|
|
#631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
a ja mam 2 pytania..
1. Cyz ktoras z Was zaczela miec moze problemy z cera? Bo ja do tej pory mialam gladziutka buzie a teraz nagle mam coraz wiecej wypryskow i krostek na twarzy:/ dzis wezme 6 tabletke. 2. Wiecie moze jakie sa ceny tych tabletek z Rzeszowie? moze ktoras kupowala i sa w miare tanie? |
|
|
|
#632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobnie jak wielu kobietom (nie tylko migrenowcom) u mnie bardzo silne bóle głowy- te najgorsze migreny pojawiają sie tradycyjnie przed i w trakcie miesiączki. Lekarka przepisując Yaz powiedziała, że akurat te tabletki mogą mi pomóc, ale wiadomo jak to jest. Jednym służą drugim nie. Za bardzo w to nie wierzyłam. Ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#633 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
biorę tabletki yaz i mam pytanie czy szczepionka przeciwko wirusowi HPV ma jakiś niekorzystny wpływ na ich dzialanie? |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
nie.
|
#635 |
|
Przyczajenie
|
Czyli rozumiem,że przed ciążą jestem chroniona cały czas tak samo?
|
|
|
|
#636 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj bedę brać dopiero 6 tabletke YAZ- to są moje pierwsze tabletki anty... Mam wielką nadzieje ze pomoga na moj problem bo chyba zwariuje - zmartwiłam sie jak napisałaś ze tobie pomogło dopiero po 6-7 miesiącach- to długi okres czasu ale lepiej późno niż wcaleMam pytanie- czy całkowicie pozbyłaś się problemu (włoski wypadły i już nie odrastają w tych miejscach) czy tylko zmniejszyło się owłosienie? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to normalne ze po tygodniu już nagle takie objawy są? Nie trzeba czekac czasem dłuzej? |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
tak.
|
#639 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Duckowa
To może być tymczasowa reakcja organizmu na tabletki. Przez pierwsze trzy miesiące różne rzeczy się czasem dzieją... Musisz więc uzbroić się w cierpliwość. Jeśli problem nie minie, to wybierz się do lekarza i poproś o inne pigułki
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę pisać na bierzaco jak będą jakieś upadki albo wzloty ![]() Mam nadzieje ze każdej migrenowej to pomoże bo to jest ból straszny, ja mam takie bóle migrenowe ze mi twarz paraliżowało, tzn. jej jedna część ![]() U mnie już stwierdzili ze migrena to moja choroba chroniczna Wiec tym bardziej uważam Yaz a sukces.
Edytowane przez masaba333 Czas edycji: 2009-03-14 o 23:29 |
|
|
|
|
#642 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że lekarze czasami sami nie wiedzą co przepisywac, jak pomóc. Metoda prób i błedów. Jak rozmawiałam z neurologiem właśnie na temat hormonalnej antykoncepcji to mówiła, że może albo wzmocnic bóle albo działac neutralnie. Na pewno nie pomóc. Dlatego się zdziwiłam, że jednak mogą pomagac i bardzo dobrze,że tak jest.dodam, że u mnie kolejne dni bez bólu ![]() Co do krwawienia jak zaczełam Yaz u mnie też się zredukowało do 5 dni z czego tylko dwa, może trzy dni było normalne krwawienie a dalej jakby plamienie delikatne. |
|
|
|
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
cześ. jestem tu nowa ale w miare dokładnie prześledziłam wątek. YAZ przepisał mi mój gin jako pierwsze tabletki i powiem wam że jestem przy 7 i żadnych zmian w zyciu codziennym nie zaobserwowałam. może tylko tyle że piersi stały sie bardziej jędrne. Jakoś nie moge uwierzyc że moge to robic swobodnie, cały czas myśle że na mnie nie podziałają i będe w ciąży :-(
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiscie biore codziennie leki na nadcisnienie i to tez moze miec pozytywny wplyw na moje migreny.
|
|
|
#647 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moze na poczatek uzywajcie jako dodatkowe zabezpieczenie gumek? a z czasem napewno sie przelamiesz i uwierzysz w moc tabletek
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a w niektorych poprostu znikly... zobaczymy jak yaz sie sprawdzi, jestem dopiero na 12 tabletce takze zobaczymy ......pozdrawi am
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniej też nie miałam problemów z cerą. Ale chyba YAZ źle na mnie działa, tak ogólnie. Powiedziałam mojemu chłopakowi, żeby mi zwracał uwagę, jakbym miała wahania nastrojów, to będziemy wtedy coś działać. Wcześniej było mi ciągle niedobrze. Teraz objawy minęły ale nie wiem, czy nie wrócą. Ostatnio mam bardzo stresującą sytuację w domu i wydaje mi się, że wszystkie dolegliwości, nerwobóle itp. zastąpiły te bolączki tabletkowe. Zobaczymy. |
|
|
|
|
#650 |
|
Przyczajenie
|
Hej!jestem po 3 bialej tabletce YAZ i dalej nie ma krwawienia, wczesniej bylam na plastrach EVRA, YAZ zaczelam przyjmowac w pierwszym dniu krawienia po plastrach, po drugiej tabletce bialej byl stosunek z peknieta prezerwatywa zakonczony w srodku. Pytanie czy jest mozliwosc ciazy, poniewaz nadal nie mam krwawienia.Czy ma sens robienie testu ciazowego, czy moge brac bez problemu tabletke z drugiego listka, dziekuje i pozdrawiam
|
|
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które maja problem z nadmiernym owłosieniem... jak mówicie, że tabletki wam pomogły na ten problem to jakie miejsca macie na myśli? Pytam, bo ja mam ten problem w wielu miejscach na ciele i ucieszyłam się, że tabletki mogłyby mi pomóc gdziekolwiek ale chciałabym wiedziec gdzie...
|
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Była Evra, Novynette teraz Yaz. Przypisany niedawno. Lekko cykam, bo Yaz to IV generacja a ja mam jakieś różne sensacje typu ból nogi, czy drętwienie ręki, ale te tabletki, na próbę bo może jak będzie mniejsze wahanie hormonalne (24+4 a nie 7 dniowa przerwa) to będzie lepiej ze szkitkami
co wy na to? Macie coś takiego? Miałyście?Jestem nowa na wizażu
|
#654 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tez sobie tak pomyslalam ale jestem z moim partnerem juz 4lata i mamy dość lateksu po to zaczełam brać żeby mieć satysakcje i nie przerywać miłych chwil słowami: misiu wiesz o co chodzi czytałam wątek o owłosieniu, bardzo ucieszyłabym się gdyby to pomagało bo moje owłosienie bikini rozszerza sie w tepie zabójczym
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wiem ze brzmi to troche szczeniacko ze wstydze sie powiedziec bo niby jestem tu anonimowa i wy tez mozecie miec taki problem, ale nie wiem jakos nigdy nie przeszlo mi to przez gardlo
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no to zostaje tylko sie przelamac masz racje pozbadzcie sie tego latreksu bo dopiero wtedy mozna odczuc 100% przyjemnosc i satysfakcje
|
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Soyka dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#658 |
|
Przyczajenie
|
witam, jestem tutaj nowa, przeczytalam calość o Yazie
mam takie pytanie. od listopada bralam microgynon 21 przez 3 opakowania bez przerwy (cysty na jajnikach - tak zalecil lekarz), przerwalam w polowie 3 opakowania bo tak bolala mnie glowa. dostalam okres i 5 dnia okresu wzielam 1 tabletke Yazu, teraz koncze 2 opakowanie (dzisiaj biore ostatnia rozowa tabletke). przy 1 opakowaniu okres wystapil przed wzieciem 3 bialej tabletki, byl dosc bolesny obfirty i ze skrzepami krwi. w czasie brania microgynonu i yazu, nie wspolzylam, byly tylko pieszczoty, ale zalozmy ze sperma mogla zostac jakims cudem przeniesiona na palcach do mojej pochwy. (w grudniu przy microgynonie mialam grype jelitowa). dnia 11-02 mialam robione usg dopochwowe nie wykazalo ciazy. czy mimo wszystko jest taka możliwość abym byla w ciąży? rozstalam sie z tym facetem bo okazalo sie ze oklamywal mnie od dluzszego czasu... prosze - powiedzcie co myślicie?z góry dziękuje za pomoc ze skutków ubocznych - czaem boli mnie glowa (ale to moze pogoda), no i mialam plamienia takie delikatne, takto ok |
|
|
|
#659 |
|
Przyczajenie
|
Witam, też jestem nowa
. Ginekolog przepisał mi yaz, również ze względu na owlosienie w pewnych miejscach, w których nie powinno być włosków, wiem od kolezanek ze tak od razu to tego problemu sie nie zwalczy, ale po 6- 7 miesiącach powinno juz byc ich mniej. Znalazlam te tabletki w Opolu za 38 zl, myślę, ze to nie aż tak dużo, bo niektore z Was mowily nawet o 50zł. Odnosnie dolegliwosci, to jak bede je brac i takowe bedą wystepowac, to dam znac, pozdrowionka dla wszystkich ![]() |
|
|
|
#660 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie sadze zebys byla w ciazy ale dla pewnosci zrob jeszczde test. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

)

- zmartwiłam sie jak napisałaś ze tobie pomogło dopiero po 6-7 miesiącach- to długi okres czasu ale lepiej późno niż wcale

Musisz więc uzbroić się w cierpliwość. Jeśli problem nie minie, to wybierz się do lekarza i poproś o inne pigułki

po to zaczełam brać żeby mieć satysakcje i nie przerywać miłych chwil słowami: misiu wiesz o co chodzi