|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jesteście zazdrosne o facetów?
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Twoj post brzmial jak pisany przez kobiete w zwiazku z dlugim stazem, a tu tylko 1,5 roku i cos nie styka. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
jestem zazdrosna, ale raczej nieszkodliwe. Nie robię awantur, nie focham się, nie mówię "do niej sobie idź"
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jak kilka razy się zdarzyło, że o którejś powiedział, że jest ładna, to nawet się cieszyłam z jego gustu. Bo lubi dziewczyny normalne, nieprzesadzone, nie szaleje na widok napompowanych lachonów. Wg mnie to dobrze o nim świadczy. Spotyka się dwa razy w roku z dobrą koleżanką z podstawówki. Znam ją, nie mam nic przeciwko. Ogólnie to zależy od wielu czynników. Na pewno nie chciałabym, żeby się spotykał z jakąś dziewczyną sam na sam poznaną bardzo niedawno, byłoby to dla mnie dziwne. Jednak jeśli znał jakąś na długo przed tym, jak się poznaliśmy, to dla mnie nic złego. |
|
|
|
|
|
#34 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tą przeciętnością to sprawa indywidualna ,dla jednego ta jest piękna dla drugiego inna Zaufanie ,,tak naprawdę to na tysiąc procent zaufania do partnera niema nikt.Jesteśmy tylko ludzmi grzesznym i nigdy nie wiadomo co będzie w przyszłości .Najpierw zadajmy sobie pytanie ,,czy ufamy samym sobie?Co nie znaczy że mamy na każdym kroku sprawdzać i podejrzewać. Nie o to chodzi .Ale nie wolno być za pewnym siebie .Bo zbytnia pewnośc siebie gubi.
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast oczywiście odnotowuje taki komentarz w pamięci i jeżeli zdarzyłoby się, że koleżanka w opowieściach powraca jako piękna i seksowna, miałabym ich relację na oku. Taka pasywna zazdrość. Ale sam fakt, że uzna kogoś za pięknego nie rusza mnie wcale, też mijam atrakcyjnych ludzi codziennie i pewnie nie raz zdarza mi się zawiesić na nich oko. Jakby doszło do sytuacji, że czułabym się niekomfortowo wiedząc, że spędza czas z konkretną osobą, na pewno by się o tym dowiedział i naprawdę długa droga zanim doszłoby do momentu, żebym jakimiś zakazami w niego rzucała. Acz wyobrażam sobie siebie taki scenariusz |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Często nadmierna zazdrośc dziewczyna ,ma tak naprawde dużo głębsze żródło niż samo podejrzewanie że coś nie tak.Często wiąże się to z dzieciństwem ,w którym nie było miłości ,w którym rodzice się zdradzali czy inne problemy z dzieciństwa.I taka dziewczyna spotyka chłopaka który ja pokocha ,jest zazdrosna bo sie boi .Boi się starcić kogos ,kto ją pokochał ,bo tej miłości nie zaznała jako dziecko.Jest to psychologicznie stwierdzone.Czasami żeby leczyc się z nadmiernej zazdrości, trzeba cofnąc sie własnie do czasów dzieciństwa.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet jak się trafi człowiek całkiem w porządku, to i tak ciężko w to uwierzyć i się szuka wciąż powodów do zazdrości, żyjąc w przekonaniu, że nikomu nie można ufać.
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* w skrócie. zazdrość jest objawem lęku, a nie nieuczciwych zamiarów partnera. i 'doświadczenia' zazdrosnych lasek, które 'wyczuły', że coś jest 'nie tak' nie są tu, niestety, wiarygodne. żyjąc w podświadomym przekonaniu, że się nie zasługuje na miłość, kończy się z osobą, która nie szanuje innych. efekt? krętactwo, kłamstwa, ew. zdrady. zazdrość nie przyczyniła się do ich wykrycia, a bardziej dołożyła się do ich wykreowania. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodziło chyba o to ,że w pewnych sprawach sytuacjach problemach i relacjach ,zachowuję się jak dziecko po prostu a nie jak dorosła kobieta
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze znajdzie się ktoś kto musi poprawić pisownie oklepane za duzo uważam naczytałyście się książek psychologicznych nie chce być wredna .... z nie którymi stwierdzeniami się nie zgodzę.
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam raczej większych problemów z zazdrością, nawet jak był z jedną ze znajomych sobie wypić sam na sam. Kwestia zaufania.
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad. 2 Nie czytam korespodencji TZta. ad. 3 Tak. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
...
Edytowane przez 16184d9cda3dc635ef8643ffabb5c91037618a00 Czas edycji: 2017-05-05 o 18:42 |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ nie ma potrzeby pisać i spotykać się z innymi dziewczynami niż ja. Dlatego nie mam tego problemu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje to jednak trochę dziwne, że facet mając dziewczynę idzie na kawę z koleżanką, która mu się podoba. Wydaje mi się, że facet, któremu zależy na związku, po prostu nie dopuszcza do takich sytuacji, bo skoro chce być wierny, to po co ma się katować przy atrakcyjnej dziewczynie.
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje dziwne, że facet mając dziewczynę musi ograniczyć swoje kontakty jedynie do płci męskiej (lub niepodobających mu się dziewczyn ).Nie widzę problemu. Jesteśmy dorośli (a już nawet bardzo) i każdy z nas ma poukładanie priorytety. Jeśli związek jest takim priorytetem to żadne chodzenie na kawkę tego nie zmieni, jeśli nie to zdradzić można i bez kawki...
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzi o to, że od razu zdradzi, ale za dużo lat w życiu przebywałam z facetami, aby być tak optymistycznie nastawiona. Oni jednak myślą i czują inaczej niż kobiety, ale przecież każda by chciała wierzyć, że jej facet jest inny. Przeciętny facet z normalnym libido, nie idzie na kawę z atrakcyjną koleżanką po to tylko, żeby sobie miło porozmawiać, ale ma z tego jakąś satysfakcję seksualną. Przecięty facet co innego powie kolegom, co innego swojej dziewczynie. Wszyscy, najbardziej porządni faceci jakich znałam, nie mają potrzeby chodzić z koleżankami na kawy, jeśli mają dziewczynę. Po prostu faceci (na ogół) nie są zainteresowani przyjaźnią z kobietą.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem brak zainteresowania taką kawą bądź brak potrzeby, żeby na nią iść. Nawet brak potrzeby przyjaźni z kobietami zrozumiem. Ludzie mają różne preferencje. Ale jeśli ten konkretny facet z mojego opisu poszedłby na tę kawę i okazałoby się, że obecność atrakcyjnej koleżanki go katuje - to przepraszam, ale taki facet obok porządnego nawet nie stał. Nie robi mi szczególnej różnicy czy się podnieca koleżanką z którą idzie na kawę, czy tą z pracy albo studiów, to jest dla mnie to samo. Bo zakładam że na pustyni nie żyje. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie różnica? Koleżankę będzie pożądał bardziej? Nie spotka się z nią to minie na ulicy kilkanaście takich, na które "będzie patrzyć pożądliwie". Nadal - wciąż to samo dla mnie. I tu, i tu w taki sposób patrzy. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba przeskoczę do Twojego bo tam fajnie, zwłaszcza jak ktoś jest biseksualny - wtedy miłość może być dosłownie na każdym kroku! |
|
|
|
|
|
#60 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

no sorry rozumiem , oczywiście nie popadajmy w paranoje zapytałabym w jakim celu było te "spotkanie". Popieram spakowałabym się jakby mój facet zachwycał się przy mojej obecności urodą moich koleżanek . Na szczeście są granice jak i w każdym związku których się nie przekracza .

A nawet jak się trafi człowiek całkiem w porządku, to i tak ciężko w to uwierzyć i się szuka wciąż powodów do zazdrości, żyjąc w przekonaniu, że nikomu nie można ufać.

).