Odnawiamy/przerabiamy stare meble - wątek zbiorczy. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 21:15   #661
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Odnawiamy/przerabiamy stare meble - wątek zbiorczy.

Jagodowy Zagajnik-straaasznie mi się podoba. Kombinuje jak zrobić taka oprawę obrazów,jak te przy zegarze (też przecudnym!).
Marsi,oj ja też bym chciałą od razu na łapu capu-na próby mi szkoda czasu.

Ja grafiki zbieram z tego blogu http://graphicsfairy.blogspot.com/
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 21:26   #662
marsi11
Zakorzenienie

no właśnie sęk w tym,że ona kupuje to za grosze i sama przerabia

dziś przekopałam chyba cały blog i naprawdę klientka jest niezła

a co do szafy to jaki napis planujesz? bo jak się boisz transferów to może naklejka?
ja będę mieć robioną biblioteczkę przez stolarza i kupiłam taki cytat na dolne drzwi:
http://velvethouse.pl/pl/p/Cytat-z-M...ne-i-meble/168
naprawdę napis jest piękny, u tej pani kupiłam też kilka na szkło i naprawdę moje trofe szklane robią wrażenia bo z nijakich zrobiły się naprawdę z charakterkiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 22:19   #663
moniczka1302
Wtajemniczenie

hmm myslalam o "la maison" itp
ta szafa z ikea jest troche taka chwiejna jak dla mnie - takie odnosze wrazenie i zastanawiam sie czy nie zzainwestowac jednak w surową sosnową i pomalowac. Sama nie wiem
mojej coreczce kupilam wlasnie taka surową i poki co taka zostawilam ale juz za kilka miesiecy jak dokupie jej szafe/regal to chce to wszystko przemalowac na bialo i pozmieniac te uchwyty

ostatnio wpadl mi w oko jeszczze jeden blog, ale nie potrafie znalezc go w historii i nie skopiowalam napisu - dziewczyna tez sporo przerabia i pieknie zaaranowala stare meble w kuchni - miala takie zwykle w kolorze olchy (??!?!?!) z plyty mdf, troszke przetarla i pomalowala, zmienila uchwyty - no cudo wyszło... jak znajde to postaram sie wkleic linka

dlatego tez zastanawiam sie nad sensem kupowania drogich kuchni..wymyslilam, ze moze tez lepiej kupic tania bez uchwytow i po prostu przemalowac...
Stary 2012-05-06, 22:40   #664
marsi11
Zakorzenienie

ja wychodzę z założenia,że kuchnia jest na lata i musi być solidna dlatego wolałabym kupić nowe ,co innego np kredens....
Stary 2012-05-06, 22:42   #665
moniczka1302
Wtajemniczenie

no niestety moja kuchnia jest mikroskopijna i kredensu tam nie upchne, chocbym bardzo chciala

ooo znalazlam ten fajny blog: proszę:

http://mojdomjestmojatwierdza.blogspot.com/

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-05-06 o 22:44
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 22:50   #666
xandra78
Zakorzenienie

Moniczka, założę się,że moja kuchnia jest mniejsza od Twojej.I też bardzo ubolewam nad tym,bo żaden kredensik się nie zmieści-a o nim najbardziej marzę.Morze kiedyś ewentualnie jakaś serwantka do pokoju,choć na razie też nie mam gdzie
A faktycznie nie lepiej kupić szafę jakąś drewnianą używaną? Na allegro jest sporo do 500 zł,a na pchlich targach pewnie też?Z jakiego regionu jesteś,nie macie jakiegos targu staroci? Dla mnie te tanie meble z Ikea też nie wydają się na lata,choć sa piękne w wiekszości

A kuchnię,jakbym miała zmieniać,to bym zamówiła same fronty-to wyszłoby o połowę taniej.Nie podobaja mi sie te nowoczesne zabudowy,szafki cargo itp.
Stary 2012-05-06, 22:58   #667
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Moniczka, założę się,że moja kuchnia jest mniejsza od Twojej.I też bardzo ubolewam nad tym,bo żaden kredensik się nie zmieści-a o nim najbardziej marzę.Morze kiedyś ewentualnie jakaś serwantka do pokoju,choć na razie też nie mam gdzie
A faktycznie nie lepiej kupić szafę jakąś drewnianą używaną? Na allegro jest sporo do 500 zł,a na pchlich targach pewnie też?Z jakiego regionu jesteś,nie macie jakiegos targu staroci? Dla mnie te tanie meble z Ikea też nie wydają się na lata,choć sa piękne w wiekszości

A kuchnię,jakbym miała zmieniać,to bym zamówiła same fronty-to wyszłoby o połowę taniej.Nie podobaja mi sie te nowoczesne zabudowy,szafki cargo itp.
Nie bede sie sprzeczac ale jest naprawde nieduza w porownaniu do mojej poprzedniej
wlasnie ogladam szafy na allegro - uzywane drewniane a na pchlim targu bylam dzis i byla wielka ku...paaa (jestem ze slaska).

Co do kuchni to tez mienilabym fronty ale poprzedni wlascicleie zrobili ochydna kuchnie i bez zadnego pomyslu wiec szkoda wtdawac pieniedy na same fronty skoro uklad do bani
Stary 2012-05-06, 23:11   #668
xandra78
Zakorzenienie

Moniczka,jak układ do bani,to pewnie,że nie ma co zostawiać.Ale radzę zamówic sobie u zwykłego stolarza,bo u mnie malował kiedyś taki typu "złota rączka" i mi mówił,że kuchnia na wymiar wychodzi bardzo tanio-materiałowo,a te firmy,to ceny z kosmosu biorą.
A patrzyłąś na tablica.pl?
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sz...026ca22;r:6;s:
http://tablica.pl/oferta/antyk-szafa...35b5d8c;r:6;s:

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2012-05-06 o 23:12
Stary 2012-05-06, 23:23   #669
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Moniczka,jak układ do bani,to pewnie,że nie ma co zostawiać.Ale radzę zamówic sobie u zwykłego stolarza,bo u mnie malował kiedyś taki typu "złota rączka" i mi mówił,że kuchnia na wymiar wychodzi bardzo tanio-materiałowo,a te firmy,to ceny z kosmosu biorą.
A patrzyłąś na tablica.pl?
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-sz...026ca22;r:6;s:
http://tablica.pl/oferta/antyk-szafa...35b5d8c;r:6;s:
wlasnie przeczesuję i znalazlam cudo - ale nie na moje wymiary pokoju
cena - absolutnie smiesznie niska
http://tablica.pl/oferta/szafa-debow...a1dd704;r:6;s:
gdyby nie te wymiary to juz bym pewnie jechala ja ogladac
Stary 2012-05-07, 10:02   #670
xandra78
Zakorzenienie

Moniczka,na pewno się nie zmieści??Kurcze, no cudo normalnie
Taki meble to postoi następne 100 lat,a ja kupowałą kiedyś szafę z Abry bodajże i się rozleciała po 2 latach. Wszystko poodpadało-górne listwy ozdobne, drzwi przesuwne to chyba tylko pół roku sie przesuwały, potem zaczęłą się kiwać i poleciała...do sąsiada na opał

Wkleję swoje skromne malowanki meblowe,choć znalazłam na dysku tylko 2 zdjęcia. Nic specjalnego-po prostu malowane na biało farbą akrylową.Blat biurka szlifowałam drugi raz z farby,bo pomalowany na biało nie był nigdy czysty,brud jakoś się kleił,więc znów jest gołe drewno.

Najwięcej roboty miałam z łóżeczkiem młodszej córki.Polowałąm na białe używane,ale trafiło się czerwone-o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939/
Chyba z 5 warstw trzeba było,żeby zakryć tą czerwień.

Jak przekopę inne dyski zewnętrzne,to wkleję fotki,jak malowałam panele ścienne w przedpokoju-tutaj było roboty. Ale zamiast brzydkiego beżu mam pasy kremowo-beżowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg user23122_pic92333_1299781712.jpg (33,1 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg user23122_pic92332_1299781395.jpg (23,7 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2012-05-07 o 10:04
Stary 2012-05-07, 10:44   #671
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki meble to postoi następne 100 lat,a ja kupowałą kiedyś szafę z Abry bodajże i się rozleciała po 2 latach. Wszystko poodpadało-górne listwy ozdobne, drzwi przesuwne to chyba tylko pół roku sie przesuwały, potem zaczęłą się kiwać i poleciała...do sąsiada na opał

Wkleję swoje skromne malowanki meblowe,choć znalazłam na dysku tylko 2 zdjęcia. Nic specjalnego-po prostu malowane na biało farbą akrylową.Blat biurka szlifowałam drugi raz z farby,bo pomalowany na biało nie był nigdy czysty,brud jakoś się kleił,więc znów jest gołe drewno.

Najwięcej roboty miałam z łóżeczkiem młodszej córki.Polowałąm na białe używane,ale trafiło się czerwone-o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939/

Jak przekopę inne dyski zewnętrzne,to wkleję fotki,jak malowałam panele ścienne w przedpokoju-tutaj było roboty. Ale zamiast brzydkiego beżu mam pasy kremowo-beżowe
niestety sie nie zmiesci :placze smarkam:

lozeczko i biurko wyszly bardzo fajnie

ja dzis znalazlam fajna okazje lozeczka metalowego bialego razem z materacem za 400zl stan na zdjeciach - super, zadalam pytanie do pani sprzedajacej i cisza a ja juz klinelabym chetnie KUP TERAZ

tylko moj maz nie jest pozytywnie nastawiony do lozka metalowego dla dziecka, tzn najpierw bedzie spala w lozeczku (jeszcze ma swoj domek w brzuszku ale to kwestia kilku dni), dopiero pewnie jak bedzie miala ok. 3 latek to przejdzie na zwykle lozko a poki co ja bym w nim spala, jest naprawde cudne, z serduszkami chyba je kupie w ciemno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyro dla mlodejj1.jpg (81,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-05-07, 11:09   #672
xandra78
Zakorzenienie

Moniczka,mnie też podobają się takie łóżka metalowe.Chętnie bym kupiłą dla starszej córki,gdybym miała więcej miejsca,ale niestety jeden niewielki pokój na dwie dziewczyny-musiałam kupić skłądany fotel.
A to wklejone przez Ciebie łóżko,to z Jyska http://www.jysk.pl/4/751/3103914/a/catalog
Nie wiem,czy to taka okazja cenowa-350 zł nowe...Wiem,że materac to ok 200 zł,ale skoro masz tyle czasu,to ja bym poczekałą na inną perełkę.Zobaczysz-jak coś znajdziesz ładniejszego,to będziesz w brodę sobie pluć.A to łóżko zawsze będzie w spzredaży,materace używane, w świetnym stanie też można kupić na allegro w każdej chwili
Mnie się bardziej podoba to z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10073977/
Stary 2012-05-07, 11:25   #673
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Moniczka,mnie też podobają się takie łóżka metalowe.Chętnie bym kupiłą dla starszej córki,gdybym miała więcej miejsca,ale niestety jeden niewielki pokój na dwie dziewczyny-musiałam kupić skłądany fotel.
A to wklejone przez Ciebie łóżko,to z Jyska http://www.jysk.pl/4/751/3103914/a/catalog
Nie wiem,czy to taka okazja cenowa-350 zł nowe...Wiem,że materac to ok 200 zł,ale skoro masz tyle czasu,to ja bym poczekałą na inną perełkę.Zobaczysz-jak coś znajdziesz ładniejszego,to będziesz w brodę sobie pluć.A to łóżko zawsze będzie w spzredaży,materace używane, w świetnym stanie też można kupić na allegro w każdej chwili
Mnie się bardziej podoba to z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10073977/
o rany
nie pomyslalabym, ze to JYSK!!!
ojej, a ja juz chcialam serio to kupic .. i teraz d..pa blada bo nie wiem sama co robic
mimo wszystko strasznie mi sie podoba
ale dzieki za odpowiedz i uswiadomienie mnie w tym temacie

ten z ikea super ale u mnie jest niedstepny

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
znalazlam takie keowe z materacem za 170zl ale w Warszawie, wiec mialabys niedaleko jak co

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-05-07 o 11:19
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 11:25   #674
xandra78
Zakorzenienie

Nie martw się-to,że z Jyska,to dobra wiadomość,bo będzie dostępne w każdej chwili,a Ty możesz się spokojnie rozglądać
Ja na swój idealny stół polowałam 2 lata,a w tym czasie w pokoju stała plastikowa,ogrodowa ohyda,tż już mnie nie raz przeklinał,bo się ciągle kiwał

O-no widzisz,juz coś znalazłąś
Stary 2012-05-07, 11:28   #675
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się-to,że z Jyska,to dobra wiadomość,bo będzie dostępne w każdej chwili,a Ty możesz się spokojnie rozglądać
Ja na swój idealny stół polowałam 2 lata,a w tym czasie w pokoju stała plastikowa,ogrodowa ohyda,tż już mnie nie raz przeklinał,bo się ciągle kiwał

myslalam o Tobie hihi, ale skoro molwisz ze masz malutki pokoik ... nasz tez nie jest monstrualny, ale ja innego lozka tam nie chce, moj maz ma dosc mojego biadolenia ze nic mi sie nie podoba

a co do stolu to tez juz mamy przeprawy ... u nas od 3,5 roku stoi stary 30letni,
Stary 2012-05-07, 11:35   #676
xandra78
Zakorzenienie

U nas wszystko malutkie
a mój tż,to tez miał mnie dosyć i cały czas coś wymyślam hehe.Ostatnio kupiłąm nową szafkę rtv,bo mieliśmy ze szkła,a że mi się gust drastycznie zmienił na starocie,to sttrasznie ta szafka nie pasowała. Teraz stoją dwie,bo nie ma kto starej wynieść-już drugi miesiąc

A do stołu trzeba być cierpliwym,dla mnie to najważniejszy mebel.
W moim województwie jest akurat kilka komisów z meblami z Niemiec i Holandii,sprzedają na allegro i mają dobre ceny.Szukałam i szukałam tego stołu,ale znalazłam,jak poszerzyłam odległość w wyszukiwarce na allegro.Trzeba było jechać nieco dalej,tż psioczył,ale udało mi się utargowac 50 zł na paliwo i mam piękny,drewniany stół (rozkłądany na ponad 2 m) juz odnowiony za 350 zł
Uwielbiam go
Stary 2012-05-07, 11:36   #677
moniczka1302
Wtajemniczenie

ehh niestety jestem w sytuacji, ze pilnie potrzebujemy lozka i musimy cos wybrac niestety

znalazlam jeszcze cos takiego:

kosztuje 300zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyro3.jpg (164,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-05-07, 11:42   #678
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas wszystko malutkie
a mój tż,to tez miał mnie dosyć i cały czas coś wymyślam hehe.Ostatnio kupiłąm nową szafkę rtv,bo mieliśmy ze szkła,a że mi się gust drastycznie zmienił na starocie,to sttrasznie ta szafka nie pasowała. Teraz stoją dwie,bo nie ma kto starej wynieść-już drugi miesiąc

A do stołu trzeba być cierpliwym,dla mnie to najważniejszy mebel.
W moim województwie jest akurat kilka komisów z meblami z Niemiec i Holandii,sprzedają na allegro i mają dobre ceny.Szukałam i szukałam tego stołu,ale znalazłam,jak poszerzyłam odległość w wyszukiwarce na allegro.Trzeba było jechać nieco dalej,tż psioczył,ale udało mi się utargowac 50 zł na paliwo i mam piękny,drewniany stół (rozkłądany na ponad 2 m) juz odnowiony za 350 zł
Uwielbiam go
wiem wiem i dobrze, ze juz raz nie podjelismy pochopnej decyzji co do zakupu tego mebelka
stol za 350zl ??? drewniany?? odnowiony?? nie wierze! to naprawde okazja Ci sie trafila
Stary 2012-05-07, 17:50   #679
xandra78
Zakorzenienie

Już mi się myli,co piszemy w tym watku,a co w wątku o meblach holenderskich

Znalazłąm metodę transferową krok po kroku,preparat dostępny i niedrogi,więc nic tylko transferować
http://home-znaczy-dom.blogspot.com/...-mary-diy.html
i tutaj: http://pokojzkominkiem.blogspot.com/...-po-kroku.html
i tutaj świetnie wyszły zdjęcia http://www.wykop.pl/link/907201/twoj...-na-drewienku/
Moniczka, i co z tym łóżkiem-kupujesz? A czemu Wam się spieszy z tym?Zrozumiałam,że to dla przyszłej dzidzi?To dla Was też potrzebujecie łózko-ale czemu pojedyncze?Sorki,że się wścibiam

Edytowane przez xandra78
Czas edycji: 2012-05-07 o 17:56
Stary 2012-05-07, 17:54   #680
marsi11
Zakorzenienie

mod podge do transferów właśnie kupiłam i czekam na paczuszkę

zamówiłam dwie tace na allegro , może w tym tygodniu będę już mieć z nogami

właśnie, mój kochany mężulek znalazł dla mnie w Lidlu szlifierkę za 79 zł i obiecał kupić
Stary 2012-05-07, 18:06   #681
xandra78
Zakorzenienie

Marsi,no to czekamy na próby z transferami,ja jeszcze się nie bawiłąm,bo nie mam co przerabiać.

Hehe,to mój też jest kochany,bo dostałąm szlifierkę oscylacyjną z różnymi końcówkami na imieniny
Stary 2012-05-07, 18:32   #682
marsi11
Zakorzenienie

no faktycznie kochane te nasze chłopaki
a ja tak kwękam jak on ogląda namiętnie swoją ukochaną piłkę nożna....
zołza ze mnie i mam wyrzuty sumienia
Stary 2012-05-07, 19:49   #683
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

2 miesiace temu byla promocja na te rame lozka i byla za 250zl....

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Już mi się myli,co piszemy w tym watku,a co w wątku o meblach holenderskich

Znalazłąm metodę transferową krok po kroku,preparat dostępny i niedrogi,więc nic tylko transferować
http://home-znaczy-dom.blogspot.com/...-mary-diy.html
i tutaj: http://pokojzkominkiem.blogspot.com/...-po-kroku.html
i tutaj świetnie wyszły zdjęcia http://www.wykop.pl/link/907201/twoj...-na-drewienku/
Moniczka, i co z tym łóżkiem-kupujesz? A czemu Wam się spieszy z tym?Zrozumiałam,że to dla przyszłej dzidzi?To dla Was też potrzebujecie łózko-ale czemu pojedyncze?Sorki,że się wścibiam
na razie sie wstrzymujemy, bo juz sama nie wiem
tak, chcialam to kupic dla dzidzi ale poki co ja bym na tym spala a mala jak podrosnie, ale juz sama mam metlik w glowie
spoko, nie wścibiasz się
Stary 2012-05-07, 20:19   #684
xandra78
Zakorzenienie

Marsi, no właśnie zrozumiałąm-chłopy nam ułatwiają oddawanie się naszemu hobby,żeby mieć spokój i rozgrzeszenie podczas meczów Hyhy

Moniczka, nie mętlikuj.Ja wychodzę z założenia,że jak coś kupiłam używanego, to za jakiś czas też mogę to sprzedać.A że kasa nieduża,to nie żal nawet,jak się sprzeda taniej
Stary 2012-05-07, 21:52   #685
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo fajnie wyszlo. Czy tylko malowałaś, czy jakos jescze zdzieraaś stary lakier i farbę?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 22:15   #686
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
bardzo fajnie wyszlo. Czy tylko malowałaś, czy jakos jescze zdzieraaś stary lakier i farbę?
Jeśli chodzi o to łóżeczko,to nic nie zdzierałam.Zmatowiłam naprawdę byle jak drobnym papierem ściernym i na to najtańszą farbą akrylową
Stary 2012-05-07, 22:31   #687
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o to łóżeczko,to nic nie zdzierałam.Zmatowiłam naprawdę byle jak drobnym papierem ściernym i na to najtańszą farbą akrylową
Ooo. To fajnie. Wszędzie, gdzie czytałam to zawsze trzeba było nieźle się namachac i przygotowac podłoże do malowania. Chyba tez popróbuję
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 08:08   #688
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cześc Dziewczyny!

Wiem, ze to nieodpowiedni wątek ale myślę, ze mi mozecie pomóc.
Teraz odnosnie stolu.... takj jak mi napisalas Xandra, to mebel na dlugi czas. No i musimy niestety kupic, bo nie mamy przy czym przyjac gosci itp... troche mi juz wstyd za to...

Wiem, ze duzo ludzi dobiera stol z krzelami pod kolor mebli w pokoju. My mamy mebelki z BRW z serii Largo Classic. mebelki są dosc ciemne a chcialabym miec jasniejszy stol - myslicie, ze to dobrze moze wygladac? Na o ile jasny moglabym sobie pozwolic? Wiadomo, te bmeble nie sa zywotne i juz po 2,5 roku ujawniaja wiele wad i niedorobek, ale je bardzo lubie. W kolekcji BRW jest stol z tej serii ale chcialabym od stolarza drewniany (polecam kalwarie zebrzydowska).
Pomożecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg largo_classic_04.jpg (40,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-05-08, 11:18   #689
xandra78
Zakorzenienie

Moniczka, ja uważam,że drewno w różnych odcieniach (jeśli naturalnych) nie razi w jednym pomieszczeniu.
Te mebelki na zdjęciu nie są zbyt ciemne,czemu chcesz jasny stół? Wg mnie pasowałby naprawdę jasny kolor drewna do tych mebli,taki piaskowy jasny beż,bez żadnych np.pomarańczowych odcieni.

Możesz też machnąć na biało i blat tylko zrobić w kolorze pozostałych mebli.Albo wybielić w taki sposób:http://mygreencanoe.blogspot.com/201...-po-kroku.html
To taki kolor pasujący do wszystkiego

A wiesz już czym zabezpieczysz blat? Jak jeszcze miałam w planie odnawianie stołu,to był mój największy problem.
A ten stół,co kupiłam jest zabezpieczony lakierem (a wygląda jak wosk) i powiem Wam, że zamiast się cieszyć pięknym,drewnianym blatem, to musze go zakrywać, bo np od niektórych płynów robią się białe plamy (które później same znikają).No i jakaś serweta zawsze musi być..
Stary 2012-05-08, 15:43   #690
moniczka1302
Wtajemniczenie

Chcę jaśniejszy, bo takie jasne mi sie podobaja
Tez myslalam nad tym, aby nogi byly jakies jasniejsze a blat np w kolorze zblizonym do mebli.
Jednak wolalabym taki komplet gotowy niz sie za tak powazną rzecz zabierac, poki co bede malowac laweczke do przedpokoju ktora mi przyjdzie za ok. 2 tyg. bo jest w trakcie powstawania machnę ją na biały mat, dzisiaj w Auchan zakupilam 2 poduchy na krzesla, ktore będą jednak na tej ławeczce - za 6,99!! Jak masz auchana gdzies u siebie to polecam skorzystac bo szyc sie nie oplaca.
Aha i jeszcze w dziale ogrod w Auchanie - super rattanowy kwietniczek z metalową ramką z napisem WELCOME za 16 zl. Cudo

jeszcze w temacie stolu to cos takiego mi sie podoba (kolorystycznie), myslisz, ze pasowaloby?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stol.jpg (42,4 KB, 47 załadowań)

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości