|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wlasnie tego obawialabym sie, gdy w Polsce nie byloby zakazu. Sama kiedys pijalam piwo w parku na lawce czy w krzakach, ale to za gowniarza bylo, kiedy nie za bardzo myslalam o konsekwencjach. Nie wiem, tu jest troche inna mentalnosc ludzi i powiem wam szczerze, oprocz weekendow to nie widuje duzych ilosci ludzi z alkoholem w reku na ulicach czy w parkach. Nieletni tez nie chodza z alko po ulicach. Bijatyk czy awantur w sumie nie widzialam tu nigdy, a dosc czesto chodze na roznego rodzaju imprezy. Tu piwo jest od 16 lat, z tym ze dowody sa baaardzo skrupulanie sprawdzane, zyje juz ponad cwierc wieku, a w sklepach zawsze jestem pytana o dowod i bynajmniej nie dlatego, ze tak mlodo wygladam. Kilka razy zdarzylo mi sie, ze proszono mnie zebym kupila papierosy czy alkohol. Nie zgodzilam sie. Wydaje mi sie, ze w Polsce taka samowolka poszerzylaby patologie, bo jak wiadomo duzo ludzi nie potrafi sie po alko zachowac:/ |
|
|
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
W Krakowie na Miasteczku Studenckim AGH, konkretniej między akademikami, jest właśnie takie rozwiązanie - można pić piwko, w jakiś sposób rektor (?) uregulował to prawnie, patrole policji tam nie groźne. Podobnie jest zdaje mi się w Białymstoku, na mniej lub bardziej zakrojonym terenie Politechniki Białostockiej.
|
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie januszowaniem jest robienie na spokojnie zakupów, kiedy sklep jest już zamknięty i ostatni klienci zamiast dokończyć zakupy , zapłacić i wyjść, chodzą sobie po sklepie spacerkiem bo oni mają czas.
|
|
|
|
#575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teoretycznie można powiedzieć, że zamykamy, ale wewnętrznie jest zakaz takiego postępowania, bo w ten sposób traci się klientów... |
|
|
|
|
#576 |
|
Konto usunięte
|
To bardziej CHAMSTWO, a nie januszowanie. WIem, że granica między jednym a drugim jest niewyraźna, niemniej - według mnie - januszowanie zawiera w sobie pewną (może być niewielka) dawkę humoru; coś jak skarpety do sandałów czy klaskanie przy lądowaniu samolotu.
|
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5945829 1]Podobnie z knajpkami, restauracjami itp. Sama kiedyś pracowałam na kuchni i parę razy w miesiącu się zdarzało, że ktoś 5 minut przed zamknięciem przyszedł i się rozgościł.
Teoretycznie można powiedzieć, że zamykamy, ale wewnętrznie jest zakaz takiego postępowania, bo w ten sposób traci się klientów...[/QUOTE] w niektórych knajpach jest bardzo słuszny moim zdaniem zapis, że kuchnia pracuje do: i tu jest wpisana godzina na 0,30-0,45minut przed zamknięciem lokalu Ktoś przyjdzie później, to co najwyżej drinka może wypić |
|
|
|
#578 |
|
Żona
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5945148 1]W Krakowie na Miasteczku Studenckim AGH, konkretniej między akademikami, jest właśnie takie rozwiązanie - można pić piwko, w jakiś sposób rektor (?) uregulował to prawnie, patrole policji tam nie groźne. Podobnie jest zdaje mi się w Białymstoku, na mniej lub bardziej zakrojonym terenie Politechniki Białostockiej.[/QUOTE]
W Białymstoku owszem jest taki kampus. I jakoś nie zauważyłam jakiegoś szczeniackiego zachowania i awantur. Powiem szczerze, że mam wrażenie że tam bardzo dużo studenciaków
|
|
|
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#580 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 |
|
Konto usunięte
|
W Lublinie są zawsze wielkie juwenalia, na które nakładają się imprezy uczelniane i miejskie i to jest masakra dla mnie. Poza studentami przyłażą Sebixy z Karynami (ale podobno jedynie na koncerty disco polo i hip hop) i wtedy dochodzi do burd, zniszczeń i innych podobnych sensacji.
|
|
|
|
#582 |
|
Konto usunięte
|
http://radioszczecin.pl/1,111739,nie...&s=1&si=1&sp=1
Ale nie da się ukryć że byliśmy ze znajomymi nielicznymi osobami w promieniu kilku metrów które zapakowały śmieci do worków i wyniosły do kontenera. Kolejnego dnia rano widziałam że nie tylko na naszym poletku był taki trend. Zwykle, gdy były mniejsze grupy, był jako taki porządek, panowie i panie żule sami się zgłaszali po puszki i butelki
|
|
|
|
#583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;59463686]Ja przestałam chodzić jak widziałam więcej nastek (Klaudii) niż studentów.[/QUOTE]
Też nie chodzę. |
|
|
|
#585 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;59463686]Ja przestałam chodzić jak widziałam więcej nastek (Klaudii) niż studentów.[/QUOTE] Fakt tego się nie uniknie. Sama kiedyś chodziłam jeszcze za szczeniaka. Jednak wypady ze znajomymi na juwenalia lubię i wręcz tripuję od miasta do miasta, żeby juwenalia trwały cały maj ;-) |
||
|
|
|
#586 |
|
damn good coffee
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;59463686]Ja przestałam chodzić jak widziałam więcej nastek (Klaudii) niż studentów.[/QUOTE]
Ja chodzilam w LO, na studiach nie byłam ani razu BTW, rok w rok są praktycznie ci sami wykonawcy
|
|
|
|
#587 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#588 |
|
Konto usunięte
|
Ja na studiach jeździłam nad jeziora
tam mniejsze zatrzęsienie licbazy bo trzeba samochodem dojechać na wieczorny melanż no ewentualnie busem w ciągu dnia, spanie na ławce i powrót rano albo zabranie się z kimś starszym kto już ma prawo jazdy więcej kombinowania niż na juwenalia
|
|
|
|
#589 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#590 |
|
Konto usunięte
|
Straż Miejska to tacy Janusze... stoi siedmiu Sebów, pije pali klnie i śmieci, to do nich za Chiny z mandacikiem nie podejdą, bo jeszczeby w ryło zarobili. Ale samotna dziewczyna/wystrachany studencina w obcym mieście to fajny, łatwy cel.
|
|
|
|
#591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie piwo w parku, o ile to piwo a nie libacja, plus śmieci do kosza i siku w toalecie robi nic. Ale piwa w autobusie/tramwaju/kinie/poczekali do wróżki nie toleruję. W sobotę byłam w kinie i jakiś typ siedzący dokładnie za mną przez 2 godziny wypił 4 desperadosy, więc nie dość że piwo to jeszcze perfumowane. Ojesu życzę mu przytycia od popcornu.
|
|
|
|
|
#592 |
|
Konto usunięte
|
W Krakowie to chyba w Roguckim już dożywotnio zakochani. Właśnie ostatnio jechałam do domu z Januszem piwnym. Jechał z mala dziewczynką i kotem. Usiadł obok mnie. Tak się nimi opiekował, dziecko wziął na kolana, do kotka ciągle zaglądał, a potem wyciągnął to piwsko. A to było zaraz obok kierowcy, pierwsze siedzenie. Może myślał, że skoro robi wrażenie takiego opiekuńczego, to może sobie na to piwko pozwolić
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-04-25 o 15:25 |
|
|
|
#593 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Genialne są dla mnie małe kina, które bywają łączone z barem na miejscu. |
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
u mnie ostatnio w galerii... już zamykałam drzwi od zewnątrz (na klucz) w kurtce i z worem śmieci w ręku i podbiegła do mnie taka właśnie Karyna z pytaniem czy mogłaby jeszcze te buty z wystawy przymierzyć, bo ona miała się wrócić ale nie zdążyła. zmierzyłam ją wzrokiem i powiedziałam że chyba raczy żartować, sklep już jest zamknięty. usłyszałam tylko że na zachodzie takie BEZCZELNE zachowanie (jak moje) jest nie do pomyślenia. i co najlepsze zadzwoniła potem ze skargą do firmy.
|
|
|
|
#595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem kto tu był większą Grażyną, wystarczyło powiedzieć, że niestety już zamknięte a nie serwować jakieś docinki.
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
Ale żeby od razu per Grażyna? Mnie akurat ta stereotypowa Grażyna nie kojarzy się z chamstwem, raczej z, jakby to określić, prostym myśleniem, cwaniakowaniem. Grażynę widzę przede wszystkim jako postać humorystyczną, zbierającą cechy dla wielu Polaków charakterystyczne, z których można się pośmiać. A z chamstwa śmiać się nie ma co, raczej płakać nad tym trzeba.
|
|
|
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie widzisz nic niestosownego w podejściu tej kobiety? taaa jestem przekonana, że z przyjemnością, po wielu godzinach pracy otworzyłabyś jej ten sklep, włączyła światła, i postała grzecznie z 10 min aż się pozastanawia. z uśmiechem na ustach cały czas. gdyby pytanie zadane było mniej rozkazującym tonem, w milszy sposób i bez późniejszych gróźb, że napisze skargę, to pewnie otworzyłabym jej znowu ten sklep. mimo, że było już 20min po godzinie zamknięcia. i żeby nie było... zdarzyło mi się już wrócić się wrócić od połowy korytarza prawie i otworzyć sklep na nowo, doradzić klientowi a potem poprawić wszystkie raporty zamknięcia - i skończyć pracę prawie godzinę później bez żadnej zapłaty. no ale tutaj podejście klienta do mnie było całkiem inne |
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5947991 6]Ale żeby od razu per Grażyna? Mnie akurat ta stereotypowa Grażyna nie kojarzy się z chamstwem, raczej z, jakby to określić, prostym myśleniem, cwaniakowaniem. Grażynę widzę przede wszystkim jako postać humorystyczną, zbierającą cechy dla wielu Polaków charakterystyczne, z których można się pośmiać. A z chamstwa śmiać się nie ma co, raczej płakać nad tym trzeba.[/QUOTE]
Mam przykład takiej właśnie Grażyny ![]() Szwagierka wpadła na kawę i pogaduszki. Przy słodzeniu rzeczonej kawy zawartość cukierniczki wylądowała na podłodze. Żaden problem, zdarza się. "Nic się nie stało" -mówię i ruszam po odkurzacz. A ona wypala, że chciała sprawdzić czy oszczędna jestem ![]() Liczyła, że będę ten cukier zbierać z dywanu łyzeczką spowrotem do cukiernicy czy jak? Nie podejrzewałam jej o takie "próby"
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na pierwszych Juwenaliach byłam w podstawówce, 12 albo 13 lat chyba wtedy miałam i dostałam swój pierwszy szlaban, bo za późno do domu wróciłam - miałam wrócić o 22 ale o tej godzinie to się koncert zaczął (Lady Pank) więc jak miałam wracać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

BTW, rok w rok są praktycznie ci sami wykonawcy
tam mniejsze zatrzęsienie licbazy bo trzeba samochodem dojechać na wieczorny melanż