![]() |
#571 | |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
ide do gina we wtorek zobaczymy co poradzi. pewnie zmieni na inne i znowu bede krolikiem doswiadczalnym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Przyczajenie
|
Witam
Biorę Qlaira od dwóch tygodni, na początku wystąpiło u mnie krwawienie (coś w rodzaju miesiączki). Myślałam że to normalne, ponieważ brałam wcześniej inne proszki i po ostatnim opakowaniu zaczęłam nowe opakowanie właśnie Qlaira. Niestety minęło już tyle czasu a dalej występuje u mnie plamienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Przyczajenie
|
Bardzo uspokoiła mnie ta odpowiedź, niestety do czasu... W dniu dzisiejszym plamienie przeszło w krwawienie, jak przy normalnej miesiączce. Nie wiem co mam robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podczas pierwszego opakowania było super, żadnych plamień, potem nawet brak krwawienia w przerwie. Za to plamić zaczęłam przy w środku 2go opakowania, teraz biorę 3cie i znowu plamię przy 12stej tabletce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Ajj nie podoba mi się to wszystko. Proszki miały mi pomóc a nie utrudniać życie. Dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam pytanko ![]() Widzę, że jednak komuś Qlaira służy, zobaczymy jak będzie u mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem przy 10. tabletce drugiego opakowania i co do zalet: zupełnie bezbolesny okres, brak problemów z suchością i skutków ubocznych w postaci złego samopoczucia, czy bólów głowy, ale niestety na tym kończą się pozytywy. W zasadzie od połowy pierwszego opakowania pojawiły się plamienia, miesiączka zaczęła się w prawdzie tak jak powinna - przy drugiej czerwonej tabletce, ale trwała 6 dni, no i rzecz dla mnie najważniejsza - cera, nigdy wcześniej nie miałam z tym większych problemów, a teraz nie mogę sobie poradzić z rozmaitymi wypryskami i o wyjściu gdziekolwiek bez makijażu nie ma nawet co myśleć. No cóż.. za tą cenę i od tego producenta spodziewałam się dużo więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do plamień - też miałam przy 2. opakowaniu, przy 3. już nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Przyczajenie
|
Przyznam, że dla mnie też było to sporym zaskoczeniem, bo zwykle w ciągu pierwszych 2-3 dni miesiączki na ból pomagał tylko Ketonal i to brany zwykle po 3 razy dziennie, teraz obyło się nawet bez no-spy. Jednak problem z cerą chyba przekona mnie do zmiany tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do cery - u mnie właściwie w porządku, jakieś pojedyncze krostki są, ale to mi aż tak nie przeszkadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() ![]() Jest jeszcze jedna niepokojąca rzecz.. Czuje wlasnie cos dziwnego w lydkach, tak jak tu niektore dziewczyny pisaly, jakby mrowienie, ale to jest troche inne uczucie. Mam to tez w srodowym palcu dloni (?!).Jak na razie troche zaluje zmiany, ale poczekam jeszcze troche.. Jesli z łydkami bedzie nadal problem to na pewno wroce do mercilonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Konto usunięte
|
Hm... ja biorę Qlairę od pazdziernika. i powiem,ze nie widzę zadnych skutków ubocznych, na samym poczatku wszystko było pod kontrolą. tylko zastanawiam się zy np teraz te skutki uboczne się nie pojawiły, np nie moge schudnąć, waga stoi w miejscu . mam wrazenie jakby włosy mi sie bardziej zaczeły przetłuszcać i nie wiem czy to bardziej wina hormonów czy moje chore urojenia? hę? ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Przyczajenie
|
skoro cera może się przetłuszczać pod wpływem hormonów to skóra głowy chyba tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
Dziś ostatnia tabletka 2-giego opakowania. Tragedia. Oprócz humorków i okropnie bolesnych miesiączek doszły plamienia a do tego przytyłam. Czuję się gruba nie mieszczę się w spodnie ;| a do tego ciężko mi oddychać............... Odstawiam to gówno mam już dość chemii...... Nie polecam absolutnie nikomu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Przyczajenie
|
I ja tez dołączam się do grono nie zadowolonych
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#587 |
Przyczajenie
|
a czy którejkolwiek z Was te nieprzyjemne skutki uboczne faktycznie minęły po 3 miesiącach? bo zastanawiam się czy ginekolog nie będzie próbowała wmówić, że wszystko się unormuje, a nie chcę się męczyć kolejne 2 opakowania jeśli nic się nie zmienia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczyny,
QLAIRA to moje pierwsze tabletki i nie jestem pewna czy wszystko jest w porządku dlatego bardzo gorąco proszę o Wasze opinie. Zacznę od tego, że pewien czas temu podczas stosunku, pękła prezerwatywa. Szybko poszłam do lekarza, który przepisał ESCAPELLE (tabletka z serii "72h po"). Wzięłam ją, "dziwny" okres pojawił się dokładnie w terminie mojego standardowego cyklu (30 dni). Piszę "dziwny" ponieważ krew była brunatna, prawie czarna, wiem że niektórym dziewczynom się to już zdarzało po zażyciu tej tabletki. W pierwszym dniu tej "dziwnej" miesiączki zażyłam pierwszą pigułkę QLAIRA jak zalecono w ulotce. Biorę regularnie, ostatnio uprawiałam seks i jako że "Q" to moje pierwsze tabletki, jestem nieco niespokojna czy wszystko jest w porządku (tj. czy nie jestem w ciąży ![]() Dziś mija 13 dzień brania QLAIRY a dwa dni temu wystąpiły u mnie brązowe plamienia. Właściwie nie wiem czy takowe mogą być podciągnięte pod kategorię "plamień" czy też miesiączki. Czy to możliwe by wystąpiła już w 13 a nie (jak napisano w ulotce) 26 dniu? Może to efekt ESCAPELLE plus QLAIRY - zbyt dużo hormonów w ostatnim czasie? Co o tym sądzicie, czy uważacie że wszystko w porządku i mój organizm musi się po prostu przyzwyczaić? Będę niezwykle wdzięczna za każdą odpowiedź!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Przyczajenie
|
Villemooo, dzięki za odpowiedź, jakoś mi tak lżej na sercu od razu
![]() Mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć, jakiego koloru są Wasze ewentualne plamienia po QLAIRZE? Czy są one biało-żółte, czy też podobne do krwawień miesiączkowych, czerwono-brązowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Naprawdę dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Przyczajenie
|
Witam.
Skończyłam brać pierwsze opakowanie i nie miałam okresu, teraz jestem przy 2 opakowaniu 6 tabletka a okresu dalej nie mam.... nie miałam też żadnego plamienia ani nic... czy któraś z was może tak miała, coś podobnie?? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Przyczajenie
|
Na początku może się tak zdarzać. O ile się nie mylę, w ulotce jest napisane, że jeżeli krwawienie nie wystąpi 2mc-e z rzędu należy udać się do ginekologa.
Jak wiadomo, organizm na początku się przystosowuje, przyzwyczaja i takie rzeczy się zdarzają. Trzymaj się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo Villemooo za odpowiedź, ulotkę właśnie zostawiałam w mieszkaniu na studniach i nie miałam jak jej przestudiować raz jeszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Konto usunięte
|
hmm ja w sumie nie mam zarzutów do tych tabletek, ale nie wiem czy dla własnego zdrowia nie zrezygnowac, a zostało mi jeszcze 5 opakowan i nie mam co z nimi zrobic ??;/
Co do krawien ja mam kolor brazowo - czerwony .... i bardzo delikane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Przyczajenie
|
Ulotka, z tego co mi wiadomo, znajduje się tez na oficjalnej stronie Q. Chyba pierwszy link, jak się w googlach wpisze.
![]() mumika - a czemu chcesz zrezygnować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.