|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
On chyba w ogóle nie łapie jaka jest jego mama. A ta praca to jest jakaś super hiper że nie może znaleźć innej? W sumie jaka by nie była to kiepski argument na rozbijanie rodziny. A mieszkanie macie - chyba łatwiej pracę zmienić niż kupić mieszkanie
|
|
#662 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale zawsze dobrze narzekać. Zaczęłam z synkiem naukę czytania sylabami, ale na to trzeba czasu i powtarzanie, zabawy, itp. Życzę tatusiowi powodzenia, jak przez 3 lipcowe tygodnie będzie chciał go nauczyć czytać, pisać czy tabliczki mnożenia, bo takie ma genialne plany. Czasami słyszę co on mówi do dziecka to walę facepalma. Wczoraj już usłyszałam pierwsze pretensje, odnośnie wizyty u lekarza, którą ogarnął za moimi plecami dla siebie i małego. Dlaczego ja nie pomyśłałam o tym, że on jest do 30 i skoro przełożyłam wizytę na 29 (bo taki wolny termin mi podała rejestratorka w zakresie jego pobytu), to jak ma porobić badania, żeby ten lekarz widział co jest z jego kolanem. I tu przy okazji wyłania się pięknie jego nieogarnięcie. Co w takim wypadku zrobiłby człowiek? Zadzwonić do przychodni, wypytać czy jest inny termin, jeśli nie, to gdzie można zrobić na już prześwietlenie czy inne badania, które będą potrzebne na wizycie do szybkiej diagnozy. Czy to takie trudne? Trzymajcie kciuki, bo mnie dziś trafi Cytat:
|
||||
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Pestka dokładnie najłatwiej wychowywać siedząc 2000km dalej i dawać dobre rady. Czasem tacy tatusiowie by musieli pomieszkac ze swoimi dziećmi i zobaczyć jakie to super proste oczywiście było by to że szkoda dla dziecka więc to glupi eksperyment. Ale trzymam kciuki bys wytrzymała bo wiadomo że kłótnie szczególnie przy dziecku to też nic fajnego zresztą nam się nie wolno denerwować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() A co do torby do szpitala to ja wezme dwie. Jedna dla siebie i jedna dla synka. A w zwiazku z tym, ze jest maly i ma male rzeczy to dopakuje mu podklady poporodowe i chyba sie jakos zabiore ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2019-01-21 o 14:27 |
||
|
|
|
#665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co dalej? Czekasz aż sądownie dostanie określone dni na wizyty czy jak?Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
w ogóle na kocyki z hasłem KOCYK jest (chyba do jutra) 30%zniżkiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Tereska nasuwa mi sie tylko jedno słowo masakra, bo moze jeszcze byłabym w stanie go zrozumiec jakby to byla praca na wysokim stanowisku z bardzo dobrym wynagordzeniem i moglby to uzyc jako argument do utrzymania rodziny ale w budzetowce no sorry
Mam nadzieje ze przemyslisz dobrze wszystko i podejmiesz najlepsza mozliwa decyzje dla waszej dwójki, bo wiadomo ze nie jest to latwe przekreslenie jakiejs czesci zycia z facetem ktorego sie kocha ale on chyba nie dorosl do bycia glowa rodziny. o matko ale sie rozpisalam ![]() jak mnie dzis stanik gniecie gdyby nie ludzie w biurze to chyba bym sie go pozbyla:P |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Helpunku. Chcę pododawać do koszyka te różne kołderki i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać...
Rozumiem, że do wózka powinnam kupić poduszeczkę i kocyk (tu rozważam bawełnę+minky) i do łóżeczka także. I teraz nie wiem, czy brać wypełnienie plus do tego pościel, czy wziąć tak samo poduszeczkę plus kocyk np. też z minky? Druga sprawa, otulacz czy kokon, czy to bez różnicy. Zaczęłam patrzeć i zbiera mi się na płacz, że nie ograniam tych dzieciowych sprawek
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy zakupie wózka dostałam taki komplet podusia + kocyk do gondoli (czyli mała podusia i mały kocyk), mam też dwa kocyki (100cm×100cm i 80cm×100cm) bawełna i bawełna-bambus i one będą używane do gondoli. Z Milemon kupilam komplet do gondoli z letnim wypelnieniem, podusie i wiekszy rozmiar kolderki (mam zamiar używać do gondoli lub do łóżeczka jak mala bedzie miala kilka miesiecy ). Na start do spania mam otulacze - muślinowy, bambusowy i rożek. A kokon kupiłam żeby małą brać do nas do łóżka czy żeby miała drzemki w nim w ciągu dnia. Boszzzz teraz widzę ile ja tego mam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Ten komplet maly do gondoli to bawelna + minky. Drugi komplet to bawelna + cieniutkie wypelnienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
No ja do łóżeczka planuje tylko przescieradlo plus kocyk/otulacz
wg mnie na kolderke przyjedzie czas za min rok a co do wozka mam kupione przescieradelko plaska podusie ale to raczej traktuje jako bajer no i tez kocyk/otulacz na dzien dzisiejszy mam 3 kocyki 2 bawelna bambus i 1 minki i 3 otulacze jeden z lulalove (super piekny coci miala racje) i 2 cienkie letnie, na chwile obecna nic wiecej nie kupuje chyba ze ktoras mnie czyms oczaruje a no i spiworek mam ale to do łóżeczka Edytowane przez ofelka 123 Czas edycji: 2019-01-21 o 15:19 |
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na limango jest teraz lullalove, mały wybór, ale może akurat komuś się coś przyda. Mają też fajne śpiworki lodgera (nie są może super dizajnerskie, ale to fajne jakościowo rzeczy). Ja kupiłam kolejne dwa śpiworki i odsyłam poprzednie, bo okazało się, że 100zl przeplacilam ![]() ![]() Z mr b kupiłam gryzak drewniany, bo i tak planowałam i piłeczkę sensoryczną na prezent ![]() Do wózka planuję jedynie prześcieradło i kocyk lub pieluszkę bambusową, poduszek nigdy nie uzywalam. Do spania w domu jedynie śpiworek. Jeżeli chodzi o kocyki to waham się pomiędzy lullalove a poofi ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-21 o 15:17 |
||
|
|
|
#674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tj te wxorki na otulaczach, pieluszkach typu ,,księżniczka" ,,kucharz" ,,miód"Cytat:
![]() Ja jeszcze planuje podusie bambusowa i ten cienki otulacz w piórka z lullalove, ale czekam na większą promocję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Coci wzielam tez ten bambusowy superro tyle ze rozowy i ten wiekszy rozmiar bedzie miala na dluzej
|
|
|
|
#676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Ci tak gdyby mój tz słuchał się mamusi to z naszego związku też by nic nie było ale tak mam męża ale nie mam teściów i wiem że moja córka nie będzie miała dziadków już na starcie ale ja płakać nie będę może kiedyś oni zrozumieją że coś stracili. Zaraz idę na pyszny obiad do babci już mi ślinka cieknie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łóżeczko to prEscieradlo, ochraniacz na szczebelki i kocyk . Kupiłam tez kokon bo mi sie spodobały a przy córce nie miałam , jak będę teraz w pl to akurat dojdzie i potem go siebie wyślę tu Do wózka nie miałam i nie będę mieć nic tym razem poza pieluszka na której leżała i kocyka. Mnie sie w ogole nie podobają te pościele wozkowe ale to każdy po swojemu ogarnia. Pościel zaczęłam używać jak córka miała z 1,5 roku a tak to śpiworek ale to tez dopiero na jesień zacznę używać . Podusie dopiero teraz ma odkąd skończyła 2 lata. Dla mnie nie ma sensu to wszytsko od razu kupować bo nie wiadomo jakie dziecko sie trafi i czy da sie przykryć
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pepowina na 100%. Tylko zadziwia mnie, ze matka tak zle chce dla wlasnego syna, taki egoizm, namawiac na porzucenie rodziny zeby zatrzymac 34 letniego syna... Mam nadzieje, ze jest sprawiedliwosc na tym swiecie i dla niego i dla niej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Tereska, Pestka- ale się Wam egzemplarze trafiły
![]() Ja mam pościel do lóżeczka(wypełnienia po starszym), do wózka pościel mam po starszym ale zastanawiam się czy będzie dobra do tego baby hug. Ten muślinowe otulacz mam zamiar używać jako kocyka. Potrzebuję ochraniacza do łóżeczka i 2 kocyki, może jedno przescieradelko do baby hug.
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak mzgz- do łóżeczka ochraniacz, przescieradlo plus lekki kocyk ewentualnie rożek. Do wózka tylko pielucha pełniąca funkcje prześcieradła i po temacie. Maluszki nie potrzebuja poduszek- zdecydowanie. Kolderki przez poltorej roku nie uzywalam. I nie zapominajmy ze rodzimy na wiosne wiec do wozka max lekki kocyk a zazwyczaj to była pielucha albo nic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zattanawiam co z ta poduszka. W wózku. Spotkalam się z opinia ze wstrząsy w wózku mogą szkodzić. Stad pomysł na poduszki- motylki. No ale one zas mogę powodować asymetrię. Czytalam ze niby okey będzie taki co maa płaski środek. Nie widziałam takich. Motylki z lamilou maja lekkie wypełnienia bo miałam okazje na targach dotykać. Zas na stronie sklepu w opisie podpierają się opinia Zwitkowskiego, ze opracowana przez niego. Wszystko wszystkiemu przeczy.
Przy pierwszym dziecku mieliśmy tylko kocyk. Materac wlozylismy pod spod gondoli bo tak było w instrukcji. Wiec nawet prześcieradła nie uzywalismy. Teraz nie wiem w sumie czy tak pozostanieny czy cos kupimy. Ale na pewno kołdry ani zwykłej płaskiej podszuki nie będzie. Poduszka nic nie w w nosi. A koldra może być niepotrzebna jeśli okaże się ze będzie ciepło. W ogóle jakby było zimno mamy spiworek i dwa ciepłe koce. Do tego ocieplany pajac plus kilka sztuk welurowych pajaców. A potem to juz na pewno będzie wiosna i ciepło wiec może nawet kocyk okazać się zbędny. Bardziej myślę o otulaczu. Mamy też jeden cienki kocyk od makaszki. W łóżku tylko przescieradlo, do okrycia zrobimy becik z kocyka bo mamy taki mniejszy i kwadratowy do wózka albo będziemy kolderke wysuwać po materac i robić taka kieszonke. Starsza jeszcze śpi pod ta kolderka ale szukam jej teraz większej pościeli. Ta mała pójdzie dla młodszej. Później założymy ochraniacze, chyba zenie będzie takiej potrzeby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Serwuje drożdżowe racuchy ! Zapraszam ktoś chętny ?
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie! A co z moją krzywa cukrowa?
![]() Robie porzadniejsza listę rzeczy, które muszę kupić.. Mam wrażenie, że w kolko robię taka lista i nic z niej nie wynika a tak powaznie w piątek wypłata i jadę z koksem, lutym jest mój i robię zakupy wszystkiego co trzeba czy z poniższych pktow macie coś konkretnego do polecenia albo na co poprostu się już zdecydowalyscie/zgooglowalyscie? :1. Proszek/płyn do prania dla dziecka 2. Coś do smarowania pupy na codzien 3. Coś do smarowania pupy w razie odparzenia 4. Witamina D, inne suplementy potrzebne na poczatek/warto kupić? 5. Elektryczny aspirator do nosa (nie mam normalnego odkurzacza) 6. Termometr do ucha/bezdotykowy? Każda pomoc/uwaga jest bardzo cenna! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Jak sie dobrze wstrzelilas 
On chyba w ogóle nie łapie jaka jest jego mama. A ta praca to jest jakaś super hiper że nie może znaleźć innej? W sumie jaka by nie była to kiepski argument na rozbijanie rodziny. A mieszkanie macie - chyba łatwiej pracę zmienić niż kupić mieszkanie

trzymam kciuki, żeby się polepszyło

a co dalej? Czekasz aż sądownie dostanie określone dni na wizyty czy jak?
) i ugotowałam mu żurek i zrobiłam jego ulubione deserki z "lewitującymi" borówkami 

26.08.2017