|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wyglądam jak córka młynarza
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
hehe balbinka27 pomecze Cie jeszcze troche. ale tak podsumowując opłaca sie czy sie nie opłaca? np. zaskoczyłas znajomych opalenizną czy raczej tego tak nie widac?
aha! a jak u Ciebie z twarzą, bo gdzies słyszałam ze twarz gorzej jest opalić..
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
więc dziś byłam jednak na tym solarium, na początek 6 minutek (na wiecej nie pozwoliła kosmetyczka) wcisneła mi jeszcze taki bronzer Onyx.. słyszałyście i takim? jest świetny... pięknie pachnie ale niestety na allegro go nie ma
dużej różnicy nie widze ale skóra lekko sie zarumieniła... w piątek pojde jeszcze raz spodobało mi sie
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Balbinko w a wiesz co jest najfajniesze?? To ciepełko co okala ciało... mhmmm.. kurcze mam nadzieje że tanoreksja mi nie grozi
spodobało mi sie bardzo. pochodze jeszcze kilka dnie przed weselem kuzynki (25 luty ) i zobaczymy jaki będzie mój efekt ale schudnąc to raczej nie schudne hehehe choć od 1 lutego (czy to dziś?? )mam sie odchudzać ale to juz zupełnie inny wątek pozdrawiam
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
jak Ci to bardzo przeszkadza to wiadomo, że solarium bedzie najlepsze. Ja też mam fototyp 2 i poszłam od razu na turbo na 7 minut. Nic mi się nie stało. Chodzę teraz co trzy dni, bo zależy mi na szybkiej opaleniźnie. Słyszałam o jakiśutrwalaczach opalenizny do solraium. Jak to działa, gdzie to można dostać i ile to kosztuje ?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
ja też jestem bledziuchem
nigdy nie mogę się opalić, solarium efektów nie daje... wszyscy mówią, że niby taka jasna cera jest ładna. ale skoro tak, to czemu wszystkie kandydatki na Miss World mają piękne, czekoladowe ciałka? :P ehh... przestudiuję wszystkie wątki nt. bladości, które są na forum. Nic innego mi nie pozostaje, niestety. A na lato na pewno pudru brązującego używać nie będę... Szkoda cery. I tak przesuszonej...
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Siupakabra, jak ja Cię dobrze rozumiem
![]() 1) słońce mnie nie opala (po 3 tygodniach na południu Hiszpanii nie byłam nawet w 1/4 tak opalona, jak znajoma po tygodniu na Mazurach...). To nawet nie jest to, że robię się czerwona, po prostu mnie nie łapie. 2) solarium mnie nie opala (znudziło mi się chodzić, kiedy po 3 pójściu, smarowaniu się przyspieszaczem i nie nałożeniu filtru - nie krzyczcie - dalej nie było śladu opalenizny).3) nie wiem, jak to możliwe, ale po balsamach brązujących, itd. prawie natychmaist schodzi ze mnie opalenizna... miałam J&J i Dove, moja mama korzystała z tych samych opakowań i... ona posmarowała się mniej razy niż ja, później jej się znudziło smarować, a jej opalenizna trzymała się tak długo, jak naturalna. A ja nie posmarowałam się przez 2 dni i moja opalenizna... została na jasnym ręczniku ![]() Kiedyś babka z Avene zbadała mi w aptece fenotyp i wbrew moim oczekiwaniom, okazało się że wcale nie mam najjaśniejszego. Mimo że skórę mam jaśniejszą od reszty koleżanek! A włosy mam brązowe, oczy niebieskie... Czy macie jakieś pomysły, co zrobić z tak beznadziejnym przypadkiem, jak mój? |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze miłam bladą skórę i wszyscy twierdzli , że mam anaemię. Najgorzej jest zimą, bo trudno mnie odróżnić od ściany
Ale tej zimy zaczęłam przygotowywać się do lata i zaczęłam jeść marchewke i pić karoten. Byłam dwa razy w solarium, ale stwierdziłąm, że to nie dla mnie i postanowiła opalać się w naturalny sposób. I tak 1,5 godz na słoneczku, kremy z filtrem, balsamy po opalaniu, balsamy brązujące i puder brązujący i dzis mam śliczną opalenizne, bez żadnych poparzeń itp. Koleżamka powiedziła,że dużo lepiej wyglądam. No i ja duzo lepiej się czuję w takim opakowaniu
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem bledziuchem
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam jasna karnacje, slonko szybko mnie lapie ale nie lubie dlugo lezec na sloncu wiec chyba pojde na solarium
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

dzięki za odpowiedzi... aha! a może ktoś jeszcze powie mi czy sesja 5, 10, 15 ,20 minutek sprawi że z bardzo bladej skóry będę taka hmmm w miarę brązowa... przypomne że mam fototyp 2. może jakaś szanowna kosmetyczka mi odpowie??
dużej różnicy nie widze ale skóra lekko sie zarumieniła... w piątek pojde jeszcze raz
spodobało mi sie