|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ślub tylko ze świadkami - reakcja rodziny
Cytat:
Po drugie pozostałaby siostra z córką. Świadkowie będący parą z małym dzieckiem... No i co? "Agatko, Ty śpisz w hotelu bo oni z małym dzieckiem, nie będą się ciągać z gratami w tę i z powrotem". Przecież to byłaby największa obraza, dlaczego ona? ona jest siostrą! w końcu skończyłoby się tym, że my w swoją noc poślubną spalibyśmy na podłodze... Bo pewnie siostra by stwierdziła, że tak będzie lepiej. A ona jak coś powie, to tak ma być. Ona nie ma takiego wyczucia. Kiedyś, jak mieszkaliśmy na wynajmowanym mieszkaniu, mieliśmy jedno łóżko, potrafiła nam się zwalić i nie widzieć problemu, pomimo, że nocował u nas jeszcze brat męża (dzieciak więc spał na materacu). Chciałam, żeby było normalnie, żeby żadne fochy nie popsuły mi tego dnia, żebym mogła czuć się najważniejsza tego dnia i niczym ani nikim nie przejmować, bo komuś coś się nie spodoba. Wiem, że ktoś może tego nie rozumieć, bo ma ukochaną mamusię i tatusia. No ale nie we wszystkich rodzinach tak niestety jest... Byłaby siostra, nie byłoby mamy - całe przyjęcie, to byłoby gadanie mojej siostry jaką mamy rodzinę... A ja naprawdę TEGO JEDNEGO dnia chciałam o tym zapomnieć i o tym nie myśleć. Nie myślec o tym, że jest moja siostra a nie ma mojej mamy, że mama teraz pewnie płacze w domu... ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Nie sądzę, by ktoś poza mną mógł tu wyczerpać temat, więc trochę głupie stwierdzenie, łącznie ze stwierdzeniem, że jestem skąpa... |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |||||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Widzisz, mówisz, ze hotelu na ślub nie trzeba było. Ależ trzeba, bo dzieli nas 120 km. W jedną i drugą 240 km. To to już całkiem byłby szczyt bezczelności, żebym zaprosiła kogoś do urzędu na 15minutową uroczystość a potem powiedziała: "wy już możecie sobie iść" a my ze świadkami idziemy balować do domu. Ugotowałam, było jedzenie, była wódka, była zabawa. Do późnej nocy siedzieliśmy, śmialiśmy się, rozmawialiśmy. Myślę, że tu moja siostra mogłaby czuć się obrażona, gdybym ją zaprosiła a potem stwierdziła, że ona niech jedzie bo jest mi niepotrzebna, bo ja piję ze świadkami i miejsca nie ma... Musiałabym hotel zorganizować. Kolejny problem, bo kto ma tam spać, a kto nie. Kto lepszy, kto ważniejszy a kto gorszy. Takie błędne koło. Mama by nie przyjechala - tego jestem pewna, jej odmowa sprawiłaby mi ogromną przykrość i pewnie do końca bym liczyła ze jednak będzie. Byłoby mi mega przykro w tym dniu. A tak nie miała jak odmówić, bo nie wiedziała. Powiedziałam po fakcie, zadowolona, spełniona. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Odnośnie Twojego cytatu: " "bierzemy slub, bedzie obiad w domku, nie mamy warunkow was przenocowac, nic nam nie wreczajcie, zalezy nam na obecnosci wiec byloby milo gdybyscie w ramach "prezentu" oplacili sobie hotel na noc czy dwie" = obraza majestatu, a nawet OBRAZA MAJESTATU drukowanymi. Już widzę, jak moja siostra która od stycznia nie płaci czynszu płaci sobie za nocleg w hotelu. Albo mama spędza bez ojca noc poza domem. Ha-ha-ha ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Nie, Ty nie masz dziwnej rodziny, Ty masz normalną rodzinę ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Tak nie odezwałam się, ostatni kontakt wyszedł ode mnie i do tej pory nie dostałam żadnej odpowiedzi, a wyszedł mój kontakt w istotnej sprawie, jeśli nie najistotniejszej. Nie fotkę, tylko fotki, dokładnie wszystkie fotki z ceremonii zaślubin w usc. Ja dalej nie widzę nic złego w tej formie. Chcialam jej zrobić niespodziankę. Byłam pewna, że się ucieszy. Że otworzy maila nie spodziewając się co tam jest. |
|||||||||||
|
|
|
|
#34 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy z Tobą hejtować siostrę czy sama nie umiesz dojsc do prostego wniosku: należałoby z tą siostrą pogadać jeżeli Ci zależy. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
napisalam z 5razy ze szanuje Twoja decyzje o takim slubie ale uważam, że niekulturalnie jest komunikowac sie przez wysylanie zdjec. i to jest dla mne brak szacunku. a to że bił Cie tata to ogromnie wspolczuje. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- zreszta, uwazam ze nie masz do nich szacunku widzac jak sie o nich wypowiadasz.
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się o to pytałam kilkanaście postów wyżej - po co w ogóle ten wątek. Robienie gownoburzy i nic poza tym
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
troche mi zal jak czytam takei watki, slub to jest jedyny taki dzien w zyciu i sobie nie wyobrazam stac jak kolek w piec osob
a biala suknie chociaz mialas czy po prostu pojechaliscie do urzedu i podpisaliscie papierek heh
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biała suknia nie jest obowiazkiem..szczegolnie ze w kolekcjach coraz czesciej witają kolory :P
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyno wypowiadasz się z taką pogardą o czyimś ślubie że to Ciebie mi żal, bo nie wiem jak można mieć tak spaczone spojrzenie. Ale pewnie lepiej zaprosić nielubianą rodzinę czy znajomych, żeby podziwiali jak tańczysz tej swojej białej kiecce.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nie, nie wyczerpałaś tematu-wyczerpałabys gdybyś zachowala się kulturalnie, czyli zaprosila nawet po fakcie mamę i siostrę, a nie meil i glębokie przekonanie o krzywdach z dziecinstwa. Postawiłas mur między Wami i czekasz, zebyśmy Ci na wizazu wiecheć na szczyt fundnęły
Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2015-10-20 o 23:14 |
|
|
|
|
|
#40 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I to uważasz daje Ci prawo mówić, że zasłużyłam sobie na to, że oni mnie nie szanują? Albo że jestem skąpa? ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
No nie ukrywam. Jest mi przykro jak czytam Wasze komentarze. To już nie jest wyrażenie swojego zdania, to zakrawa o podłość, zawiść, takie ludzkie wbicie komuś szpili. Trochę się przed Wami obnażyłam, żebyście mogły obiektywnie podejść do tematu. No i co usłyszałam? Że mam na co sobie zasłużyłam. Że nie mam szacunku do rodziny, bo "nie zmieściła się w moim wypasionym domku". Że jestem skąpiradłem, bo pożałowałam na hotel. Że założyłam wątek, żebyście tyrały moją siostrę z góry na dół.... Że pewnie nawet nie miałam białej sukienki ("HEHE") i stałam jak kołek w urzędzie. Mało tego, niektóre nawet stwierdziły, że dzieli mnie i moją rodzinę 60 km i to nic, bo tak pasowało im ładnie do komentarza. Że mój wątek to gównoburza? A jaki nie jest? "dziewczyny pomóżcie, czy różowe butki będą pasować mi do kremowej sukienki?" Matko jedyna... Czy wy zdajecie sobie sprawę, że po drugiej stronie siedzi żywy człowiek? O dziwo jeszcze musze się wytłumaczyć, czemu założyłam wątek.... Zakładając ten wątek myślałam, że spotkam tu życzliwe dziewczyny, może tez takie które jeśli nie miały same takiej sytuacji (ślub ze świadkami), to może kojarzą gdzieś z rodziny i znajomych. Które będą umiały KULTURALNIE wyrazić swoje zdanie w temacie, a nie będą wchodzić tu by mnie wyśmiać (hehe, pewnie nie miałaś nawet białej sukienki, współczuję) albo dać upust swojej podłości w ten czy inny wymieniony wyżej sposób.... Nie musicie już odpisywać, ten wątek zmierza w złym kierunku. Za chwilę będę musiała się wytłumaczyć ze swoich zarobków, żeby ktoś mógł stwierdzić, że jednak było mnie stać na hotel a ojcu mogłam odpuścić bo nic wielkiego się nie stało. Dziwi mnie jeszcze, że dla niektórych biała sukienka (miałam białą sukienkę) jest ważniejsza od magii tego dnia między DWOJGIEM ludzi. Albo zaproszenie obcych lub fałszywej rodzinki, by mogła wyrazić fałszywe zdanie w twarz a zawistne za plecami nt. wesela i tejże białej sukienki - na przykład - jest ważniejsze od spokoju ducha. Co kto woli. Powodzenia. Bądźcie dobre. Dla mnie koniec tematu. Edytowane przez pisklaczek90 Czas edycji: 2015-10-21 o 10:39 |
||||
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Brak mi słów, autorka wzięła ślub w tajemnicy bo tak chciala, napisała, że ma złe relacje w rodzinie, z tatą nie rozmawia a bez niego mam nie przyjdzie plus autorka nie chce kwasów a Wy jedziecie po niej ze to jej wina bo postawila mur miedzy nimi w imie animozji z dziecinstwa a mamy nie zaprosila bo jej do mieszkania nie pasuje... No sorry ale jak dla mnie to chyba slub sie bierze dla siebie a nie dla rodziny. Autorka nie zrobila segregacji w rodzinie kogo zaprasza, zeby siostra miala sie o co obrazac. Strasznie chcecie autorce dowalic, przyczepilyscie sie do tego mieszkania podczas gdy widac ze to nie jest najwiekszy problem. Chyba za bardzo skupiacie sie na sobie zamiast cieszyc sie po prostu szczesciem drugiej osoby. Autorka moze wybrala zla forme przekazu imformacji o slubie ale zycie ma to do siebie ze rozni ludzie roznie interpretuja rzeczy - np ja tez jakbym otworzyla zalacznik ze zdjeciami przyjaciolki czy siostry z jej slubu to bym zadzwonila wypytac o szczegply i pogratulowac, obrazac sie nie ma o co. Chyba ze ktos jest tak skupiony na sobie ze nie potrafi zaakceptowac decyzji bliskiej osoby o slubie jaki ta sobie wymarzyla.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Źle przeczytałaś mój post, nie zrozumiałaś go - napisałam na swoim przykładzie, na odległości jaka to mnie dzieli z rodziną w jedną stronę, ty dopiero później napisałaś ile jest u Ciebie. Nikt nie wymyślał i nie dopisywał sobie czegoś
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
nie musialas im placic za hotel - moglas po prostu zaprosic na slub - tych kogo chcesz (sama mama, mame i siostre, bez ojca) - jesli by im zalezalo to by przyjechali i sami sobie za ten hotel zaplacili, i moze bys sie pozytywnie zdziwila - ale Ty nie dalas im nawet szansy, zeby zobaczyc jak bedzie
![]() jesli chcesz ,zeby Twoje relacje z rodzina sie polepszyly to niesttey tez musisz cos robic w tym kierunku, odcinanie sie nie jest dobrym rozwiazaniem - a chyba jednak troche zalujesz skoro tu piszesz
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Piszesz, ze nie dała im nawet szansy, żeby zobaczyć jak będzie. Ja bym nie ryzykowała. |
||
|
|
|
|
#46 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- zwykle ludzie umieja sie zachowac przy innych ,nie pisalam tez nic o przepraszaniu ojca, tylko o tym,ze mogla dac szanse siostrze i mamie - moze by przyjechaly, nie wiesz, a odleglosc to teZ nie jest jakas masakryczna, od biedy mozna przyjechac, posiedziec na slubie/2 godzinki na herbatce czy obiedzie i wrocic do domu - fakt,ze caly dzien z glowy ale tez jeden raz mozna sie postarc... i nie wiesz czy siostra z mam by sie nie postaraly |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam w sytuacji, że dostałam maila od siostry, że dnia tego i tego wyszła za mąż (w załączniku były zdjęcia). I wiesz co? Poczułam się, jakbym dostała z liścia w twarz. Nie utrzymujemy przyjacielskich kontaktów, nie traktuję jej jak 'ukochanej siostry', ale mimo wszystko tego się nie spodziewałam. Zastanawiałam się, jak mogła inaczej z tego wybrnąć (też mieszka spory kawałek od domu rodzinneo) i doszłam do wniosku, że mogła zadzwonić, że wychodzi za mąż, ale że będzie to uroczystość kameralna, ale jeśli chcemy, to możemy przyjechać, że zaprasza. Oceniłabym, czy stać mnie na nocleg (też nie ma dużego mieszkania, więc od razu nastawilabym się na hotel, hostel). Może nie pojechałabym ze wzgledu na odległość. Ale miałabym wybor, którego ona mnie pozbawiła. Tak, jak ty pozbawiłaś swoją siostrę. Swoją drogą - 120 km autobusem to ile się jedzie? Nie chciałaś narażać na długą trasę? Daj spokój, przeciez na pokonanie takiej odległości nie potrzeba dwunastu godzin, tylko półtora, maxymalnie dwie. Mama wcale nie musiałaby zostawać na noc w twoim mieście. dwie godziny w autobusie - ślub - życzenia, może kawa i ciacho - dwie godziny w autobusie. Imprezę ze świadkami mogłaś zorganizować np dzień później. Edytowane przez azadon Czas edycji: 2015-10-21 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie poczułabyś się źle, że świadkowie śpią i imprezują do rana z parą młodą a mama z siostrą w 4 godzinnej podróży? Myślę, że jak ktoś jest obrażalski tak jak Ty, to zawsze się coś nie spodoba. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie rozumiem tej nagonki,ze rodzina musi byc na slubie.Kurcze,para chce wziasc slub w samotnosci ,niestety bez swiadkow sie nie da,wiec te 2 osoby musza byc.Nawet jak ktos ma super relacje z rodzina to czy musi zapraszac na slub?
Czy to tak trudno zrozumiec ze ktos nie chce gapiow na slubie?Nawet bliskiej rodziny?To rodzina ma problem ze nie potrafi zaakceptowac tego ,ze ktos mysli i postepuje innaczej,ze ktos nie poddaje sie woli opini rodziny,i wcale tu nie chodzi ze ktos kto nie zaprosi siostry na slub to tej siostry nie szanuje,tu chodzi o wlasne samopoczucie. Autorko,zycze Ci duzo szczescia na nowej drodze i zawsze postepuj tak zebys na pierwszym miejscu stawiala siebie i swojego meza,Wasze pragnienia i Wasze potrzeby. |
|
|
|
|
#52 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki wybór miała dawać, skoro nie chciała zapraszać rodziny na ślub? Wzięła ślub tylko ze świadkami i miała do tego prawo, rozumiem jeszcze żal jakby robiła segregację kogo z rodziny zaprasza, ale tak? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Ale nie w ten sposób...dla Ciebie jest to neutralne, dla mnie poniżej krytyki. Coż, nie dogadamy się. Mamy inną gradację zachowań i odmienne pojęcie co wypada, a kiedy już jest afront
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam, czytam i sobie myślę, że to wszystko poszło za daleko.
To przecież nie wątek o tym czy Autorka powinna zaprosić siostrę ewentualnie resztę rodziny na wesele. Ona już zadecydowała - nie zaprosiła. Według mnie raczej chodzi o to, że Autorkę mocno zdziwiło, że siostra obraziła się za sposób powiadomienia o weselu. I powiem tak: Autorka miała prawo nie zapraszać siostry na wesele - jej wesele, jej sprawa a sytuacja rodzinna nieciekawa. Ale tak samo jej siostra miała prawo się za to obrazić. Jej uczucia - jej sprawa. Po prostu, czasami podejmując jakąś decyzję spodziewamy się zupełnie odmiennej reakcji że strony innej osoby, a rzeczywistość nas zaskakuje. Normalne ryzyko każdego działania. Dla Autorki kwestia mailowego powiadomienia siostry o ślubie nie stanowiła problemu. Oczekiwala pozytywnej reakcji. Dla siostry z jakichś względów był to policzek. Odmienne oczekiwania i spojrzenie na świat. Jeśli nie są w bliskiej relacji taka sytuacja mogła się zdarzyć. Tylko nie wiem, gdzie tu problem? Stało się i już. Tak wybrała i to jest konsekwencją wyboru. Inni nie muszą wpasowywac się w nasze oczekiwania. Tak na marginesie, choć to niepodobna sytuacja ale mechanizm ten sam. Ja z pewnych względów odsunelam swoją rodzinę od przygotowań weselnych, a za kilka miesięcy później od przeprowadzki. To oczywiście nie tak drastyczna sytuacja, jak u Autorki ale... zdawałam sobie sprawę, że swoim zachowaniem mogłam kogoś urazić i że nie mogę oczekiwać w tej sytuacji akceptacji. Ale jestem dorosła i to był mój wybór, nawet za cenę (w tym wypadku) pogorszenia relacji. Edytowane przez lexis1306 Czas edycji: 2015-10-21 o 23:07 |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale swojego ojca na ślub i wesele zaprosiłam i nawet zatańczyłam dwa tańce. Nie utrzymujemy na co dzień większych kontaktów, przeszłości nie zmienimy, ale to w dalszym ciągu mój ojciec. Trzeba iść dalej w życiu, ja już dawno przeszłam etap złości, teraz jest mi to obojętne. Nie chciałabym żeby nienawiść i złość psuły mój dzień tak jak Tobie popsuły. Bo możesz tu opowiadać, jaka to jesteś zadowolona ze ślubu, ale z innych Twoich postów bije zawiść skierowana do dziewczyn, które według Ciebie mają "cudowne" rodziny, jakby miały się teraz poczuć winne. Pisałaś wielokrotnie o tym jak było wspaniale, ale i tak bije z Twoich postów żal że ułożyło się tak a nie inaczej. Daj odejść tej nienawiści, bo Cię w końcu zje i staniesz się zgorzkniałą, podłą babą. A co do samego wątku - Twoja siostra nie obraziła się o to, że nie zaprosiłaś jej na ślub tylko o FORMĘ W JAKIEJ PRZEKAZAŁAŚ JEJ INFORMACJĘ O TYM, ŻE WZIĘŁAŚ ŚLUB. I miała całkowitą rację. No litości, robisz dość kontrowersyjną rzecz - bierzesz ślub tylko ze świadkami nie zapraszając nawet najbliższej rodziny, wiadomo Twoja sprawa - ale żeby potem nie mieć nawet na tyle przyzwoitości aby zadzwonić z informacją o ślubie do rodzonej siostry tylko przesłać maila ze zdjęciami...? A potem, mimo że Ty nie poniżyłaś się do słownej informacji, jeszcze oczekiwać telefonu z masą gratulacji..? Mimo przemyconej przez Ciebie łzawej historyjki, która miała Cię zapewne wybielić oraz przedstawiania siostry w złym świetle, powiem Ci szczerze, że kawał z Ciebie egoistki. Nie interesują Cię niczyje uczucia prócz Twoich własnych, myślisz tylko o sobie. Jeśli chodzi o ślub, to Twój dzień i zrobiłaś jak chciałaś, ale Ty oczekujesz od wszystkich zrozumienia Twoich motywów, a nie wpadniesz na to że siostrze mogło być przykro że nie dość, że jej nie zaprosiłaś na ślub, to poinformowałaś ją o tym w tak żałosny sposób. No bo bądźmy szczere, to było słabe. Słabe, chamskie i bez kultury. Oczekujesz gratulacji od niej jak od siostry, najpierw sama zachowuj się jak siostra. |
||
|
|
|
|
#56 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
Zgadzam się z Tobą całkowicie. To że byli świadkowie, no nie dało się inaczej. Rodzina powinna to uszanować. I z tego co widzę uszanowała, poza siostrą właśnie. |
||
|
|
|
|
#57 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem po co zakładałaś wątek. Nie chciałaś rodziny na ślubie- ok, nie zaprosiłaś. Skoro masz tak strasznie w nosie obrażalską siostrę to po kiego grzyba wysyłałaś zdjęcia? Z próżności, żeby pochwaliła Twój wygląd? |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Słabe i chamski to są komentarze ze autorka jest zazdrosna, zawistna i wcale nie chodzi o zle relacje a o to ze szkoda jej kasy. No padlam. Zal chyba niektorym tylki sciska bo same nie mialy odwagi wesela po swojemu zrobic.
Lepiej zatanczyc z tatusiem ktory nas prał niz żeby się nie daj biedaczek obraził. Rozumiem komentarze ze siostrze moze buc przykro ale siostra jest dorosla, starsza, mogla cos powiedziec a nie milczec 3 tygodnie i przez mamusie przekazywac jak to nie jest obrazona. Dojrzałość level hard! Mam nadzieję że moderator zamknie watek bo autorka się już nie udziela a komentarze sięgnęły dna. |
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Nie udzielam się, bo mi ręce opadły a bez sensu jest odpychanie wszystkich paradoksalnych uwag typu, że szkoda mi na kawę dla rodziny
jak ktoś powiedział, widocznie żal Wam tyłek ściska, bo MUSIAŁYŚCIE zaprosić ciocię Halinę i wujka Włodka, bo nie wypada inaczej i MUSIAŁYŚCIE mieć taką sukienkę, jaką chciała mama, bo MUSIAŁYŚCIE zatańczyć na weselu ze swoim obleśnym pijanym chrzestnym i MUSIAŁYŚCIE wziąć kredyt na 40 tys żeby rodzinka była zadowolona. A potem MUSIAŁYŚCIE płacić za puste talerzyki a od gości słuchać, że zupa nie taka albo sukienka nie taka. A potem płakać przy liczeniu kopert, bo "a ja jej dałam 700 zł a ona mi chamka tylko 200". Ktoś napisał, że żałuję, że miałam taki ślub mam takie dechy, że szok. I nie zazdroszczę Wam rodzin, cieszę się, że są normalne. Naprawdę miło patrzeć i słuchać, że ktoś z mamą robił to i tamto albo przyjechał tata i przywiózł ciasto. Mam przyjaciółkę, która ma najnormalniejszą rodzinę świata, uwielbiam u nich przebywać i uwielbiam słuchać jej narzekań, na mamę która słodziła jej dziecku herbatę po kryjomu albo ojca, który wszystkie pieniądze wydaje na totolotka. Jest to tak kochana i ciepła rodzina, że jak jestem u niej to rozkwitam. A ona nie rozumie, że te wszystkie problemy z nimi to nic. Przyjaciółka została powiadomiona mmsem i nie obraziła się Młodsza od mojej siostry o 10 lat.O, a uwaga, że siostra dorosła jest jednak, jak się poczuła urażona, to mogła zadzwonić, powiedzieć, zapytać czemu tak a nie inaczej a nie strzelać focha jakby była co najmniej 20 lat młodsza, trafna bardzo. |
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaki wybór miała dawać, skoro nie chciała zapraszać rodziny na ślub? Wzięła ślub tylko ze świadkami i miała do tego prawo, rozumiem jeszcze żal jakby robiła segregację kogo z rodziny zaprasza, ale tak? ![]() wg mnie to Ty powinnas sie do niej odezwac- dla mnie takie zachowanie byloby rownoznaczne z tym,ze ktos ma mnie w dupie wiec ja bym sie nie odezwala...moze jak z nia pogadasz i wytlumaczysz sytuacje to Cie zrozumie |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

a biala suknie chociaz mialas czy po prostu pojechaliscie do urzedu i podpisaliscie papierek heh

03.10.2015