Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-19, 10:18   #661
patra21
Przyczajenie

GG do patra21
Wink Wybielanie zebów

Drogie Panie, czytałam wasze posty i postanowiłam zapytać swojego dentyste właśnie o wybielanie w gabinecie i wybielanie we własnym domu na własną odpowiedzialność. Pierwsze stwierdzenie stomatologa "jest Pani tego pewna, że chce Pani wybielać zęby?!" i doszło wtedy to bardzo długiej rozmowy i przekonywania. Stomatolog powiedział, że zęby wcale nie mają naturalnego białego koloru, zęby są koloru kości słoniowej. Wracając to wybielania, lekarz odparł, że wybielanie to bardzo niebezpieczny zabieg, gdyż po 15-stu latach zęby zaczną czernieć i kruszyć się. A więc pada pytanie czy jednak warto?
Powiedział, że istnieje na rynku wybielacz do zębów o nazwie "Colgate"
i jest on bardzo wspaniałym preparatem, może nie ma takiego efektu jak wybielanie u stomatologa, ale jest znacznie korzystniejszy dla naszeych ząbków i naszego szkliwa, co z tego że przez kilka lat będziemy mialy śnieżne ząbki? skoro za 10-15 lat będziemy nosić sztuczną szczękę?! Zdecydowanie zainwestuje w preparat "colgate" nie dość że tani to jeszcze zdrowszy. Pozdrawiem.

patra21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 10:23   #662
patra21
Przyczajenie

GG do patra21
Smile Wybielanie zebów

A może Panie, po zabiegach wstawiłyby zdjęcia swoich ząbków i napisały czym wybielały? Jeśli jest to możliwe to przed i po. Jeżeli są Panie chętne i odważne, to zapraszam. A jeżeli nie posiadają Panie fotek z przed zabiegu to proszę o efekty Pozdrawiam.
patra21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 10:54   #663
hanka_s
Raczkowanie

GG do hanka_s
Dot.: Wybielanie zebów

Wybielanie w gabinecie kosztuje 500zł, a takie nakładki co sie w domu przez ok 2 tygodnie stosuje- 700zł. Pytałam ostatnio dentysty.
hanka_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 11:09   #664
patthy
Raczkowanie

Ja wybielałam sobie zęby w gabinecie, właśnie żelem Opalescence, i wydaje mi się,że to zależy od zębów: u mnie efekt wystąpił znikomy, wydałam ponad 700zł, i w dodatku potwornie się nacierpiałam, gdyż zęby pod wpływem wybielającego żelu robią się STRASZNIE wrażliwe, od razu, dlatego nie mogłam zasnąć z tymi nakładkami,rano po płukaniu wcierałam tony pasty z fluorem, żeby trochę zelżało odczuwanie tej wrażliwości. Mam w domu nakładki i mogę sobie do nich dokupywać strzykawkę z żelem(one są o różnych smakach), ale po prostu nie mam odwagi, żeby znów przez to przechodzić.Co pół roku robię sobie piaskowanie zębów( to z kolei bardzo przyjemny zabieg i jest ok
patthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 12:04   #665
Natalia-Kosana
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Natalia-Kosana GG do Natalia-Kosana

Ostatnio jestem entuzjastką delikatnego wybielenia zębów (mam cienkie szkliwo i nie moge stosować radykalnych zabiegów). Przetestowałam już wiele past i najlepszy efekt daje Sensodyne wybielająca - używam jej od tygodnia i ząbki są wyraźnie jaśniejsze. A w dodatku specyfik jest niedrogi (ok. 15 zł), więc można zaryzykować.
A jeśli chodzi o szybki efekt bez uszkodzenia i osłabienia zębów to najlepsze będą chyba porcelanowe płatki nakładane na zęby - ale jest to bardzo drogie.
Stary 2006-03-19, 14:02   #666
Beata87
Raczkowanie

Ostatnio przeczytałam na pewnej stronce wiadomość od pewnej dziewczyny, która była bardzo zadowolna z powodu wybielania zębów domowym sposobem. Myła zęby 3 razy dziennie z dodatkiem proszku do pieczenia. Ja osobiście tego jeszcze nie próbowałam
Beata87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 17:16   #667
fifcia
Zadomowienie

Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????

Cytat:
Napisane przez effulla
Nie wiem jak u innych ale u mnie sprawdził się na 5 POLECAM
mam pytanko ile kosztuje tez środek na wybielanie ??
fifcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 17:24   #668
fifcia
Zadomowienie

Dot.: Re: CZYM WYBIELIC ZABKI????

Cytat:
Napisane przez mila1658
hej właśnie kupiłam sobie tą paste diamont ale nie wiem jak ją używać bo nie ma instrukcji i nie mam zielonego pojęcia jak ja używać mówiłaś że trzeba jej urzywać na suche zęby możesz napisać cos wiecej pozdropapa
mila1658- mialam ta paste i powiem szczerze ze byłam na początku troszke przerazona gdy zobaczylam jak dziąsła zmieniają kolor na rózowy ale z czasem zauważyłam super efekt wybielania zabkówużywałam jej trzy razy dziennie na mokrą szczoteczkę nakładałam około centymetr pasty i mocno szorowałam wszytkie ząbki odrazu mówię ze efekt widac nie po 2 min szczotkowania ale przynamniej 5 min trzeba bez przerwy szorować. Juz skonczyłam jedną tubkę tej pasy i planuje teraz zabrać sie za inną metodę wybielania bo przyznam ze ta pasta jest dobra ale jesli uzywasz jej ciągle a jesli zrobi sie na jakies czas przerwe to przebarwienia z czasem wracają
A i smak może nie ma taki jakiś super ale da się znieść
fifcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 19:37   #669
kari1101
Raczkowanie

No ale wkońcu ja tak czytam i czytam i niewiem do końca czy kupić tą pastę Diamant i czy ona wybiela zęby czy tylko dziąsła i myślałam też o Colgate Simply White więc jakbyście mogli to wypowiedzcie się na ten temat także tego drugiego preparatu a dokładniej o ile tonów wybiela jeśli wybiela i na ile wystarcza jedno opakowanie? Pozdro

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=242713
kari1101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 20:37   #670
Ada1234
Przyczajenie

Exclamation Zęby, zębiska, zębole...

Kochane moje Wiem że pewnie się powtarzam itd ale nie mam cierpliwości do tej wyszukiwarki bo i tak nic nie mogę znaleźć. Czy znacie jakieś dobre i w miarę tanie środki żeby wybielić CHOCIAŻ TROCHĘ moje ząbki? Bo przyznam że teraz ich poziom koloru zółtego jest zastraszająco wysoki Może jakieś pasty do zębow czy coś w tym stylu? Słyszałam o jakiejś podobno czerwonej paście do zębów, do kupienia w aptece. Doradźcie coś, błagam!!!
Ada1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 20:58   #671
Sovilo
Zakorzenienie

Dot.: Zęby, zębiska, zębole...

Ty nie masz cierpliwości do wyszukiwarki, a komuś innemu będzię się chciało za Ciebie szukać...?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 21:00   #672
innuendo
Rozeznanie

podobno dobra jest pasta diamant email- to może ta czerwona? Ja na nią od dłuższego czasu poluję, bo też bym chciała wybielić trochę ząbki. Wpisz w wyszukiwarkę tę nazwę pasty i na pewno z łatwością znajdziesz potrzebne ci informacje.
pozdrawiam
Stary 2006-03-27, 21:59   #673
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Na głównej stronie Wizazu jest bardzo ciekawy atrykuł p. Basi Kwiatkowskiej o zastosowaniach róznego rodzaju glinek. Wymieniona jest tam pasta z glinka, która pomaga przywrócić zębom jaśniejszy odcień. Sama tego nie stosowałam, ale jest napewno tańsze i skuteczniejsze od tych wszystkich wynalazków, a glinka w kosmetykach jest naprawdę świetna. Poza najlepszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem jest wybielanie w gabinecie stomatologicznym.
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 22:12   #674
wersta
Zakorzenienie

jestem w trakcie wybielania. dostałam u dentysty 4 szyny wypełnione żelem wybielającym i muszę przez 4 noce spać z tym na zębach. jestem po 2giej już widać znaczne wybielenie. niestety bardzo drażni dziąsła!
żadne pasty nie wybielą kości, mogą tylko dokładniej niż inne zwalczyć osad.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 22:17   #675
Zará
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wersta
jestem w trakcie wybielania. dostałam u dentysty 4 szyny wypełnione żelem wybielającym i muszę przez 4 noce spać z tym na zębach. jestem po 2giej już widać znaczne wybielenie. niestety bardzo drażni dziąsła!
żadne pasty nie wybielą kości, mogą tylko dokładniej niż inne zwalczyć osad.
a po ile takie cuś?
Zará jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-27, 22:36   #676
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zará
a po ile takie cuś?
w sumie to nie wiem, bo chodzimy całą rodziną na przeglądy i płacone jest razem za wszystkich, ale na ich stronie jest napisane, że 360 zł (1 opak.)
http://www.hansamed.com.pl/index.php?id=7 (materiały, preparat wybielający).
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 17:25   #677
asia2005
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na białe zęby

Cytat:
Napisane przez kasienkaaa
polecam paski White Strips (w aptece do kupienia), nakleja sie je przez 7 dni, ale ja przyklejałam jedynie 5 i mialam tak biale zeby ze kazdy pytal jak to zrobilam,a na dyskotece w ultrafiolecie swiecily.....
mnie nie bolały zęby ani nic, tam w ulotce pisze ze jesli kogos bolą od nich ząbki,to nalezy ograniczyc stosowanie do 1 raz dziennie
jaka jest cena tych paskow ???
Stary 2006-03-30, 17:55   #678
asia2005
Raczkowanie

reklamuja teraz taka paste vademecum uzywal ktos ???
Stary 2006-03-30, 18:24   #679
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

A jeśli ja mam martwe zęby to czy je da sie wybielić?

Pani dentystka powiedziała mi, że ja z natury mam białe zęby, ale tylko te 3 martwe są ciemne. I, że jeśli chcę je wybielić to muszę 2x w tyg do gabinetu chodzić na wkładanie do wnętrza zęba wacika ze środkiem wybielającym.

To jak to jest?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 20:35   #680
charmider
Raczkowanie

GG do charmider

ja również mam martwego ząbka w dodatku jedynkę, jak zaczełam wybielać ząbki (u dentysty oczywiście) to najpierw ta jak opisywałas wybieliłam tą jedynkę (dentysta mi coś do niej wstrzykiwał a potek dziurkę zakleił) a pózniej dopiero reszte ząbków dolnymi i górynymi wkładkami sylikonowymi , w takiej kolejności by ta jedynka nie oakzała się za zółta lub za biała (martwe zęby mają taką dziwną naturę ) tak mi przynajmnie tłumaczył dentysta, efekt idealny ale po roku zaczynają znowu ciemnieć i zabieg trzeba powtarzać, mimo to gorąco polecam
Stary 2006-03-30, 21:27   #681
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

mialam biala perle i odradzam .. pozytywnych skutkow nie zauwazylam , natomiast pozniej mialam problem z dziaslami juz lepsze efekty daje colgate simple white ale najlepsze- dentysta.. jak dla mnie BP to kasa wydana w błoto.. a malo nie kosztowala..
Stary 2006-03-30, 21:50   #682
asia2005
Raczkowanie

zamowilam zolta diamant a przywiezli do apteki zielona wrrrrrrrr
Stary 2006-03-31, 01:32   #683
jagoooodka
Raczkowanie

GG do jagoooodka
Pytanie o wybielanie

Przeszukałam cały wizaż i nic nie znalazłam więc chyba nie było...
Mam pytanie do Pana dr Foika:
Czy fluoroza jest dużym przeciwskazaniem przy wybielaniu ząbków??
Dokładniej:
mam 21 lat;
w bardzo wczesnym dzieciństwie - coś koło roczku chyba - przechodziłam ostre zapalenie płuc - albo coś podobnego - lekarz prowadzący zalecił podawanie tetracykliny... stąd moja fluoroza;
ponadto przez 18 lat piłam wodę o jednym z najwyższych stężeń fluoru w Polsce (Lubliniec i okolice);
moje zęby wyglądają gorzej niż źle: są żółte i bardzo kruche;
poprzedni dentysta "bawił się" (nazwać tego nie można inaczej) w maskowanie charakterystycznych brązowych plamek przy pomocy cieniutkich plomb, w wyniku czego mam teraz na jedynkach, dwójkach i trójkach jaśniejsze plamy otoczone obwódkami osadu (plomby zwykle wypadają mi po 3 latach najpóźniej, a te jakby odstają delikatnie na brzegach, przez co włazi tam każdy osad);
nadmienie jeszcze, że bardzo staram się dbać o ząbki (miękka szczoteczka ->elektryczna, używam pasty Elmex i regularnie nici dentystycznej...)

Może więc sprecyzuje pytanie: czy jest jakiś ratunek dla moich ząbków (poza sztuczną szczęką oczywiście)?? jakie środki powinnam stosować (pasty do zębów, płyny??) czy mogę wybielić zęby??

Bardzo proszę o poradę!
jagoooodka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 08:53   #684
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Bedzie eksperyment!
Kupilam na allegro Opalescense o wysokim stezeniu. Na poczatku tygodnia zaczne kuracje. Napisze o efektach. Mam nadzieje, ze moje dziasla przezyja...
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 12:30   #685
karola:)
Raczkowanie

Dot.: Pytanie o wybielanie

Jagoooodka, przebarwienia po tetracyklinie są bardzo trudne do wybielenia. Żadne pasty i płyny nic tu nie pomogą. Możesz spróbować wybielania metodą nakładkową, powinna rozjaśnić ciemniejsze plamy, ale nie zawsze uda się wybielić zęby do ładnego koloru zbliżonego do bieli. Wszystko zależy od rodzaju i intensywności przebarwień. Nie jest to tania metoda, ale myślę, że warto.
Fluoroza (plamki spowodowane nadmiarem fluoru w okresie mineralizacji szkliwa) nie jest przeciwwskazaniem do wybielania.
Jeśli nie wybielanie, to pozostaje (oprócz koron) wykonanie licówek porcelanowych. To są takie jakby nałożone na zęby przednie ścianki w kolorze naturalnych zdrowych zębów. Trzeba zeszlifować cieniutką warstewkę szkliwa i na to cementuje się na stałe licówki, wykonane z porcelany indywidualnie dla każdego pacjenta.
Ja bym najpierw wybieliła, a dopiero jeśli ten efekt byłby niezadowalający, zrobiłabym licówki. Wtedy przebarwienia będą już jaśniejsze i nie będzie ryzyka, że cienka licówka niedokładnie je zamaskuje.
Najlepiej poszukaj dobrego dentysty, który obejrzy twoje zęby i profesjonalnie doradzi
Pozdrawiam!
karola:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 12:48   #686
moriam
Rozeznanie

dorota -coco, o jakim stezeniu?
jestem stomatologiem i az ciary mam na plecach , jak pomysle , ze zamierzasz eksperymentowac na wlasnych zabkach, bez kontroli lekarza!
do Opalescense powinny byc nakladki indywidualne, by ograniczyc kontakt srodka tylko do wybielanych powierzchni.polecam zrobic sobie takie nakladki i jesli chcesz ograniczyc koszty-nie w gabinecie, a bezposrednio u technika. Na pewno znajdziesz w poblizu jakas pracownie protetycznano i zaopatrz siew paste do nadwrazliwych zebow , najlepiej Elgydium , ew. zielony Elmex

tak w ogole czytam o tym wybielaniu i nie wiem skad taki boom( w gabinecie to samo ) nie wiem czy to kwestia nadchodzacego lata, czy zbyt duzej dawki programow typu" chce byc piekna".
Nie zapominajcie, ze wybielanie, domowymi sposobami czy profesjonalne nigdy nie pozostaje bez wplywu na szkliwo zebow.! Lepiej miec zdrowe zabki niz biale i dziurawe. Oczywiscie jest to kwestia indywidualn i powinno byc zawsze przedyskutowane z lekarzem stomatologiem
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 16:43   #687
_Jamaica
Wtajemniczenie

ja wybielałam colgate simple white. kupiłam na allegro za jakies 30zł, ząbki juz po tygodniu były bielsze. Mimo iz ludzie roznie sie wypowiadaj ana jego temat(ze nie wybiela) to ja jestem jak najbardziej dla niego ZA! wydajny- bo buteleczka starcza az na 2 wybielania( 2x14dni). Ludzie mowia ze ząbki mam bardzo białe- wiec za 30zł naprawde sie opłaca ja polecam gorąco!
_Jamaica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 17:27   #688
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Moriam,
Dziekuje za rady, o tyle sa cenne, ze jesli plyna od fachowca to rzeczywiscie zaopatrze sie w takie nakladki. To srodek o 22 % stezeniu wiec chyba nie zrobi mi wiekszych szkod a licze na skuteczne dzialanie...
Mam watpliwsci jednak co stanei sie z moim wypelnineim w jedynce. To jest martwy zab, ma rowniez wypelnienie.....
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 19:03   #689
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Hm, wydaje mi się, że nie powinnaś wybielać zębów, jeśli masz martwe... Będziesz miała wtedy wszystkie pozostałe białe, a ten jeden będzie się wydawał jeszcze bardziej czarny.

Ja się od maja wybieram na wybielanie w gabinecie dentystycznym tych 3 zębów, a potem zamawiam żel za około 350 zł i wtedy będę mogła się pochwalić białym uśmiechem

Nie do końca prostym, ale za to białym ;P

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-31, 20:55   #690
moriam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco
Moriam,
Dziekuje za rady, o tyle sa cenne, ze jesli plyna od fachowca to rzeczywiscie zaopatrze sie w takie nakladki. To srodek o 22 % stezeniu wiec chyba nie zrobi mi wiekszych szkod a licze na skuteczne dzialanie...
Mam watpliwsci jednak co stanei sie z moim wypelnineim w jedynce. To jest martwy zab, ma rowniez wypelnienie.....
to wyskokie stezenie jak na samodzielne stosowanie..
zab martwy nie wybieli ci sie, tak jak pozostale. Zeby martwe wybiela sie metodami wewnetrznymi-ktos juz o tym wspominal tutaj- i od tego powinnas zaczac wybielanie i nastepnie rozjasniac pozostale zeby az do koloru uzyskanego na martwym zebie. Wypelnienia zazwyczaj wymienia sie po wybielaniu,szczegonie wyp. estetyczne, bo nie pasuja juz kolorystycznie do "nowych" zabkow
aha, przypominam, ze wybielamy tylko zdrowe zeby, warto wiec wybrac sie na kontrol , aby miec co do tego pewnosc
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości