Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 16:30   #661
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Polinezyjka rzeczywiście spanikowałaś, ale przynajmniej wiesz, że wszystko w porządku z dzieckiem oby Ci się ta dziewczynka została gratki kochana i wracaj odpoczywac do domu
tabaska25 no to na co czekasz z tymi zakupami ? póki co na ciuszki wydałam 120 zł, a mam pół wielkiej szuflady. Jakieś 40 sztuk na oko :brzyda l: z tego może 5 rzeczy używanych

MiniMonix fajny wózek moje kolory
i chyba nosidełko, nie fotelik samochodowy z atestem?

Linaewen czasem warto negocjować, ale jak się rzeczywiście nie przyda, bo można fajnie zbić cenę ale jak się przyda to wiadomo Ja to nie mam zamiaru zaopatrywać dziadków (rodzice męża) w żaden fotelik ani nic, bo później będzie " jedźcie do domu, a my Wam za 2 dni małego przywieziemy, bo AKURAT mam wolne" Ojjj nie Może dlatego, że kobieta lat 50, na czasie w modzie i w ogóle, nie żadna tam kura domowa w fartuchu, ale dziwne rzeczy wyrabiała jak się jej dzieci na świecie pojawiły i później jak w rodzinie zaczęły się pojawiać. Jakoś nie leży mi zlizywanie dziecku czoła, bo jakaś sąsiadka źle popatrzyła. I takie inne dziwne rzeczy jak czerwona kokardka w wózku. Wierząca kobieta a tu takie hece Poza tym, 120 km mieszkają od nas to raczej nie mam zamiaru na łeb na szyję lecieć jak coś z małym będzie nie tak A moich rodziców mam na szczęście 5 minut drogi i wystarczy wózek małego

Imiona
Też macie taki wielki problem żeby się zdecydować? Mam z 5 takich co mi się bardzo podobają, raczej nic innego nie wymyślę, a mimo to jest problem... Oszaleć można a mąż nie współpracuje...
A no nosidełko. Ja na to mówię fotelik

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:41   #662
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

tabaska jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to może to, że kupiłabyś np. zmechacone albo z "brzydkim" składem? Nie wiem Ja się skupiam, żeby była bawełna w 100%. Te wszystkie ciuszki mają nieodcięte metki więc spokojnie sobie posprawdzasz. U mnie na dziecięcym "dziale" jest większość nowych rzeczy dla dzieci do roku, później jest ciężej coś ładnego i nie zużytego wybrać. Ale z tego co widzę da się Ja zawsze biorę na ręke co mi się spodoba i idę na bok. Sprawdzam rozmiar, skład, czy wszystko działa, nie ma dziurek itp. Wróciłabym z 40 sztukami, ale...powstrzymałam się bo do porodu kupa czasu jeszcze co bym miała później robić? dziś np widziałam super kurtkę ciepłą na 0-3 mce, typowa dla chłopca, ale stwierdziłam, że w kwietniu się raczej nie przyda plusem lumpka jest to, że wydasz mało za fajne ciuchy więc zaoszczędzisz, albo to co zaoszczedziłaś to wydasz na jakieś gadżety no i jak się dziecię urodzi większe, to Ci bodziaków i couszków na 56 cm nie będzie szkoda a tak czy siak, pierzesz te rzeczy jak te ze sklepu, więc nie ma mowy o jakichkolwiek zarazkach

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:42   #663
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
No dobra spanikowalam i poszłam do pierwszego lepszego ginekologa którego spotkałam po drodze.

Szyjka bardzo dobra, zamknieta. Dziecko 150 gram, prawdopodobnie dziewczynka och ach och plakac mi sie chce ale stoję w recepcji wiec sie powstrzymuje dzielnie. Z dzidzia wszystko jak najlepiej rozwija sie prawidłowo bo dokladnie ten tydzień ma wagę i wymiary jaki powinna niunia miec 💖 ale mam leżeć wsiąść luteine magnez i tyle z mojej nowo nabytej energii !
Dziewczyyynkaaaaa no chyba twoja ciąża ma inne zdanie na temat energii i każe ci spocząć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:45   #664
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
No dobra spanikowalam i poszłam do pierwszego lepszego ginekologa którego spotkałam po drodze.

Szyjka bardzo dobra, zamknieta. Dziecko 150 gram, prawdopodobnie dziewczynka och ach och plakac mi sie chce ale stoję w recepcji wiec sie powstrzymuje dzielnie. Z dzidzia wszystko jak najlepiej rozwija sie prawidłowo bo dokladnie ten tydzień ma wagę i wymiary jaki powinna niunia miec 💖 ale mam leżeć wsiąść luteine magnez i tyle z mojej nowo nabytej energii !
U mnie było tak samo.Luteina, magnez i leżeć...2 miesiące No ale byłam dużo dalej w ciąży. Gratuluje dziewczynki

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
To mnie zestresowałyście strasznie ja od paru dni jak stoje to mam twardy brzuch jak kamień jak leże jest miekszy kurka to źle nie powinno tak być?????????
Warto sprawdzić u ginekologa, może tylko za mało magnezu.

Cytat:
GGi hehe no mnie jeszcze lekko pobolewa kolo pępka dlatego postanowiłam jak najszybciej to sprawdzić. Ale jak widzisz - magnez x 1000

Hehe mi zwracają koszta za wizytę (nie całość ) z ubezpieczenia wiec w razie takich sytuacji to wole skoczyć szybko do lekarza i psychicznie czuc sie bezpieczniej.

A dobre bylo to ze ten lekarz juz wychodził , ale dla mnie sie jeszcze cofnął do gabinetu aczkolwiek za te 10 min to na pewno się mu opłacało hehe
A gdzie masz wykupioną polise??

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:47   #665
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Imiona
Też macie taki wielki problem żeby się zdecydować? Mam z 5 takich co mi się bardzo podobają, raczej nic innego nie wymyślę, a mimo to jest problem... Oszaleć można a mąż nie współpracuje...
Daj sobie czas. Masz już jakiś wybór, z czasem coś z listy ci po prostu będzie pasowało do dzidzi i cie przekona ja mam podobnie, lista z możliwymi imionami jest (czyli takimi spełniającymi wymagania dwujęzyczne) i czekam aż mnie olśni
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:49   #666
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Moje zakupki
Szaleństwo może i ja w końcu zacznę coś kupować Na razie tylko mam jedno body kupione

Cytat:

super, że jest w porządku. : oklaski:

Cytat:

Imiona
Ja też mam problem ;D Podoba mi się sporo ale nie ma tego jednego co by mnie chwyciło za serducho Zresztą moje typy odbiegają od tego co chce mąż i odwrotnie. Także ja chyba nie wybiorę nigdy imion dla dzieciaczków.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 16:54   #667
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

kurcze coraz bardziej sie przekonuje, bodów mam juz duzo, ale jakies sweterki, spodenki by sie przydały chyba w piatek ruszam na łowy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 17:09   #668
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Daj sobie czas. Masz już jakiś wybór, z czasem coś z listy ci po prostu będzie pasowało do dzidzi i cie przekona ja mam podobnie, lista z możliwymi imionami jest (czyli takimi spełniającymi wymagania dwujęzyczne) i czekam aż mnie olśni
Też tak sobie powtarzam, ale... ale chciałabym już mówić po imieniu do dzieciaczka

beth007 przyjdzie czas, że będziesz mieć taką manię jak ja oby, bo aż mi głupio

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
kurcze coraz bardziej sie przekonuje, bodów mam juz duzo, ale jakies sweterki, spodenki by sie przydały chyba w piatek ruszam na łowy
ja na pierwsze łowy szłam z nastawieniem " na pewno nic nie kupię, bo będą same badziewia" więc pomyśl tak samo i działaj

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:11   #669
Polinezyjka
Zakorzenienie

Martinix w Alianz.

Och dopiero sobie moge klapnac 💖 wróciłam do domku jupiii 😍

W ogóle to ja dzisiaj bylam na malej misji bo kupiłam na olx sukienkę ciazowke (albo zwykla ale rozciagliwa jest bo babka wrzuciła fotę z końcówki ciąży w niej) i dwa bodziaki od tej Pani za 40 zl i misja polegała na tym by podjechać w takie jedno miejsce w Krk i odebrać no i wczesniej jak juz się zaczelam w tam wybierać to mnie zaczął brzuch pobolewac i tak stwardnial bardzo. Dlatego ta szybka konsultacja jakbym byla w domu to bym pewnie poleżała i nie poszla a tak to biegaam od trawaju do tramawaju i przez cala galerie krakowska przesmigalam szybko - moze za szybko hehe

Ale ja sobie to tlumacze tak: Chciałam zobaczyć dziecko szybciej niż 27 to sobie to przyciągnęłam! Wiec juz nie bede chciała bo nie wiadomo jakim sposobem przyciąga sie to o czym się mysli:P a za taki super sposób to ja dziękuje heheh 😎

Zrobiłam format i chyba dzis nie mam sily na konfiguracje wiec na razie waszych zdjęć nie zobaczę. Ale mam zwolnienie na 3 najnlizsze dni i bede u przyjaciółki w tym czasie i jej polrocznego synka wiec bede czytać na komórce

Anyway spróbuje potem zrobic foty sukienki i bodziakow i wrzuci z kom, zobaczymy czy się da😁
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:12   #670
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
mi istopad szybko leci, juz 3ci , do 16.11. do wizyty to migiem pewnie, a jak zacznie się luty to zostaje mi 3 mce do porodu
Hahaha a gdzie zgubiłaś grudzień i styczeń?

Ahhh... Ja przez Was też dziś wpadłam do Smyka i Pepco no i się nie mogłam powstrzymać! W Pepco fanty za 6-10 zł 100% bawełny Niestety telefon oddałam do naprawy, więc się nie pochwalę

ŁÓŻECZKO:
My się będziemy przeprowadzać do większego mieszkania dopiero w okolicach czerwca, więc sobie wymyśliliśmy, że kupimy tu łóżeczko turystyczne, a dopiero w nowym lokum kupimy prawdziwe łóżeczko co o tym myślicie??

WÓZEK:
Ja za używkę Jedo Fyn 3w1 zapłaciłam 700 PLN

Cytat:
ENERGIA
ja przez ostatnie dni aż sama siebie zadziwiam, choć wczoraj przesadziłam i niestety odczułam w nocy brzuch i dziś taki napiety się zrobił. A było mi mało to zaszalałam dziś na barszcz z uszkami churtem uszek wyszło 60 : hahaha: a na drugie danie kakrówka w sosie z ziemniakami gotowanymi w munrurkach a później opiekanymi na maśle i surówka z marchewki i jabłek czuje sie jak słoń po tym obiedzie

Teraz musze poleżeć bo masakra
a wy na dziś jakie menu?
U mnie ostatnio dość monotonnie - non stop pomidorowa. Nie mogę przestać jej jeść!!!!

Kejka: Ale cuda

MniMonix: Ale sprzecior !!! Bomba!

Cytat:

Świetnie, ze od razu sprawdziłaś! Przynajmniej się nie zamartwiasz (jak się okazało-niepotrzebnie)! Nawet jak piszesz o takich poważnych sprawach to mnie rozśmieszasz
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:23   #671
velika
Winter is coming

melduję się po wizycie. Wszystko super, tylko dzieć nie ujawnił jak usłyszłam od ginki "nooo nogi skrzyżowane" to już wiedziałam, że nici z kolorowania na 1 stronie
Połówkowe 1 grudnia
Polinezyjka ty to szalona jesteś, ale dobrze, że poleciałaś do lekarza po cichu gratuluję córeczki

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 17:49   #672
Polinezyjka
Zakorzenienie

AsiaPo hihi to dobrze! im więcej radości tym lepiej 😘

Velka 😍 jak potwierdzi na polowkowym to leeeeece po sukieneczki i różowe bodki!!💖

Probuje wrzucić zdjęcia. W ogóle jakie jaja! W tej sukience wyglądam beznadziejnie hehehe a laska na zdjęciu wyglądała świetnie :P teraz się kapnęłam ze ona o wiele szczuplejsza ode mnie:P a moze to po prostu musze zakładać ta sukienkę jak bede miec wielki brzuch bo teraz wyglądam jak spaślak a nie śliczna ciezarna hihihi 😁 dobra narazie bodziaki zaraz wrzucę foto mnie w sukienko swetrze
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 17:50   #673
Polinezyjka
Zakorzenienie

Bodziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_002.jpg (70,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_003.jpg (86,6 KB, 23 załadowań)
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 17:52   #674
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Kalpana wg mnie zabobon, choć moze tez chodzić o to, by nie ściskać brzucha... Innego logicznego wyjaśnienia ńie widże ja na szczęście nie przepadam za paskami, nie lubiłam nigdy w płaszczach i zawsze wyciągam, a jak jest to sobie zwisa. W spodniach tez ńie bardzo lubię, a juz ńie cierpię nad wyraz, jak ktos ma np dłuższy sweter i na to zakłada taki wielki wsiurski szeroki pasek z mega ogromna rzucająca sie w oczy klamra... Łojezu... I najlepiej kozaki w szpic do tego i legginsy z wrzynającymi sie gaciami obowiązkowo
Ja do spodni też nie lubię nosić paska, ale do płaszcza już tak, bo czasem bez niego wygląda bezkształtnie.

Polinezyjka gratuluję córeczki Odpoczywaj i dbaj o siebie

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:54   #675
Polinezyjka
Zakorzenienie

No dobra ta sukienka n zdjęciach nie wygląda tak zle jak w lustrze zreszta za trzy dyszki i ciepła to na pewno bede nosić!

Zrobię sobie ostry makijaż i bede sexy mama 8-)

I dziękuję za wszystkie gratulacje 😘 🎆 🎆 🎇 🎇
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_004.jpg (60,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_005.jpg (62,1 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_006.jpg (59,9 KB, 41 załadowań)
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 17:55   #676
Polinezyjka
Zakorzenienie

Velka i ja Tobie gratuluje dobrych informacji na wizycie 😘
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 17:57   #677
RoseLady
Raczkowanie

ja mam dzisiaj surówkę z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem....ja pierniczę, od początku ciąży za mną chodziła...pega pyszne

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
No dobra ta sukienka n zdjęciach nie wygląda tak zle jak w lustrze zreszta za trzy dyszki i ciepła to na pewno bede nosić!

z tymi papuciami pierwsza klasa do holyłód nawet
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:58   #678
GGI
Zakorzenienie

[QUOTE=Polinezyjka;5333200 3]No dobra ta sukienka n zdjęciach nie wygląda tak zle jak w lustrze zreszta za trzy dyszki i ciepła to na pewno bede nosić!

Sukienka mi sie srednio podoba ale te białe bodziaki
Stary 2015-11-03, 18:00   #679
velika
Winter is coming

super zakupy Polinezyjka ;] kiecka jak dla mnie trochę za szeroka w barach ale na ciele układa się super, dobrze wyglądasz

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:38   #680
esesme
Raczkowanie

Nie wiem kiedy ja was nadrobię chyba jak kiedyś pójdę na l4, ale zaczęłam w końcu sie dobrze sie czuć wiec nie w głowie mi to pokazuje moje zakupy dla Mikusia ImageUploadedByWizaz Forum1446572272.087241.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446572287.988288.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446572299.853043.jpg
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:50   #681
patryska0804
Zadomowienie

Kejka nie pomyślałam o tym..
Rose wiec się chyba jeszcze wstrzymam. .
MiniMonix identyczny jak ten który chce... kolor taki sam!
Polinezyjka dobrze jest ale jak będziesz miała brzuszek większy to będzie mega wyglądać!
Esesme super zakupy!

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Wogole to się wkurzylam... miałam dzisiaj jechać po ten wózek ale moja mama miała go kupić i dzisiaj mówi żebym się wstrzymała i wogole no i mam dola...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:57   #682
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Świetna, bardzo fajnie będzie prezentowała się z większym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Nie wiem kiedy ja was nadrobię chyba jak kiedyś pójdę na l4, ale zaczęłam w końcu sie dobrze sie czuć wiec nie w głowie mi to pokazuje moje zakupy dla Mikusia Załącznik 6081260Załącznik 6081261Załącznik 6081262
śliczne ciuszki

Ja mam trochę ciuszków, które dostałam od teściowej, ale czekam na potwierdzenie płci i wtedy będę kupować
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 19:00   #683
Polinezyjka
Zakorzenienie

Rose hihihi no papusie pierwsza klasa do takiej kiecki hehehe

Velka - tak tez to odczulam! Szeroka w ramionach ale tam:P mocny makijaż zrobi robotę i nie bedzie widac heheheh 😎

Eseme kurczę to ja nie wiem kiedy zobaczę Twoje ubranka:P pewnie w niedziele bede sie cofać bo dziś tez dodawałyście zdjęcia

Patryska i lulka - trzymam za slowo jak urośnie to wkleję foto hihi
21 tc córeczka
Stary 2015-11-03, 19:01   #684
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kejka nie pomyślałam o tym..
Rose wiec się chyba jeszcze wstrzymam. .
MiniMonix identyczny jak ten który chce... kolor taki sam!
Polinezyjka dobrze jest ale jak będziesz miała brzuszek większy to będzie mega wyglądać!
Esesme super zakupy!

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Wogole to się wkurzylam... miałam dzisiaj jechać po ten wózek ale moja mama miała go kupić i dzisiaj mówi żebym się wstrzymała i wogole no i mam dola...
fajny kolor tego wózka podoba się mi

co do fotelików, to jednak warto się opierać na testach ADAC , blog osiemgwiazdek ew. do poczytania

To już zostawiam Wam, ja osobiście brałam pod uwagę foteliki maxi cosi lub besafe
w takim nosidlec jak Monix wstawiła ja bym dziecka nie przewiozła autem wolałabym wózek używany i tani a fotelik dla mnei to święta rzecz.
Stary 2015-11-03, 19:08   #685
patryska0804
Zadomowienie

RoseLady dzięki Ci kobieto za rady w takim razie się jeszcze wstrzymam.. Napewno jeszcze się trafi fajny

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-03, 19:24   #686
patryska0804
Zadomowienie

wczorajsze zakupy

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-03, 19:40   #687
RoseLady
Raczkowanie

urocze, szczególnie koszulobody

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-03, 19:48   #688
patryska0804
Zadomowienie

Cytat:
urocze, szczególnie koszulobody
tez najbardziej mi sie podobaja

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2015-11-03, 20:11   #689
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Słyszałyście żeby nie używać pasków w ciąży? W sensie do spodni albo do płaszcza... Ciekawa jestem czy to tylko zabobon czy ma jakieś logiczne uzasadnienie
Mi gin mówiła jak byłam na usg w 8 tyg. i miałam pasek żeby nie nosic ze wzgledu na sprzaczkę która gdy siadam wbija sie w brzuch. ewentualnie żeby sprzączke na bok przekręcić.

Cytat:
To mnie zestresowałyście strasznie ja od paru dni jak stoje to mam twardy brzuch jak kamień jak leże jest miekszy kurka to źle nie powinno tak być?????????
Ja tez mam watpliwosci co do tego twardnienia brzucha, nie raz mam taki twardy na dole ale nie długo i nic mnie nie boli wtedy. Pytałam gin to powiedziała że macica jest mięśniem i ma skurcze i że to normalne że twardnieje, żeby wtedy wziąść no-spe, położyc się
i obserwować, jesli dodatkowo czuje skurcze takie intensywne czy boli to dzwonić.

Ruchy
Poczułam dziś takie prawdziwe (bo do tej pory miałam wątpliwości czy to co czuje czyli takie jakby pukanie to sa ruchy dziecia czy co innego) a dziś czułam że rusza sie w brzuchu, tak smyra i łaskocze więc to musi byc to

Okna
Myłam w tamtym tyg. przy okazji prania firanek,ale tylko od środka bo z bolącym gardłam nie chciałam sie wietrzyć a firanki zdjął i powiesił mąż a ile przy tym stękania było

Zakupy
czekam na usg (25.11) i mam nadzieje że ujawni dzieć swoja płeć i wtedy jakies wieksze zakupy bo teraz co jestem w jakims sklepie to nie wiem co mam kupić no i cały wór ubranek po szwagierki dzieciach (chłopcu i dziewczynce) czeka u tesciów ale jeszcze go nie przeglądałam.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:24   #690
danika
Zakorzenienie

dobry wieczór

i ja się melduje po wizycie przytyłam prawie 4 kilo, masakra
wszystko ok, maluch jest cudny no i jest 100% mężczyzną; nie dało się ukryć. Także będziemy mieć syna

mogę prosić o zakolorowanie na niebiesko

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie. Wszystko super, tylko dzieć nie ujawnił jak usłyszłam od ginki "nooo nogi skrzyżowane" to już wiedziałam, że nici z kolorowania na 1 stronie
Połówkowe 1 grudnia
najważniejsze, że wszystko ok a maluch widać lubi potrzymać mamę w napięciu

Cytat:

e nie jest zła ale jaki Ty masz juz fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

ale czemu mama mówi, zeby się wstrzymać? z powodu kasy? czy żeby nie zapeszać?

Cytat:

co do fotelików, to jednak warto się opierać na testach ADAC , blog osiemgwiazdek ew. do poczytania

To już zostawiam Wam, ja osobiście brałam pod uwagę foteliki maxi cosi lub besafe
w takim nosidlec jak Monix wstawiła ja bym dziecka nie przewiozła autem wolałabym wózek używany i tani a fotelik dla mnei to święta rzecz.
zgadzam się fotelik musi być dobry.

Foteliki

my już kupę kasy wydaliśmy na foteliki. Ten pierwszy kupiliśmy Maxi Cosi i jest super, on jest do 13 kilo a to też ważne, bo maluch może długo jeździć. Moi rodzice nam kupili bazę na iso fixa, ale i tak byśmy kupili.
kolejne foteliki (2 auta...) już są z Roemera i ja jestem zachwycona nimi, konstrukcją, łatwością operowania. I oceny też mają dobre w ADACu.

teściowa sie uparła i kupiła do swojego auta takiego dziada jakiegoś polskiego Caretero i jest moim zdaniem okropny, lata w tym samochodzie, nie da się pasów porządnie dociągnąć, toporny taki, że szok. nie polecam jakby co.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości