|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dobre książki o makijażu
ja niestety nie słyszałam pochlebnych opinii na temat książki Sokólskiej. Nie czytałam, ale obejrzałam szybko kilka zdjęć znajdujących się w niej. efekt tamtejszych makijaży trzeba raczej zawdzięczać świetnie zrobionym i dodatkowo przerobionym zdjęciom. Od swojej trenerki, notabene dawnej mistrzyni makijażu artystycznego, dowiedziałam się również, że przedstawione tam 'fakty' są niepoprawne i mylne np. w kolejności. Książka od dawna nie jest dostępna masowo, więc to też o czymś świadczy. No sorry, ale nikt nie podpisuje umowy na np. 300 egzemplarzy bo to by sie po prostu nie opłacało
A o unikatach nie ma co tu mówić, bo to nie półka międzynarodowa
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Zastanawia mnie czemu, nie ma żadnych skanów książek, tego typu w necie ??
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, podzielcie się z koleżankami i unieście jakieś Fajne, książki nawet fotografowane w necie. Chenie bym poczytała, ale nie stać mnie na kupno ich wszystkich ![]() np. na chomiku |
|
|
|
|
#33 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Może dlatego, że bardzo chętnie prześlę policji link oraz dane złodzieja publikującego w ten sposób książkę? |
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może lepiej pozostańmy przy faktach. Tytuł "Makijaż Fotograficzny" przyciąga z pewnością najbardziej zawodowe wizażystki które chcą poszerzać swoją wiedzę. Niczego się z tej książki niestety raczej nie dowiedzą Pierwsza część jest ok, dla początkujących. Druga część - Opisy wykonanych makijazy sa zbyt lakoniczne. Twarz pokryto podkładem, skórę muśnięto pudrem sypkim, usta obrysowano konturówką. W pierwszym lepszym piśmie kobiecym znajdziemy podobne instruktaże taniej ![]() Cytat:
![]() :roll eyes:
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
jaką książke polecacie najbardeziej ???
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Tak, bardzo
![]() Ja kupiłam ostatnio książkę o makijażu. Nie dostępna prawie w sklepach dałam 80zł temu. ![]() Taka starsza, ale prawa autorskie powinny wygasnąć (chyba) Wiec jak tylko dorwę skaner, postaram się ją dodać, na chomika Ps. w najbliżej przyszłości dojdzie jakaś nowsza pozycja (bo muszę kupić i tak i tak) Co wy na to ? ktoś chętny ? |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się do tematu. Nijak nie wiem jak malować swoje oczy, ostatnio kombinuję też z brwiami. Chyba zdecyduję się na"make up manual" B.B
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja dostałam od męża książkę B.B. i nie jestem rozczarowana ale nie jestem też zadowolona jestem osobą raczej zaawansowaną jeśli chodzi o sztukę makijażu i spodziewałam się po tej książce więcej... ale do brzegu+ piekne kolorowe zdjecia + zdjecia krok po kroku + zdjecia roznych typow urody + rozdzail dla profesjonalistow + podstawowe informacje dotyczace wszystkich technik makijazu +całkiem obszerna najwiekszy minus - wynioslam z niej tylko jedną ciekawą rzecz... nie jestem alfą i omegą sztuki makijażu ale nic odkrywczego nie wyczytałam - moim zdaniem książka dla osób rozpoczynających temat wizażu
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie to oglądanie youtubowych filmów dało mi 3x więcej informacji, niż ta książka, dlatego też ją sprzedałam po jednym przeczytaniu. Ani mnie nie olśniła, ani oczarowała. Chociaż fotografie na prawdę rewelacyjne.
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może czegoś się nauczę, potrzebuje poznać ciekawe trikiedit. zamówiłam ;0
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Poobserwuję kto i na jaki temat odpowie Jagodzie bo mam pewne przypuszczenia
![]() Jestem dosyć spostrzegawcza ![]() Niedawno wpadła w moje ręce książka Bobbi Brown Perfekcyjny Makijaż. Oczywiście nie każdy będzie zadowolony bo dla profesjonalistów nie będzie w niej nic nowego, ale jednak bardzo fajnie są uporządkowane wiadomości. Jeśli ktoś chce mieć książkę o makijażu w swoich zbiorach, to polecam I porównując ze wszystkimi pozycjami dostepnymina polskim rynku ta jest zdecydowanie najlepsza, szczególnie dla początkujących. Książek dla profesjonalistów raczej nie ma. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie o tej ksiazce wyzej ja pisalam
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
http://s427469177.domenaklienta.pl/probakowska/?p=476
Tam można znaleźć i książki o tej tematyce (okładka+dokładny opis) więc można sobie przestudiować a także gazetki ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
A kto ma już ten album "Pałac kolorów. Magia makijażu", który można wygrać aktualnie na wizaz.pl - https://wizaz.pl/Makijaz/Szkola-makijazu/Konkurs-Magia-makijazu ??? Podzielcie się opiniami.
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Fajnie że jest taki wątek, bo też bym sobie kupiła taką książkę
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że nikt nie odpowiedział na moje pytanie z listopada, więc sama sobie odpowiem
Książki "Pałac kolorów. Magia makijażu" niestety nie wygrałam w konkursie na Wizaz.pl, więc zamówiłam ją u Mikołaja I jestem nią zachwycona! To bardziej album niż książka. Pierwsza część omawia makijaże "zwykłych" kobiet w różnych grupach wiekowych. Druga część to niemal sto rewelacyjnych zdjęć przekolorowych makijaży fashion. Niesamowite źródło inspiracji w mojej pracy. Polecam wszystkim wizażystką ![]() A jeśli ktoś zna porównywalny album o makijażu (może być angielskojęzyczny) to będę wdzięczna za podanie tytułu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Faktycznie,ten album to na prawdę świetna pozycja,ja widziałam go u znajomych.Zachwyciła mnie przede wszystkim jego okładka,jej eleganckie wykonanie,złocenia.A same zdjęcia pięknie ukazują to,co każda kobieta chce ujrzeć przed lustrem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

A o unikatach nie ma co tu mówić, bo to nie półka międzynarodowa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)