W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudzanie. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-24, 23:58   #661
Vegeta28
Raczkowanie

Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza

3 miłe słówka, a od razu mi lepiej i moge spokojnie iść spać
Vegeta28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 00:07   #662
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Dot.: W drodze do doskonałości. Walka sama ze sobą. Dojrzała 15latka zaczyna odchudza

Cytat:
Napisane przez Vegeta28 Pokaż wiadomość
Witam. Mam 15 lat i moja obecna waga to 72kg przy wzroście 168. Zmotywowałyście do "walki" o śliczny wygląd. Mam nadzieje, że nie będziecie miały nic przeciwko żebym przyłączyła się do was- w grupie zawsze raźniej
Witamy Ja nie mam nic przeciwko Jasne, że w kupie raźniej -tylko bez aluzji -
Zaraz mnie coś poszatkuje!!! Pisałam taaakiego długiego posta - tak zaśmiecanie forum to moja specjalność - i mi się net wyłączył, a posta szlag trafił. I tak ciągle
Jutro jadę kupić książki i zwiedzić miejscowość, której mam błądzić prze kolejne 3 lata edukacji może przy okazji zakupów książkowych zakupię także jakieś coś...? Mam na myśli np. serek biały chudy - jakoś wolę robić zakupy poza moją mieściną, bo ludzie lubią gadać <ehhh> -i może jakieś coś do ubrania w końcu, bo zakupów nie robiłam... no ostatnio chyba w tamtym roku
Lecę spać, bo niefajnie by było gdybym zaspała na autobus...
A i jeszcze jedno... Czy to prawda, że bilety ulgowe z PKS są droższe od jednorazowych ulgowych??? Znalazłam na PKS Poznań, że bilet mies. kosztuje 81,60 (!!!) a bilet ulgowy jednorazowy 2,55x30=76,5zł, czyli o 5,1 zł mniej... tyle, że nie ma pewności czy autobus, którym będę jeździć 'toleruje' bilety ulgowe... Agr... Chyba kupię miesięczny, bo przynajmniej mogę jeździć ile chcę [ale ja mam problemy] Aha... A wy co myślicie o biletach miesięcznych? -przeczytam rano -

Edytowane przez PsilocybeGarden
Czas edycji: 2009-08-25 o 00:21
PsilocybeGarden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 00:20   #663
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez OvercastSky Pokaż wiadomość
Adziorek1990, jak to niemożliwe? Wszystko jest możliwe! Jeśli będziesz silnie zmotywowana, uda Ci się. Wtedy wszystko Ci się uda. Ja wierzę w Ciebie, Ty też uwierz!

Oj wątpie,że jest to możliwe..obecnie mam duży brzuch..a wymodelowanie go na taki brzusio jak na zdjęciu zajęłoby mi całe wieki...
Jeśli chodzi o to co dziś a w zasadzie wczoraj zjadłam to <porażka>
1.Sałatka z tuńczyka,troche kukurydzy i 1 pomidora
2.1 gotowany filer z mintaja
3.2 jajka sadzone
4.jogurt z płatkami owsianymi
Do tego dochodzą 3 czerwone herbaty,2 kawy i ok 3-4 litrów wody niegazowanej

Dzisiaj o mały włos nie zjadłam ciasta....ale powiedziałam sobie NIE... i nawet okruszka nie wzięłam

Witam nowe dziewczyny

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 00:23   #664
Martula56
Raczkowanie

serek chudy - białko, idealna rzecz na kolację xd.
a ja jutro pobudka 7:30 i bieganko. pewnie długo to nie potrwa, kondycja siada. chociaz mam nadzieje, że troszkę pobiegam zamiast plotkować z koleżanką ;P. różnie bywało.
szkoda, ze nie mogę na rowerze jeździć, niestety robią mi się od tego straszne mięśnie na udach, które i tak są dosyć masywne...
Martula56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 00:36   #665
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Oj wątpie,że jest to możliwe..obecnie mam duży brzuch..a wymodelowanie go na taki brzusio jak na zdjęciu zajęłoby mi całe wieki...
Jeśli chodzi o to co dziś a w zasadzie wczoraj zjadłam to <porażka>
1.Sałatka z tuńczyka,troche kukurydzy i 1 pomidora
2.1 gotowany filer z mintaja
3.2 jajka sadzone
4.jogurt z płatkami owsianymi
Do tego dochodzą 3 czerwone herbaty,2 kawy i ok 3-4 litrów wody niegazowanej

Dzisiaj o mały włos nie zjadłam ciasta....ale powiedziałam sobie NIE... i nawet okruszka nie wzięłam

Witam nowe dziewczyny
Jaka porażka?? Porażka by była, gdybyś ZJADŁA to ciasto Teraz możesz być tylko dumna

Cytat:
Napisane przez Martula56 Pokaż wiadomość
serek chudy - białko, idealna rzecz na kolację xd.
a ja jutro pobudka 7:30 i bieganko. pewnie długo to nie potrwa, kondycja siada. chociaz mam nadzieje, że troszkę pobiegam zamiast plotkować z koleżanką ;P. różnie bywało.
szkoda, ze nie mogę na rowerze jeździć, niestety robią mi się od tego straszne mięśnie na udach, które i tak są dosyć masywne...
Ach... Ja tam wolę mięśnie niż sadło Dlatego ćwiczę wszystko bez oporów. Mięśnie są bardziej sexy niż sadłooo Sadło to ZUO
[odezwała się ta co ma tyłek jak dwie kule do kręgli ]
Ale na pewno przy odpowiedniej diecie wszystko ci schudnie
[bieganie też działa na przyrost masy mięśniowej Lubię biegać, bo czuję JAK tłuszcz zamienia się w twarde, fantastyczne mięśnie
[ale trzeba się przyznać, że rzadko to robię chociaż mam plan... Co najmniej raz w tygodniu tydzień jeszcze młody, a ja nabrałam ochoty dzięki Tobie- napędziłaś mnie do wychwalania biegania pod niebiosa-] Może rano wcześniej wstanę...? Ummmm... Zachciało mi się biegać Kurde, idę spać, bo jak tak dalej pójdzie to nigdzie jutro nie pojadę, nie zrobię niczego pożytecznego i będę miała napad... -tak jest, optymistką to ja nie jestem - Dobranoc! Albo nie... Dzień dobry, bo przecież już jest dzisiaj xD... mniejsza z tym...

Stary 2009-08-25, 00:42   #666
Martula56
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PsilocybeGarden Pokaż wiadomość
Ach... Ja tam wolę mięśnie niż sadło Dlatego ćwiczę wszystko bez oporów. Mięśnie są bardziej sexy niż sadłooo Sadło to ZUO
[odezwała się ta co ma tyłek jak dwie kule do kręgli ]
Ale na pewno przy odpowiedniej diecie wszystko ci schudnie
[bieganie też działa na przyrost masy mięśniowej Lubię biegać, bo czuję JAK tłuszcz zamienia się w twarde, fantastyczne mięśnie
[ale trzeba się przyznać, że rzadko to robię chociaż mam plan... Co najmniej raz w tygodniu tydzień jeszcze młody, a ja nabrałam ochoty dzięki Tobie- napędziłaś mnie do wychwalania biegania pod niebiosa-] Może rano wcześniej wstanę...? Ummmm... Zachciało mi się biegać Kurde, idę spać, bo jak tak dalej pójdzie to nigdzie jutro nie pojadę, nie zrobię niczego pożytecznego i będę miała napad... -tak jest, optymistką to ja nie jestem - Dobranoc! Albo nie... Dzień dobry, bo przecież już jest dzisiaj xD... mniejsza z tym...
no to, że mięśnie lepsze od sadła, jest oczywiste xd. i w każdej części ciała prócz nóg mięśnie są u mnie pożądane. wkurza mnie to, że chociaż nie uprawiam obecnie żadnych sportów, moje uda wyglądają jak u jakiegoś atlety . jedyne co mogę robić i im nie zaszkodzić to basen. pływac uwielbiam, ale dojazd na basen trwa około godziny... uroki mieszkania poza miastem

a ty biegaj, biegaj xd. wstawanie wcześnie rano podobno zdrowe (podobno, bo nigdy nie praktykowałam ;d.)

Edytowane przez Martula56
Czas edycji: 2009-08-25 o 00:44
Stary 2009-08-25, 00:48   #667
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martula56 Pokaż wiadomość
no to, że mięśnie lepsze od sadła, jest oczywiste xd. i w każdej części ciała prócz nóg mięśnie są u mnie pożądane. wkurza mnie to, że chociaż nie uprawiam obecnie żadnych sportów, moje uda wyglądają jak u jakiegoś atlety . jedyne co mogę robić i im nie zaszkodzić to basen. pływac uwielbiam, ale dojazd na basen trwa około godziny... uroki mieszkania poza miastem

a ty biegaj, biegaj xd. wstawanie wcześnie rano podobno zdrowe (podobno, bo nigdy nie praktykowałam ;d.)
Z basenem to masz jak ja - też lubię pływać i też mam długi dojazd - :P Tyle, że mnie jeszcze wszystko utrudnia brak DOBREGO stroju... bo ten co mam jest za mały

Stary 2009-08-25, 00:52   #668
Martula56
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PsilocybeGarden Pokaż wiadomość
Z basenem to masz jak ja - też lubię pływać i też mam długi dojazd - :P Tyle, że mnie jeszcze wszystko utrudnia brak DOBREGO stroju... bo ten co mam jest za mały
no widzisz, same przeciwności losu! świat jest okropny xd. ale ja się poświęcę i raz w tygodniu basen musi być! i kit z tym, ze zajmie mi to ponad 3 godz
Stary 2009-08-25, 07:29   #669
201605021513
Konto usunięte

adziorek1990 Dzisiaj o mały włos nie zjadłam ciasta....ale powiedziałam sobie NIE... i nawet okruszka nie wzięłam

gratuluje, że się nie poddałaś
witam nowe
ja dziś już po śniadanku płatki owsiane z orzechami włoskimi i rodzynkami na wodzie
201605021513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 08:08   #670
Sunsett
Zakorzenienie

Przepraszam za 2 takie same posty na poprzedniej stronie , ale za każdym razem jak klikałam "dodaj" ,to wyskakiwał jakiś błąd . A później mi w ogóle wizaż nie działał.
Ja też już dzisiaj po śniadanku. Sałatka z pomidora , cebuli i papryki + 3 małe kromki razowego chleba
Miłego dnia
Sunsett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 08:37   #671
SternSylwia
Raczkowanie

Vegeta28 witam wiatam...ja dziś jade do babci pewnie bedzie mi wciskac niezdrowy tłuczący obiat taki jak ubite ziemniaki z masłem polane tluszczem.....bleeh i pieczony kotlet....ale ja sie nie dam trzymac kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 09:36   #672
Monx
Rozeznanie

witam nową osóbkę
niedawno wstałam dopiero... ale też już po śniadaniu. Jejku wczoraj wyrzuciłam płatki owsiane ale potem je z kosza wyjęłam xdd. Może kupię orzechy włoskie i rodzynki i będę jeść tak jak paprota15? sama nie wiem... :

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Martinnes daj proszę link na 1 poście bo mi się nie chce szukać swoich gdzie jest adres xd
http://spreadsheets.google.com/pub?k...oQ&output=html

UX designer

Monx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 09:53   #673
201605021513
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monx Pokaż wiadomość
witam nową osóbkę
niedawno wstałam dopiero... ale też już po śniadaniu. Jejku wczoraj wyrzuciłam płatki owsiane ale potem je z kosza wyjęłam xdd. Może kupię orzechy włoskie i rodzynki i będę jeść tak jak paprota15? sama nie wiem... :
polecam rodzynki i orzechy to zawsze jakieś urozmaicenie
Stary 2009-08-25, 09:59   #674
Olllllciaa
Rozeznanie

Cytat:
Witam. Mam 15 lat i moja obecna waga to 72kg przy wzroście 168. Zmotywowałyście do "walki" o śliczny wygląd. Mam nadzieje, że nie będziecie miały nic przeciwko żebym przyłączyła się do was- w grupie zawsze raźniej
Witam i życze powodzenia
Z nami Ci się uda

Ja już po śniadanku zaraz ide do sklepu czyli dłuższy spacer

Teraz wiem, że warto żyć, marzyć, śnić... Bo mam Ciebie Skarbie ;***

Olllllciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:05   #675
Ivi 1988
Zakorzenienie

wiecie co, ja tam nie wierze w diety

jedzcie mniej, nie jedzcie tylu slodyczy, 5 posilko maych zamiast 3 rodem z McDonalda, wiecej dluzszych spacerkow czyli wysiasc np jeden przystanek wczesniej i isc do domku (chyba, ze mieszkacie na Wygnajewie jakims, to raczej nie wtedy

i sie uda szybciej niz myslicie!

przyzwyczicie sie a potem same odruchowe bedziecie robic od siebie te dietowe rady

-----
wiesz co to jest dieta cud?
-jesli bedziesz jadla co chcesz, kiedy chcesz i ile chcesz, nigdy nie liczyla kalorii, nie uprawiala zadnego sportu tylko siedziala non stop przed TVz chipsami i cola, i jak wtedy schdniesz, to jest dieta cud

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:08   #676
Vacuous
Rozeznanie

Ja też już po śniadanku zjadłam ciemną bułkę z warzywami.
Od 2 dni mam beznadziejny humor, czuję się brzydka i niedowartościowana. Chciałabym mieć tak, jak niektórzy ludzie - jak im źle, to nie chcą nawet jeść. Ja mam na odwórt- pochłaniam tonyyy żarcia :O Ale wczoraj się grzecznie trzymałam diety MŻ-WR (WR było jak wcale), przedwczoraj tak do połowy.
Dziewczyny, któraś z was pisała, ze była na diecie TURBO i schudła 4 kg - możecie mi przytoczyć ten fragmencik ? albo najlepiej szczegółowoo napisać, czy do tego też potrzebny jest ruch (duużo)?

Witam nowe dietgirls xD
Stary 2009-08-25, 10:13   #677
adziorek1990
Idiotka

Ja na śniadanko zjadłam jogurt naturalny z płatkami owsianymi i napiłam się czerwonej herbaty teraz pora na kawe, bo ogolnie to jestem "lekko" zawiana...
A wczoraj byłam na spacerku i zrobiłam ok. 17 km
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Stary 2009-08-25, 10:17   #678
Ivi 1988
Zakorzenienie

wiecie co, ja tam nie wierze w diety

jedzcie mniej, nie jedzcie tylu slodyczy, 5 posilko maych zamiast 3 rodem z McDonalda, wiecej dluzszych spacerkow czyli wysiasc np jeden przystanek wczesniej i isc do domku (chyba, ze mieszkacie na Wygnajewie jakims, to raczej nie wtedy

i sie uda szybciej niz myslicie!

przyzwyczicie sie a potem same odruchowe bedziecie robic od siebie te dietowe rady

-----
wiesz co to jest dieta cud?
-jesli bedziesz jadla co chcesz, kiedy chcesz i ile chcesz, nigdy nie liczyla kalorii, nie uprawiala zadnego sportu tylko siedziala non stop przed TVz chipsami i cola, i jak wtedy schdniesz, to jest dieta cud

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:25   #679
Vegeta28
Raczkowanie

W diety na dłuższą metę też nie wierzę, ale samo przestawienie się na więcej ruchu i zmiana jadłospisu (i godzin posiłków) nie jest łatwe. Ja zmarnowałam całe wakacje na siedzenie przed kompem i telewizorem czego barrrdzo żałuje Ale wtedy nie trafiłam na to forum jeszcze

Na 13.00 jestem umówiona z kumpelą więc czeka mnie długi spacer ^^

A mama to mi nazłość chyba chce zrobić- odkąd powiedziałam jej że przestaje jeść słodycze zaczęła ich kupować jeszcze więcej. I tak stoją na stole. Ale się nie dam. Za silną motywację mam (na razie).

A na śniadanko zjadłam 2 kromeczki ciemnego pieczywka z jakąś chudą szyneczką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 10:47   #680
Martinnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SternSylwia Pokaż wiadomość
http://img27.imageshack.us/img27/4075/dsc00303kca.jpg a to foty jakość no nie fajna wygląt tez to sprawka rodzicow
Woooow! Super wyglądasz! To się nazywa prawdziwa zmiana! Extra! Ale z Ciebie laska
Gratuluje

Start:
12.08.2009
r.
Martinnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:49   #681
OvercastSky
Raczkowanie

Cytat:
A mama to mi nazłość chyba chce zrobić- odkąd powiedziałam jej że przestaje jeść słodycze zaczęła ich kupować jeszcze więcej. I tak stoją na stole. Ale się nie dam. Za silną motywację mam (na razie).
U mnie jest to samo. Chociaż może po prostu odkąd przestałam je jeść, zwracam na nie więcej uwagi.
Jak na razie trzymam się dzielnie i mnie jeszcze nie skusiły.
OvercastSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 10:53   #682
Vegeta28
Raczkowanie

Nie wykluczam możliwości, ze po prostu mama kupuje ich tyle samo, ale że nikt ich nie je, wydaje się że jest ich więcej Na prawdę gratuluję Ci, że się nie dajesz :P
Stary 2009-08-25, 11:03   #683
Martinnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z was pisała, ze była na diecie TURBO i schudła 4 kg - możecie mi przytoczyć ten fragmencik ? albo najlepiej szczegółowoo napisać, czy do tego też potrzebny jest ruch (duużo)?

Witam nowe dietgirls xD
Tu chodzi o mnie
Tzn. w tej diecie przeważnie chodzi o chodzenie, zalecane są dwa spacery po 30 min dziennie

Start:
12.08.2009
r.
Martinnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 11:07   #684
OvercastSky
Raczkowanie

Cytat:
Nie wykluczam możliwości, ze po prostu mama kupuje ich tyle samo, ale że nikt ich nie je, wydaje się że jest ich więcej Na prawdę gratuluję Ci, że się nie dajesz :P
Dziękuję
Stary 2009-08-25, 11:09   #685
Vegeta28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OvercastSky Pokaż wiadomość
Dziękuję
Nie ma za co ^^ (bardzo rozwinięta rozmowa :P)

Edytowane przez Vegeta28
Czas edycji: 2009-08-25 o 11:11
Stary 2009-08-25, 11:28   #686
OvercastSky
Raczkowanie

Vegeta28, jesteś na jakiejś konkretnej diecie czy po prostu MŻ WR? I od kiedy się odchudzasz?
Stary 2009-08-25, 11:38   #687
Mary Rose
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny! Vegeta nie daj się słodyczom. Mi też się wydaje,że jest ich więcej, ale to dla tego,że ich nie jesz...i wydaje Ci się,że jest ich naprawdę dużo
Wstałam coś lewą nogą rano. Jem śniadanie
Też tak macie,że nawet po całym dniu dietkowania wydaje się wam,że zjadłyście za dużo
sałatka- jajko gotowane, szczypiorek, kawałek pomidora, kawałek ogórka, jogurt naturalny. Do tego 2 małe kromki chleba lnianego
(dzisiaj duże późne śniadanie, bo do domu wróce dopiero około 15-16)
Burning my dreams

All of this hate
And all of this pain
I'll burn it all down
As my anger reigns
Til everything burns

Edytowane przez Mary Rose
Czas edycji: 2009-08-25 o 12:22
Mary Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 11:55   #688
201605021513
Konto usunięte

Cytat:
Ja na śniadanko zjadłam jogurt naturalny z płatkami owsianymi i napiłam się czerwonej herbaty teraz pora na kawe, bo ogolnie to jestem "lekko" zawiana...
A wczoraj byłam na spacerku i zrobiłam ok. 17 km
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
17 km nieźle

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mary Rose Pokaż wiadomość
Wstałam coś lewą nogą rano. Jem śniadanie
Też tak macie,że nawet po całym dniu dietkowania wydaje się wam,że zjadłyście za dużo
sałatka- jajko gotowane, szczypiorek, kawałek pomidora, kawałek ogórka, jogurt naturalny. Do tego 2 małe kromki chleba lnianego
(dzisiaj duże późne śniadanie, bo do domu wróce dopiero około 15-16)
ja tak czasami mam, mimo że nie zjadłam dużo uważam że jednak za dużo dziwne
Stary 2009-08-25, 12:14   #689
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez paprota15 Pokaż wiadomość
17 km nieźle

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

ja tak czasami mam, mimo że nie zjadłam dużo uważam że jednak za dużo dziwne
I ja tez tak mam Powiem Wam,że w miłym towarzystwie jak się idzie na spacer to można chodzi i chodzić i chodzić i zrobić na prawdę dużo km nieprawdaż?

Stary 2009-08-25, 12:16   #690
201605021513
Konto usunięte

Cytat:
I ja tez tak mam Powiem Wam,że w miłym towarzystwie jak się idzie na spacer to można chodzi i chodzić i chodzić i zrobić na prawdę dużo km nieprawdaż?
to prawda
jakie masz dziś plany na obiad i kolacje?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości