|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne a alkohol?
Jeśli przyjmujesz tabletki zgodnie z zaleceniami na ulotce to nie mogło dojść do zapłodnienia. Alkohol nie ma wpływu na antykoncepcje.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ostatnio byłam na imprezie, było troche alkoholu. Piłam mało, poszło tylko pare kolejeczek, moze 4, 5 ;> czułam się dobrze, keidy nagle tak mnie strzeliło.... Poprostu totalnie nie wiedziałam co się dzieje, czułam się jakbym conajmniej sama wypiła 0,5 litra :O po godzinie mi przeszło i praktycznie jakbym wytrzeźwiała całkowicie. A o 23, kiedy impreza zbliżała się ku końcowi, zaczął mi się kac. Męczyłam się do 3 w nocy. A rano byłam jak nowo narodzona, dziwne. Ekspresowy kac? Nigdy tak nie miałam, wypiłam naprawdę mało, bo te kolejki i tak oszukane był troche, ogólnie nie lubię wódki więc wylewam zawsze połowe... :P Dopiero rano pomyślałam, ze moze alkohol jakoś z tymi tabletkami w jakąś reakcję wszedł? Też tak miałyście? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie miałam czegoś takiego mimo, że imprezy z alkoholem się zdarzały.Nie sądzę żeby było to wywołane przez pigułki.Może po prostu byłaś przemęczona, po pracy , wysiłku, niewyspana , może brałaś tego dnia jakieś proszki przeciwbólowe?Nie raz pytałam swoją ginekolog o alkohol i pigułki.Jedynym problemem jest to jeżeli picie zaczniesz niedługo po zażyciu pigułki i dostaniesz choroby morskiej :P
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam staram się zażywać tabletki na kilka godzin przed imprezą, tak aby zdążyły się wchłonąć przed ewentualnym pawiem
![]() co więcej rano zawsze pytam konkubenta czy oby nie wymiotowałam (często cierpię na poimprezową amnezję) a jak tak to o której. w razie wątpliwośći biorę dodatkową tabletkę. |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
Mam pytanie dotyczące alkoholu i stosowania tabletek. Od 3lat biorę Microgynon 21. Ostatnio na stronie z opisem leku przeczytałam, że traci on swoje działanie po spożyciu alkoholu. Czy to prawda?? Proszę o szybka odpowiedź
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.