|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: nieznośnie idealnie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznośnie idealnie? Faktycznie, dramat.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety drogie Wizażanki, jesteśmy stadnie infantylne i niezdolne do zgłębienia drgnięć duszy pana skomplikowanego.
![]() Od razu nam się wydaje, ze to nie duszy drgnięcia, tylko zgoła innego organu, takie jesteśmy niegodne . I dlatego pan nie będzie z nami gadał.
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że praktycznie nic nie napisałeś o żonie. Może dodaj więcej szczegółów nt. jej osoby i Waszych relacji, bo wspominasz ciągle tylko o porywach swego "serca" i zajeżdża z lekka egocentrykiem.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie żartuj. A Ty byś mogła nie chcieć tak idealnego skomplikowanego? To chyba jakaś infantylna jesteś! Albo gupia zwyczajnie.
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Jak autor pisał o atrakcyjności wzajemnej i o pożarze, który wszystko pochłonie to miał na myśli piękno duszy i pożar myśli, a my infantylne i okropne o cielesności myślimy. Niedobre Wizazanki. A fe.
|
|
|
|
|
#37 |
|
on tired little feet
|
"Pułapka idealności"
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
A jak masz pokusę zjeść pączka, a nie możesz, bo jesteś na diecie, to co robisz? Omijasz cukiernię szerokim łukiem, czy wchodzisz do środka i upajasz się jego widokiem, zastanawiając się jak pyszne ma nadzienie i jak bardzo złocista jest jego skórka?
Od zdrady fizycznej o wiele gorsza jest zdrada emocjonalna. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Już byś się autorze normalnie przyznał, że czujesz miętę do koleżanki, bo w związku rutyna, zamiast szukać dziwnych usprawiedliwień. Zamiast snuć rozważania "co by było" skupiłbyś się na swoim małżeństwie z idealną żoną. Bo na razie to jesteś na prostej drodze do zawalenia czegoś bardzo poważnie. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No dobra, skoro związek idealny, koleżanka fajna, jednak nie do bzykania i numeru brak i chęci zmiany tego brak, to w sumie w czym problem? |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie. A Ty, żeby poczuć się fajniej, postanowiłeś przerobić chuć na smutny uśmiech koleżanki w internetowym pamiętniczku. Jej brak zainteresowania tłumaczysz sobie klasą i wyjątkowością, nakręcając się jeszcze bardziej. Pewien, że byłby z tego płomienny romans, bo przecież która by odrzuciła takiego rycerza, no która? To, jak bardzo siebie oszukujesz i w swoim umyśle robisz z czytelników tego bełkotu idiotów, jest mega smutne, bo podejrzewam, że studencikiem to już nie jesteś i odrobinę samokrytycyzmu jednak powinieneś posiadać.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;54234116]Yhym, drgnięć duszy
No dobra, skoro związek idealny, koleżanka fajna, jednak nie do bzykania i numeru brak i chęci zmiany tego brak, to w sumie w czym problem? [/QUOTE] No właśnie, więc skoro problemu brak to po co autor zakładał ten wątek? |
|
|
|
|
#45 |
|
jestę wieszczę
|
Boże, jak mi go żal.
Między uczuciem, a powinnością. Między rutyną, a spontanicznością. Gdzieś między romantyzmem a pragmatyzmem... miota się oszalała ludzka jednostka. Miota się jako ten statek, drobnostka łupinka niemalże, wątpliwościami zdjęty na morzu sztormem ograrniętym. Czy niedobrym wyjściem byłaby kochanka? Idealna żona czy idealna koleżanka? Pozostać człowiekiem, czy samcem, samice zdobywającym? Ponieść się dzikości w duszy czy powrócić cywilizacji łaknącym? Czy strawić się w ogniu szaleństwa, w otchłani namiętności, czy też ugasić pożar bezeceństwa, nim pierwsze płomienie ognia języki lizać zaczną lędźwie i spowodują obrzmienie? Czy ruszyć naprzeciw przygodzie? Do portu dobić ciepłego? Kusząco zakazanego, obcego i wilgotnego? Czy jednak pamiętać nadal, że empatia, którą ja mieć powinien, Nie ogarnicza się do mnie i obcych lecz pani mej serca jestem winien?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#46 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Znajdź sobie człowieku jakieś hobby, pasję, coś tylko Twojego bo widać, że Ci w życiu emocji brakuje...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
jestę wieszczę
|
poza tym jak w pierwszym poście autora nie ma nawet jednej wzmianki sugerującej seks, to ja jestem kot Bonifacy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Autor niektórym dał natchnienie xD
|
|
#51 | |
|
Czerwcowa PM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
jestę wieszczę
|
no przecież chce. Przy ewentualnym oszukiwaniu żony będą emocje jak stąd do Radomia, a jak się żona dowie, będzie szaleństwo.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Chyba jesteś osobą, której można tyłek miodem smarować, a i tak będzie niezadowolona. Masz fajną kobietę, to się nią zajmij, przejmij inicjatywę, jest wiele rzeczy, które można robić razem. Ale nie, Ty wolisz skupić myśli na koleżance, bo taka interesująca... pomyśl ileż to osób traci przy bliższym poznaniu? Jak jesteś taki nieszczęśliwy, to odejdź od żony, po co jej dupek u boku, może znajdzie się mężczyzna, który ją doceni, bo jest za co.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
jestę wieszczę
|
pożar intelektualnej rozpusty przy wspólnym czytaniu Owidiusza...
spacery za rękę przy świetle miesiąca, który łaskawie patrzy na głębokie rozmowy o sztuce baroku...---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
w złotej klatce...
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Nie.. aż się nóż w kieszeni otwiera..
Ale tak na poważnie, to ja bym chciała wiedzieć, jaki autor miał cel zakładając taki wątek i pisząc taki laborat, na taki temat, i to jeszcze na kobiecym forum Jakich się reakcji niby spodziewał i jakich porad?Bo ja tu nie widzę problemu. Upraszczając... autor ma żonę idealną (wg niego). Sam jest idealny (wg niego), ale z nudów spowodowanych tą idealnością zauroczył się w innej kobiecie (której de facto nawet dobrze nie zna). Sam napisał, że w sumie nie chce jej przelecieć, ani żony zdradzać. Więc w czym problem? Co tu radzić? |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Może miałyśmy go podziwiać jaki jest super facet
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz, ten wątek jasno pokazał, że mam problemy z interpretacją tekstu pisanego... |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Bananalama, pozazdrościłam Ci
![]() Bytu mego lekkość nieznośna Już mnie do nudy doprowadza. Ma żona piękna jest i mądra Ale... od tylu lat TA SAMA! Jest to największą wadą żony, Że nie jest nową koleżanką, A ja w uwięzi tkwię okrutnej, Pomiędzy szałem a nostalgią. Ja Ci udzielę rady jednej Mężczyzno (nie)skomplikowany: Za 10 lat i koleżanka, będzie kimś nudnym i poznanym.
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2016-01-21 o 14:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

rosi: