|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kopi luwak
Cytat:
Poza tym kawiarki nie myje się żadnymi środkami, po prostu płucze ciepłą wodą, nie szoruje ani nic takiego! No i przygotowanie takiej kawy to kwestia kilku sekund, a czekanie na zaparzenie to mniej niż zagotowanie wody w czajniku. Są też kawiarki na litr wody, chociaż taka kawa jest bardzo skoncentrowana i mocna, więc nie polecam pić tak dużo ;D |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym w miarę estetyczne to to, więc i kuchnię ozdobi. Znalazłam jeszcze coś takiego: http://www.coffeedesk.pl/product/257...ip-Station-V60 - umieszcza się na tym drippera. Trochę mniej kiczowate, ale i droższe, więc jednak plastik-fantastic wygrywa.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Ja też jestem za takim prezentem. Wychodzę z założenia, że prezent niekoniecznie ma być praktyczny ("przekładać się" na jego cenę), a raczej fajniej jeśli jest czymś, co trafi w gust obdarowanego, choć będzie go "mało", niż stanowi coś, co obdarowany sam sobie gotów nabyć. Ojcu kupuję na przykład zawsze jakiś na tyle drogi alkohol, że wiem, że sam w życiu by sobie go nie kupił na picie w fotelu, a wiem, że chętnie by spróbował takowego. Odnosząc się do przykładu z tego wątku - wolałabym dostać zamiast flakonu 100 ml Chance Chanel jakiś mały flakonik (5 ml) perfum, których inaczej nigdy bym nie zdobyła, bo żal by mi było wydać pieniądze na perfumy w takiej cenie za 1 ml (a Chance sobie kupię sama).
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
No ale może w tym dripperze idzie jakoś szybciej
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie bardzo podoba taki prezent
![]() okazja do fajnego doswiadczenia, cos co mozna celebrowac, poznanie nowych smaków
|
|
|
#37 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kupowałam przez internet: /ciach/. Jeśli chodzi o wrażenia, to ja ekspertem nie jestem (oczywiście, mnie poczęstowała) i mogę tyle powiedzieć, że kawa była delikatna i ... mi smakowała
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-05-30 o 01:46 Powód: link |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Dopisuję się tutaj, bo ja kiedyś taką kawę dostałam - od męża w prezencie. Ogólnie oboje jesteśmy kawoszami i taki prezent bardzo mi się spodobał. Na co dzień nie stać nas na luksusy, a dzięki tej paczuszce mogliśmy się poczuć wyjątkowo, przyjemnie celebrując wspólne chwile przy filiżance naprawdę pysznej kawy. Tak więc to nie tylko smak i aromat, ale też uczucie wyjątkowości i docenienia chwili obecnej.
Edytowane przez DJowa Czas edycji: 2015-06-20 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

A poza tym w miarę estetyczne to to, więc i kuchnię ozdobi. Znalazłam jeszcze coś takiego:

).Czy któraś z Was tę kawę kupowała? W jakim sklepie? Jest kilka opcji internetowych, ale nie wiem czy to oryginały