|
|
#571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Młode gospodynie - rolniczki
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mysza jak fajnie kogoś znajomego spotkać
![]() Ja pochodzę od urodzenia ze wsi, nie jest to dziura zabita cechami, prężnie się rozrasta. Mamy wszystkie punkty usługowe jakie są potrzebne. Mieszkańców w ścisłej wiosce jest ok 500, na tzw parcelach drugie tyle. Moi dziadkowie razem z mamą z ktorym mieszkamy mają gospodarstwo 3 ha, nastawione na świnki - prosieta. Mamy ogród, warzywnik, zawsze mi się marzył mały sad, zobaczymy . Mój mąż pochodzi z sąsiedniej wioski, ma gospodarstwo tez 3 ha również nastawione na prosieta. Na codzień pracuje w tzw branży muzycznej a ja w przedszkolu. Tak małe gospodarstwa pozwala nam realizować się zawodowo. Zima nie jest źle, gorzej w inne pory roku gdy trzeba zająć się polem a obowiązki zawodowe wzywają ale dajemy rade. Pewnie za jakiś czas gospodarstwo dziadka będziemy my obrabiać. Myślimy o pojsciu w byki. Mamy pomieszczenie, pożywienie dla nich wiec chyba przyszłym roku zainwestujemy ![]() Może nie mam wykształcenia rolniczego ani mój mąż A lE czujemy się od zawsze związani z wsią i życiem tutaj. Nie mamy wielkoobszarowych gospodarstw ale kochamy "w nich" pracować mimo że również kochamy nasze zawody, ktore wykonujemy. Od dzieciaka pomagałam, lubię pomagać w gosp i jest mi bardzo smutno gdy teraz jestem odsunięta od czynności gosodarskich przez ciążę ... Tyle o nas
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwego Nowego roku dziewczyny
Oby ten Nowy Rok był lepszy od starego
|
|
|
|
|
#574 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My też nie mamy wykształcenia rolniczego, Tż miał iść ale mu w tyłek leń wszedł. To Wasza wieś "duża", u nas jest niecałe 200 osób wg statystyk, a normalnie na codzień widać ze 40 I ja pochodzę z miasta I będziemy hodować mięsne pewnie bydło. Rodzice Tż mają mleczne krowy, ale Tż zacielił (znaczy się weterynarz ) nasieniem od mięsnego byka i takie beda Cytat:
![]() Hej Ale brzydko się zrobiło, gdzie ten mój śnieg przyszedł deszcz i nie ma po nim śladu |
||
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TŻ zrobił technika rolnictwa i wsio. Teraz na kupił 5 cielakow
takie fajne wszystkie
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie myszka że u Ciebie Nowy rok dobrze się zapowiada
u mnie niestety, raczej brak perspektyw na poprawę ![]() u mnie jeszcze są resztki śniegu, ale dzisiaj cały dzień padało więc pewnie już niedługo zniknie
|
|
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
Ja się staram nie "przywiązywać" do tych zwierzaków. Źle mi później jak trzeba je sprzedać, ostatnio "złamałam" zasadę, przyłaziłam ciągle do małego cielaka, głaskałam, "bawiłam" się z nim.. i co? sprzedali go
![]() czekoladka wiem czy dobrze? chodziło mi po prostu o to że ten rok 2015 lepszy niż 2014 nie będzie a co się dzieje?
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha takie buty może jeszcze nie odespałam sylwestra i źle zrozumiałam Twojego posta No właśnie u mnie nic dobrego się nie dzieje, i to mnie przeraża. Przez ostatni rok coraz bardziej się utwierdziłam w tym, że wybrałam zły kierunek studiów, a na dodatek od dłuższego czasu coraz gorzej dogaduję się z chłopakiem |
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ojjj nowy rok może źle wpłynął na Twoje nastawienie. co studiujesz? co byś chciała?
|
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() studiuję technologię żywności, myślałam że ten kierunek będzie podobny jak mój profil w technikum- technik żywienia, ale niestety, pomyliłam się. Nie popytałam nikogo kto studiuje ten kierunek o opinię, na internecie też za wiele nie czytałam, ogólnie decyzję podjęłam zbyt pochopnie bo chciałam się wyrwać z domu. Ale teraz po półtora roku wiem że to kompletny niewypał Nie mam wymarzonego kierunku studiów, szczerze wolałabym zakończyć naukę na technikum i pójść do pracy, ale rodzice namówili mnie żebym chociaż spróbowała swoich sił na studiach no i uległam
|
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a chłopak daleko mieszka? Może tez byś miała wolne weekendy
|
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż teraz chociaż mam nauczkę żeby nie podejmować tak pochopnie ważnych decyzji A tak wogóle dziewczyny jak tam po sylwestrze?
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻ wytanczylismy się i na jedli na sylwestrze
a za tydzień na wesele idziemy
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że idziecie na wesele, sama bym poszła wesele będzie u rodziny Twojej czy Twojego chłopaka?---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Fajnie że idziecie na wesele, sama bym poszła wesele będzie u rodziny Twojej czy Twojego chłopaka?
|
||
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
W zajeździe
za osobę 100zl a na wesele do jego rodziny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
W mieście obok mojego Sylwester był za 310zl za osobę.
A w zajeździe juz byliśmy na weselu w sierpniu i było fajnie i blisko domu tz
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też w okolicach najtańsze wejście na Sylwka za parę to 250, 280, 290. Dlatego stówka to bardzo tanio
|
|
|
#589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nic, my w domku z mezem siedzieliśmy ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- U nas najtaniej 320zł/para. My mielizsmy isc za 140zł/para, ale z dj, bez zespołu, ale nie było już miejsc |
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#591 |
|
Konto usunięte
|
Też bym chciała wyjechać ale to nie możliwe, Tż nigdy się na to nie zgodzi
![]() A wczoraj kupił laptopa! |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tutaj ucichło
co tam u Was dziewczyny? studentki, jak tam idzie sesja?
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden egzamin z głowy na 4, z drugiego była zwolniona i mam tez 4. Dziś jeden napisał am i za tydzień ostatni
A TŻ ten sam jutro albo w sobotę psa bierzemy
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby pozostałe egzaminy poszły Ci tak samo dobrze jak pierwsze ![]() Za mną 3 egzaminy, 1 zdałam, a co do 2 kolejnych ciężko powiedzieć, w przyszłym tygodniu wyniki... a na dodatek w niedzielę i we wtorek mam kolejne Ale fajnie jakiego psiaka bierzecie? rasowy czy kundelek?
|
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
kundelki
blisko tż ktoś podczucił psiaki dziewczynie i weżmiemy jednego , jeszcze nie dzwoniliśmy sie zapytać czy ma je jeszcze ale jak będzie miała to ktoregoś z tych weźmiemy ![]() ![]()
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
jejciu jakie słodziaki
zawsze są takie wesołe, radosne i przyjaźnie nastawione do człowieka
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
ja wole kundelki
![]() u mnie w domu są i każdy jest nietypowy
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem za kundelkami
u mnie w domu jest jeden taki szalony, dosłownie jakby miał ADHD ale jest prze sympatyczny, z każdym chce się bawić, bardzo podobny z wyrazu pyszczka do tych, które wstawiałaś ![]() Jest zupełnym przeciwieństwem ratlerka, który na każdego warczy i szczeka (nawet na domowników), a który toleruje tylko tatę
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A w miarę dobrze ![]() Miałam 10 egzaminów (tzn 2 jeszcze przede mną) i 5 takich zaliczeń ![]() Jeszcze tylko z jednego egz i jednego zaliczenia nie mam wyników. Czyli będę miała tylko jedną ewentualną poprawkę Z tych najgorszych egz, typu filozofia i biomedyka mam 4 ![]() I póki co mam jedną 3, a w zasadzie 3.5 z psychologii na której nigdy nie byłam ![]() Tylko się modlę aby socjologia była chociaż na 3 ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Bardzo ładne pieski wrzuciłaś, fajnie że dacie jednemu dom Ja mam u siebie w domu rodzinnym kundelka i amstaffa, a u Tż (czyli u siebie ) mamy małego kundelka i sukę Cane Corso mieszańca |
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja narzekam na moje 5 w tym semestrze gratulacje oby reszta poszła Ci tak samo dobrze
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

przyszedł deszcz i nie ma po nim śladu
u mnie niestety, raczej brak perspektyw na poprawę 

co studiujesz? co byś chciała? 

a ja narzekam na moje 5 w tym semestrze