|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrosna dziewczyna? Co sadzicie o tej rozmowie... pomocy!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Zarówno ja, jak i TŻ, pracujemy w dużych korporacjach, gdzie co chwilę są organizowane albo mniejsze wypady na piwo albo większe, kilkudziesięcioosobowe eventy po pracy. Wiem, że tu dużo dziewczyn jeszcze studiuje, więc uprzedzam że takie imprezy pracownicze obowiązkowe NIE SĄ, ALE... wypada raczej na nich być. Po prostu wieczne alienowanie się jest kiepsko widziane, jako brak integracji ze współpracownikami.
(Ani mnie ani TŻowi najczęściej nie chce się chodzić na nie, ale po prostu to też taki trochę obowiązek. Bardziej przyjemny, ale nadal coś co wypada, a nie coś co się bardzo chce) Twoja dziewczyna zdaje się nie rozumie ani tego, że to jest dobrze widziane być na takim evencie, ani tego, że po prostu CHCESZ tam iść i masz do tego święte prawo. ![]()
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety znam - i wiem, ze dla drugiej osoby to jest mega problem. Obecnie wygląda to tak, ze gośc potrafi dziewczynie powiedzieć, ze ona ma romans tylko on jeszcze nie wie z kim - najpewniej z jej szefem ![]() Kiedyś jej zrobił awanturę, ze ktoś życzliwy mu powiedział o jej romansie z kimś tam i uwaga, kiedy kłótnia się skończyła to gość przyznał się, że to zmyślił, bo może ona wtedy by się przyznała
|
|
|
#34 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
multitasking ninja
|
Tak mi się skojarzyło:
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Jak się umówiło na coś, to się powinno tego trzymać. Jak ustalenia nie pasują, to się nie obiecuje, że będzie się żyło według tych ustaleń. Jeśli się coś ustaliło, ale potem się coś komuś odwidziało, to się o tym mówi i ustala się coś na nowo.
Dziewczyna czuje się odsunięta i potrzebuje więcej zainteresowania ze strony Autora. Trudno po samej rozmowie ocenić sytuację. Autor może być w porządku, a dziewczyna nie radzi sobie ze sobą i jest bluszczem. Ale równie dobrze może być tak, że Autor poświęca jej za mało czasu, uwagi, że woli iść z kimś niż z nią, że na jednym piwie się nie kończy.. itp. Cytat:
Skoro Autor obiecał nie chodzić sam na imprezy, a nie doprecyzował, że impreza ze współpracownikami to nie "impreza" i że tańce do rana przy alkoholu to nie "impreza" itp., to niech się teraz nie wykręca. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
O matko, Krzysiek, nie wiem ile masz lat, ale domyślam się, że jesteś pełokletni twierdząc po tym, że idziesz na impreze. Nie rób z siebie pantofla. Jakim prawem Ona będzie Ci dyktować co masz robić, ile masz pić i z jakimi ludzi się masz zadawać? Daj sobie siana, i nawet się nie tłumacz. Ona jeździ po Tobie jak na łysej kobyle, a Ty w tej rozmowie jej się jeszcze tłumaczysz, serio? Związek to nie więzienie, a sądząc po rozmowie, to właśnie do tego dąży! Idziesz na impreze, chcesz się fajnie pobawić, kurde, ja chętnie bym na takie coś pojechała. Oczywiście, że można pogodzić dwie rzeczy, ale po co będziesz jechał, i wracał do domu na 20 tuż po wieczorynce?
Ja też jestem z związku, i gdyby mój mężczyzna powiedział, że jedzie na imprezę z pracy np., to bym mu 'kazała' się dobrze bawić, jasne, że byłyby tam inne dziewczyny itp., ale co, ja mam wybić wszystkie dziweczyny,bo jestem zazdrosna? Powiedz jej, raz a dobrze, żeby przestała Cię tak traktować, nie jest Twoją matką, lecz dziewczyną. A co do szantażu emocjonalnego z powrotem do byłej....no błagam! Pachnie toksycznie! |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Twojej dziewczynie przydałaby się wizyta u psychologa aby opowiedziała o wszystkim, bo są to ewidentne problemy, które nie tylko dobijają Ciebie ale co najważniejsze ją samą. Dziewczyna męczy się.
Z tego co napisałeś wnioskuję, że ma niską samoocenę, stąd zazdrość, strach przed ewentualną zdradą, może myśli, że na takich imprezach nie zapanujesz nad alkoholem i prześpisz się z pierwszą lepszą panienką. Dlatego z tego wynikają różne zakazy z jej strony. Ona nie jest kobietą 27letnią tylko rozchwianą emocjonalnie dziewczynką. Możliwe, że problemy mają podłoże gdzieś głębiej, może jeszcze za czasów dzieciństwa. Normalna partnerka na jej miejscu pozwoliłaby, bez fochów iść Tobie na imprezę a sobotę moglibyście spędzić razem w miłej atmosferze. Dlatego tutaj proponuję psychologa + poświęcenie uwagi czyli przytulenie, jakiś komplement, od czasu do czasu kwiatek. Niech dziewczyna czuje, że jest dla Ciebie atrakcyjna i piękna. Oczywiście jeśli chcesz starać się, bo przed wami ciężka praca. Ona też bardzo dużo musi zmienić, by był to związek dwojga dorosłych, poważnych ludzi a nie dziecinada i trucie d.... |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna menda ta twoja laska.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tutaj napisał wyraźnie, że impreza ma być do 22, więc nie wyciągajmy tutaj gdybania, lepiej się trzymać faktów ![]() ja mam w firmie zarówno imprezy bardziej, hm, oficjalne, na których faktycznie wypada być, na 300+ osób. oraz takie, które organizujemy sobie sami, jako jeden dział, na ~50 osób. do tego dochodzą spotkania projektowe, średnio raz w miesiącu, na ~15 osób. i wiecie co? chodzę bo chcę, bo lubię tych ludzi i świetnie się zawsze bawimy. dzięki temu mamy super atmosferę w robocie. i w pracy od razu widać kto na te spotkania nasze chodzić nie chce, te osoby są odsunięte od naszych rozmów i żartów. mi to obojętne, nie chcą to nie chodzą. ale ja po prostu te wyjścia lubię. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Zachowywałam się podobnie,ale jak miałam 16 lat ;p. Moim zdaniem to jest chora sytuacja. Jakoś mój chłopak jeździ sam na zloty z gry, chodzi na eventy, na piwo z kolegami co jakiś czas a ja żyję i nie robię mu awantur. Ja też chodzę gdzie chcę i kiedy chcę. Dziewczyna musi mieć straszne kompleksy.
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu kobieta zamiast siedzieć z ludźmi z pracy, wolałaby siedzieć z dziećmi i mężem w domu. Bo przecież nie każdy ma naturę rozrywkową i relaksuje się w tłumie. Ja współczuję takim ludziom z korpo.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie faktem jest to, że Autor umówił się z dziewczyną na coś, tylko nie ustalili co mają dokładnie na myśli. Dla niego wyjście na to spotkanie nie jest imprezą, a dla niej tak. Pomijam absurdalność takiego zakazu, ale nie o to tu chodzi. Cytat:
Jeśli chce chodzić, to niech nie obiecuje, że nie będzie. Tyle. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- A często niestety tak jest. A jeśli nawet nie szefostwo, to koledzy z pracy krzywo patrzą, że ktoś się za lepszego, bo z nimi się bawić nie będzie.. . |
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
ale jęczybuła...współczuję
|
|
|
#46 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
to są ludzie, których bardzo lubię, ale jednak mam świadomość, że z nimi pracuję. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2015-10-10 o 13:28 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.