|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tżtówki 2014
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to Ojców, Ogrodzieniec, W okolicach Czernej jest Sanktuarium Matki Boskiej Skaplerznej z piękną drogą krzyżową rozsianą na skałach wapiennych, Zamek na Lipowcu, Kraków, Częstochowa. Jeśli mielibyście ochotę na dłuższą wycieczkę to polecam Pszczynę - park królewski, jest tam zamek i super zagroda żubrów. Można sporo połazić a i do centrum się udać. Może jezioro Paprocany w Tychach, super miejsce ale musi być pogoda.
![]() Cytat:
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Ogro byłam z EKSem nie pojadę tam więcej W Częstochowie bywam często i niestety rzadko pamiętam te wypady ![]() Chyba wylądujemy w Krakowie ![]() ![]() Mam doła, nie mogę znaleźć nic do zamieszkania... 1000zł za kawalerkę mnie przeraża, przy moim 1400 na miesiąc to same wiecie... Ale! co do mieszkania, TŻ ma kawalerkę za 700zł z mediami, ale musiałabym dojeżdżać do pracy blisko godzinę. Moja mama mnie namawia na wspólne zamieszkanie! ale chyba jednak dla mnie to za szybko... I te 2 godziny dziennie w autobusie też takie trochę wiecie...Poza tym przyjdzie nam kryzys i jak to będzie ![]()
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Ale on ogólnie ma takie głupie szczęście, którego mi brakuje :< pracę dobrą znalazł łatwo i szybko, mieszkanie tak okazyjnie, mnie też ma, no żyć nie umierać
Po wakacjach może coś pomyślimy o wspólnym mieszkaniu bliżej
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie to dobrze
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, dobrze
ale ja mam całe życie piasek w oczy i też bym chciała odrobinke szczęścia ;>
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja siedzę i ciągle kicham
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dlatego nadzieję że się czegoś od niego nauczę znów gadaliśmy o wspólnym mieszkaniu i jak wcześniej TŻ po prostu powiedział, że jak coś, to mam po prostu taką opcję, żeby z nim zamieszkać, bo brał to pod uwagę od samego początku szukania mieszkania (czyli yyy ze dwa tygodnie po tym jak zaczęliśmy być razem? ), tak wczoraj wyraził zdecydowaną chęć, że chciałby, żebym się do niego wprowadziła |
|
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak to może lepiej tam nie jechać. Ale Kraków bardzo fajne miejsce i przy ładnej pogodzie jest gdzie pospacerować można przy okazji o Wieliczkę zachaczyć. A z trochę dalszych to Sandomierz, ale tam juz trzeba by było nocleg załatwić.Cytat:
Co do tajemniczego ołówka to wiadomo, zależy jak co komu odpowiada. Nie jesteś gotowa nie ma co się śpieszyć. Ale dojazdami to ja bym się nie przejmowała, bo naprawdę znam ludzi że samochodem dojeżdżają ponad godzinę do pracy, a z okolic dużo ludzi do Krakowa busami jeździ 1.5 godz. w jedną stronę, a jak są korki to już nie mówię. Wiadomo, że szkoda czasu, no ale co zrobić czasami ciężko wszystko pogodzić. Ja to bym z chęcią zamieszkała już z TŻtem, ale na razie się nie śpieszymy. Chociaż TŻ mówił o kupowaniu wspólnej choinki na Boże Narodzenie
|
|
#580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W lotto to ja nawet nie gram, bo nawet jedynki utrafić nie mogę ![]() Mój tez powiedział, że mogę się w każdej chwili przeprowadzić. Ale własnie, co innego jak nocuję u niego dwie noce albo jedną (w weekendy zawsze), a co innego mieszkać 7dni w tygodniu. I jeszcze to moje zachwiane zaufanie do płci przeciwnej... Opowiedz o tym mieszkaniu z byłym co było najgorsze?Cytat:
Tak, ceny są straszne. A jeszcze trzeba coś jeść cały miesiąc, plus bilet po mieście i bilety do domu. A wiadomo, że każdy chce się jakoś ubrać, umalować. U nas w PL dużo się mówi o pomocy młodym, a to wszystko pierdzielenie o Szopenie. Też znam takich, którzy mają daleko i męczą się tramami czy autobusami. Ale powiem wam, że jak nie znajdę czegoś tu blisko i tanio to się zdecyduję, bo nie wytrzymuję tu gdzie jestem. Ledwo Wielkanoc minęła, a wy już Boże Narodzenie?
"Każdego dnia upominam samą siebie, że nie można rozpamiętywać..." 23 grudnia - ostatnie chemiczne farbowanie! więcej nie będzie ![]() Edytowane przez dzolin Czas edycji: 2014-04-23 o 15:18 |
||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mnie przeprosił, powiedział, że nie wytrzymuję beze mnie, a potem znowu kłótnia :smarkam: Normalnie mam dość tego
Teraz znowu cisza, eh. Mówi, że chcę żyć ze mną, więc czemu takie jazdy odwala. Najgorsze, ze kłótnie o pierdoły i chyba to już bardziej dla zasady niż o dochodzenie swoich faktycznych racji.
|
|
|
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
mia00 a z tym ciepłym piwem próbowałaś?
Cytat:
Cytat:
Co do drugiej części wypowiedzi to zgadzam się w 100% trzeba się jednak poznać, bo wspólne mieszkanie to juz jednak pewna odpowiedzialność i bycie z kimś przez 24h na dobę.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Lepiej jeszcze ni minęła a my już o tym
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W świetlicy z dziećmi autystycznymi. Cytat:
Mam dzisiaj pechowy dzień Touch pad w lapku nie działa, zleciał mi telefon i na górnej części ekranu mam szramę
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
||
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Nie próbowałam, może by to poszedłby do sklepu...
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [COLOR="rgb(46, 139, 87)"]to u mnie na odwrót niemalże - jedną, góra dwie noce w tygodniu spędzam w wynajmowanym przez siebie pokoju, reszta u TŻ-a weekendy są obowiązkowe! dlatego z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaca mi się wynajmować czegoś "swojego" [/COLOR]ogólnie zamieszkaliśmy ze sobą po półtora roku związku. oboje tego chcieliśmy, ale z perspektywy czasu widzę, że ja chciałam bardziej. ogólnie mieszkaliśmy razem rok, bardziej precyzyjnie - 9,5 miesiąca, bo na wakacje wróciliśmy do rodzinnego miasta, do swoich rodziców. nie wspominam tego źle, wręcz przeciwnie, bo fajnie było mieć przy sobie ukochaną wtedy osobę ale było też o tyle trudno, że mieszkaliśmy w jednym pokoju, bo drugi zajmowała para z dzieckiem. więc byliśmy na siebie skazani niemalże 24/7, z wyjątkiem tych kilku godzin kiedy byłam na uczelni. wiadomo więc, że czasami mieliśmy siebie dość, jak miałam gorsze dni to często nawet samo rozmawianie z ówczesnym TŻ-em mnie mocno denerwowało, a przecież nie zamknę się w łazience, żeby pobyć sama ze sobą... wyjście na zewnątrz też raczej nie wchodziło w grę, jak były mrozy poza tym były częste sprzeczki o pierdoły w stylu "zawsze ja wieszam pranie/myję naczynia/sprzątam pokój" itd. Czasami też kłóciliśmy się o finanse, bo żadnemu z nas się nie przelewało, choć to ex-TŻ był w lepszej sytuacji finansowej, bo pracował, ja miałam tylko jakieś 450 zł miesięcznie na przeżycie (nie licząc opłat za mieszkanie) ze stypendium czy kieszonkowego od babci. poza tym dopadła nas nieunikniona rutyna, ale u nas to było już trochę patologiczne... tzn. jedyne co robiliśmy razem, to oglądaliśmy jakiś 20-sto, ewentualnie 40-sto minutowy serial do obiadu. a tak, przez cały czas, każde zajmowało się swoimi sprawami, swoim laptopem, czasami tylko jak znaleźliśmy coś śmiesznego w sieci to sobie to pokazywaliśmy. wtedy nam to wystarczało, ale teraz nie wyobrażam sobie takiego mieszkania z partnerem. więc w sumie bardziej żyliśmy jak współlokatorzy, niby razem, ale jednak osobno, co miało niestety przełożenie na inne sfery związku (przez połowę tego mieszkania razem seks da nas przestał istnieć... 5 miesięcy bez kochania się, masakra. nie mówię, że nie było pieszczot, ale wiadomo, że to jednak prawdziwego seksu nie zastąpi...a jakie rady mogę dać i po tym przemieszkanym czasie, i po tym, który minął i pozwolił nieco trzeźwiej spojrzeć na to wszystko? ustalenie zasad wspólne sprzątanie, a jeśli czasami się nie da, to trudno, raz posprzątam ja, a raz Ty. no i wymyślanie sobie jakichś aktywności, które można porobić razem, nawet tych najmniejszych... wspólne gotowanie jest super, oczywiście oglądanie filmów, seriali, jakieś gry, spacery. najważniejsze to to, żeby obie strony wychodziły z inicjatywą, a nie tylko jedna. na tym etapie, który powinien być jednak poziom wyżej niż "zwykłe" umawianie się ze sobą, dobrze widać jak bardzo trzeba pracować nad związkiem i nie osiadać na laurach, bo potem kończy się jako dwójka współlokatorów ze wspólnymi finansami, jedzeniem i łóżkiem, a nie jako dwójka kochających się ludzi. a stąd prosta droga do albo nieszczęśliwego małżeństwa (bo już tyle lat razem blabla), albo do rozpadu związku. no chyba że obie strony są skrajnymi introwertykami i takie życie im odpowiada, to spoko ![]() ale się rozpisałam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
ależ pechowy dzień dzisiaj. Ojciec pożyczył ode mnie samochód i akurat miał stłuczkę! Ech!
Co do mieszkania wspólnego- my byśmy chcieli, ale moja praca na razie nie pozwala. Nie chcę finansowo być zależna od Tż, dlatego na razie czekamy z tą decyzją Mam nadzieję, że się wszystko poukłada po naszej myśli i zamieszkamy razem wkrótce.
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie pech się dzisiaj Ciebie trzyma, ale dzień zbliża się ku końcowi więc ... jutro już będzie lepiej ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Bardzo mądrze się rozpisałaś Na pewno jest to cenna wskazówka dla wszystkich TŻtówek, które myślą o zamieszkaniu ze swoim TŻtem ![]() Sama jak pisałam, chciałabym zamieszkać z TŻtem, ale właśnie zdaję sobie sprawę że to nie chop siup wesołe miasteczko.
P. ![]() ____________________ Popycham drzwi, chociaż jest wyraźnie napisane ciągnąć ...tak jestem kobietą ![]() Edytowane przez lusia032 Czas edycji: 2014-04-23 o 18:41 |
||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja zmykam z rana do apteki i do ciuszka
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
miaoo to faktycznie beznadzieja. Nie wiem co Ci poradzić, bo ja rzadko choruję. Kiedyś lekarz polecił mi tabletki do ssania Laryng Up czy jakoś tak. Może jakieś płukanki z ziółek. I faktycznie wszyscy ciepłe piwo polecają.
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Na gardło do płukania dobry jest "Gimbax" mi zawsze szybko pomaga.
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie orofar max, pani w aptece mi pow ze jest silny, dzis płukankę z soli i wody zrobiłam z rana, blee. w domu u rodziców mam dobrą zawiesinę na katar, raz mi przypisała ją pani doktor. dam jakoś radę, dwa dni mam na wyzdrowienie. wgl poza tym czuję sie taka opuchnięta, czuję, że wujek @ się zbliża.
Ale chociaż pogoda fajna
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
To u nas pogoda kiepska. Rano była mgła chociaż może z biegiem czasu słoneczko się wynurzy.
No tak dobrze by było na sobotę się wykurować, bo i jak się jest zdrowym to i lepiej się wygląda i lepiej się bawi ![]() Ja za to dzisiaj się czuję jakbym łysa była włosy świeżo myte ale jakieś takie, nie wiem klapnięte bez wyrazu
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
Ayrine bardzo dziękuję za tą wypowiedź
fajnie się czytało. Sama prawda, bo a) dzielenie się obowiązkami b) dzielenie się kasą, bo z tym może być różnie (o moim TŻ już wam opowiadałam), c) wspólne zajęcia, żeby nudy nie było i miłocha się nie wypalała mia00 zdrowiej nam! wygrzej się i piwko gorące pij ![]() lusia moze za dużo silikonów? U mnie poszukiwań mieszkania ciąg dalszy. Jest coraz gorzej, nie wiem ile jeszcze wytrzymam tu gdzie jestem. Jutro po pracy jadę prosto do TŻta, i spędzamy razem sobotę i trochę niedzieli, bo mam szkołę, więc na te 6godzin muszę iść.
"Każdego dnia upominam samą siebie, że nie można rozpamiętywać..." 23 grudnia - ostatnie chemiczne farbowanie! więcej nie będzie ![]() Edytowane przez dzolin Czas edycji: 2014-04-24 o 09:53 |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodź do mnie ja Ci moge oddać moich trochę, włosów mam duuuuzo ![]() dziś wieczorem będzie ciepłe piwko
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() U mnie tydzień się zaczął baaardzo pracowicie, ale... byle do weekendu. Tym razem weekend spędzam samotnie. TŻ wybywa na męską impreze a co...niech idzie
|
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To przynajmniej spędzisz fajny week z TŻtem ![]() A z tym mieszkaniem to naprawdę tak ciężko znaleźć? A w tym którym teraz mieszkasz to co Ci nie odpowiada - współlokatorzy, sąsiedzi, okolica cy też szaleją z czynszem? Cytat:
Tych włosów to bym chętnie trochę przyjęła, bo ja to na nadmiar nigdy narzekać nie mogłam, a jeszcze jak mi się trafi sezon na wypadanie to już w ogóle ![]() Cytat:
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że mogłam coś pomóc swoim elaboratem
![]() idę dzisiaj do ginekologa... trochę się boję, no ale trzeba a potem do TŻ-a. wczoraj się wkurzył, że nie pisałam magisterki, ale to zadziałało na mnie jak kubeł zimnej wody i spięłam dupę i napisałam 6 stron |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Twój mężczyzna na Ciebie działa. Mój powinien się tego nauczyć od Twojego. Moj mnie czesto utwierutwierdza w przekonaniu, że mam jeszcze czas.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

nie pojadę tam więcej 

ale chyba jednak dla mnie to za szybko... I te 2 godziny dziennie w autobusie też takie trochę wiecie...
ale w sumie to dobrze

Teraz znowu cisza, eh. Mówi, że chcę żyć ze mną, więc czemu takie jazdy odwala. Najgorsze, ze kłótnie o pierdoły i chyba to już bardziej dla zasady niż o dochodzenie swoich faktycznych racji.

trzeba się jednak poznać, bo wspólne mieszkanie to juz jednak pewna odpowiedzialność i bycie z kimś przez 24h na dobę.

Touch pad w lapku nie działa, zleciał mi telefon i na górnej części ekranu mam szramę