|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: obroża czy szelki?
szelki są o wiele lepsze dla psa. jak sama napisałaś - nie uciskają tchawicy. Ważne jest to szczególnie dla psów, któe nie potrafia chodzic na smyczy i "ciągną".
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Ale zdarzają się psy, którym szelki nie służą - np. mój piesa obciera sobie od razu bzruch od szelek i ma potem takie wytarte miejsce bez sierści
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mają one wiele zalet od psiej wygody(nikt nie lubi być przyduszany) do mojej(rozkładanie siły ciągnięcia gdy psy zwietrzą kota). Obcieranie może oznaczać albo że szelki są za ciasne, za bardzo przylegają do brzucha albo że piesek potrzebuje szelek z delikatnego materiału (ale przecież tyczy się to też obroży). Przez długi czas używałam selek z ekoskóry. Są piękne przy zakupie ale uprzedzam szybko się niszczą! oczywiście dalej są zdatne do użytku i nie obcierały moich piesków ale nie wyglądają estetycznie.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście szelki, chyba że chcesz udusić psa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Mają one wiele zalet od psiej wygody(nikt nie lubi być przyduszany) do mojej(rozkładanie siły ciągnięcia gdy psy zwietrzą kota). Obcieranie może oznaczać albo że szelki są za ciasne, za bardzo przylegają do brzucha albo że piesek potrzebuje szelek z delikatnego materiału (ale przecież tyczy się to też obroży). Przez długi czas używałam selek z ekoskóry. Są piękne przy zakupie ale uprzedzam szybko się niszczą! oczywiście dalej są zdatne do użytku i nie obcierały moich piesków ale nie wyglądają estetycznie.