|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Ewka - może by tak w styropianową kostkę i do teściowej?
to byś ją zagięłła a i obiad by miała-niespodziankę
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Lundzia mieszkam z T😁 wiec obiadek ma gotowy😊
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Lindzia*
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaa
będzie plusik u T. za dobrego schaboszczaka
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-04-06 o 15:06 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
slooonce!!! ale tez wiatr
ewka, tyle zlotych rad ze zostaniesz mistrzem schabowyn
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
ale modniś
i premiera nowych bucików
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
linda, za 1,20 zl kupilam dzisiaj:p
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kurujemy się. ..... narobilyscie mi smaka na schaboszczaka byłam ze starszą w szpitalu, badanie abr pod narkozą, uspali mi dziecko, a za 15 minut wyszli i oznajmili, że sprzęt się zepsuł. Popłakałam się.
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Lilijka, ale was pech prześladuje. Jak córka znosi narkozę? Biedna, na darmo przeżywała stres, a ty tak sto razy.
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
lilijko
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
lilijka - a to pech
kurcze zauważyłam że te maszyny wszelakie często awaryjne są niestety, taki np. tomograf czy rezonans magnetyczny to praktycznie non stop w użytku i czas na odpoczynek ma faktycznie czasem obliczony co do minuty, by nie padł......tylu potrzebujących. Ale jak już zaśpią dziecko i dopiero takie coś wychodzi, to można szału dostać ...oby następnym razem poszło Lilijka już bezproblemowo, a wynik wyszedł poprawny! zdrówka! namarelle - chciałam Ci serdecznie podziękować za namiary na ten sklep Ani-but przemiła Pani, spec od fasonu i rozmiaru, fantastyczna jakość i niezła cena 119 zł. Może wzornictwo nie powala jakoś specjalnie zwłaszcza dla chłopców, ale najważniejsze że buciki dobrze skrojone i nie będą szkodzić młodej stópce dobrze że dopiero po pracy TŻ z nim się wybrałam bo sama na taki wygwizdów bym w życiu nie trafiła ![]() i mieliśmy okazję pobawić się z pieskiem Lessim jakby buciki okazały się ok w użytkowaniu, to chyba będę się tam stale zaopatrywać już zdążyłam kilku osobom z rodziny sklep polecić ![]() aczka - co tam za te 1,2 zł wyrwałaś? ja to chyba petycję napiszę, żeby mi otwarto taki outlecik
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-04-06 o 19:51 |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka, wspolczuje
masakryczna sytuacja eh. Jak cora sie czuje? My dziś na rehabilitacji, znów z kim innym. Chwalil sandaly nasze elefanten do lusek i emelki ale srednio byl zadowolony z danielkow. Mowil, ze fajnie ze się uginają, ale ze sa za wysokie za pieta jesli chodzi o wykręcanie stop na zewnątrz, bo unieruchomiaja staw skokowy i ze to na pewno nie polepszy sprawy... Ja u gina, na szczęście wszystko ok. Powiedzial ze niektóre kobiety maja brzuch pod sam biust bo są wzdęte albo napuchnięte, u mnie macica ponoć idealnie leży, szyjka pozamykana i długa, młody Glowa w dol ale to się moze jeszcze zmienić, i waży moj synek ok 1360g. Sory ze ja tak znów o sobie ale musiałam sie pochwalić 😁 A brzuch mnie boli przez wiązadła, mam się tym nie stresować ale wiadomo nie dopuszczać, żeby bolał bo to mogloby skurcze wywolac. |
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
super Ewka! najważniejsze to co pod karoserią
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 super, że syn rośnie. Chwal się tu ile wlezie, chętnie poczytamy dobre wiadomości.
Aczka ja to ci proponuje zamiast szukania tej pracy, to poluj w outlecie super ciuszki dla naszych dzieciaków. Kokosów na nas nie zarobisz, ale na waciki będzie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dobra myśl! Aczka ode mnie x2. Chłopak, dziewczyna, pelne pole do popisu 😃 |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek haha aczka do dzieła 😁
Lilijka wspolczuje😚 Ewka super ze wszystko ok i synuś rosnie zdrowo😊
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Lilijka, no masakra normalnie😞 nigdy nie mialam narkozy jeszcze. A ze dziecko uspili i popsul sie sprzet, no bezsensu 😞
Ewka555, dobrze ze wszystko dobrze. Mnie sie w ciazy w ogole brzuch nie obnizyl, nawet wtedy jak przez pewien czas Natalka byla bardzo nisko i lezalam. mielismy dzisiaj sie szczepic na pneumokoki, ale przed poludniem N kaszlala i miala stan pdgoraczkowy, wieczorem juz nic jej nie bylo. zamowilam rowerek trojkolowy, maz go zlozyl, jutro jedziemy na nim na spacer 😊 ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Natalia spi ze mna, mamy wysokie lozko, z szufkadami pod spodem. Dostawione jest do sciany, w nogach ustawiam lozeczko, nie zostawiam jej samej na lozku w ogole. Jak chce gdzies isc, to albo zostaje z mezem albo wkladam do lozeczka, czasem za cene rozbudzenia. mysle nad kaskiem dla N, jak woze ja na swoim rowerze to chyba powinna miec. |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Córka bardzo dobrze zniosła narkozę. Jeszcze godzinę spała, 30 minut od pobudki piła wodę małymi łyczkami, 1h później już jadła trochę. No i od razu po przebudzeniu pochodziłyśmy po oddziale. Linda ja jestem wściekła, bo to drugie podejście do badania. Pierwszy raz nie wyszło, bo lekarka nerwowa i mała nie potrafiła się uspokoić. Więc był podany termin pod narkoza. Na 3 tygodnie przed tym terminem dzwonili, czy mogę przyjść wcześniej, bo dziecko jakieś ma angine. Zgodziłam się, ale że moja też się rozchorowala i dzwonię i NIKT nie chciał się ze mną zamienić (ludzie to samoluby, a następny termin za rok, więc oznajmiłam, że ja przychodzę w swoim terminie i niech przesuwają te pierwszą mamę. Nie zrobili tego. Im się udało to badanie, my już nie. Mam do nich pie. .....lony żal, bo wciśli się, że przez nich u nas tak wyszło. My byłyśmy drugie, bo tamta dziewczynka była młodsza. Nieomieszkałam im tego powiedzieć. Widziałam, że jest im głupio, że tak wyszło. Te badanie wykonują tylko raz w tygodniu jednego pacjenta, czyli sprzęt wadliwy, bo średnio w roku jest używany 50 razy. Wykonali jej w zamian inne badania, które miała wykonane juz wielokrotnie bez usypiania i wychodziły. Wyszłam ze szpitala z diagnozą i zaleceniem dalszych poczynań, a to badanie BERY nie zostanie powtórzone. Do tej poradni już nie wrócimy, nie dostałyśmy terminu. Moja córka ma obustronny niedosłuch (nie słyszy niskich dźwięków) niewymagający aparatowania. Dla mnie to żadna diagnoza, bo nie znam przyczyny słabego rozwoju mowy. .
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Aczka - dzisiaj Wik też spadł z łóżka u moich rodziców bo próbował sięgnąć po pilota leżącego na stole. Dobrze, że tego nie widziałam ale siniak na czole jest. Te mojego dziecko ciągle poobijane ![]() Lilijka - ja pewnie bym im nabluzgała ! mam nadzieje, że następnym razem się uda. Namarele - tak, młody ma zostać z moimi rodzicami sam. Taki jest plan ale zobaczymy jak wyjdzie. Jesteśmy w trakcie ogarniania ogródka trzeba będzie jakiś kącik młodemu zrobić ! tylko zastanawiam sie co
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Paulineczka zazwyczaj bluzgam, ale dzisiaj mnie to przerosło. Kolejnego badania nie będzie. Mamy postawiona diagnozę.
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, hahaha! ja chetnie taki biznes bym prowadzila
![]() jeeej jak tam wchodze to jestem w raju ![]() lilijko, w jakim wieku odkrylas, ze córka nie radzi sobie z mową? odnosze wrazenie, ze Ty wciaz o wizytach i lekarzach piszesz. niech to sie skonczy ewka, fajnie, ze z brzuszkiem wszystko ok
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 super ze kotlety wyszły
ja uwielbiam schabowe, potrafię 2 razy w tyg zrobić ![]() Ewka555 super że z brzuchem i słodką zawartością ok 👌🏼 ![]() Lilijka co za masakra..biedne dziecko usypianie i wszystko dookoła..Linda ja bym z mężem w życiu nie trafila do Anibuta, darłam się na matkę że to 'na pewno nie tu!' widzę dużo dzieci w tych butach i ortopedzi zalecają u nas w okolicy bo przedszkolaki w nich chodzą, też będę tam brała butki bo cena ta sama co w ccc/deichmann'ie a zdrowe, i dopasowanie, cierpliwość i pomoc przy doborze butów przez sprzedających super
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, widzisz kazdy inaczej o butach mowi.. ja slucham sie jednego. ehh
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- paulineczka, przy kapieli tez odkrylam mega sliwe na czole - wcześniej nie widzialam, bo grzywa przykryla. to pewnie po wczorajszym upadku... |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, no racja, każdy co innego mówi...
Strachu sie najadlas, ale dobrze zr nic sie nie stalo. |
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
eh, pogoda coraz gorsza z dnia na dzień lilijka - o matko, ale kwas z tym badaniem i niewinne Twoje dziecko będzie go teraz pozbawione choć mu się należało.......masakra, bluzgi się należały....... a ja wczoraj odkryłam że Pepco, Pepcu nie równe. Wczoraj wstąpiłam pierwszy raz do innego Pepco niż zwykle (namarelle - w Krzeszowicach ) i powiem Wam że dużo więcej rzeczy, wzorów itp. Kupiłam 4 szt bluzeczek z krókim po dyszce kupujemy już nie na dziale dzidziusiowym tylko tym między 98 a 123 rozm. Rozm 2-3 latka, 98 cm jest na nas ok ![]() I w Piątek do Pepko rzucić mają dużo rzeczy na lato dla dzieci, w tym krótkie spodenki ! Pani mi zdradziła ![]() to co dziewczyny, przejdziemy się, co? :P
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu czemu w piatek, a nie dzis
Ja bede na zakupach dzisiaj ;/.Lecimy niedługo pobrać krew malej... Mocz tez mamy, ale strasznie malo, wiec nie wiem czy w ogóle przyjmą. Jak pobieracie krew dzieciom to jak z jedzeniem? Starczy 2.5h po butli mleka? |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
linda, ale grzmocik z Twojego Jaska! kawał chłopa!
![]() u nas 80/86. czasem nawet 74:p u nas jedno pepco, wiec wyboru nie ma. ![]() ale pewnie zajrzę, zajrzę ![]() ewka, dzisiaj jedziesz do mamy? |
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka - ano kawał
na placu pytają czy " ma już chyba 2 latka, prawda?" ![]() Ewka555 - pobierałam raz, bezpośrednio po zjedzeniu butli na poczekalni, bo panie powiedziały że można dać jeść. Ale to jesienią było, jak mniejszy był
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Aczka tak. Piesze o lekarzach, bo proces diagnostyki jest mega długi i uciążliwy i nie zawsze daje odpowiedź na pytania. Corka jako niemowlę była rehabilitowana z powodu niskiego napięcia mięśniowego. Po zakończonej rehabilitacji lekarka uczuliła mnie na kolejne konsekwencje. Ja dałam czas jej z rozwinięciem mowy do 3 r.z. jednak już w wieku 2,5-3 r.z. zauważyłam, że jest regres w mowie. Po 3 urodzinach wzięłam ją do poradni pp i zaczęłam działać. I tak od tego czasu się diagnozujemy, bo nie ma konkretnej diagnozy. Podejrzen było mnóstwo, ale żadne się nie sprawdziło. Męczy mnie to już, bo z Kubą na tę chwilę jest podobny tor. Z dziećmi chodzę po neurologach, kardiologach, logopedach, laryngologach, audiologach. Na każdą wizytę czeka się od 3 miesięcy do roku. Core diagnozę juz ponad 2 lata. Dodam, że córka miała 2 razy wykonywane przesiewowe badanie słuchu, które wyszły prawidłowo. Żadnych odchyleń od normy.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

to byś ją zagięłła

kurcze zauważyłam że te maszyny wszelakie często awaryjne są niestety, taki np. tomograf czy rezonans magnetyczny to praktycznie non stop w użytku i czas na odpoczynek ma faktycznie czasem obliczony co do minuty, by nie padł......tylu potrzebujących. Ale jak już zaśpią dziecko i dopiero takie coś wychodzi, to można szału dostać ...oby następnym razem poszło Lilijka już bezproblemowo, a wynik wyszedł poprawny! zdrówka!