|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Małe Ciche, narty
[quote=Imagine]Trzeba było bruneta zagadać
Oni są zawsze chętni do rozmów. No faktycznie moglam ale ta szyba miedzy nami i tlum zniecierpliwionych narciarzy na moich plecach burzyl caly nastroj ![]() ale nastepnym razem jak spotkam na pewno przejde do ataku
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie bylam, ale znajomi jeżdżą do Szczawnicy- ponoc REWELACJA! Jednak nie uwierze, póki nie zobacze
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Jasne że Małe Ciche GÓRĄ!!!
a tak pozatym to od paru osób słyszałam że na Nosalu ( chyba tak sie to nazywa) jest fajnie... hmm.. kto wie może faktycznie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
rok temu wiekszosc czasu spedzilam ze znajomymi na stoku w Białce, ale dwa razy na wyrazne zyczenie chlopakow bylismy na Nosalu.facetom ktorzy jezdza od 10 lat sie podobalo, ale mi i moim kolezankom czyli Szaraczkom Narciarskim to nie za bardzo
oj stromo bylo,ale sie balam cale zycie mi przebieglo przed oczyma. ja to wole taki przyzwoite stoki jak Bialka i Male Ale Nosal polecam ,tylko nie takim tchorzom jak ja, bo stok profesionalny i pycha jedzonko w karczmie pod stokiem (mniam mniam)
|
|
|
|
|
#35 |
|
Magda
|
Nosal jest trudnym stokiem, dla początkujących niebezpiecznym. No i dośc drogim, bo to Zakopane a tam ceny wszystkich stoków są kosmiczne.
Ale za to pod nosalem jest rewelacyjna restauracja "nosalowy dwór" - boskie jedzenie, devolaje i te sprawy.. |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie wiedziałam jaki to stok, poprostu słyszałam że bardzo fajny... ale faktycznie mówiły to osoby które świetnie jeżdzą na nartach, i chetnie bym sie tam wybrałała ale to już na deseczke bo narty mi sie znudziły hehe
![]() tylko niestety na desce jeżdze dopiero od sezonu wiec mam nadzieje w przyszłym roku jednak na Małe Ciche albo jakiś podobny łagodny stok, a dopiero później coś trudniejszego
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
rok to niestety baaaardzo dlugo
|
|
|
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
czekam na dalsze wspomnienia z malego cichego. w koncu jeszcze 2 tygodnie ferii maja niektorzy szczesciarze, ja juz niestety wracam na studia i do szarej rzeczywistosci
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
odkopuje mój wątek, sezon się zbliża, czekam na śnieg i w lutym znowu podbijam Małe Ciche. a jak tam wasze plany?
Hmmm ciekawe czy opisywany wyżej kasjer-brunet bedzie w tym roku? oby...
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm ja bym pojechała tam gdyby był śnieg bo jak narazie nie ma
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Oj byłam w Małych Cichym, byłam
.cuuudnie ehem. |
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
o fajnie wątek odżywa
ale kto mi przeniósł wątek na "podróże" hihi tu o podrózowaniu bylo mało więcej plotkowania na temat jedzonka pod nosalem i przystojnego kasjera z wyciągu w Małem...
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam na Nosalu ... ale czy fajnie.? jest jeden duzy wyciąg na samą górę, ale sciana lodu nic więcej... są też mniejsze wyciągi ale to chyba dla początkujących. ogólnie nic zachwycającego .
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
coraz barzdiej jestem ciekawa jak tam jest ?Jak kalkulują się ceny wyciągów?
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to pewnie dlatego,ze jestem przyzwyczajona do długich słowackich stoków i jazdy bez przerwy i bez stania w kolejce. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
No za granicą nie są kolejki chyba że jakiś obóz narciarski tak jak ja byłam na obozie ze studiów to jedyny tłok co był to nasz obóz. Ja tylko czekam na śnieh i smigam do Małej Moravki- Karlov.Już byłam pytać o ubezpieczenie i na narty z NW ( wliczone jesli ja kogoś staranuje na stoku
) na dzień za osobe ok.4,60zł ubezpieczenie na 5000 euro.
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Był ktoś może w Pensionacie Antoniny Sichelskiej w Małym Cichym. Jeżeli tak to bardzo proszę o komentarze.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj mozna zobaczyć kamery ze stoków.I jak teraz patrze to w Małe Ciche jest tłok na stoku http://www.holidayinfo.pl/aktualne.php
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Ja tez w tym roku zjeżdżalam z Małego Cichego,choc sniegu bylo jak na lekarstwo i dośnieżali sztucznie.Ogolnie super. Zjeżdżalam rownież z Kotelnicy w Bialce,ale tam mnostwo ludzi.Bylam 2 tyg. temu,ale jeszcse w tym roku wybieramy się na ukochane narty.Oczywiscie Male Ciche i Kotelnica beda na pierwszym miejscu.,bo tam jest naprawde cudownie.W zeszlym roku zjeżdżalam z Szymoszkowej,tego dluzszego stoku,ale mam niemile wspomnienia,bo stok byl oblodzony i co chwilka sie ktos przewracal.Uczylam sie zjeżdżać w Murzasichle,polecam .Stoki lagodne,przyjemne do zjazdow.Dla początkujacych super. Choć niedawno bylam,juz tesknie za nartami,dobrze że niedlugo znow bede w gorach!
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Lewia ja już marzę jak pojadę na narty tylko narazie w sobotę jadę na urodziny no i TŻ ma egz w poniedziałek więc w weekend się nie wybiorę ;(
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! A może któraś zna fajne stoki na Słowacji,dlugie niezbyt strome,gdzieś w pobliżu naszej granicy?Będąc u nas w górach chętnie wyskoczylibyśmy na jeden dzionek na SLOWACJĘ,więc jeśli któras zna taki stok niech napisze,prosze.Pozdrowion ka!
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja dolaczam do fanek MC
w ciagu ostatniego pol roku bylam tam 2 razy, teraz w niedziele jade trzeci raz. najpierw w listopadzie zakochalam sie w MC, w grudniu wrocilam juz z deska na stok, a teraz znow jade z deska, bo w MC nadal sniezek lezy i nawet nowy spada![]() a te widoki... ehhh... uwielbiam ta miejscowosc z reszta moj TZ tez jest fanem MC
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
ja tez jezdze, w tym roku poslalam tam nawet siostrzenice na kolonie (letnie z harcturem)
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
kurcze, może się wybiorę też do tego MC, zawsze jeździłam gdzie indziej, jeszcze teraz ten beskidski mnie podkusił, ale muszę to przemyśleć, a jak tam ze stokami?
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz tego Stary Smokowiec, Strbskie Pleso, Tatrzańska Łomnica - te są bardzo blisko granicy, mniejsze ale na jeden dzień w sam raz.
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie czy w Małym Cichym są jakieś atrakcje oprócz natrt typu jakaś dyskoteka Pub itp?
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

Oni są zawsze chętni do rozmów. No faktycznie moglam
ale ta szyba miedzy nami i tlum zniecierpliwionych narciarzy na moich plecach burzyl caly nastroj

oj stromo bylo,ale sie balam
cale zycie mi przebieglo przed oczyma. ja to wole taki przyzwoite stoki 

.

z reszta moj TZ tez jest fanem MC