Ale mam corke i jestem najszczesliwsza matka na swiecie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
hej
my dowiedzieliśmy sie w 23 tc że bedziemy mieli synka lekarz powiedział że to nie jest jeszcze na 100% ale cos mu tak między nużkami latało ale to bedzie napewno chłopkczyk pozdrawiam
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dowiedziałam sie wczoraj (23 t.c) że będzie dziewczynka!!!
Mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił bo zawsze marzyłam o córeczce
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Doride, z okazji swiat, ciazy i w ogole z dobrego serca zycze Ci dziewczynki
![]() Ale jak bedzie chlopczyk to sie ucieszysz tak samo. Syn dobry dla mamusi
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Klara, pewnie, że sie ucieszę!!
Synek czy córeczka... Najważniejsze żeby było zdrowe!!
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
A najlepiej zdrowa coreczka
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Obydwoje z mężm nie chcieliśmy znać płci dzieciątka. Jak wchodziliśmy na usg to w drzwiach mówiliśmy. Miałam przeczucie, że będzie chłopak tak też chciałam. Ludzie różnie wróżyli. Ze wszystkich imion podobało nam się jedno- męskie. Nie zdążyliśmy wybrać imienia dla dziewczynki. W czasie porodu położne i lekarze śmiali się, że to oni wybiorą inię jak będzie dziewczynka. Jak zaczęli wrzucać to... urodziłam ze złości
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
A propos wpływania na płeć - mnie sie zdaje ze nam się to udało. (potwierdzi się za 2 miesiące). Już dawno czytałam o róznicy pomiędzy plemnikami zawierającymi chromosomy męskie ( y) i żeńskie (x). Sugerując się tymi danymi zaplanowaliśmy dzień poczęcia
Najgorzej było powstrzymać się przez kolejnych kilka dni (zeby była dziewczynka trzeba współżyc 3-5 dni przed owulacją), ale lekarz twierdzi ze będzie dziewczynka więc chyba się udało Mamy już chłopca ( apropos "grzeczności" - jest super wspaniałym genialnym aniołeczkiem, ma 5 latek i po prostu jest kochany) i wtedy do końca nie znaliśmy płci i tak raczej gwoli eksperymentu postanowiliśmy sprawdzić teorię w praktyce. Jestem w 32 tygodniu i praktycznie nie ma wątpliwości że wewnątrz mnie rośnie dziewczynka (lekarz potwierdził drugi raz) - choć oczywiście zawsze pozostaje ten margines błędu. W każdym razie czekamy na Alicję ![]() Buziaki! |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie,ja dowiedziałam się kilka dni temu będąc w 20tc, że to będzie dziewczynka. za kilka miesięcy przekonam się czy pani doktor miała rację.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Z tym to bywa bardzo roznie,juz nawet w 4 miesiacu ciazy lekarze sa w stanie ocenic jaka bedzie plec dziecka wystarczy tylko ze jest dobrze ulozone.Ja jestem mamusia 2 chlopaczkow z pierwszym o ile pamietam bylo to bardzo szybko a drugi niestety nie bardzo lubil jak ktos inny go oglada i czesto na USG zaslanial sie wiec musialam troszeczke na to poczekac,moze i ty tez bedziesz miala takie szczescie jak ja mialam przy pierwszej ciazy.Pozdrawiam Cie cieplutko
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
jak wyskoczyla
nie chcialam wiedzec, chcialam niespodzianki choc w glebi caly czas liczylam ze synus, a moj TŻ ze corka no i On mial racje
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
My z mężem nie chcieliśmy wiedzieć jakiej płci będzie dzidziuś,wszyscy mówil że chłopczyk a ja czułam ze będzie dziewczynka no i moje przypuszczenia sprawdziły się
![]() Chcieliśmy mieć niespodzianke,to nasze pierwsze dziecko i co by nie było kochalibyśmy je tak samo,myśle że przy drugim będziemy chcieli wiedzieć bo oboje marzymy teraz o chłopczyku,ale jak będzie dziewczynka też będzie wspaniale![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Jestem teraz w 26 tygodniu ciazy.
w 21 tygodniu w Polsce lekarz powiedzial ze raczej dziewczynka bedzie chociaz pewien nie jest.mam nagranie usg na kasecie video i ogladalam juz z 30 razy...no i rzeczywiscie na dziewuszke wyglada...no ale w 23 tygodniu mialam usg w londynie...i pan mi powiedzial ze chlopak i juz!!! w szoku bylam...pytalam czy na pewno,no bo lekarz w polsce powiedzial ze dziewczynka...a ten do mnie ze to juz moj wybor komu chce wierzyc. nie mialam jednoczesnie okazji spojrzec dokladnie na ten ekran zeby sama zobaczyc...no wiec wlasciwie to nadal nie wiem wszyscy mowia ze tak pieknie w ciazy wygladam wiec musi byc chlopak,ale ja w takie gadanie nie wierze na poczatku lipca,jak bede w jakims 31 tygodniu wybiore sie polsce na kolejne usg...zobaczymy co mi tym razem powiedza...ja tak bardzo chcialabym wiedziec kto w moim brzuszku mieszka |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dowiedziałam jak urodziłam
.Była to dla mnie przecudna tajemnica i niespodzianka, za nic nie oddałabym tej chwili, w której lekarz powiedział - ma pani syna, a mąż się rozpłakał. Było cudownie. W ciąży nie chciałam wiedzieć - ta niespodzianka to była moja nagroda za te miesiące z brzuszkiem. Choć muszę przyznać, że ogromnie pragnełam syna czułam, że to właśnie chłopca noszę pod sercem. Mikołaj to moje największe szczęście . Gdybym była ponownie w ciąży - znów nie chciałabym znać płci przed porodem.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam!! Ja dowiedzialam się w 23 tyg ciąży na trójwymiarowym usg,że to bedzie dziewczynka mam to nawet nagrane(cudo) no i jest ma już 5 miesięcy i jest wspaniała. Pozdrawiam cieplutkopa
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
My dowiedzielismy sie na usg jak bylam w 22 tc. Pani dokor powiedziala, ze raczej jest dziewczynka i urodzila sie dziewczynka. Podobno jak na usg wychodzi chlopiec, to czesciej sie sprawdza prognoza. Natomiast im blizej porodu tym mniejsze szanse zobaczenia plci podczas usg.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jestem teraz w 34tc. a o tym, ze noszę w sobie córeczkę dowiedziałam sie podczas USG 3D w 27 tyg. Potem kolejne USG wykonane przez innego lekarza też to potwierdzają (moja gin pokazała mi na ekranie "hamburgerka" tzn. dwie podłużne, grubsze wargi sromowe i wąziutką dziureczkę pośrodku - nieźle się z tego określenia uśmiałam ale rzeczywiście podobieństwo było) . Tym samym potwierdzają się i moje przeczucia bo odkad dowiedziałam sie o ciąży to podświadomie jakoś wiem, że bedzie to dziewczynka (chociaż zawsze mówiłam, że wolałabym chłopca). Zobaczymy jak to będzie (na 20.07. mam termin) bo oczywiscie 100% pewności nadal nie mam i wolę sobie zostawić parę procent rezerwy jakby okazało się, że na ekranie to nie był "hamburgerek" tylko "parówka"Pozdrawiam, |
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie tydzien temu 31 Maja dowiedzielismy sie, ze w srodku mieszka sobie Tomasz.To byl 20 tydzien. Pani pokazala nam zdjecie i powiedziala ze to 100% boy
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat przy synku dowiedzialam sie w 24 tygodniu. Strasznie chcialam miec coreczke, wiec do konca mialam nadzieje, ze sie pomylili....no i urodzil sie synek
W drugiej ciazy w 19 tygodniu powiedzieli mi, ze bedzie dziewczynka i tak tez sie stalo Jesli dzidzius nie jest odwrocony pupa to lekarz powinien zauwazyc plec juz na polmetku![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Ja dowiedzialam sie w 22tyg. a potem jeszcze lekarz potwierdził w 32. A co naprawde sie urodzi dowiem sie za dwa tygodnie i trzy dni
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
My z mężem cierpliwie czekaliśmy aż dzieciątko się urodzi
Ale ja i tak czułam,że będziemy mieli synia
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
W 1 ciazy w 25 tygodniu powiedzial ze corka (lekarz wiedzial wczesniej ale nie chcial powiedziec-on nie mowi jak nie jest pewny na 100%) chcielismy bardzo syna a szczegolnie maz, no i lekarz mial racje jest kochana CORCIA
W 2 ciazy w 24 tygodniu ten sam lekarz powiedzial ze syn (maz tez nie wiezyl bo myslal ze ma pecha i bedzie kolejna kobitka) no i znowu lekarz mial racje jest SYNUS no i jak to mowia mamy wszystkie dzieci |
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dowiedziałam się że będzie córcia w 23 tyg i w 32 tyg potwierdziło się
ale wszystko się okaże pod koniec stycznia. Nie mogę się doczekać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

bo bardzo marzył o synku.
i urodzila sie dziewczynka