|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie za poźno na pasję ? :-(
masz racje, popieram! ( jak juz pisałam, tez tak raczej zawsze myslałam...ale ostatnio mój pogląd się nieco zachwiał i przerodził w małą rozterkę duszy.. na szczęście dzięki Wam dostrzegam inne-lepsze strony tej sytuacji)
![]() Dzięki Sunrise, pozdrawiam! |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
edycja: pomyłka. Nie do tego wątku chcialam się dołączyć. przepraszam.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Uważam, że na znalezienie pasji nigdy nie jest za późno.
Do klubu jeździeckiego do którego należę niejednokrotnie przychodzą osoby po 30, 40, nawet 50, by nauczyć się jeździć konno. Mój Tato zaczął jeździć na nartach gdy miał uwaga.. 55 lat. Pasję można odkryć w sobie zawsze
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Myśle, że na pasje nigdy nie jest za późno. Zresztą każdy człowiek, niezależnie od wieku powinien mieć jakąś pasje. Zeby mieć się czym zająć gdy jest udno i nie ma co robić. Ta pasja powinna cieszyć.
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś dla kogo pasja jest najwiekszą wartością w jego życiu , nie powienien zakładać rodziny, albo założyć ją z drugim pasjonatem. Nie unieszczęśliwią się wtedy . Ktos , kto jednak chce wieść życie u boku człowieka owładniętego jakąś pasją musi sobie zdawać sprawę, iż będzie to bardzo ważna rzecz w zyciu partnera i musi się z tym pogodzić, inaczej prawdopodobnie przegra albo życie w takim związku stanie się dla niego piekłem. Pasja to coś, czemu poświęca się czas , pieniądze, energię, uczucie. Coś, co daje nam radość i satysfakcję, jest treścią życia, chciaż niekoniecznie całą . Pasja zazwyczaj jest twórcza i może trwać- chociaż nie musi - nawet całe życie Tak naprawdę niewielu ludzi ma jakąś pasję. Większosć z nas ma zainteresowania lub hobby, nie należy jednak tych pojęć mylić z pasją. Fakt ,że ktoś posiada pasję , nie czyni go lepszym od innych. Brak pasji nie czyni nikogo gorszym. Ja również zgadzam się z tym ,że pasję można znależć w każdym wieku. I nie trzeba jej jakoś specjalnie szukać, wystarczy nie utknać w maraźmie życia. Nie stępić w sobie chęci poznania.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

. Każda przesada jest niezdrowa, w byciu pasjonatem również, a jeżeli tak jak napisała Elwinga zaczyna nas to ograniczac, czy nie daj Boże cierpią na tym nasi najbliżsi to juz jak dla mnie przestaje byc pasja a zaczyna byc raczej jakas jednostka chorobowa
. Mnie moja pasja na szczescie nie zawęża horyzontów, oprócz niej mam kilka innych zainteresowan i z nie mniejszą przyjemnoscią się im oddaję