|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Nati fajnie masz
ja od swojego nic nie dostałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już to opanowała! I to lepiej niż brst. On puszczal nadmiar dolnym kącikiem i byłam wiecznie zalana mlekiem.. A ona ma oczy jak 5zl, cmoka okrutnie ale nic jej nie uleci
![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mu daje moje mleko z piersi odciagniete ale też nie przy każdym karmieniu bo bym tyle nie uzbierala i mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-06-08 o 02:10 |
|
|
|
|
#667 |
|
Dostojna peema.
|
Hejo
witam się z porannego już chyba bardziej karmienia. Stasio dąży do doskonałości, bo dziś już budził się o 3 i potem o 5, podoba mi się kierunek w jakim to idzie ale dziś ogolnie szykuje się wyczerpujący dla mnie dzień, bo jedziemy na urodziny dziecka znajomych a potem na urodziny koleżanki i nocujemy u tesciow,także szykuje się pierwsza noc małego poza domem, jutro nie wrócimy też prosto do mieszkania bo jedziemy na urodziny (a jakże) mojej mamy. Także będę musiała spakować nie tylko siebie i tż ale też małego jest stres ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Lily współczuję. Najgorsze pakowanie młodego. Na bank coś się zapomni
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi od około 2. Nie budzę
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- A co do 60ml. Cdl kazała dawać 30!!! Plan taki: 15 min jedna pierś, 15 druga, 30mm i siadam na laktatorze... taaaaa niewykonalne Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mnie tz wczoraj wkurzył. Przyjechał po pracy to mała spała na mnie. Popłakałam się już, bo NIC w domu nie zrobione, ja głodna, a dziecko nie da się odłożyć bo bek, a w cyckach pusto. ![]() No ale w końcu się obudziła, pcha palce to ja przystawilam. No i pociumkala ( nic jej chyba nie leciało), to w bek. Ja razem z nią i mówię TŻ że zrób jej ta cholerną mieszankę bo nie mam już siły do niej. A tż " no z takim podejściem to na pewno będziesz miała pokarm". Później jeszcze rzucił że jak zaczniemy podawać mm, to o kp można już zapomnieć. I jeszcze coś później, ale nie słyszałam co, bo mała się rozdarła. Naprawdę mam ochotę sprzedać mu kopa porządnego w Wsparcia zero z jego strony. Tyle że wstanie czasem w nocy pieluchę zmienić. A tak to nawet mała nie chce u niego na rękach spać. Teraz też już go nie ma, bo wyszedł pomoc teściom. A trzeba prześcieradło w łóżeczku zmienić i pranie nastawić i milion rzeczy. O 9 przyjeżdża cdl, więc muszę ogarnąć siebie, małą, jakieś śniadanie...nosz kurła. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Dostojna peema.
|
Grejpfrutowa, lanie się należy tż!!!! Ja zawsze mówię, że dziecko jest wspólne i facet nie ma pomagać przy dziecku tylko tak samo je wychowywać jak mama. Oczywiście u mnie też nie ma idealnie jakbym chciała, co to to nie. Też czAsami zwracam uwagę tz, że za mało pomaga... Dziś po raz pierwszy nie ja zabawiam Staszka po wstaniu już tka na dzień (ma wtedy około 3h aktywnosci do pierwszej drzemki) tylko nakarmilam go i oddałam tż a ja poleżę bez obowiązków pół godziny i pójdę się kąpać. Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam tyle spokoju. pewnie następnym razem będę go miała jak będę mieć dzieci w wieku szkolnym/poznoprzedszkolnym które rano w weekend wstaną i włącza sobie same bajki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#673 |
|
Żona Gargamel
|
U nas teraz jest tak że TŻ wraca z pracy po 21, gdy ja już ledwo żyje, więc zje, przejmuje małą a ja szybki prysznic i nyny, nawet gadać mi się już nie chce, co to za życie
![]() W nocy w miarę fajnie spała gdzieś do 4 ale potem się zepsuła i co godzinę miauczenie, raz ją karmiłam a ze 2 razy sama usnęła i o 7.30 już musiałam wstać, niby ogólnie długo ale tyle pobudek że w ogóle wyspana nie jestem A TŻ dziś do pracy i znowu cały dzień sama z nią, zwariuje ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Nati piękny! Ja czekam na swój bo mam obiecany po wypłacie eh Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#674 |
|
Konto usunięte
|
Super prezent
![]() Mnie mąż do maca na shake czekoladowego zabrał 8 też się mega cieszyła 😂 😂 😂 Dzień dobry ☺ ❤ My już po spacerku. Młody tak się do nich przyzwyczaił, że rano po karmieniu nie chce zasnąć póki go do wózka i na dwór nie wywioze, a teraz śpi na balkonie
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa wiem o co chodzi, mój mówił podobnie. Poniekąd moja złość wynikała z tego, że mial rację z tym karmieniem
z drugiej złościłam się, że kompletnie mnie nie rozumie i zero wsparcia w nim tylko psychicznie stawiał mnie pod ścianą. Bo czasem wystarczy ojojać i przytulić, nie robić mm tylko być obok, głaskać i otoczyć opieką. Zwłaszcza jak do tej pory to ty byłaś dla niego najważniejsza i reagował na każdy Twój ból a teraz stawia potrzeby tego małego człowieka ponad Twoje. I tu nie chodzi o egoizm czy zazdrość, tylko o przyzwyczajenie, że moje potrzeby były zaspokajane przez męża, a teraz nagle już nie są priorytetem Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, że to minie, choć wiem, że chciałoby się teraz już. Ja źle też interpretowalam jego słowa, bo mimo takich słów to on nie chciał dla mnie źle, przecież mnie kocha. Wszystkie jego działania są podyktowane troską o małego, o nas, może niezbyt dobrze mu to wychodzi no ale moze inaczej nie potrafi. Ja w końcu nauczyłam się prawidłowo rozumieć moje potrzeby i w takich chwilach zamiast wołać o mm czy robić mu wyrzuty, to mówię wprost weź go, przytul mnie, daj mi jeść, daj mi się wysrać w spokoju Walę prosto z mostu to em nieznoszącym sprzeciwu pojedyncze, proste komunikaty, które do niego docierają. I jakoś to w końcu poszło do przodu..Wczoraj za to Tż zrobił mi wyrzut o rampampampam CYCKA! Bo ja mam i u mnie się uspokaja w minute, a on się musi męczyć i u niego beczy Bo on by chciał wziąć młodego na spacer, a tu dupa, bo wszystkich nas musi ciągnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#676 |
|
Dostojna peema.
|
Magda, super napisane z tym, że wcześniej to my byłyśmy dla mężów najważniejsze a teraz najważniejsze są potrzeby dziecka. Też to dla mnie stanowiło problem, dalej stanowi ale już w znacznie mniejszym stopniu.
Ogólnie ten pierwszy miesiąc był dla mojego idealnego dotąd (oczywiście moim zdaniem idealnego, kwestia subiektywna) małżeństwa bardzo ciężki, ale już wychodzimy na prostą. Jak już mniej więcej wszyscy złapaliśmy jakiś rytm, a przede wszystkim młody, to nawet udaje mi się wieczorem znaleźć sporo czasu dla męża i w ogóle. Na razie dalej rzeczywistość jest nieco przytłaczająca ale grunt to pamiętać o tym, że to wszystko minie. Szybciej, niż możemy to sobie wyobrazić . Będą oczywiście inne problemy np. wychowawcze, przedzkolne, szkolne itp ale też już się przecież różnią od nieustannego zaspokajania potrzeb niemowlęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ubrać w taką pogodę? Jedziemy do lekarza
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Jak ubrać? Rampers i skarpetki? Czapeczka? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Eceea ja ubieram samo body lub rampers. Jak mam czyste spodenki to zakładam do bodziaka, ale to tak tylko dla efektu wizualnego
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#680 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ostatnio byliśmy u znajomych, gorąco jak cholera, Mała w samym body a matka koleżanki "ojej, bez czapeczki" Ja prdl, słynne czapeczki ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze starym też mam kosę. Najlepiej że wcale nie wiem o co jest obrażony, w każdym razie się nie odzywa do mnie od wczoraj. A jak się pytam to się wścieka. Ogólnie wczoraj to co chwilę cos, nie taka sałata kupiona, Dominik coś nabroił to moja wina, no wściek cały dzień. W końcu się wk*wilam i powiedziałam żeby się na mnie łaskawie nie darł o każdą bzdurę bo zaraz ja zacznę też. To się przestał odzywać. Nie no petarda po prostu. Gorzej niż z dzieckiem.
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Do karmiących mm. Dajecie wodę do przepajania? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ściągam pokarm bo wychodzimy bez małego, a stary się oczywiście zmyl i zaraz w jednej ręce będzie laktator, a w drugiej młody |
|||
|
|
|
#685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spakuj pół domu powinno być ok ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś chłodniej ale wczoraj patelnia. Co do czapek to dużo zakłada je przeciwslonwcznie ciezko o czapkę z daszkiem na taki rozmiar ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86886530]Myślę, że też zależy od dziecka. Mój jest zmarzluchem jak matka i wolę mieć zawsze coś cieplejsze pod ręką.
To ja tak miałam w sklepie z TŻ, wydarl się na mnie, że nie przytomna chodzę, a ja jeszcze głośniej, że jakby tydzień cały wstawal do małego to pewnie gorzej byłby nieprzytomny jak ja. Mi Położna mówiła, że mam dopajac woda lub rumiankiem w upały. Ściągam pokarm bo wychodzimy bez małego, a stary się oczywiście zmyl i zaraz w jednej ręce będzie laktator, a w drugiej młody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mamusia też się ostatnio pytała "a gdzie skarpetki?"
![]() Jeny, jak dobrze że jest weekend tż już zalicza spacer z młodzieżą, a ja jem śniadanie przed południem muszę się nacieszyć bo od wtorku do piątku tż w delegacji a ja sama z wielką trójką. Będzie ostro ![]() A mój synek ma średnią 5.0! Jestem taka dumna |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spakuj pół domu powinno być ok ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś chłodniej ale wczoraj patelnia. Co do czapek to dużo zakłada je przeciwslonwcznie ciezko o czapkę z daszkiem na taki rozmiar ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#689 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#690 | ||
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Cytat:
Zapisałam się do poradni laktacyjnej na środę. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

ale to tak ze patrzyła na mnie przerazona i raczki na szyje zarzuciła jakby chciała mi powiedzieć ze tylko ja ja moge uratować.. potem nie chciala juz cyca ani mm ;(nie mogłam jej uspokoic.dalam czopka i padła na 3 godz. Pierwszy raz poczulam dzis ze jestem dla niej najważniejsza â¤

z drugiej złościłam się, że kompletnie mnie nie rozumie i zero wsparcia w nim tylko psychicznie stawiał mnie pod ścianą. Bo czasem wystarczy ojojać i przytulić, nie robić mm tylko być obok, głaskać i otoczyć opieką. Zwłaszcza jak do tej pory to ty byłaś dla niego najważniejsza i reagował na każdy Twój ból a teraz stawia potrzeby tego małego człowieka ponad Twoje. I tu nie chodzi o egoizm czy zazdrość, tylko o przyzwyczajenie, że moje potrzeby były zaspokajane przez męża, a teraz nagle już nie są priorytetem