Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-20, 15:24   #631
Mordsith
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Szykuję się na szkołę rodzenia - dziś temat kąpieli noworodka
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:27   #632
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
W ogóle przyszedł dziś z allegro stanik do karmienia i dwie koszule nocne do karmienia rozpinane, przymierzyłam je i... dostałam ataku paniki. Że za 3 miesiące będę w nich karmić MOJE dziecko. Naprawdę dostałam schizów.
A wczoraj jak leżałam z TŻ przed TV i mała zaczęła kopać popatrzyłam na ten już naprawdę ogromny brzuch i dostałam schizów, że jak ja urodzę tak dużego człowieczka.. Wiecie, że tamtędy ma wyjść coś tak dużego

Aha i dodatkowo zauważyłam rozstępy na prawej piersi Mimo, że wcale dużo nie urosly i smaruję Palmersem
To chyba normalne kochana nie smutaj się
chyba każda z nas przeżywa to podobnie mój tż często się schyla i gada do niej i mówi przepraszam jak ty chcesz tamtędy wyjść ?
Stary 2015-11-20, 15:39   #633
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle przyszedł dziś z allegro stanik do karmienia i dwie koszule nocne do karmienia rozpinane, przymierzyłam je i... dostałam ataku paniki. Że za 3 miesiące będę w nich karmić MOJE dziecko. Naprawdę dostałam schizów.
A wczoraj jak leżałam z TŻ przed TV i mała zaczęła kopać popatrzyłam na ten już naprawdę ogromny brzuch i dostałam schizów, że jak ja urodzę tak dużego człowieczka.. Wiecie, że tamtędy ma wyjść coś tak dużego

Aha i dodatkowo zauważyłam rozstępy na prawej piersi Mimo, że wcale dużo nie urosly i smaruję Palmersem

esor
- pochwal się stanikiem (lub zapodaj link). A co do schiz.... Czeka Cię jedna z najpiękniejszych chwil w życiu. Pomyśl, że rozwija się cały czas w Tobie życie i ten poród to poprostu kolejny etap a potem już tylko będzie ciekawiej

Ja Ci powiem, że jak Małą mi położyli na brzuchu to nie mogłam uwierzyć, jak ona dała tam radę urosnąć i wysiedzieć

I otwórz się na ludzi, którzy Ci dobrze życzą . Najtrudniejszy pierwsz raz

Małgosia 06.10.2013 r.

Edytowane przez badzia987
Czas edycji: 2015-11-20 o 15:41
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 15:54   #634
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo rodzinna choć nie mam już za wiele rodziny po śmierci rodziców i dziadków żadne święta nie były takie same już jakieś nie świąteczne takie ... pamiętam pierwsze święta u mojej siostry teściów bo potem tam chodziliśmy byli jej teściowie i szwagra siostra z dziećmi potem otwieranie prezentów i wszyscy dostali tylko nie ja strasznie mi było wtedy przykro okropnie... ktoś na szybko zapakował mi mersi czy jak to się pisze żeby mi chyba przykro nie było...
To też bardzo smutne
Pamiętam, jak do mnie do klasy w podstawówce przyszła dziewczynka, która nie miała już mamy a jej tato pił, tułała się po dalszej rodzinie na święta, parę lat potem zmarł i jej tato, została sama. Pamiętam, że jak przychodziła do nas, to babcia zawsze ją dokarmiała i zawsze stawiała nam ją za wzór samodzielności i odwagi. Teraz ta dziewczyna ma dobrze w życiu, na szczęście.
Ja jak byłam mała nie rozumiałam w pełni, przez co ona przechodzi, bo mieszkałam z dużą wielopokoleniową rodziną, potem dotarło do mnie, że takich dzieci, jak ta dziewczynka jest niestety zbyt dużo.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

esor
- pochwal się stanikiem (lub zapodaj link). A co do schiz.... Czeka Cię jedna z najpiękniejszych chwil w życiu. Pomyśl, że rozwija się cały czas w Tobie życie i ten poród to poprostu kolejny etap a potem już tylko będzie ciekawiej

Ja Ci powiem, że jak Małą mi położyli na brzuchu to nie mogłam uwierzyć, jak ona dała tam radę urosnąć i wysiedzieć

I otwórz się na ludzi, którzy Ci dobrze życzą . Najtrudniejszy pierwsz raz
Dokładnie
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:19   #635
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

A my nie mieliśmy dziś jednak wizyty :/ Lekarka na jakimś sympozjum jest do niedzieli... I teraz mam pytanie??? Czy jak nie zachowam ciągłości L4 to będę miała problemy?? Bo jak nie dostanę sie do niej w poniedziałek to już we wtorek mi nie wypisze z datą 21 Czy ktoś coś wie na ten temat???

Marta to musi być chłopak bo to są normalnie jaja
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:26   #636
marciar7
Zakorzenienie

Przywoezlismh wozek i rozebralam go i mocze a pote. Do pralki. Nie jesy zbyt poekny ale sprawny i nieznisCzony. Lozeczko tz wieczorem zlozy to tez cykne ;-)
Stary 2015-11-20, 16:27   #637
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
A my nie mieliśmy dziś jednak wizyty :/ Lekarka na jakimś sympozjum jest do niedzieli... I teraz mam pytanie??? Czy jak nie zachowam ciągłości L4 to będę miała problemy?? Bo jak nie dostanę sie do niej w poniedziałek to już we wtorek mi nie wypisze z datą 21 Czy ktoś coś wie na ten temat???

Kurcze, no może być jakaś lipa. Ja miałam podobną sytuację, że w piątek kończyło mi się L4 a w poniedziałek byłoby już za późno na wystawienie. Bo lekarze mogą chyba 3 dni wstecz.

Może spróbuj iść do zwykłego lekarza do jakiejś przychodni?
Może zadzwoń do tej babki, żeby Ci zaklepała zwolnienie z tą datą? Nie wiem za bardzo jakie oni mają procedury

Ja w zeszłej ciąży pół zwolnienia miałam od zwykłego rodzinnego bo nie mogłam do ginekologa się dostać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:28   #638
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś normalnie zatrudniona? Nie dg? Jak normalnie to masz 2 wyjścia:
- zadzwonić do pracodawcy i wypisać urlop
- pójść do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzieć jaka jest sytuacja
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:38   #639
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Kurcze, no może być jakaś lipa. Ja miałam podobną sytuację, że w piątek kończyło mi się L4 a w poniedziałek byłoby już za późno na wystawienie. Bo lekarze mogą chyba 3 dni wstecz.

Może spróbuj iść do zwykłego lekarza do jakiejś przychodni?
Może zadzwoń do tej babki, żeby Ci zaklepała zwolnienie z tą datą? Nie wiem za bardzo jakie oni mają procedury

Ja w zeszłej ciąży pół zwolnienia miałam od zwykłego rodzinnego bo nie mogłam do ginekologa się dostać.
Badzia ja mam zwolnienie do 20, nowe powinnam mieć od 21. 23 w poniedziałek teoretycznie można jeszcze wystawić 2 dni wstecz...Jak coś będę dzwoniła żeby mi chociaż wypisała bo ona kurczaczek w poniedziałki nie przyjmuje Może ją złapię w szpitalu
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Jesteś normalnie zatrudniona? Nie dg? Jak normalnie to masz 2 wyjścia:
- zadzwonić do pracodawcy i wypisać urlop
- pójść do lekarza pierwszego kontaktu i powiedzieć jaka jest sytuacja
Dzięki czyli normalnie daję wniosek urlopowy i będzie oki?? Mam umowę o pracę.
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-20, 16:40   #640
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No i nic nie widac ;-) usiadlo se i w dupie ma. Tyle.
Marcia nawet nie mów, ja cały dzień czekałam na wieści, a tu taki psikus no wstydzioch jeden, ewidentnie chce wam niespodziankę zrobić Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
w ikei ten walek kupilam za grosze :brzyda l:
ja upolowałam ten wałek w ubiegłym roku i teraz robienie ciasteczek to sama przyjemność nie licząc dekorowania i oczywiście zjadania

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Szykuję się na szkołę rodzenia - dziś temat kąpieli noworodka
w poniedziałek ja będę kąpała "noworodki" i uczyła się całej obsługi idę na drugie i ostatnie spotkanie

justynka333 jeśli nie masz dg to w zasadzie bez różnicy czy będziesz miała przerwę czy nie, bo zus opłaca za Ciebie pracodawca. Może po prostu pójdź do lekarza rodzinnego i powiedź jaka jest sytuacja
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:42   #641
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
tak zakupy na pewno zrobię wcześniej u mnie się nie robi barszczu czerwonego ale zrobię tutaj ale taki prawdziwy na zakwasie to trzeba wcześniej nastawić chyba tydzień nie pamiętam ale mam gdzieś przepis doczekać się nie mogę jakoś tak wyjątkowo będzie w tym roku bo bąbel w drodze a jeszcze rok temu był...w planach dopiero
Ale dopiero za rok zobaczysz co to magiczne święta Naprawdę święta z dziecmi to super sprawa, znowu wraca ta ekscytacja...

Cytat:
postaw zawsze można czymś nakryć lub później odświeżyć pościel lub co tam masz Marciar pomyśl z drugiej strony jak po latach będziesz miło wspominać upartość maluszka a sam fakt że może dopiero przy porodzie się dowiesz ...wiesz co chyba Ci nawet zazdroszczę tych emocji
No tak, z drugiej strony fanie się tak dowiedzieć przy porodzie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas będą to święta jeszcze w trójkę, a za rok synek będzie już raczkował pod choinkę .
Pamiętam, jak rok temu teściowie składali mi życzenia powiększenia rodziny i widać, że były szczere bo się spełniły, a jeszcze ma być wymarzony wnuk teścia.
Mi w zeszłym roku też wszyscy życzyli powiększenia rodzinki, co po niektórzy życzyli synka...a ja im na to mówiłam,że wcale bym się za dziewczynkę nie obraziła i się spełniło

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 16:44   #642
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Przywoezlismh wozek i rozebralam go i mocze a pote. Do pralki. Nie jesy zbyt poekny ale sprawny i nieznisCzony. Lozeczko tz wieczorem zlozy to tez cykne ;-)
Marciar gdybym miała od kogoś w miarę sensowny wózek to na pewno bym nie kupowała oby było czysto i Jankowi wygodnie
Cytat:

lekarz rodzinny lub urlop jak dziewczyny piszą

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:49   #643
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

lekarz może wypisać L4 maksymalnie z datą 3 dni wstecz
i tak jak Ci już dziewczyny pisały, albo inny lekarz, albo wniosek urlopowy
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:52   #644
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Takie momenty zwątpienia zdarzają się każdej z nas, jeszcze pewnie nie raz dopadną. A co do rozstępów to może spróbuj coś innego?Ten Palmers to nie jest zbyt dobry. Może jakimś olejkiem migdałowym, albo z Rosska, albo Bio oOilem na te, któe już wylazły?

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo rodzinna choć nie mam już za wiele rodziny po śmierci rodziców i dziadków żadne święta nie były takie same już jakieś nie świąteczne takie ... pamiętam pierwsze święta u mojej siostry teściów bo potem tam chodziliśmy byli jej teściowie i szwagra siostra z dziećmi potem otwieranie prezentów i wszyscy dostali tylko nie ja strasznie mi było wtedy przykro okropnie... ktoś na szybko zapakował mi mersi czy jak to się pisze żeby mi chyba przykro nie było...

Strasznie to przykre Dobrze,że teraz będziesz miała już swoją własną rodzinkę do świętowania.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 16:56   #645
Aninis
Zakorzenienie

pisałyście o wigilii i w ogóle o świętach
Ja w tym roku pewnie pójdę na łatwiznę i pojedziemy do mojej mamy na gotowe Moja mama nas co roku zaprasza i w sumie nie byliśmy u niej tylko 3 razy w ciągu tych 8 lat jak znam tż.
A te 3 wyjątki, to 1 raz byliśmy u teściów (porażka), 1 raz byliśmy sami u siebie a 1 raz był u nas mój tata.
I powiem Wam, a raczej napiszę, że jak na mój antytalent do gotowania, to wyszło całkiem całkiem
robiłam wszystko z tż - on jest lepszy w doprawianiu i z bezsmakowej masy mojego autorstwa potrafi zrobić coś dobrego
zrobiliśmy barszczyk czerwony na wędzonym boczku (był gotowany na burakach, ale mieliśmy też koncentrat barszczu kupny w razie "w")
uszka - niestety kupne
rybka już nie pamiętam jaka - nie jadamy karpia, bo nie lubimy oboje
i kapucha z grzybami i fasolą też nam nawet wyszła
ciasto kupne było
i do tego sałatka jarzynowa robiona przez nas
śledzik też kupny
i wsio a cieszyliśmy się jak głupole dwa hahaha

także jak takie beztalencie jak ja dało sobie radę, to wszystko jest możliwe
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 17:04   #646
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Marcia, ja tez po córce nie mam zbyt pięknego wózka, bo to wiadomo- już 6 lat minęło, ale najważniejsze, że w stanie idealnym, a szkoda mi kasy na nowy, bo co ja potem zrobię z 2 wózkami? tylko sprzedać, a wiadomo, że to i tak się nie zwróci. Spacerówkę też będę miała po córce, ale akurat ona mi się podoba i ostatnio też widziałam taką samą w sklepie , łóżeczko, wanienka też po córce będą. Kupimy tylko nowy fotelik, bo chyba musi być nowy po tylu latach i przewijak, bo jego kiedyś nie mieliśmy.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
lekarz może wypisać L4 maksymalnie z datą 3 dni wstecz
i tak jak Ci już dziewczyny pisały, albo inny lekarz, albo wniosek urlopowy
Tak

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
pisałyście o wigilii i w ogóle o świętach
Ja w tym roku pewnie pójdę na łatwiznę i pojedziemy do mojej mamy na gotowe Moja mama nas co roku zaprasza i w sumie nie byliśmy u niej tylko 3 razy w ciągu tych 8 lat jak znam tż.
A te 3 wyjątki, to 1 raz byliśmy u teściów (porażka), 1 raz byliśmy sami u siebie a 1 raz był u nas mój tata.
I powiem Wam, a raczej napiszę, że jak na mój antytalent do gotowania, to wyszło całkiem całkiem
robiłam wszystko z tż - on jest lepszy w doprawianiu i z bezsmakowej masy mojego autorstwa potrafi zrobić coś dobrego
zrobiliśmy barszczyk czerwony na wędzonym boczku (był gotowany na burakach, ale mieliśmy też koncentrat barszczu kupny w razie "w")
uszka - niestety kupne
rybka już nie pamiętam jaka - nie jadamy karpia, bo nie lubimy oboje
i kapucha z grzybami i fasolą też nam nawet wyszła
ciasto kupne było
i do tego sałatka jarzynowa robiona przez nas
śledzik też kupny
i wsio a cieszyliśmy się jak głupole dwa hahaha

także jak takie beztalencie jak ja dało sobie radę, to wszystko jest możliwe
Cieszyliście się i smakowało, bo sami wszystko zrobiliście, wtedy bardziej się ceni to co się ma .
Ja nawet nic nie robię, bo i tak gdzieś pojedziemy, a potem wracamy od jednej mamuśki i drugiej obładowani i nie ma kto potem to jeść. chyba, że w tym roku nie będę się czuła najlepiej i będę zmuszona zostać w domu, ale tego wcześniej nie zaplanuję
Stary 2015-11-20, 17:09   #647
marciar7
Zakorzenienie

Kircze mam problem. Jak mowilam mam tez lozeczko w soadku. Matwrac Jest to pianka gryka. I wyjelam piankę chcac wyprac matwrial a okazuje sie ze jest on jakby pikowany gryka. I co teraz ????😕
Stary 2015-11-20, 17:16   #648
Elena_22
Wtajemniczenie

ale się uśmiałam, mąż skacze z kanału na kanał i trafił na ulubioną piosenkę disco córki, ta już tańczy, ale on już przełączył dalej, więc córka jęczy, żeby włączył spowrotem na jej ulubioną piosenkę, to on się z nią droczy, że to ta, która akurat leci, na co córcia w końcu: tato, po nucie przecież słyszę, że to nie ta!
Stary 2015-11-20, 17:17   #649
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Marta tej gryki nie pierz, lepiej poczekać na fest mrozy i wywalić na balkon

Dzięki za rady o L4

Esor tez miewam ataki paniki... Jak patrzę na noworodki :O nie wyobrażam sobie żeby Kubuś wyszedł no wiecie którędy
Jeszcze TŻ mi dzwoni że żona kolegi urodziła-bobo takie normalne 3200 a poród trudny+ złamany obojczyk u dzidzi
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-20, 17:21   #650
marciar7
Zakorzenienie

Nowlasnie na internetach różnie piszą. ale jmusę go uprać bo materiał trochę ukurzony..
Stary 2015-11-20, 17:23   #651
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kircze mam problem. Jak mowilam mam tez lozeczko w soadku. Matwrac Jest to pianka gryka. I wyjelam piankę chcac wyprac matwrial a okazuje sie ze jest on jakby pikowany gryka. I co teraz ????😕
nie wiem Marcia, bo ja tez ostatnio tak się nacięłam, chciałam odświeżyć materac córki, i nic z tego, ręcznie tylko zapierałam w misce tę drugą połowę bez gryki, a tam, gdzie dostała się woda na część gryczaną, to jakieś plamy brązowe wyszły.
Stary 2015-11-20, 17:25   #652
marciar7
Zakorzenienie

W sumiei tak bede na to przescieradelko klasc. ;/
Stary 2015-11-20, 17:25   #653
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Marta tej gryki nie pierz, lepiej poczekać na fest mrozy i wywalić na balkon

Dzięki za rady o L4

Esor tez miewam ataki paniki... Jak patrzę na noworodki :O nie wyobrażam sobie żeby Kubuś wyszedł no wiecie którędy
Jeszcze TŻ mi dzwoni że żona kolegi urodziła-bobo takie normalne 3200 a poród trudny+ złamany obojczyk u dzidzi
O Boże, jak to maleństwo musi boleć ten obojczyk , moja koleżanka kiedyś złamała, to jej ortopeda powiedział, że to jedno z najboleśniejszych złamań ze wzg. na miejsce .
Stary 2015-11-20, 17:29   #654
figa84
Zakorzenienie

Lola powiedziałam tż o Twojej przygodzie z burakiem, a ten do mnie "a nie rzepa? w angli popularna"
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 17:35   #655
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Nowlasnie na internetach różnie piszą. ale jmusę go uprać bo materiał trochę ukurzony..
Cytat:
nie wiem Marcia, bo ja tez ostatnio tak się nacięłam, chciałam odświeżyć materac córki, i nic z tego, ręcznie tylko zapierałam w misce tę drugą połowę bez gryki, a tam, gdzie dostała się woda na część gryczaną, to jakieś plamy brązowe wyszły.
Cytat:
W sumiei tak bede na to przescieradelko klasc. ;/
Ja czytałam że tej gryki moczyć nie można, i wręcz chronić ją trzeba przed zmoczeniem. Może taką mega wyciśniętą ściereczką w jakimś dzidziowym proszku przetrzyj a potem podsusz suszarką?
Cytat:
O Boże, jak to maleństwo musi boleć ten obojczyk , moja koleżanka kiedyś złamała, to jej ortopeda powiedział, że to jedno z najboleśniejszych złamań ze wzg. na miejsce .
Na szczęście że to nie splot ramienny, nam na szkole rodzenia mówili że to dopiero dramat
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-20, 17:38   #656
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czytałam że tej gryki moczyć nie można, i wręcz chronić ją trzeba przed zmoczeniem. Może taką mega wyciśniętą ściereczką w jakimś dzidziowym proszku przetrzyj a potem podsusz suszarką?

Na szczęście że to nie splot ramienny, nam na szkole rodzenia mówili że to dopiero dramat
A czemu?
Stary 2015-11-20, 17:44   #657
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Leżę sobie, leżę i nagle mi tak pod żebrami uwypukla się coś, aż boleśnie. Dotykam to i normalnie czuję kostki Jakieś paluszki, tylko nie wiem z której kończyny. Czy to ręka była czy noga

W każdym razie dał mi "cześć"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-20, 17:45   #658
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu?
tam dużo nerwów jest jakby skupisko...uszkodzenie może mieć oj duże konsekwencje..część jeszcze w stronę szyi biegnie oj sporo tam tego
Lucy przybił "piatkę "

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-20, 17:57   #659
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
A czemu?
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Leżę sobie, leżę i nagle mi tak pod żebrami uwypukla się coś, aż boleśnie. Dotykam to i normalnie czuję kostki Jakieś paluszki, tylko nie wiem z której kończyny. Czy to ręka była czy noga

U mnie tak wypych chyba pupę bo nad pępkiem to raczej nie innego nie jest przy położeniu główkowym. Ja czasem czuję jak by Mały się rozciągał bardzo dziwne uczucie czasem wręcz bolesne...
Cytat:
tam dużo nerwów jest jakby skupisko...uszkodzenie może mieć oj duże konsekwencje..część jeszcze w stronę szyi biegnie oj sporo tam tego
Lucy przybił "piatkę "
Dokładnie po tego typu urazach potrzebna jest długa rehabilitacja i nie m 100% pewności że dziecko będzie sprawne.
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-20, 18:06   #660
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Lucy przybił "piatkę "
O Boże kochany, i to podczas porodu sn?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość

Ja niedawno stópkę poczułam , dzisiaj bardzo się kręci i wypina

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
U mnie tak wypych chyba pupę bo nad pępkiem to raczej nie innego nie jest przy położeniu główkowym. Ja czasem czuję jak by Mały się rozciągał bardzo dziwne uczucie czasem wręcz bolesne...

Dokładnie po tego typu urazach potrzebna jest długa rehabilitacja i nie m 100% pewności że dziecko będzie sprawne.
A co wtedy ulega uszkodzeniu? rączki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości