|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe panny młode Bielsko Białą i okolice:)
A może fryzjera w Bielsku możecie polecić do fryzury ślubnej?
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie robicie sesje ślubne? bo jakoś tak nie mam weny w tym temacie tzn jest wiele co mi się podoba ale nie wiem czy sama bym chciała akurat taką mieć..
|
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Też mam ten problem
Jeszcze do końca nie wiemy gdzie, czy będą to góry, czy jakiś zamek, czy to i to. Tak jak piszesz, dużo jest pięknych miejsc. Nam bardzo podobają się wnętrza pałacu w Osieku, odkryliśmy go jakoś w zeszłym roku, albo dwa lata temu. Ale niestety w tym czasie stał się bardzo popularny i wiele par ma tam zdjęcia :/
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nie jestem z Bielska ale ostatnio miałam okazję jechąc poprzymierzać suknie z Agnes i widziałam, że wy tam strasznie dużo tych salonów macie Do których waszym zdaniem warto się jeszcze wybrać?
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=289 |
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
jak któraś by chciała to mogę polecić swoją wizażystkę bo makijaż miałam super - trwały i piękny! na prawdę byłam super zadowolona.
tak się teraz zastanawiam bo po weselu zostało mi dosyć sporo wódki - kupowaliśmy wcześniej przed podniesieniem akcyzy jeszcze więc zwrot do hurtowni po takim czasie nie wchodzi w grę... zastanawiam się co z tym zrobić, niestety nas bliskie wesele w rodzinie się nie zanosi żeby to jakoś przekazać dalej co wy robiłyście, spotkałyście się taką sytuacją?
|
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
annanke czy mogę Cię jeszcze prosić o info, jaki mniej więcej przedział cenowy spotkałaś w wymienionych salonach?
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
Ja polecam salon Gracja na 3maja. Świetna obsługa, naprawdę. Przedział cenowy hmm... chyba od 1800 zł suknie kupisz no i mają tam swój komis (tylko suknie kupione u nich i odsprzedane po ślubie), ale nie wiem jakie ceny tych używanych kiecek
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#672 |
|
Przyczajenie
|
ja też polecam salon gracja. Dla sprawdzenia można też przejechać się do Krakowa na ul. Długiej jest cala masa salonów sukien ślubnych. Być może tam Wam coś wpadnie w oko.
A co do fotografa to ja trafiłam na fajnego. Nie miałam żadnego pomysłu na zdjęcia ale marzy mi się sesja w miejscu gdzie mało ludzi robi być może połączona z wakacjami/podróżą poślubną ale niestety takie sesje mają kosmiczne koszty. Poleciła mi go koleżanka u której w rodzinie już fotografował jakiś ślub. Plener zaproponował w dowolnie wybranym dniu po ślubie na spokojnie - zaproponował, że możemy jechać na plener w dowolne miejsce i on nie bierze za to dodatkowej opłaty (poza ewentualnymi kosztami dojazdu, które odpadają w przypadku gdy zabieramy go swoim samochodem). Ma dość sporo zdjęć z Chorwacji, z gór i też takich klasycznych z BB jak ul.schodowa czy okoliczne parki. Na zaproponował nawet organizację wyjazdu i sesji plenerowej w Paryżu przy powiem szczerze dość niskich kosztach. Jak by któraś chciała to niech sobie poszuka w wujku google Marcina z f4pictures. |
|
|
|
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, przydatne wrażenia więc będę wiedziała gdzie zacząć poszukiwania a czego raczej unikać. Nie jestem dokładnie pewna który to salon, ale właśnie na 3 maja w jednym odstrasza już sama wystawa - suknie firankowate, przesadzone, przybrudzone(?) i takie jakieś tandetne.. Classa i Agnes na pewno znajdą się na liście "do odwiedzenia", bo też sporo pozytywnych opinii słyszałam. A była któraś może w Modemie na Grażyńskiego i orientuje się jak tam wygląda sprawa z obsługą, ilością/jakością sukien i cenami? Fotografów jest w okolicy do wyboru,do koloru. Widziałam masę pieknych sesji ślubnych i ciesze się ze jeszcze mam trochę czasu na wybór, bo najchętniej wzięłabym z pięciu I jeśli para młoda nie ma pomysłu na sesję, to fotograf sam oferuje coś fajnego, przynajmniej w większości ofert jest taka adnotacja a zdjęcia są naprawdę pomysłowe i dopracowane. Ja mam kilka pomysłów na plener- podobają mi się sesje w wysokich górach, lasach albo opuszczonych miejscach.. Byle nie oklepane zamki czy parki
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Dopiero teraz zauważyłam ten wątek! Dołączam się jako przyszłoroczna PM z Bielska-Białej
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Marzec 2015.
![]() Natomiast nie robimy dużego wesela, tylko uroczysty obiad dla najbliższych osób.
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#678 |
|
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o fryzjera to mogę z czystym sumieniem polecić Adama Slipko - mistrz!
|
|
|
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Niestety muszę wyrazić swoją bardzo negatywną opinię na temat salonu Ewy Śliwy. Na wstępie zaznaczę, że suknia zakupiona w tym salonie bardzo mi się podobała i jestem z niej zadowolona, ale utrudnienia jakie napotkałam podczas korzystania z usług tego salonu sprawiły, że drugi raz bym się na ten salon nie zdecydowała. Do czasu podpisania umowy zakupu sukni wszystko było w porządku. Problemy zaczęły się gdy umowa była już podpisana a zaliczka wpłacona. 1) Podpisując umowę pani zagwarantowała mi, że ostatnie poprawki będą ok tygodnia przed ślubem. Okazało się, że dwa tygodnie przed moim ślubem pani która mnie "prowadziła" wyjeżdża na urlop, jej zmienniczka nie będzie się zajmowała moją suknią a więc ostatnie przymiarki miałam trzy tygodnie przed ślubem. Niestety do czasu ślubu waga poleciała o 5 kilo, więc suknia była troszkę za luźna na biuście (mimo regulacji sznurowaniem) i w biodrach (na wysokości bioder był zamek- zero możliwości regulacji). Cóż... nie tak się z panią umawiałam. 2) Podpisując umowę umówiłam się, że suknię odbiorę dzień przed ślubem, tj. w piątek. Tydzień przed ślubem otrzymałam z salonu telefon, że od tego właśnie umówionego piątku salon będzie zamknięty, więc żebym przyszła w czwartek(dwa dni przed ślubem). Nikomu nie życzę stresu jaki przeżyłam gdy przechodząc przypadkiem koło salonu we wtorek okazało się, że salon jest nieczynny z powodu remontu aż do przyszłego tygodnia. Żaden numer podany na stronie internetowej nie odpowiadał. Dopiero po dwóch godzinach udało mi się skontaktować z osobą z salonu i okazało się, że sukienkę otrzymam. Ciekawe co bym zrobiła gdyby się okazało, że sukni nikt mi nie wyda (bo np. pomyliły im się terminy i zapomnieli o mnie). 3) Przy ostatnich poprawkach pani zagwarantowała, że krawcowa podoszywa wszystkie koraliki i wystające nitki. Przy odbiorze okazało się, że zapomniała. Może nie były to jakieś niewiadomo jak widoczne elementy, ale sorry- tak się nie robi! Nie muszę chyba dodawać, że nie zdążyłam przed ślubem nic z tym zrobić. 4) A teraz punkt kulminacyjny, który przelał czarę goryczy. W umowie miałam wypożyczenie welonu i bolerka gratis. Za każdą z tych rzeczy wpłaciłam po 300 zł kaucji. Bolerko było nowe, natomiast welon wielokrotnie wypożyczany (co z resztą było widać- odklejająca się koronka, byle jak doszyty grzebyk). Do głowy mi nie przyszło, żeby oglądać ten welon milimetr po milimetrze i to był błąd! Kiedy po ślubie poszłam obie rzeczy oddać, pani ledwo rzuciła okiem na bolerko i od razu zabrała się za oglądanie welonu. W trzy sekundy znalazła dziurkę o wielkości 1 mm2 i stwierdziła, że nie odda mi tych 300 zł za welon, bo welon jest ZNISZCZONY. Welonu nie oddałam, stwierdziłam, że spróbuję go naprawić. I wiecie co? Pięć krawcowych oglądało ten welon i każdej z nich znalezienie tej „dziurki” zajmowało kupę czasu! Każda mówiła to samo- kobieta chce mnie naciągnąć. Po pierwsze dziurka była naprawdę niewidoczna (założę się, że była już gdy welon wypożyczałam- ja nie miałam nawet kiedy jej zrobić gdyż welon miałam założony tylko w kościele) a po drugie trochę to dziwne, że pani z salonu tą mikrodziurkę znalazła w dwie sekundy. Mój błąd, że nie obejrzałam z lupą welonu biorąc go do wypożyczenia, ale jakim prawem pani z salonu chciała mnie za niego skasować 300 zł??? Tyle kosztuje nowy, a nie wypożyczany przez całe lato! Ostatecznie skończyło się na tym, że zapłaciłam 100 zł za naprawę. Nie polecam tego salonu! |
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, udziela się tu jeszcze ktoś?
![]() Jestem w trakcie poszukiwań fryzjerki, co prawda ślub i wesele mam ok. 25 km od Bielska, ale tutaj jest jakaś posucha, więc jestem w stanie podjechać do Bielska na fryzurę. Poleci któraś z Was jakąś dobrą fryzjerkę w BB? Marzą mi się loki w stylu lat 40., próbowałam nawet zrobić przed jakimś weselem taką fryzurę, u - podobno - dobrej fryzjerki, ale wyszła totalna klapa. Może w Bielsku jest lepiej jeśli chodzi o fryzjerów
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#682 |
|
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez velikaa Czas edycji: 2015-09-13 o 15:21 |
|
|
|
|
#683 |
|
Przyczajenie
|
Jak są jakieś rzeczy, których nie macie jeszcze wybranych, to zawsze warto się przejść, chociażby po to, aby się rozejrzeć
w krakowskich edycjach zawsze były też fajne konkursy, w których można było wygrać nagrody - suknię ślubną, buty, bieliznę, podróż poślubną A jeśli chodzi o fotografów, to fotodziwaki to znajomi po fachu i z czystym sumieniem możemy ich polecić O f4pictures nie słyszeliśmy
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do wątku, ślub w sierpniu 2016
![]() Właśnie też zastanawiam się czy iść. Podobno jakiś rabat można wyhaczyć, np. na obrączki (to by się przydało), ale w sumie najważniejsze rzeczy mamy zaklepane, a atrakcji jakichś specjalnych raczej nie przewidujemy. Była któraś z Was na poprzedniej edycji, jak to wyglądało? |
|
|
|
|
#685 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny młode z Bielska i okolic są tutaj?
Iść możecie zawsze, a nóż coś ciekawego znajdziecie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Ja byłam w zeszłym roku na targach ślubnych w Bielsku. Co prawda akurat mięliśmy w tym czasie juz prawie wszystko załatwione, ale poszliśmy z ciekawości.Było sporo wystawców, restauracji i hoteli, dużo stoisk z sukniami i garniturami. Wiem, ze stoisko Agnes dawało jakiś rabat na sukienki, pewnie inne też. Były tez pokazy mody ślubnej, co wg mnie jest bardzo fajnym pomysłem, bo można było zobaczyć jak sukienka prezentuje się na modelce. Najbardziej oblegane były stoiska z obrączkami, roiło się tam od ludzi ![]() Warto się wybrać, choćby zobaczyć co oferują firmy w jednym miejscu, żeby nie jeździć po sklepach i tracić czas. Moje wesele już za mną i lepszego nie mogłam sobie wymarzyć W razie czego mogę coś doradzić czy napisać moje wrażenia.
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
no to ja tez przyszla panna mloda z okolic Bielska ... wprawdzie tylko slub w Szczyrku ale co tam
![]() dlatego tez szukam wizazystki i dobrej i fryzjerki z okolicy ? bardzo prosze o pomoc i namiary ... mieszkam za granica i ogarniecie wszystkiego nie jest takie latwe ... a w pl slask i malo kto chce przyjechac na czesanie do Szczyrku fryzura juz prawie wybrana ![]() ahh i czy ktos mial slub w Szczyrku albo byl na slubie bo zastanaawiam sie ktory kosciol wybrac ... bede wdzieczna za kazda pomoc xx Edytowane przez maniurka Czas edycji: 2015-02-02 o 10:28 |
|
|
|
|
#688 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kiedy Twój Wielki Dzień? Jeśli chodzi o fryzjerkę i wizażystkę z okolic to ostatnio znalazłam Panią z Rybarzowic, więc całkiem blisko http://www.alterlook.pl/ Mój ślub dopiero we wrześniu więc jej makijaże i fryzury widziałam tylko na zdjęciach. Najlepiej jak wejdziesz sobie na jej stronę lub facebooka i sama ocenisz
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. jestem ciekawa jakby u mnie to wyszło
jakbyście miały jeszcze kogoś z tej okolicy to dajcie znać |
|
|
|
|
#690 |
|
Przyczajenie
|
Halo, halo! Może odświeżymy wątek?
![]() U mnie przygotowania zaczynają się rozkręcać, w środę pierwsza wizyta w salonie i szukanie sukni Rozglądam się też za cukiernią z Bielska i okolic, może coś polecicie? ![]() A jak Wasze przygotowania?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

19.09.2015

Do których waszym zdaniem warto się jeszcze wybrać?

ZARĘCZYNY 05.04.2014