Cz. III dietkowania czyli jak przez dwa lata zrzucić 5kg. :D - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 12:05   #691
bita smietana
Zakorzenienie

Dot.: Cz. III dietkowania czyli jak przez dwa lata zrzucić 5kg. :D

Ania, gratuluję ogarniecia egzaminów, a akcja z rajstopami bezcenna

odchudzam się od dzisiaj
Stary 2011-06-14, 12:20   #692
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Ania, gratuluję ogarniecia egzaminów, a akcja z rajstopami bezcenna

odchudzam się od dzisiaj
Winyl się ze mnie śmieje, że to mój stały tekst

Dzisiaj pomimo, że dzień przed okresem waga 46,5
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 13:02   #693
MalaPikanteria
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Cz. III dietkowania czyli jak przez dwa lata zrzucić 5kg. :D

Dzieeeeeeeń dobry!
Boże jak mnie tu długo nie było.... zanim nadrobię wszystko, uuuuu.... ale dam rade
Miałam długi weekend. W sobote poszłam na "kieliszeczek" szampana, w gruncie rzeczy skończyło się na Red'sach cytrusowych... Córcia spała i została z moim bratem (kochany braciszek - chociaż czasem). W niedziele wstałam bardzo wczesnie - o 10.30 - nie wiem kiedy ostatnio tyle w wyrku leżałam po południu grill i Red's ciag dalszy ajajaj....
A wczoraj wstałam o 3.40 (tak, o 3.40 RANO) bo nie mogłam spać... Jechałam sobie do bratowej TŻ, przy okazji popłaciłam rachunki i zrobiłam jakies zakupy...
Dziś od rana nie mogłam neta włączyc ale juz jestem i mam zamiar nadrobic wizazowe zaległości
Aaaa.... I TŻ wczoraj wrócił na dobre, oddał klucze od mieszkania, wział resztę rzeczy i mam go w domu

Milusia związek bez szacunku to cięzka sprawa, ten szacunek potem odbudowac to naprawde wyzwanie.... Zgadzam sie z dziewczynami
Ania akcja z rajstopami naprawdę meeega jak to faceci podrywaja.... No i dałas radę z egzaminami
Psyhe kiecka fajna ale ja bym się w niej nie czuła.... Kurcze często tak mam że coś mi się podoba ale na kims

Po weekendzie i tak sie dobrze trzymam wagowo, wczoraj na wadze 54,8 (mimo @). I w udziskach 50cm i tyłek się "podniósł"
Dzis na I śn. kanapka z szyneczka i ogóraskiem świeżym, potem kawusia, II śn. mussli (jakoś nie umiem bez niego zyć ostatnio ) ale w troche innej wersji bo dodałam więcej płatków owsianych i zalałam mleczkiem a nie jogurtem... Obiad bedę miała ok 18 więc wcześniej na pewno cos chrupnę

MOJA WYMIANKA

Edytowane przez MalaPikanteria
Czas edycji: 2011-06-14 o 13:24
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 13:33   #694
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

odchudzam się od dzisiaj
Znowu?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 14:34   #695
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Milusia, kochana według mnie sytuacja w Twoim związku jest nie ciekawa i jeśli już masz wątpliwości, to wydaje mi się, że to nie ten. Nie trac wielu lat w nieudanym związku tak jak ja, nie warto. On się nie zmieni, nie wierz w to... (z moich doświadczeń).
Annobanno, Smietanko gratulacje zdania egzaminów
Anoo, jak mogłaś mu nie pomóc? Ja bym pomogła A no miałam mega jazdę, pół roku nad tym rozmyślałam i się zdecydowałam- jestem hardcorem
Smietanko, no to życzę powodzenia
Co do kiecki nie podoba mi się, nie w moim stylu.
Winyl, Ty masz chłopaka? Ja nie wiedziałam!

No i niestety moje bejbaski coś mi się dzieje. Jak waga pokazała 54,8 tak dziś pokazuje 55,7 kg. Najgorsze jest to, że byłam dziś w Maku zjadłam wrapa i shake a brat kupił piwo, lody, chipsy no cóż raz na 3 tyg sobie pozwolę, ale od jutra dieta pełną parą Jeszcze prawie 6kg do zrzucenia. Już zaczynałam lubic swoje ciałko musze nad soba popracowac

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 15:12   #696
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
42kg 41kg bym nie utrzymała później zresztą boję się wychodzenia z diety wzrost taki co Ty 23 lat
edit teraz tak czytam przy mojej diecie będę wychodziła 6-7 tygodni o ludzie.....help
6 tygodni pilnowania się na maksa, żeby nie było jojo

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Eldo_rado mam z Tobą taki problem jak Aniabania ze mną - ciągle Cię widzę we wszystkich wątkach na które wchodzę .
Mam tak samo

Cytat:
śmietana zdała egzaaaamin, śmietana zdała egzaaaaamin

Agniesikk, jak pierwsza jazda? Mnie przed chwila na stromej drodze zaskoczył zając. Nie wiem kto był bardziej przerażony, zając czy ja
Gratki

Jazda nawet spoko, chociaż u mojego taty w aucie jakoś ciężko 1-ka wchodzi i nie mogłam ruszyć ze skrzyżowania Ale ktoś musiał na mnie przeklinać z tyłu A tata na mnie krzyczy Powiedziałam, że jak będzie tak dalej robić, to wsiądę do auta swojego własnego, jak sobie je kupię, to się uspokoił wtedy Dziwnie mi się jeździ Dieselem Przyzwyczaiłam się do auta w benzynie.

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
apropo stylu, czy stylem wyrażacie siebie?

Tak się czasami zastanawiam,co myśli o mnie osoba siedząca np. na tym samym przystanku, jadąca naprzeciwko w tramwaju.
Strasznie dbam o to,żeby nie być nijaka, ciekawa jestem, czy w oczach innych mi się to udaje.
Też tak macie
Ja tak nie bardzo, nigdy nie staram się wyglądać jakoś wyjątkowo, nietypowo, bo dobrze czuję się w swoim ciele i styl mam raczej skromny, ale seksowny
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 15:40   #697
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
6 tygodni pilnowania się na maksa, żeby nie było jojo
i właśnie to jest w tym najgorsze

Cytat:
śmietana zdała egzaaaamin, śmietana zdała egzaaaaamin
gratuluję
a ja właśnie wpierdzieliłam chałwę i teraz nie wiem czy się śmiać czy płakać a tak dobrze mi szło!!! więc od dziś zero słodyczy to moje postanowienie, że przez 100dni nie tknę w ogóle!!!
dziewczyny mam do was pytanie czy ta bluzeczka jest warta swojej ceny? w jakim kolorze najbardziej Wam się podoba?
http://allegro.pl/lipmar-sexowny-luz...643327673.html

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2011-06-14 o 15:46
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:25   #698
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam do was pytanie czy ta bluzeczka jest warta swojej ceny? w jakim kolorze najbardziej Wam się podoba?
http://allegro.pl/lipmar-sexowny-luz...643327673.html
Ładna, ale skoro jest z wiskozy to pewnie będzie na bazarach,a tam będzie tańsza

Wygońcie mnie stąd,jutro najważniejszy egzamin w moim życiu,a mi mózg paruje
Stary 2011-06-14, 16:26   #699
agniesikk
Zakorzenienie

Fakt, wychodzenie z diety to koszmar

E tam, chałwa jak ta 50g, to potraktuj jako część kolacji Nie zaszkodzi Narobiłaś mi ochoty na chałwę, ale mam właśnie 10dni ostrej diety. Na kolację same warzywa itp.

Ja bym nie dała prawie 70zeta za tę bluzkę

MONIA, SPADAJ!!!!
Stary 2011-06-14, 16:31   #700
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

E tam, chałwa jak ta 50g, to potraktuj jako część kolacji Nie zaszkodzi Narobiłaś mi ochoty na chałwę, ale mam właśnie 10dni ostrej diety. Na kolację same warzywa itp.

MONIA, SPADAJ!!!!

Dobra idę zakuwać
Stary 2011-06-14, 16:33   #701
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

halo halo witam!!!!!!!!!!!!
miliony buziakow dla Was
sto lat mnie nie bylo... a tak poważnie, na wizazu siedze jakies 5 lat, mialam ten inne konto, i to jest najdluzsza przerwa jaka mialam. TZ duzo siedzi na moim lapku, a ja z pracy wracam zmeczona, nie tyle co zmeczona - ale psychicznie padam. Szefowa to wampir energetyczny, czuje sie pusta, bez energi kiedy widze jej pysk

tak wiec na wizaz nawet nie zagladalam...
Cytat:
odchudzam się od dzisiaj
ja tez ja tez!

Ale bardziej od jutra! chociaz mialo byc od poniedzialku

dzisiaj skonczylam prace o 13, poszwedalam sie po ysku, szukalam zaslon, czegos ladnego do pokoju i :dupa: mam dzien dla siebie, ale jestem strasznie zmeczona, leze i pije browara. Drugi sie chlodzi

u mnie ostatnio rooooooooooznie, wzloty i upadki. Staram sie po prostu nie przejmowac. Praca okazala sie wielka porazka. To juz 3 miesiac, zaklimatyzowalam sie, zaprzyjaznilam sie z jedna dziewczyna, tylko integracji jeszcze nie mialysmy no wiecie zawsze jak poznam fajna laske boje sie ze źle o mnie pomysli poza tym staram sie zacisnac zeby, nie komentowac, bo oszustwo straszne. nadal pracuje bez umowy. Ale to temat rzeka

no i najwazniejsze - mega sie roztylam. Nawet tydzien temu kupilam balsam z eveline na cellulit, no juz sie zmotywowalam, ale on stoi na polce tydzien!!! nie moge sie ogarnac, podniesc tylka, brakuje motywacji, energi. WTF? Moj TZ ciagle kupuije slodycze, chipsy, bo lubi. Tylko odkad mieszkamy razem to on schudl a ja przytylam

odkrylam w niedziele, bedac z TZ na spacerzem ze 3 minuty od domu mamy park i rzeke, umowilismy sie na bieganie. Z reszta, jestem zdecydowana na karnet do fitness clubu, tylko nie wiem w co sie ubrac?? wyjezdzam 7-10 lipca do Gdanska, i staram sie teraz oszczedzac

Nie dostane urlopu, nawet na 2 dni w lipcu, powiedzialam ze sie zwolnie. tak mnie przytlacza sytuacja w pracy, ze jak wracam do domu wcinam pizze, pije piwo i no stresssss. A to złe. Musze to zmienic!

biore sie za czytanie... 23 strony. Ale najpierw ide po browarka do lodowki
teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeesknilam
Kochana Monia mnie przywolala
Stary 2011-06-14, 16:43   #702
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ładna, ale skoro jest z wiskozy to pewnie będzie na bazarach,a tam będzie tańsza

Wygońcie mnie stąd,jutro najważniejszy egzamin w moim życiu,a mi mózg paruje
Cytat:

jeszcze się zastanowię fakt 70zł + przesyłka ale widzę że ma tańsze po 39zł czy na bazarku będzie hmm możliwe
co do chałwy to nie 100g a słyszałyście o diecie chałwowej czy jakoś tak? oo na jakiej jesteś diecie? pochwal się
Stary 2011-06-14, 17:07   #703
agniesikk
Zakorzenienie

Nie jestem, próbowałam być na niej 3 dni, ale to nie dla mnie, za dużo cukru, a ja lubię mieć cukier na dobrym poziomie, lepiej wtedy funkcjonuję
Stary 2011-06-14, 17:30   #704
MalaPikanteria
Zadomowienie

Laski kocham to nasze "od dziś jestem na diecie"

MOJA WYMIANKA
Stary 2011-06-14, 17:54   #705
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
a i ciasto!

takie na zimno, zmodifikowany deser SB

Do prostokątnej foremki dajesz folię aluminiową, moczysz herbatniki (takie zwykłe) w mleku i wykładasz nimi ścianki. Miksujesz jeden duży jogurt naturalny/grecki z jedną galaretką (u mnie truskawkową) zrobioną w 0,5 l gorącej wody. Wlewasz do formy, dorzucasz duuużo pokrojonych truskawek i bananów, to sobie tężeje przez noc i jest pycha.

I zero dodatkowego cukru
moj TZ uwielbia galaretke, normalnie by padl

Cytat:
Prawdziwa miłość nie wygasa Tylko dwie strony muszą o to uczucie dbać. Jesteśmy z tż 5 lat i szczerze mogę powiedzieć,że z każdym dniem bardziej go kocham, bardziej go pragnę chociaż wydaje się to już niemożliwe Nie wyobrażam sobie związku,w którym wygasa uczucie. Wtedy nie ma co ciągnąć bo szkoda życia. Jak patrzę na tego Mojego to buzia sama się uśmiecha,motylki w brzuchu,a w głowie boże jak ja go kocham. Z seksem tak samo, wystarczy że popatrzy na mnie w ten swój sposób i kolana się uginają
Nawet na swoich rodzicach mam przykład, ponad 30 lat razem a na co dzień chodzą za rękę, całują się, przytulają. Coś niesamowitego
to piekne... ja niestety z rodzicow przykladu brac nie moge...
Cytat:
Psyche, a mogłabyś do tagów dopisać Lays'y ? Prooooszę
psyche.... jak moglyscie nie otagowac alkoholu?! ja sie pytam jaaaaak? piwo
Cytat:
Ja najlepiej się czuję jak mam w udach 48cm. Teraz mam 50 i ciężko mi na nie patrzeć
A weź Tyyyyy! To dopiero koszmar! nigdy nie mialam kompleksu z nogami, teraz nienawidze swoich nog

Cytat:
Ciekawe co tam u Ewelki i Winyla, pałki jedne się nie odzywają.
Cytat:
Zaraz wysmaruje pw do Ewelki

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Poza tym non stop do mnie pisze, jak nie oddzwonie pol h to mu musze wywiad dawac co robilam. Przylazi po mnie codziennie rano. Czuje sie osaczona. Kazda wolna chwile musze z nim spedzac bo 'jestem calym jego swiatem' a jak nie to wielki foch. Wkurza mnie to. Mam straszne obawy czy z nim byc dalej. On jest strasznie zaborczy i ciagle mi cos chce kupowac. Boze mi nie zalezy na kasie mi zalezy na tym zebysmy sie dogadywali.
A dzis gadamy i mi walnal haslo ze od czego ja jestem bo na pewno nie od przyjemnosci o.O no poracha jakas!!
Co wy o tym sadzicie to moze ja jestem jakas nie tego i czepialska? Juz sama nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
kurcze sama nie wiem... no przeciez stara się, dzwoni, na rekach mnie nosi itd ciagle mi cos kupuje gdzies zaprasza... ja na prawde nie wiem co o tym myslec bo on ma takie oczka jak na emotikonce jak mnie widzi... i ciagle gada ze mnie kocha i ze jestem nawazniejsza i ze nie chce mnie stracic. No on sie stara ale cos tu nie gra... ??
kochana, cos tu nie gra... Nie na tym etapie znajomosci / zwiazku takie zgrzyty. Olej to jak masz watpliwosci juz teraz

uwielbiam nowy tytuł watku ale prosze o tag o piwie i drinach

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:56
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 18:00   #706
psyhe666
Zakorzenienie

Nie mogę dodać nowego tagu

"You cannot add any tags to this thread. Please remove some first. Tags will be visible to all users"
so trójka maybe.

Edytowane przez psyhe666
Czas edycji: 2011-06-14 o 18:03
Stary 2011-06-14, 18:03   #707
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem, próbowałam być na niej 3 dni, ale to nie dla mnie, za dużo cukru, a ja lubię mieć cukier na dobrym poziomie, lepiej wtedy funkcjonuję
ee to też nie dla mnie zrobiłam sobie maseczkę z glinki zielonej ale ściąga
Stary 2011-06-14, 19:20   #708
psyhe666
Zakorzenienie

Bożeeeeee, dlaczego ja zawsze ściągam na siebie takich tłumoków i cwaniaczków?
so trójka maybe.

Edytowane przez psyhe666
Czas edycji: 2011-06-14 o 19:23
Stary 2011-06-14, 21:10   #709
sensualangel
Wtajemniczenie

Dziewczyny może trochę głupie pytanie, ale co tam! czy na randkę mogę pójść w krótkich spodenkach jeansowych? czy to nie będzie troche dziwnie wyglądało?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Bożeeeeee, dlaczego ja zawsze ściągam na siebie takich tłumoków i cwaniaczków?
coś o tym wiem było to przerażające.
Stary 2011-06-14, 21:22   #710
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny może trochę głupie pytanie, ale co tam! czy na randkę mogę pójść w krótkich spodenkach jeansowych? czy to nie będzie troche dziwnie wyglądało?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

coś o tym wiem było to przerażające.
Jak to jest w ciepły dzień (nie o 22) to czemu nie?
W sumie to ja nie wiem, nigdy nie chodziłam na randki . zawsze albo byłam sama albo w związku <choć praktycznie wszystkie nazwałabym "związkami" :P>.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:25   #711
sensualangel
Wtajemniczenie

winyl ale kiedyś musiał być ten pierwszy raz
Stary 2011-06-14, 21:28   #712
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:

.
pewnie że tak
a dlaczego miałabys nie iśc?!?!
jestesmy młode i trzeba ztego korzytac, puki można z reszta to nie sredniowiecze że po same kostki i szyje się trzeba ubierac.

trzeba byc wyzwolonym

dziewczyny jakie robicie omlety np: na śniadanie?

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!

Edytowane przez monissskaa
Czas edycji: 2011-06-14 o 21:30
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:48   #713
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
pewnie że tak
a dlaczego miałabys nie iśc?!?!
jestesmy młode i trzeba ztego korzytac, puki można z reszta to nie sredniowiecze że po same kostki i szyje się trzeba ubierac.

trzeba byc wyzwolonym

dziewczyny jakie robicie omlety np: na śniadanie?
no tak racja chciałam się upewnić czy nie będę dziwnie wyglądała
dietetyczny?
edit wiec
składniki jajka( ja robie z 2)
sól
maka kukurydziana
dżem niskosłodzony bądź jogurt
oliwa z oliwek
proszek do pieczenia
a wiec jajko oddzielasz, białka upijasz na sztywno z dodatkiem szczypty soli, następnie do żółtek dodajesz 2 łyżki maki kukurydzianej( bo masz 2 jajka) białka, proszek do pieczenia wszystko ładnie mieszasz i na patelnię.

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2011-06-14 o 21:56
Stary 2011-06-14, 21:52   #714
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:
no tak racja chciałam się upewnić czy nie będę dziwnie wyglądała
dietetyczny?
nie wydaje mi sie żebys wyglądała dziwnie

tak dietetyczny bo jutro rano planuje zjeśc na śniadanie.

ale jestem głodna.

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:55   #715
bita smietana
Zakorzenienie

Odchudzam sie już cały jeden dzień, więc robi się z tego poważna sprawa

ania, w jakim sensie czy wyrażamy siebie? bo jeśli chodzi o jakieś subkultury to nie Ubieram się (chyba) kobieco i klasycznie, a siebie wyrażam, kiedy za kazdym razem podczas jedzenia poplamię ubrania zazwyczaj z mojej koszulki pod koniec dnia można wyczytać dzienne menu

sensual, bluzka nie w moim stylu, w tej cenie są ładniejsze a szorty na randke jak najbardziej!

monia
, w jakich godzinach mamy trzymać mocno kciuki? Powodzenia

Ewelka! Super że jesteś Może zacznij szukać jakiejś innej pracy?

Pomysł nowego tagu świetny. Psyhe, wystarczy wyrzucić odchudzanie i wstawiamy driny

właśnie, psyhe! co odwaliłaś? jakie cwaniaczki?

winyl
tez w życiu za duzo nie randkowałam, jakoś to mnie nie kręciło. randki wydaja mi sie strasznie sztywne i zobowiązujące Jakoś inaczej toczyły sie moje znajomości
Stary 2011-06-14, 21:58   #716
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
nie wydaje mi sie żebys wyglądała dziwnie

tak dietetyczny bo jutro rano planuje zjeśc na śniadanie.

ale jestem głodna.
patrz wyżej dodałam przepis
bita śmietana a więc będą szorty co do bluzki to już sama nie wiem....
Stary 2011-06-14, 22:23   #717
moooniaaaa
Zakorzenienie

Trzymajcie jutro kciuki 9:00-13:00, prooooooszę
Stary 2011-06-14, 23:35   #718
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie jutro kciuki 9:00-13:00, prooooooszę

sensual, pochwal się potem jak randka
Stary 2011-06-15, 08:08   #719
MalaPikanteria
Zadomowienie

Dzień dobry

MOJA WYMIANKA
Stary 2011-06-15, 08:11   #720
aniabaniaa
Zakorzenienie

UuuuUuuaaaaAA! Ewelka! **
Monia, mocno trzymam kciuki

Psyhe, a czy nie takich szukasz?

nie wiem co miałam jeszcze napisać

A oglądacie nowy serial tvp 2, który jest zamiast m jak miłość? Z Dorocińskim
I czy widziałyście ostatni odcinek m jak miłość?!

Edit: sprawdziłam w programie tv i to był tylko odcinek pilot.

Edytowane przez aniabaniaa
Czas edycji: 2011-06-15 o 08:15
aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości