|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
a też bym nie wiedziała, gdybym wyjątkowo nie pokusiła się o przeczytanie co dzieje się w następnych tygodniach. bo tak to tak jak Ty czytam tydzień,w którym jestem, albo max 1naprzód ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o takie ciągnięcie, to czasem mam ale baaaardzo rzadko. ale to tylko jak siedzę na kibelku
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
mamy dylemat z imieniem,bo co rusz to przychodzi nam cos nowego do głowy
a zważywszy że w ciąży jakoś "trudno" mi przychodzą decyzję to pewnie potrwa to dłużej
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anula_81 ale ty masz juz tych ubranek, chyba twoja corcia bedzie modelka
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie czy ktoras z was czuje takie ciagniecie do doku? jakby skora sie naciagala i brzuch tak strasznie ciagnal w dol? normalnie jak dlugo siedze i wstaje to czuje jak mnie skora ciagnie i caly brzuch w dol, az ciezko sie chodzi, to chyba nic zlego co?
ja tez tak czasami mam i zauważyłam że jak sie położę i poleżę trochę to to ciągnięcie ustaje
|
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka mnnie tez tak ciagnie, jak dlugo leze lub siedze a potem wstaje, tez mnie to martwi, ale to chyba normalne
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Gratuluje syneczkow! anula_81 a ile czasu to ciagniecie trwa? Dluzej, czy zlapie i przechodzi? Bo jak szybko przechodzi to moze masz skurcze przepowiadajace? Mnie ciagnelo i rozpychalo od pepka w dol, po chwili mijalo i okazalo sie, ze to bezbolesne skurcze, po 20 tygodniu sa one normalne. I wlasnie mnie to lapalo jak dlugo przebywalam w jednej pozycji. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=24kasia86;24664401]w łodzi??? tez jestem w łodzi... n jakiej ulicy jest ten sklep??
![]() na ul.Strzelców Kaniowskich 42 w pudłach na środku była wyprzedaż po 2-3 zł można było kupić body i śpioszki to co na wieszakach wiem że jest częściowo wycenione ale na niektóre jest -50% więc lepiej poradź się ekspedientki![]()
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak miałam skurcze to myślałam, że to taki ból brzucha od zaparć
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak i u mnie najpierw termin na 1.06 ,pozniej 03,a teraz na 10 juz sama zglupialam!!poza tym w Itrym.pomylili moje wyniki mam juz dosc tych lekarzy na koniec wybralam prywatnego gine i tego sie trzymam![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a co do tego ciagniecia i boli to normalne w nocy nie spijcie na plecach bo to pogarsza spijcie na boku i najlepiej z poduszka miedzy nogami |
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
ja po przygodach mojej koleżanki o której wspomniałam nabrałam dystansu do tych naszych lekarzy i ich jakże trafnych terminów hahah.Ustalą termin człowiek sie denerwuje a potem mówią nie jeszcze nie jeszcze przynajmniej tydzień
|
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie w jednej pozycji tak jest
![]() ale to chyba nic zlego?
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również witam nową koleżankę
gratuluję dobrych wieści o chłopcach Fajnie że już wiecie.
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
ja myślę że to nic groźnego skoro tylu z nas to dolega, poza tym nie towarzyszą temu żadne inne dolegliwości więc to pewnie nasze ciałka rosną
|
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Herta_h;24664504]
Cytat:
dzieki za info...a co do terminow nigdy nie wiadomo tak naprawde kiedy sie zaszlo, ja licze od ostatniej miesiaczki
|
|
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza warstwa to sama galaretka z bananami w plasterki. Zamykam Liliane i do lodówki. Druga to galaretka wymieszna z Danio. Tylko wlewam dopiero wtedy jak pierwsza warstwa zastygnie i trzymam cały czas w lodówce. Trzecia warstwa to galaretka z brzoskwiniami i pokruszonymi herbatnikami. A czwarta np galaretka z Danio i malinami. Te galaretki co mieszam z Danio rozrabiam tylko w szklance wody zeby sie zastygły. Takze kolejność, kolory i owoce dowolna
|
|
|
#677 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A od trzech dni mam skurcze i nie powiem, żeby one nie były bolesne. Czasem muszę przystanąć bo boli. W poniedziałek idę na wizytę. Mąż za każdym razem jak wychodzi z domu krzywo na mnie patrzy, i zawsze telefon mi sprawdza czy działa ![]() Cytat:
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Herta witaj
![]() Agniesia_pe no humor to ja mam. Zauwazylam nawet, ze ostatnio dosc duzo sie sieje co bylo rzadkoscia kiedys. Nie zebym jakis mruk byla, ale malo rzeczy mnie tak szczerze rozsmieszalo, a od kilku dni ja po prostu pekam se smiechu ![]() Anulka ja to ostatnio rzadziuchno, ale jeszcze dwa tygodnie i bede cala wasza Sukienusia miod Jade do KFC po crushera!!!!!
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 24kasia86najlepiej zmieniac pozycje,ale to normalne |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
i doczytuje na szybko dalej
![]() Cytat:
Cytat:
***Moria a ty sie lepiej pochwal co kupilas ) ![]() a moj TZ zrobil mi niezla niespodzianke pojechal do tej Ikei po szafke i kupil dzidzi kocyk, ktory ostatnio ogladalismy i kroliczka- okrycie kapielowe no sama slodycz, az wam zdjatka wrzuce, rozczulil mnie glupek noo '1b.jpg1c.jpg |
||
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny,
antropia gratuluję syneczka Jeszcze jestem w trakcie nadrabiania ale już parę spraw chciałam skomentować: - bardzo fajnie ze wspominacie o kaszy, już dawno nie jadłam a teraz się zmotywuje - bardzo ładne brzuszki macie wszystkie - vanes w wielu Twoich postach przewija się kwestia : dieta, odchudzanie, jak szybko zgubię kg - Jestem za dbaniem o wygląd i figurę ale ciąża rządzi się swoimi prawami i jeśli nasze odżywianie powoduje złe wyniki to warto podjąć działania ale jeśli jesteśmy zdrowe i nasze dzidzie też to nie szalejmy. Przypomina mi się koleżanka której głównym problemem było aby do końca ciąży koniecznie pracować no i tak pracowała że w 7 m-cu pojechała z pracy na porodówkę, syn urodził się z problemami oddechowymi i obecnie ma grupę inwalidzką. ZDROWIE DZIECKA NAJWAŻNIEJSZE, ŻYCIE DZIECKA NAJWAŻNIEJSZE. Jak dziecko będzie zdrowe to mama szybko zgubi kg, wystarczy od siebie wymagać, być aktywną fizycznie. Dziś minęłam w poczekalni, sklepie kilka kobiet ciężarnych większość nie była szczupła ale wyglądały cudownie, ładnie ubrane, większość uśmiechniętych. -lekarz dziś podkreślił mocno że bardzo ważne aby dostarczać dziecku kwasy Omega, pomagają w rozwoju intelektualnym i podobno badania potwierdzają że widać zdecydowanie pozytywny ich wpływ w okresie niemowlęcym.
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, chodzi o Mothercare?
![]() Anula, piękne ciuszki
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw sie, ja tez o nich jeszcze tydzien temu nie mialam pojecia
Dopiero nasze mądre Kolezanki mnie oświeciły Anula, ja rozumiem, ze to dla Ciebie koszulki ? Czy już malutkiej az takie zapasy robisz Dziewczynki, wiem ze juz pytałam, ale nie pamietam co mi odpisałyscie... dlaczego trzeba spac na lewym boku? mnie o wiele wygodniej jest na prawym... robie krzywde gabrysi ?
|
|
#684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie, macica sie rozciaga
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
oj żeby mój mąż sprawiał mi takie niespodzianki
......jak burza hormonów daje mi się we znaki takie prezenciki dla dzidzi na pewno by mi pomogły
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też wrzucę dwie fotki dzisiaj zakupionych ciuszków. Jakość niestety nienajlepsza, nie dość, że pstryknęłam telefonem, to jeszcze w sztucznym świetle.
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po moich dwóch # ta ciąża i ta dzidzia jest taka wyczekana, upragniona, opłakiwana (I trymestr każdy dzień pyt, czy jeszcze serduszko bije i lawina łez) wytęskniona że przepełnia mnie ogromne szczęście, nie potrafię tego opisać ale jest cudownie. Mój dzidziuś jest zdrowy - superowo
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
na lewym boku lepiej jest spać bo chodzi chyba o krwioobieg że wtedy jest niby lepszy
ale mój synus chyba nie lubi tej strony bo jak tylko przerzuce się na lewy boczek to kopie jak oszalały
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
doczytałam
![]() no więc, poszlismy na wizte na godz 12.30... w gabinecie siedzielismy dobra godzinę...pani doktor tylko właczyła usg i od razu powiedziała, że płec juz zna, ale nie bedzie sie nam jeszcze zwierzać ![]() potem zaczęła mierzyc wszystkie narządy itd. wszystko jest w porządku dzidzia waży 339gram i według usg jestem dzien do tyłu z porodem..ale taka róznica to nie różnica... najlepsze było to, że dzidzia w ogóle nie chciała nam buzi pokazać.... wykonywalismy tam kombinacje alpejskie i skończyło sie na tym, że pani doktor kazała mi iśc na spacer, zjeśc dobry obiadek i przyjśc za jakis czas, bo musi spojrzec na ta kość nosową.... przy okazji zerknela twz na moje nerki jak sie jej pożaliłam,że bola, ale na szczeście nic tam niepokojącego nie znalazła....żadnego zastoju itp. powiedziała, że byc może tak bardzo mnie bolał kręgosłup a mnie sie wydawało, że to nerki bo ból promieniował... kazała brac paracetamol w razie silnego bólu...i badanie moczu, ale to standard.... na końcu pochwaliła się, że niestety nie jestesmy większościa w tym towarzystwie i pokazała na monitorze siusiaczka wyszlismy zgabinetu a w tym czasie na poczekalni zrobił sie tłum pacjentek...taki zastój zrobiliśmy...jedna to myslałam, że mnie wzrokiem zje.... poszłam na spacerek, zaniosłam do pracy ciąg dalszy l4, kupiłam bułeczke z jogurcikiem i wróciłam do gabinetu... byłam tam o 16 a weszłam dopiero po 18...tyle ludzi... i wyobrażcie sobie, że nie chciał znowu buzi pokazać ![]() rąćzkami zasłaniał cała twarz i znowu kombinacje... cos tam się udało ledwo podejrzec, ale pani doktor zachwycona nie była ![]() ja mówie do niej, że siurakiem to od razu machał przed oczami, al buzi to nie che dac podejrzec, a ona na to: "No jak typowy facet, wszedzie najpierw siuraka wpycha" myslałam, że walne ze smiechu jeszcze podejrzała kręgosłupek, bo za pierwszym razem ledwo widziała i na tym koniec a i jeszcze jedno.....przez 4tyg przytyłam 4kg masakra...jak to moja gin stwirdziła "zaszalałam sobie" wszystko przez to, ze zaczelam w nocy podjadać i muszę z tym skończyć ![]() a jesli chodzi o poród to mój tz sie upar od początku, że chce byc przy mnie i koniec....on mnie nie zostawi samej chociażby miał się skichac ![]() ja sie bardzo cieszę, bo chciałam, żeby ze mną był....zobaczymy tylko czy wytrzyma
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
mamaoptymistka ciesze się razem z Tobą
![]() to najważniejsze że malec jest zdrowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

to czasem nie warto trzymać się tak sztywno tych terminów

To tak jak i u mnie najpierw termin na 1.06 ,pozniej 03,a teraz na 10 juz sama zglupialam!!poza tym w Itrym.pomylili moje wyniki mam juz dosc tych lekarzy na koniec wybralam prywatnego gine i tego sie trzymam
a Ty śliczna i błagam o przepis na ten torcik galaretkowy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)