|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Olej lniany na pół dnia (1szy raz)
Pranie wstępne: granatowy sz Joanna do blond Mycie odżywką - nad czołem wax avocado, reszta Isana babassu B/s żel aloesowy z lidla z kroplą czystego silikonu głównie na skalp Ręcznik frotte (ale pielucha się zrobi ;P ) Efekt: całkiem miły, widzę że pucha nie będzie, coś tam faluje i sterczy A Isanę babassu na skalp sobie jednak odpuszczę
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
7.07
![]() mycie: szampon babydream (będę testować mycie szamponem, chce odejść od mycia odżywką, bo nabawiam się łupieżu...), oczywiście metoda kubeczkowa, d/s: odżywka bingo, 2 łyżeczki i do tego: keratyna, pantenol, żel hialuronowy, niacynamid, all in one, spirulina, na 30 min ![]() b/s: joaśka len bez stylizacji efekt: póki co schną same, może uda mi się zrobić zdjęcie to pokażę co się zrobiło
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie: balsam mrs. potters z aloesem
Odżywka ds: joanna jajeczna+keratyna+panthen ol+mleczko pszczele Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: troszkę żelu bielenda grafitti niebieski |
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
07.07: dzień pełen pośpiechu i kiepski dla moich włosów
Mycie: Isana z olejkiem babassu Odżywka ds: Kallos mleczny (15-20') Odżywka bs: Joanna, z apteczki babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący z ekstraktem z miodu i proteinami mlecznymi Suszenie suszarką z dyfuzorem, wcześniej ugniatania i harmonijkowanie. Tym razem niestety bez plunkingu, który mi służy. Ostatnie płukanie zimną wodą.
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
M: Isana Med, Duschol
O: Wax avocado na skalp, Isana witaminowa na - z braku lepszego określenia - "długość" ;P Ręcznik, grzebień, schniemy
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
M: Isana z olejkiem babassu
O: Garnier avocado&karite ds, standardowo z apteczki babuni bs S: żel aloesowy GorVita (bo lodówka mi zamroziła żel lniany ), ugniatanie, harmonijkowanie i suszenie suszarką z dyfuzorem.
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Olejowanie: jojoba na całą noc
Mycie: balsam mrs. potters z arniką Odżywianie: alterra morelka+mleczko pszczele+gliceryna Zabezpieczanie: joanna naturia len i rumianek Stylizacja: żel czarny isana |
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
M: Biały jeleń do suchych (z SLS)
O: umieszane: żel do demakijażu Ziaja med, żel aloesowy Cien med, kropla olejku słonecznikowego+lanolinow a BD+ shea b/s: przeciągnięte olejem kokosowych Efekt: Sypkie, troszkę puch ale nie z tych gumowych - uklepie się sam. Zauszny i przeduszny się aktywowały
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj 14 lipiec 11
bylo szybko bo zaspalam a Cycek nie odpuscil i 15 minut porannego witania i myziania musialo byc mycie - isana z babassu odzywka ds - 2 minutki Curl Junkie Strengthening Conditioner turban 10 min stylizacja - troszke zelu Curl Junkie Aloe Fix po sniadnianiu i prasowaniu czyli 20 minutach dyfuzor na cieplawe powietrze ok 15 minut (generalnie od jakiegos czasu nie susze suszarka no ale dzisiaj bylo emergency) fotka fatalna ale nie ma slonca dzisiaj (no i wloski tez troche sciemnialy ale tak jest zawsze po dekolorce) edit: udalo mi sie walnac lepsza fotke to wymieniam
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-07-14 o 17:02 |
|
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
olejowanie nocne kokosem z ziołami (zdobytym w kuchniach świata na warszawskiej starówce, opakowanie zmieniłam na wygodniejsze, ale jest tam i amla, i brahmi, i cała reszta im podobnych)
mycie szamponem yes to tomatoes odżywka ytt + keratyna mr potters b/s do farbowanych żel tbs efekt świetny! włosy błyszczące, miękkie, z fajną objetością, ładnie skręcone mmmm
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Mycie: emulsja gloria
Odżywianie: maska vax do suchych i zniszczonych+keratyna+pan thenol Płukanka cytrynowa Zabezpieczanie: odżywka bs joanna naturia pokrzywa i zielona herbata Stylizacja: żel isana |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
dziś rozpieszczanie
![]() mycie: metodą kubeczową isana z bobasem d/s: łyżeczka bingo, łyżeczka alterry z morelą, łyżeczka cien aloes (oj nie mogłam się zdecydować na coś konkretnego ), łyżeczka oliwy z oliwek, pół łyżeczki spiruliny, pantenol, witaminy all in one, stężony aloes, żel hialuronowy. to chyba wszystko co wrzuciłam, miałam dodać miód ale przypomniało mi się po fakcie ![]() siedzę z tym aktualnie już ponad godzinkę, jeszcze może z godzinkę i zmyję ![]() później będzie: b/s: joaśka z lnem stylizacja: żel lniany
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
na całą noc:
olejek Heenara trzymałam ok 12-15 h dziś: mycie: szamponem Eva z czarną rzepa odżywka: Garnier avokado na 1 h pod czepek i ręcznik płukanie: mix w naparze z pokrzywy i szałwii ręcznikowanie: w arafatke mgiełka z aloesu stylizacja: żelem lnianym na prawie suchych włosach schną same ________________ Bez prostownicy: 13 miesięcy
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-07-17 o 16:01 |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja może się przyłączę, łatwiej będzie mi kontrolować później co jaki daje efekt
![]() Wczoraj: olejowanie oliwą z oliwek 1,5h szampon Ziaja z aloesem (wiem, że nie do końca jest idealny, ale póki co musi zostać) odżywka Garnier z awokado plunking, schnięcie naturalne na noc ananas ![]() rano odżywka w sprayu Syoss Moisture (też wykańczam, żeby kupić coś lepszego) i wygniatanie efekt: mocno spuszone loki, ładny skręt, dobra objętość, nie rozprostowały się po nocy
|
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
na cała noc olejek heenara
na drugi dzień: Pierwszy raz myłam metodą omo i jestem zadowolona włosy super się kręcą O : Gloria M: Eva czarna rzepa O: Garnier avokado 1 h pod czeek recznikowanie włosy schną naturalnie rano w razie potrzeby reanimacja sokiem z aloesu
|
|
|
|
|
#586 |
|
Mod-Śnieżynka
|
19.07.2011
mycie: potters aloesowy balsam odżywianie: maska bingo z masłem shea+2 łyżki miodu+ około 1 łyżki żelu aloesowego cien (na dlugość i na skalp) zabezpieczanie: joanna naturia z lnem+ żel lniany + troszkę alterry awokado plunking stylizacja: krem tigi (stara wersja) schnięcie naturalne efekt: całkiem przyjemne i mięsiste loki, skręt od skalpu (choć objętość już nie tak duża jak po suszarce) |
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
20 czerwiec:
Mycie różową Isanką Na 15 minut nałożony Garnier avocado&karite (jak dla mnie na razie najlepsza odżywka) ds Balsam nawilżająco-regenerujący z apetczki babuni, Joaśka bs Stylizacja żelem aloesowym GorVita Ugniatanie i suszenie chłodnym powietrzem z najlżejszym nawiewem. Niestety, pogoda nie sprzyja. Ulewa i przymus wyjścia z domu spowodował puszaka na mojej głowie Po powrocie jeszcze trochę żelu aloesowego i puszak jakby się zmniejszył Dziś korkociągi prawie na całej długości włosów, nawet grzywce
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-21 o 00:48 |
|
|
|
|
#588 |
|
Strażnik Wizażu
|
20.07.2011
- długość balsam Babuni, mycie skalpu Joanna z makiem - odżywka d/s odrobina Babuni z Alterra morelowa - odżywka b/s Joanna len i rumianek - żel Artiste na odciśnięte włosy. Rezultat: 4 spore korkociągi z tyłu głowy
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-21 o 10:24 |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze OMO:
odżywka Isana różowa szampon Ziaja z aloesem odżywka Garnier z awokado odciśnięte w ręcznik z mikrofibry, rozczesane, wygniecione z balsamem Nivea do kręconych. Aktualnie schną sobie naturalnie a ja pomalowałam specjalnie paznokcie, żeby ich nie dotykac
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
sobota 23 lipca 11
na razie mycie - joanna z makiem i bawelna maska - papka z proszku z hibiskusa (proszek zalany wczoraj ciepla woda i odstawiony na noc) plus odzywka z olejem z avocado (Crown Pride), papke nalozylam na wlosy ponad godzine temu, za godzine splukam, co dalej nie wiem, jak wlosy beda gladkie to nic a jak nie (bo w koncu hibiskus to ziolko) to jakas maska nawilzajaca na 5 minut
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
24 lipca:
na ok. 9h nałożona Isanka różowa z oliwą z oliwej na włosy (cała długość, stosunek 2:1) zmycie tą samą odżywką, ds Garnier karite&avocado, bs joanna z apteczki babunii z proteinami. Niestety, brak stylizatora i całonocny plunking sprawił puszaka i mniej zdefiniowane loki. Na szczęście miękkość, lekkość i brak oklapu.
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Maska:
olej lniany 2 łyżki maska vax avocado mniej niż oleju emulsja złuszczająca Squamax - psik olejek lawendowy Pod folię na ok godzinę Pranie wstępne: szampon Baby Cien Mycie: szampon dla wrażliwców AA z żelem lnianym B/S: Gliss kur Oil nutritive na końcówki, żel aloesowy na skalp Skręt w normie czyli pierdzielnik, włosy bez pucha. Czekam na skalp ale chyba nieźle jest
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
noc: olejek słoneczny femi cocoa samba + keratyna, pantenol, rycyna, żel hialuronowy, jojoba
mycie: szampon joaśka ze wrzosem (fioletowa), odżywianie: alterra morella ( )zabezpieczanie: joaśka z lnem stylizacja: żel lniany efekty później
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka Babydream na niecałą godzinę pod folią i ręcznikiem
szampon na skalp Ziaja z aloesem odżywka Garnier awokado wygniatane z Nivea Flexible Curls (chyba trochę za dużo mi się chlapło) efekt: frizzu praktycznie brak, skręt podkreślony, objętości prawie wcale ![]() wnioski: albo oliwka nie służy, albo powinnam całość zmyć szamponem albo za dużo Nivejki ![]() EDIT: Fakt faktem, że są jeszcze lekko wilgotne, dam im szansę.. Ale chyba w takim razie za szybko wygniotłam po schnięciu :/
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-07-27 o 18:50 |
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Wszystkim, to ja się dołączę z moim nieudolnym OMO
![]() 23.07 O: Kallos Serical Latte M: Rossmann Liliputz extrasensitive Shampoo & Dusche O d/s: Maska Alterra Granat, potem na końce odżywka Nivea Diamond Gloss O b/s: mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 Styl: odżywka Nivea Diamond Gloss + żel Bielenda z czarną rzepą super mocny grzechy: ręcznik, silikony w odżywkach kroki: 1 odciśnięcie dłoniami 2 odciśnięcie w ręcznik 3 turban 4 schnięcie na powietrzu 5 wilgotne włosy suszenie z dyfuzorem bieg 1 i 2, czasem Cool Shot (efekt na mozaice foto 1) 6 wygniecenie chrupania żelu w lekko wilgotną koszulkę (efekt na mozaice foto 2) mozaika foto 3: po 1 godzinie od pkt 6 mozaika foto 4: po 4,5 h od pkt 6 mozaika foto 5: po 7,5 h od pkt 6 restart dzień 2: mgiełka Pinio (skład identyczny jak spray Bobini) + mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 + olej kokosowy na końcówki restart dzień 3: mgiełka Pinio, stylizacja przez nawijania na palec (jak Lorraine) restart dzień 4: mgiełka Pinio + mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 Najfajniejszy efekt jak dla mnie był na koniec dnia 1 i po reanimacji olejem kokosowym, całkiem fajne serpentynki przy twarzy miałam 3 i 4 dnia po nawinięciu spsikanych pasm na chwilę na palec.
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-07-29 o 15:14 |
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
28.07
O - Isana z babassu różowa M - Hipp O - Garnier awokado (na godzinę) Stylizacja - żel lniany
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj:
Isana Intensiv Spulung zmieszana z naparem z orzechów piorących. Wstrząśnięte nie mieszane, polane po skalpie i włosach, potrzymane i zmyte -> umyte, sypkie, ale skalp mi coś marudził i dzisiaj już były nieświeże Dzisiaj szybkie mycie: szampon AA dla sucharów z żelem aloesowym b/s żel aloesowy z kapką oliwki mamowej BD -> z wierzchu mały puch, ze spodu zauszne ;D Fot - dzisiejsze (po małej mżawce) |
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
28 lipiec
była maseczka domowej roboty na kilka godzin skład 1 żółtko i po 1 małej łyżeczce: olejku rycynowego,kokosowego,bal samu potters,odżywki garnier avokado i maski gloria.To wszystko zmieszałam i na głowe;D Mycie: szamponem Mypa aloesowym chciałam odżywką ale włosy były tak oblepione,że wolałam nie ryzykować niedomyciem ![]() arafatkowanie schną same efekt: włosy super,błyszczące i fajnie się ułożyły a dziś: reanimacja rozrobiłam w 3 kubeczkach trochę odżywki Potters i polałam włosy Efekt: na razie czekam bo włosy są mokre
Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-01 o 15:15 |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Sobota 30 lipca 11
Na noc na skalp: eliksir Nourkrin Rano: Mycie: Creme de la Curl (Miss Jessie's) Odzywka ds: Creme de la Creme (Miss Jessie's) - 5 minut Turban (curl-ease towel) 10 min Stylizacja: wilgotne Aloe Fix (Curl Junkie) Schniecie naturalne (fotki pod swiatlo ale nie moge sie ruszyc bo Skuter spi przytulony do moich 4 liter )
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy zestaw minimum:
odżywka Alterra granat szampon babydream odżywka Alterra granat turban zwykły z mikrofibry (bez plunkingu) wygniecione loczki z Nivea FC schnięcie naturalne efekty bardzo zadowalające
![]() Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-01 o 15:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Po powrocie jeszcze trochę żelu aloesowego i puszak jakby się zmniejszył