|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
Cytat:
zdecydowanie najlepszy u mnie kokosCytat:
|
|||
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię mieć mokrych włosów. Cytat:
![]() i dalej nie wiem ... (ale sobie problem wynalazłam ) bedę myć najwyżej w razie potrzeby, pewnie w zależności od użytych kosmetyków. (i wcierek, mam wrażenie że po saponics mi się wolniej przetłuszczają)np ostatnio myłam w sobotę i dziś są jeszcze w porządku (akurat miałam związane codziennie), no ale nałożę potem olej i umyję dziś
Edytowane przez AnulaPPP Czas edycji: 2011-12-20 o 12:12 |
||
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem po sobie, że im częsciej myłam, pozniej szybciej mi sie przetłuszczały a skóra głowy byla sucha |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
dziś czy jutro to i tak niewielka różnica, tak czy siak wyjdzie 2 razy w tyg
![]() a ja się zastanawiam czy myć 3 razy w tyg czy nie. Nie wiem, może dla skalpu tez niedobrze tylko 2 razy w tyg? ale skoro się nie domaga... No nic będę obserwować i zobaczę co ile dni mi najlepiej wyjdzie mycie
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest jakiś problem, bo myję wieczorem, godzinka i są suche, no i nie mam najmniejszego problemu z rozczesywaniem, czeszę je dopiero rano, a szczotka samam sunie po włoskach Jednak stwierdzam, że czasami niepotrzebnie odruchowo je myję, gdyż tak jak dzisiaj umyłabym je wieczorem, a jutro rano nakładała olej, więc stwierdziłam, że w te dni nie będę myć, także wyjdzie mniej więcej co drugi dzień
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Biovax do suchych i zniszczonych sie spisal, wlosy wygladzone i bylszczace.
Obcielam grzywke ktora siegala za ramie Teraz musze kupic okragla szczotke do modelowania![]() Ja myje co drugi dzien albo codziennie. Jak myje co 2gi to na 2gi dzien nadaja sie raczej do spiecia, bo czasami mam lekki przyklap... Wlosy mi schna tak ze 3h, dlugosc za lopatki.
Edytowane przez curry Czas edycji: 2011-12-20 o 13:31 |
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie ma
Termoloki REMINGTON KF40E takie welurowe |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
O Remingtonie nie słyszałam za dobrych opinii jeśli o kręcenie chodzi, może to kwestia tego
![]() Ja chyba wypróbuję dzisiaj masło shea, pamiętam, że w masce kiedyś je miałam i moje włosy się z nim lubiły
|
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
na krótkich włosach efekt jest
a na moim długich juz nie. Szukałam kiedys opinii o nich, chyba nawet na wizazu i nie byly złe
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a schną dlużej. Masz racje bez sensu myć na noc skoro rano olej
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kolejny olej do włosów
tym razem babydream fur mama, idę się zaraz maziać
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie głupie pytanie:
wyczytałam, że włosy trzeba i odżywiać (odżywki proteinowe) i nawilżać... i tu mam problem jest gdzieś spis nawilżaczy? A co robią oleje? bo nie wiem czy dobrze robie mam szampon BD i Altera z bambusem, z sls'ami timotei(miałam w domu przed zmianą pielęgnacji bez silikonów ponoć) odżywka altery z przenicą olej kokosowy vatika, olejek hipp, jojoba Wax zagraniczny do ciemnych brakuje czegoś? prosze o pomoc bo bez sensu zbankrutuje zanim przeczytam tyle żeby wiedzieć czy robie dobrze |
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zabrałam się ostro i przeczytałam cały wątek, jestem z siebie dumna
Fajnie widzieć osoby z wątku o drożdżachNie rozpisuję się więcej, bo padam(kładę się dziś z Vatiką - moje 2 podejście do niej) |
|
|
|
#678 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o oleje, to każdy ma swoje indywidualne działanie. Ale ogólnie oleje wykazują fantastyczne działanie nawilżające, uelastyczniające i odżywiające oczywiście. Najważniejsze w pielęgnacji, jest obserwowanie włosów i określenie co lubią, a czego nie stosuj to co wypisałaś i po jakimś czasie określ, czy pielęgnacja przynosi rezultaty. Niestety każda z nas miała w pielęgnacji swój etap poszukiwań. ![]() Cytat:
![]() Moja cera zaczyna być kapryśna i to bardzo. Zastanawiam się czy zaczynają działać drożdże, czy to wina czegoś innego
|
||
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nawilżających składników, to są różnego rodzaju emolienty, podam Ci kilka przykładów nawilżaczy: Behenyl Alcohol Calcium Pantothenate Caprylic/Capric Triglyceride Caprytyl glycol Cetearyl alcochol Cetearyl Octanoate Cetyl Alcohol Collagen Dipalmitoylethyl dimonium chloride Glycereth-7 Glycosphingolipids Hydrolized keratin Isopropyl alcohol Linoleic acid Linseed acid Myristyl Alcohol Oleyl erucate PEG-120 Methyl Glucose Dioleate PEG-180 PEG-20 Stearate Peg-40 hydrogenated castor oil PEG-55 Propylene Glycol Oleate Stearalkonium Chloride Tocopheryl acetate Urea Wheatgerm oli 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol Wszystko wzięłam stąd https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608 Przejrzyj sobie tą listę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to popatrzę, raczej szukałam listy odżywek które są przede wszystkim nawilżające. mam kiepskie włoski mało i cienkie i przetłuszczające... myje codziennie nie susze nie czesze na mokro mam ochotę pozapuszczać, (są średnio do brody) ale właśnie mam kryzys i zastanawiam się czy przy tej ilości to ma jakikolwiek sens. są farbowane na ciemny brąz obserwacje mam takie - o kokosie wszędzie odstają mi baby hair (takie z 6cm) i wygląda jak by były po rozdwajane po waxie - exstra (robiłam wieczorem) ale rano już nie nadawały się do użycia) po jojobie najlepiej ale boje się jej bo mi na skórze uczulenie wyszło a jak wyglądają nawilżone włosy? ładne błyszczące naturalnie = nawilżone?? Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2011-12-22 o 00:00 |
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawilżone włosy, to bez siana, błyszczące, no i to czuć jak się dotknie. Może spróbuj innych olei, no i jak jojoba Cie podrażnia, to nakładaj ją tylko na długość. Co do szamponów, to ja też myję delikatnym Hippem, dwa razy w tygodniu używam szamponu oczyszczającego Barwa lub Joanna Naturia. Maska Wax jak Ci odpowiada to stosuj dalej, ale może nie nakładaj na skórę głowy. Bardzo fajna i bez silikonów, mocno emolientowa odżywka to Garnier z avocado i masłem karite, warto spróbować, nie jest droga, kosztuje jakieś 6-7 zł. Co do przetłuszczania, to może spróbuj jakieś wcierki, np. Joanna Rzepa-kuracja wzmacniająca lub wodę brzozową, czy też pokrzywową. Ja używam tych wód i jestem bardzo zadowolona, włoski mi rosną szybciej, ciągle mam nowe i zmniejszyło mi się przetłuszczanie, dodatkowo po użyciu mam bardziej uniesione włoski u nasady
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
wodę brzozową mam - używam, ale jakoś efektów nie widzę
no i zrobiłam sobie żel lniany dla kręconych do oczyszczenia (po olejach najczęściej) mam timotei winogrono i trawa cytrynowa jak się skończy to kupię jakiś barwy (w rossmanie nie ma nie???) a i końcówek nie umiem zabezpieczyć 1) są podcieniowane jakieś 6-7 cm na długości 2) jak daję jakiś olej to mam tłuste strąki |
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Witamy i gratulujemy przebrnięcia
![]() Moja cera zaczyna być kapryśna i to bardzo. Zastanawiam się czy zaczynają działać drożdże, czy to wina czegoś innego [/QUOTE]Dziękuję ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Zastanawiałam się ostatnio dlaczego moje raczej gładkie włosy, są takie jakby poszarpane, zwłaszcza te z przodu? Kiedy się w nie wpatrzyłam zrozumiałam - mam mnóstwo baby hair i to one tak wyglądają... Włosy po nocnej Vatice są puszyste - nie napuszone, a reszta bez rewelacji i tak myślę, że muszę zmienic szampon(Garnier z drożdżami) i nie tylko zrobiłam sobie małą listę po prześledzeniu wątku:BD niebieski - może pojawią się jaśniejsze refleksy Garnier Avocado - nie posiadam odżywki d/s - dawniej stosowałam codziennie obowiązkowo Woda brzozowa - zastąpi Jantar I chyba Joanna Naturia z lnem i rumiankiem b/s - zamiast henny waxu b/s |
|
|
|
#684 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Garnier avocado to mój must have. Jest najlepszy |
||
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja końcówki zabezpieczam najpierw olejem kokosowym i na to jedwab CHI, ale oleju biorę dosłownie minimalnie, troszkę na paznokieć i rozcieram w palcach, tak samo jedwabiu daję kropelkę. Też mam nierówne włosy, mam mnóstwo nowych, które mają różne długości i zbytnio nie mogę sobie poradzić z ich zabezpieczaniem i robię po prostu tak, żę to co mi zostanie na palcach to na końcu tym przejeżdżam po długości włosów ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam ta odżywkę Garniera i wodę brzozową, BD też bardzo lubię, ale zrezygnowałam właśnie ze względu na jaśniejsze refleksy, a mam ciemne włosy. Odżywki Joanny b/s są bardzo fajne i lekkie, warto wypróbować ![]() Pomyśl jeszcze o jakimś szamponie oczyszczającym dodatkowo.
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
daje odrobinę - mniej się nie da/nie umiem
wczoraj próbowałam z hippem migdałowym - dałam 1 kropelkę - roztarłam na 2 ręce w palce i nałożyłam - nadal za dużo i tłuste końcówki... mija się to z celem bo jak widzę takie włoski to mam ochotę jak już wyschną umyć ponownie i tak parę razy zrobiłam... bez sensu Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2011-12-22 o 14:57 |
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to gratuluję ![]() A masz jakiś sposób jak zabezpieczać te króciaki? Bo ja jak nakładam na końcówki olej i jedwab, to robię tak, że to co mi zostanie na ręcę przejeżdżam po długości, ale i tak troszkę mi się niszczą, a więcej nie mogę nakładać, bo będę miała strąki i przyklap
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innego sposobu niestety nie znam...
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Yoasia435 masz piekne włoski!
a co do garniera to o ten wam chodzi? tego tak uwielbiacie? ja nigdy nie miałam odzywki z garniera, noo może kiedyś dawno, do blondów ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

) bedę myć najwyżej w razie potrzeby, pewnie w zależności od użytych kosmetyków. (i wcierek, mam wrażenie że po saponics mi się wolniej przetłuszczają)
Teraz musze kupic okragla szczotke do modelowania

zrobiłam sobie małą listę po prześledzeniu wątku: