|
|
#661 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Panie, czytałam wasze posty i postanowiłam zapytać swojego dentyste właśnie o wybielanie w gabinecie i wybielanie we własnym domu na własną odpowiedzialność. Pierwsze stwierdzenie stomatologa "jest Pani tego pewna, że chce Pani wybielać zęby?!" i doszło wtedy to bardzo długiej rozmowy i przekonywania. Stomatolog powiedział, że zęby wcale nie mają naturalnego białego koloru, zęby są koloru kości słoniowej. Wracając to wybielania, lekarz odparł, że wybielanie to bardzo niebezpieczny zabieg, gdyż po 15-stu latach zęby zaczną czernieć i kruszyć się. A więc pada pytanie czy jednak warto?
Powiedział, że istnieje na rynku wybielacz do zębów o nazwie "Colgate" i jest on bardzo wspaniałym preparatem, może nie ma takiego efektu jak wybielanie u stomatologa, ale jest znacznie korzystniejszy dla naszeych ząbków i naszego szkliwa, co z tego że przez kilka lat będziemy mialy śnieżne ząbki? skoro za 10-15 lat będziemy nosić sztuczną szczękę?! Zdecydowanie zainwestuje w preparat "colgate" nie dość że tani to jeszcze zdrowszy. Pozdrawiem. |
|
|
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
A może Panie, po zabiegach wstawiłyby zdjęcia swoich ząbków i napisały czym wybielały? Jeśli jest to możliwe to przed i po
. Jeżeli są Panie chętne i odważne, to zapraszam |
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zebów
Wybielanie w gabinecie kosztuje 500zł, a takie nakładki co sie w domu przez ok 2 tygodnie stosuje- 700zł. Pytałam ostatnio dentysty.
|
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Ja wybielałam sobie zęby w gabinecie, właśnie żelem Opalescence, i wydaje mi się,że to zależy od zębów: u mnie efekt wystąpił znikomy, wydałam ponad 700zł, i w dodatku potwornie się nacierpiałam, gdyż zęby pod wpływem wybielającego żelu robią się STRASZNIE wrażliwe, od razu, dlatego nie mogłam zasnąć z tymi nakładkami,rano po płukaniu wcierałam tony pasty z fluorem, żeby trochę zelżało odczuwanie tej wrażliwości. Mam w domu nakładki i mogę sobie do nich dokupywać strzykawkę z żelem(one są o różnych smakach), ale po prostu nie mam odwagi, żeby znów przez to przechodzić.Co pół roku robię sobie piaskowanie zębów( to z kolei bardzo przyjemny zabieg
i jest ok |
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio jestem entuzjastką delikatnego wybielenia zębów (mam cienkie szkliwo i nie moge stosować radykalnych zabiegów). Przetestowałam już wiele past i najlepszy efekt daje Sensodyne wybielająca - używam jej od tygodnia i ząbki są wyraźnie jaśniejsze.
A w dodatku specyfik jest niedrogi (ok. 15 zł), więc można zaryzykować. ![]() A jeśli chodzi o szybki efekt bez uszkodzenia i osłabienia zębów to najlepsze będą chyba porcelanowe płatki nakładane na zęby - ale jest to bardzo drogie.
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio przeczytałam na pewnej stronce wiadomość od pewnej dziewczyny, która była bardzo zadowolna z powodu wybielania zębów domowym sposobem. Myła zęby 3 razy dziennie z dodatkiem proszku do pieczenia. Ja osobiście tego jeszcze nie próbowałam
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Cytat:
ale z czasem zauważyłam super efekt wybielania zabków używałam jej trzy razy dziennie na mokrą szczoteczkę nakładałam około centymetr pasty i mocno szorowałam wszytkie ząbki odrazu mówię ze efekt widac nie po 2 min szczotkowania ale przynamniej 5 min trzeba bez przerwy szorować. Juz skonczyłam jedną tubkę tej pasy i planuje teraz zabrać sie za inną metodę wybielania bo przyznam ze ta pasta jest dobra ale jesli uzywasz jej ciągle a jesli zrobi sie na jakies czas przerwe to przebarwienia z czasem wracają![]() A i smak może nie ma taki jakiś super ale da się znieść
|
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
No ale wkońcu ja tak czytam i czytam i niewiem do końca czy kupić tą pastę Diamant i czy ona wybiela zęby czy tylko dziąsła i myślałam też o Colgate Simply White więc jakbyście mogli to wypowiedzcie się na ten temat także tego drugiego preparatu a dokładniej o ile tonów wybiela jeśli wybiela i na ile wystarcza jedno opakowanie?
Pozdro
|
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
Kochane moje
Wiem że pewnie się powtarzam itd ale nie mam cierpliwości do tej wyszukiwarki bo i tak nic nie mogę znaleźć. Czy znacie jakieś dobre i w miarę tanie środki żeby wybielić CHOCIAŻ TROCHĘ moje ząbki? Bo przyznam że teraz ich poziom koloru zółtego jest zastraszająco wysoki Może jakieś pasty do zębow czy coś w tym stylu? Słyszałam o jakiejś podobno czerwonej paście do zębów, do kupienia w aptece. Doradźcie coś, błagam!!!
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zęby, zębiska, zębole...
Ty nie masz cierpliwości do wyszukiwarki, a komuś innemu będzię się chciało za Ciebie szukać...?
|
|
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
podobno dobra jest pasta diamant email- to może ta czerwona? Ja na nią od dłuższego czasu poluję, bo też bym chciała wybielić trochę ząbki. Wpisz w wyszukiwarkę tę nazwę pasty i na pewno z łatwością znajdziesz potrzebne ci informacje.
pozdrawiam
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
Na głównej stronie Wizazu jest bardzo ciekawy atrykuł p. Basi Kwiatkowskiej o zastosowaniach róznego rodzaju glinek. Wymieniona jest tam pasta z glinka, która pomaga przywrócić zębom jaśniejszy odcień. Sama tego nie stosowałam, ale jest napewno tańsze i skuteczniejsze od tych wszystkich wynalazków, a glinka w kosmetykach jest naprawdę świetna. Poza najlepszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem jest wybielanie w gabinecie stomatologicznym.
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w trakcie wybielania. dostałam u dentysty 4 szyny wypełnione żelem wybielającym i muszę przez 4 noce spać z tym na zębach. jestem po 2giej już widać znaczne wybielenie. niestety bardzo drażni dziąsła!
żadne pasty nie wybielą kości, mogą tylko dokładniej niż inne zwalczyć osad. |
|
|
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hansamed.com.pl/index.php?id=7 (materiały, preparat wybielający). |
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na białe zęby
Cytat:
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
reklamuja teraz taka paste vademecum uzywal ktos ???
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli ja mam martwe zęby to czy je da sie wybielić?
Pani dentystka powiedziała mi, że ja z natury mam białe zęby, ale tylko te 3 martwe są ciemne. I, że jeśli chcę je wybielić to muszę 2x w tyg do gabinetu chodzić na wkładanie do wnętrza zęba wacika ze środkiem wybielającym. To jak to jest?
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
ja również mam martwego ząbka w dodatku jedynkę, jak zaczełam wybielać ząbki (u dentysty oczywiście) to najpierw ta jak opisywałas wybieliłam tą jedynkę (dentysta mi coś do niej wstrzykiwał a potek dziurkę zakleił) a pózniej dopiero reszte ząbków dolnymi i górynymi wkładkami sylikonowymi , w takiej kolejności by ta jedynka nie oakzała się za zółta lub za biała (martwe zęby mają taką dziwną naturę
) tak mi przynajmnie tłumaczył dentysta, efekt idealny ale po roku zaczynają znowu ciemnieć i zabieg trzeba powtarzać, mimo to gorąco polecam
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
mialam biala perle i odradzam
juz lepsze efekty daje colgate simple white ale najlepsze- dentysta.. jak dla mnie BP to kasa wydana w błoto.. a malo nie kosztowala..
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
zamowilam zolta diamant a przywiezli do apteki zielona wrrrrrrrr
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie o wybielanie
Przeszukałam cały wizaż i nic nie znalazłam więc chyba nie było...
Mam pytanie do Pana dr Foika: Czy fluoroza jest dużym przeciwskazaniem przy wybielaniu ząbków?? Dokładniej: mam 21 lat; w bardzo wczesnym dzieciństwie - coś koło roczku chyba - przechodziłam ostre zapalenie płuc - albo coś podobnego - lekarz prowadzący zalecił podawanie tetracykliny... stąd moja fluoroza; ponadto przez 18 lat piłam wodę o jednym z najwyższych stężeń fluoru w Polsce (Lubliniec i okolice); moje zęby wyglądają gorzej niż źle: są żółte i bardzo kruche; poprzedni dentysta "bawił się" (nazwać tego nie można inaczej) w maskowanie charakterystycznych brązowych plamek przy pomocy cieniutkich plomb, w wyniku czego mam teraz na jedynkach, dwójkach i trójkach jaśniejsze plamy otoczone obwódkami osadu (plomby zwykle wypadają mi po 3 latach najpóźniej, a te jakby odstają delikatnie na brzegach, przez co włazi tam każdy osad); nadmienie jeszcze, że bardzo staram się dbać o ząbki (miękka szczoteczka ->elektryczna, używam pasty Elmex i regularnie nici dentystycznej...) Może więc sprecyzuje pytanie: czy jest jakiś ratunek dla moich ząbków (poza sztuczną szczęką oczywiście)?? jakie środki powinnam stosować (pasty do zębów, płyny??) czy mogę wybielić zęby?? Bardzo proszę o poradę! |
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie eksperyment!
Kupilam na allegro Opalescense o wysokim stezeniu. Na poczatku tygodnia zaczne kuracje. Napisze o efektach. Mam nadzieje, ze moje dziasla przezyja... |
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o wybielanie
Jagoooodka, przebarwienia po tetracyklinie są bardzo trudne do wybielenia. Żadne pasty i płyny nic tu nie pomogą. Możesz spróbować wybielania metodą nakładkową, powinna rozjaśnić ciemniejsze plamy, ale nie zawsze uda się wybielić zęby do ładnego koloru zbliżonego do bieli. Wszystko zależy od rodzaju i intensywności przebarwień. Nie jest to tania metoda, ale myślę, że warto.
Fluoroza (plamki spowodowane nadmiarem fluoru w okresie mineralizacji szkliwa) nie jest przeciwwskazaniem do wybielania. Jeśli nie wybielanie, to pozostaje (oprócz koron) wykonanie licówek porcelanowych. To są takie jakby nałożone na zęby przednie ścianki w kolorze naturalnych zdrowych zębów. Trzeba zeszlifować cieniutką warstewkę szkliwa i na to cementuje się na stałe licówki, wykonane z porcelany indywidualnie dla każdego pacjenta. Ja bym najpierw wybieliła, a dopiero jeśli ten efekt byłby niezadowalający, zrobiłabym licówki. Wtedy przebarwienia będą już jaśniejsze i nie będzie ryzyka, że cienka licówka niedokładnie je zamaskuje. Najlepiej poszukaj dobrego dentysty, który obejrzy twoje zęby i profesjonalnie doradzi ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
dorota -coco, o jakim stezeniu?
jestem stomatologiem i az ciary mam na plecach , jak pomysle , ze zamierzasz eksperymentowac na wlasnych zabkach, bez kontroli lekarza! do Opalescense powinny byc nakladki indywidualne, by ograniczyc kontakt srodka tylko do wybielanych powierzchni.polecam zrobic sobie takie nakladki i jesli chcesz ograniczyc koszty-nie w gabinecie, a bezposrednio u technika. Na pewno znajdziesz w poblizu jakas pracownie protetyczna no i zaopatrz siew paste do nadwrazliwych zebow , najlepiej Elgydium , ew. zielony Elmextak w ogole czytam o tym wybielaniu i nie wiem skad taki boom( w gabinecie to samo ) nie wiem czy to kwestia nadchodzacego lata, czy zbyt duzej dawki programow typu" chce byc piekna". Nie zapominajcie, ze wybielanie, domowymi sposobami czy profesjonalne nigdy nie pozostaje bez wplywu na szkliwo zebow.! Lepiej miec zdrowe zabki niz biale i dziurawe. Oczywiscie jest to kwestia indywidualn i powinno byc zawsze przedyskutowane z lekarzem stomatologiem
|
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wybielałam colgate simple white. kupiłam na allegro za jakies 30zł, ząbki juz po tygodniu były bielsze. Mimo iz ludzie roznie sie wypowiadaj ana jego temat(ze nie wybiela) to ja jestem jak najbardziej dla niego ZA! wydajny- bo buteleczka starcza az na 2 wybielania( 2x14dni). Ludzie mowia ze ząbki mam bardzo białe- wiec za 30zł naprawde sie opłaca
ja polecam gorąco!
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Moriam,
Dziekuje za rady, o tyle sa cenne, ze jesli plyna od fachowca to rzeczywiscie zaopatrze sie w takie nakladki. To srodek o 22 % stezeniu wiec chyba nie zrobi mi wiekszych szkod a licze na skuteczne dzialanie... Mam watpliwsci jednak co stanei sie z moim wypelnineim w jedynce. To jest martwy zab, ma rowniez wypelnienie..... |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, wydaje mi się, że nie powinnaś wybielać zębów, jeśli masz martwe... Będziesz miała wtedy wszystkie pozostałe białe, a ten jeden będzie się wydawał jeszcze bardziej czarny.
Ja się od maja wybieram na wybielanie w gabinecie dentystycznym tych 3 zębów, a potem zamawiam żel za około 350 zł i wtedy będę mogła się pochwalić białym uśmiechem ![]() Nie do końca prostym, ale za to białym ;P
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zab martwy nie wybieli ci sie, tak jak pozostale. Zeby martwe wybiela sie metodami wewnetrznymi-ktos juz o tym wspominal tutaj- i od tego powinnas zaczac wybielanie i nastepnie rozjasniac pozostale zeby az do koloru uzyskanego na martwym zebie. Wypelnienia zazwyczaj wymienia sie po wybielaniu,szczegonie wyp. estetyczne, bo nie pasuja juz kolorystycznie do "nowych" zabkow ![]() aha, przypominam, ze wybielamy tylko zdrowe zeby, warto wiec wybrac sie na kontrol , aby miec co do tego pewnosc
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

. Jeżeli są Panie chętne i odważne, to zapraszam

juz lepsze efekty daje colgate simple white ale najlepsze- dentysta.. jak dla mnie BP to kasa wydana w błoto.. a malo nie kosztowala..