|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ze wsi do miasta - problemy różnorakie
Cytat:
Na prawdę są takie przepisy? |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4825362 4]Trzeba było przyjść później, może panie by się zmieniły i ktoś inny normalny wydałby paczkę.
Na prawdę są takie przepisy?[/QUOTE] Wątpię, nie wiem z jakiego powodu miałyby być... Poza tym skąd ona niby wiedziała czy dziewczyna jest zameldowana czy nie. Edit: Ale głupia jestem, w dowodzie jest przecież adres
Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-09-23 o 15:11 |
|
|
|
|
#33 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4825274 1]dajcie spokój. Wy zaraz po urodzeniu wiedziałyście, że jest coś takiego jak awizo? Pewnie dowiedziałyście się dopiero jak je dostałyście. Nie ma się co nabijać.
Na wsi zdarzają się skrzynki, ale tam też się paczka nie zmieści [/QUOTE]Chyba o wiele prościej jest skorzystać z google niż zakładać tu wątek i czekać parę godz na dobre rady Albo wykonać tel do znajomego czy kogoś z rodziny.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
to w takim wypadku trzeba prosić osobę wyżej postawioną i kłócić się. Nie wyobrażam sobie wlec właściciela mieszkania na pocztę żeby odebrać paczkę.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam sobie właśnie o tym i można zidentyfikować osobę po nazwisku i wtedy wydać jej list. List może odebrać też pełnoletnia osoba zameldowana pod tym adresem, nawet jeśli imię i nazwisko jest inne. A to co zrobiła ta pani to pewnie zła wola.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Nie widze żadnych informacji, z których by wynikało, że aby odebrać paczkę trzeba być zameldowanym pod danym adresem. ale pewno na poczcie wiedza lepiej. Ja tam na pewno jestem wredniejsza niż wszystkie wredne baby na poczcie razem wzięte i jakoś bym sobie poradziła.
|
|
|
|
|
#37 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4825385 5]Nie widze żadnych informacji, z których by wynikało, że aby odebrać paczkę trzeba być zameldowanym pod danym adresem. ale pewno na poczcie wiedza lepiej.
Ja tam na pewno jestem wredniejsza niż wszystkie wredne baby na poczcie razem wzięte i jakoś bym sobie poradziła. [/QUOTE]Nie trzeba, nigdy z tym problemu nie miałam.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Może to zabrzmi brutalnie, ale to jest właśnie owoc współczesnej mody w sposobie wychowywania oraz słabej edukacji. Owoc w sensie - nie ta konkretna Wizażanka - tylko ogół osób w takim wieku, mam siostrę z rocznika 95 i też widzę przepaść pomiędzy raptem rocznikiem 93 czyli moim, a to tylko 2 lata różnicy.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-23 o 15:30 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Sama często pytasz o oczywistości, które w 5 minut można sprawdzić w internecie w 5 minut
|
|
|
|
|
#40 |
|
Naczelna Nastolatka
|
O ja nie mogę. Kolejny wątek który mnie położył na łopatki. Ktoś dobrze napisał, że autorka nie jest ze wsi tylko z chałupy e środku niczego. Na dodatek trzymana chyba za szafą do pełnoletności
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4825385 5]
Nie widze żadnych informacji, z których by wynikało, że aby odebrać paczkę trzeba być zameldowanym pod danym adresem. ale pewno na poczcie wiedza lepiej. Ja tam na pewno jestem wredniejsza niż wszystkie wredne baby na poczcie razem wzięte i jakoś bym sobie poradziła. [/QUOTE]I nie powinny panie w okienku robić problemów. A co jeśli ktoś w ogóle nie ma zameldowania, nie mógłby w ogóle poczty dostawać?
|
|
#42 |
|
O RLY?
|
Ja naprawdę jestem ciekawa jak ludzie sobie radzili bez internetów. Przecież, gdy nie było jeszcze sieci też migrowali, też pierwszy raz stykali się z tramwajami, domofonami etc.
Magia?
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia przeprowadziła się ze wsi do Nowego Joru, a była już po 50, internetów nie było i nikogo tam nie znała. Tak, to musiała być magia.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zachowaj swoje opinie dla siebie albo pisz na zdziwieniowym
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Zdradzę ci sekret. To jest forum publiczne. Wiec jak ktoś zakłada wątek to musi się liczyć z tym, że wredne małpy będą wyrażały swoje zdanie.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Ja Ci zdradzę większy sekret
![]() Ten wątek ma konkretny tytuł. Nie ma obowiązku wypowiadania się na wątkach które nas nie interesują ![]() To że forum jest publiczne to wcale nie znaczy, że można pisać co się chce gdzie się chce
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Co do paczek - nie wiem jakim to cudem się stało, ale dostałam smsa o treści "Twoja paczka została zostawiona w bezpiecznym, wyznaczonym miejscu". Oczywiście zaczęłam się zastanawiać gdzież to dotarł mój sprzęcior.
Wtedy też nasunęło się pytanie: od kiedy mozna nazwać przykrycie WYCIERACZKĄ (na zasadzie domku kłapouchego) mojego modemu i zostawienie go pod drzwiami - zostawieniem paczki w bezpiecznym miejscu ?!Nie muszę chyba mówić, że paczka była za podpisem. Do drzwi nikt nie dzwonił, bo specjalnie siedziałam w domu. Awizo brak, bo przesyłka "doręczona". Ogólnie magia i tajemnica, aczkolwiek nawet nie chciało mi się składać reklamacji ![]() --- Limot, nie ciągnij dalej dyskusji z zakonną proszę.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-09-23 o 16:20 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
A może siostra... to mentalna gimbaza?
|
|
|
|
|
#54 |
|
Pani Mizantrop
|
Gimbusiarska mentalność występuje u sporej części populacji, niezależnie od wieku, niestety
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
Jak można nie wiedzieć, w jaki sposób używać domofonu?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Pani Mizantrop
|
Właśnie nie wiem, ale coś mi się przypomniało
![]() U mnie w bloku jeszcze niedawno były dwa domofony - jeden z klawiaturą do wpisania numeru mieszkania/kodu, a drugi to rząd guziczków podpisanych numerkami - po numerku na każde mieszkanie w klatce. I ten z klawiaturą był tylko do wpisywania kodu, a ten drugi był "właściwym" domofonem. I to było trochę mylące, bo widywałam zdezorientowane osoby stojące przy drzwiach
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Można nie wiedzieć. Jak ktoś całe życie mieszkał na wsi, chodził do wiejskiej szkoły a do miasta jeździł od czasu do czasu np na zakupy to chyba może nie wiedzieć nawet, że coś takiego istnieje nie mówiąc już o sposobie używania. Nie każdy ogląda telewizję i ma internet. i nie nazwałabym tego zacofaniem.
U mojej kumpeli w starej renesansowej kamienicy był dziwny domofon. żeby pogadać trzeba było pociągnąć za sznurek. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

[/QUOTE]
Albo wykonać tel do znajomego czy kogoś z rodziny.

Nie widze żadnych informacji, z których by wynikało, że aby odebrać paczkę trzeba być zameldowanym pod danym adresem. ale pewno na poczcie wiedza lepiej. 

?!