|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6001 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??
dziwie ci się że go usuwałaś.
|
|
|
|
#6002 |
|
Raczkowanie
|
śliczny był, ale nie umiałam z nim żyć, jak jakiś obcy na ręce... ciesze się ze da się go usunąć
|
|
|
|
#6003 |
|
Anna Ha
|
teraz to jest duch indianki
Essie, już bliżej niż dalej..
|
|
|
|
#6004 |
|
Raczkowanie
|
na zdjęciu wygląda bardziej blado niż w rzeczywistości, jeszcze z rok?
|
|
|
|
#6005 |
|
Anna Ha
|
A co ile miesięcy zamierzasz robić zabiegi? bo to chyba dość istotne ..
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- ile miałaś zabiegów do tej pory? 4 czy 5? |
|
|
|
#6006 |
|
Raczkowanie
|
a zgubiłam się, chyba 5....
w listopadzie, potem może luty i czerwiec? i wystarczy mam nadzieję. Jak sobie pomyśle ile to kasy w stosunku do robienia tatuażu... ech... ludzie, zróbcie sobie najpierw markerem tatuaż
|
|
|
|
#6007 |
|
Raczkowanie
|
DO ESSIE1968: witaj, bardzo ładnie ci schodzi ten tauż, już prawie go nie ma.
Edytowane przez kitek1983055 Czas edycji: 2011-10-17 o 15:46 |
|
|
|
#6008 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#6009 | |
|
Anna Ha
|
Cytat:
Na pewno wkrótce zejdzie zupełnie
|
|
|
|
|
#6010 |
|
Raczkowanie
|
do chryja bez ryja : witam, jak tam efekty po pierwszym zabiegu? zeszło coś, widać róznice? kiedy następny zabieg?
ja jestem tez po pierwszym zabiegu, delikatnie zmienione miejsce, a tylko cienie zeszły od razu. w listopadzie drugie podejście. odpisz, pozdrawiam |
|
|
|
#6011 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), tylko muszę jakoś to ułożyć z zajęciami na uczelni. Nie pamiętam czy Ci na maila przesyłałam, jak to wyglądało, bo wszystkie maile mi pooooszły (nie wiem co się stało z moim gmailem), ale prześlij mi swojego maila na pw, to wyślę Ci jak teraz wygląda |
|
|
|
|
#6012 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem ze śląska i pilnie potrzebny mi ktoś kto usunie mi coś co nawet nie mogę nazwać tatuażem... może któraś z was na śląsku usuwała?!
Mam też pytanie do tych którzy usuneli już tatuaż.. czy ktoś z was miał kolorowy? tzn ja mam tego koloru niewiele w zasadzie kilka delikatnych cieni, ale słyszałam że lasery nie wykrywają? czy może inaczej są ograniczone? ( nie wiem jak to nazwać ) na pewne barwniki, czy ktoś może coś w tej sprawie powiedzieć?
|
|
#6013 |
|
Anna Ha
|
A jaki to kolor ...?
|
|
|
|
#6014 |
|
Raczkowanie
|
żółty, różowy i fioletowy... na szczęście nie jest tego dużo i są to tylko delikatne cienie, ale jednak są ;(
Dedede obejrzałam właśnie twój blog i powiem szczerze przeraził mnie etap gojenia, czy tak to wygląda za każdym razem?!
Lovers to friends Why do all good things come to an end... Edytowane przez balsam_do_ciala Czas edycji: 2011-10-22 o 20:29 |
|
|
|
#6015 |
|
Anna Ha
|
Jeśli tatuaż jest duży i gęsto wypełniony - to tak są duże bąble i zanim się zagoi trwa to ładnych kilka dni.
Cieniowane lub blade tatuaże - nie ma takich "atrakcji".. Kolory znacznie zbledną, ale mogą nie zejść do końca. Jeśli zdecydujesz się usuwać, najlepiej usuń wszystko ciemne (strzelając przy okazji kolory) laserem rubinowym q-switch, a resztę (wyblakłe kolory, które zostaną) dobij laserem nd:yag q-switch. Ale jeśli chcesz usuwać tatuaż na zasadzie "potrzeby chwili", a nie stanowi on jakiegoś mega problemu, jest ładny itd. - to nie usuwaj. To trwa naprawdę długo i zazwyczaj nie odbywa się zupełnie bez śladu, szczególnie w przypadku kolorowych tatuaży. |
|
|
|
#6016 |
|
Raczkowanie
|
To co mam aktualnie zrobione jest nie dokończone, dlatego mówie, że koloru jest nie wiele i jest delikatny cień... niestety za głupotę trzeba płacić, nie wygląda on pięknie... dlatego zamiast dokończyć chcę zdecydować się na jego usunięcie, bo dokończenie go groziłoby większą klęską jak narazie wydaje mi się że z usunięciem tego co jest nie będzie większego problemu.... jest on na żebrach, więc nawet jeśli zostaną niewielkie ślady i tak będę się z tym lepiej czuła niż z tym co mam teraz... ale dziękuję za radę w sprawie koloru... w przyszłym tygodniu chciałabym już szukać kogoś konkretnego do jego usunięcia....
Lovers to friends Why do all good things come to an end... Edytowane przez balsam_do_ciala Czas edycji: 2011-10-23 o 14:23 |
|
|
|
#6017 |
|
Anna Ha
|
Gdybyś zamieściła zdjęcie, to na pewno łatwiej byłoby się wypowiedzieć. Jeśli nie chcesz pokazywać, to sama porównaj z zamieszczonymi na forum zdjęciami (lub z mojego bloga) i oceń w ten sposób. Ja nie widząc nic nie doradzę.
|
|
|
|
#6018 |
|
Raczkowanie
|
dedede, możesz przypomieć jaki to autobus jedzie z dworca bezpośrednio do CTL? z górt bardzo dziękuję
|
|
|
|
#6019 |
|
Kokon pro
|
N z tego co ja pamietam
|
|
|
|
#6020 |
|
Anna Ha
|
Jeżdżę autem, ale z tego co (także ja) pamiętam to N
![]() Sprawdź na www.wroclaw.pl - tam są wszystkie rozkłady jazdy.. |
|
|
|
#6021 |
|
Raczkowanie
|
Witam. ja również bardzo chcę usunąć swój tatuaż, przejrzałam forum i widzę że laser we wrocławiu to najlepsza metoda... a czy usuwał ktoś może w Warszawie, czy taki laser jest w warszawie?? Załączę zdj swojego tatuażu abyście mogły ocenić i pomóc mi w odpowiedzi na dręczące mnie pytania...
Co ile czasu robi się przerwy pomiędzy zabiegami, czy miejsce po usunięciu tatuażu się opala czy będzie zawsze zostawać jasne, i jak myślicie ile mniej więcej zabiegów będę potrzebować.. nie wiem czy to ma znaczenie ale dodam że tatuaż ma ok.6lat. czytałam też o usunięciu poprzez wycięcie... czy mój się nadaje do wycięcia? tatuaż jest na łopatce...pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedzi, z góry bardzo dziękuję ![]() IMG_1024.jpg |
|
|
|
#6022 |
|
Anna Ha
|
Moim zdaniem miejsce po Twoim tatuażu nie będzie się normalnie opalać, bo tatuaż jest mocno (gęsto) wypełniony - najprawdopodobniej będzie w tym miejscu trochę jaśniejsza plama przypominająca kształtem tatuaż. Wycinać bym nie wycinała (podaj jeszcze proszę jego wymiar długość/szerokość w najszerszym miejscu i to, czy jest w poprzek czy góra-dół), chyba że jest naprawdę mały.
6 zabiegów minimum, bo ciemny. Rozważ usuwanie zanim je zaczniesz, bo tatuaż jest ładny, niepretensjonalny itd. |
|
|
|
#6023 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co się orientowałem, takiego lasera jak we Wrocławiu nie ma w Warszawie. Niezły laser jest np. w elite Nd Yag. Zgadzam się z Dedede (zawsze
) nie usuwał bym operacyjnie, bo zostanie Ci blizna. Przerwy między zabiegami im dłuższe, tym lepiej, ale można powiedzieć że ok. 6 tygodni. Nie wolno się opalać przed zabiegiem (im jaśniejsza skóra, tym lepsze efekty).
|
|
|
|
#6024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tym bardziej, że jest na łopatce, więc spoko ja mam podobny
(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli. |
|
|
|
|
#6025 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Dawno mnie nie było.Byłam już na drugim zabiegu z ręką i zaczęłam usuwać smoka na nodze.Jestem BARDZO zadowolona z efektów.Nie mam żadnych blizn,strupów i wszystko idzie gładko.Nie bardzo mam jak wstawić zdjęcia,bo po prostu nie mam dojścia do netu,ale robię historie w aparacie i jak będę tylko miała jak to wszystko wstawię.Pozdrawiam
|
|
|
|
#6026 |
|
BAN stały
|
A mi się bardzo dłuży... Jeszcze niecały miesiąc do drugiego zabiegu...
|
|
|
|
#6027 |
|
Raczkowanie
|
ale u ciebie za✂✂✂iste efekty, po pierwszym zabiegu. ja idę na drugi zabieg za 2 tygodnie, po pierwszym słabe efekty, a wszytko szybko się zagoiło. mam nadzieję że po pdrugim będą tak dobre efekty jak u ciebie, a potem to już z górki i będzie po wszystkim.
|
|
|
|
#6028 |
|
BAN stały
|
kitek, myślę, że po drugim będzie lepiej... oni sami mówią, że pierwszy to taka próba
|
|
|
|
#6029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6030 |
|
Anna Ha
|
Wyciąć można, tylko czasami potrzebny jest ekspander (wszczepia się go pod skórę, rozciąga ją, a dopiero przy kolejnej operacji usuwa się ekspander i wycina tatuaż), żeby ciało się nie zniekształciło.
Moim zdaniem w przypadku tego konkretnego tatuażu nie da się go usunąć, bo zniekształci się okolica pachy z tyłu. ALe musisz porozmawiać z DOŚWIADCZONYM chirurgiem, który ma swoje doświadczenie (a nie że go uczyli, albo słyszał coś lub gdzieś przeczytał). Zrób symulację, naciągnij skórę na tatuażu, chwyć palcami i zobacz czy się w okolicy (górnej i dolnej tatuażu) nie układa dziwnie. Są miejsca na ciele, gdzie skóra jest bardzo elastyczna, wiele zależy też od indywidualnych cech danej osoby. Powodzenia (i naprawdę się zastanów, bo tatuaż nie jest zły + znajdź doświadczonego chirurga zanim podejmiesz jakieś decyzje), pozdrawiam Edytowane przez dedede Czas edycji: 2011-11-03 o 22:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Essie, już bliżej niż dalej..

wow
), tylko muszę jakoś to ułożyć z zajęciami na uczelni. Nie pamiętam czy Ci na maila przesyłałam, jak to wyglądało, bo wszystkie maile mi pooooszły (nie wiem co się stało z moim gmailem), ale prześlij mi swojego maila na pw, to wyślę Ci jak teraz wygląda

3/3/6-22/7/8