Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-09, 21:05   #691
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko, właśnie się nad tym zastanawiałam... Tylko u mnie pasta dobrze wybielająca albo raczej - lekko ścierająca - na pewno by coś dała, bo ja mam troszeczkę osadu na zębach, od kawy właśnie, takie przebarwienia. Mam równiutkie i ogólnie bardzo ładne zęby (bo aparat nosiłam), nie wstydzę się ich, ale kolor jest taki sobie. Na co dzień mi nie przeszkadza, ale na filmie ślubnym wypadałoby mieć troszkę ładniejszy.

no to bierz ta perle, ja tez mialam ladne zeby, moze dlateo po perle efekt byl naprawde spektakularny, spotkalam stara kolezanke i ona sie zzastanawiala caly czas co takiego sie we mnei zmienilo bo jakos inaczej wygladam az w koncu doszla do tego ze to zeby
ja sama efektu wtedy nie widzialam, bo stosowalam ja 3 tygodnie i mi sie wydawalo ze to nic nie daje, ale teraz jak widze stare zdjecia to jest niebo a ziemia
ale tak niby w ulotce jes napisane ze najpierw trzeba pozbyc sie kamienia / osadu u dentysty
Stary 2013-06-09, 21:15   #692
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Oczywiśie jak wczoraj pochwaliłam młodego, ze ładnie spi to dziś noc do dupy. o 23 pobudka na cyca, a o 3.15 koniec spania dopiero teraz spi przy cycku i nie mam odwagi go odłożyć. Jeszcze Tż mnie wkurzył bo zamiast pomóc to na ryby se pojechał
O kurde to współczuję. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka i marchewka a drugiego dnia jak jej juz zabralam to zaczela plakac;p

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A dodam wam fotke, malo widac, ale pamietacie zdjecie "przed"? Kompletna ruina byla. Teraz to wyglada poki co tak. Tylko wiecie, mi sie mega podoba bo wiem jak to wygladalo wczesniej i w ogole jeszcze niedokonczone i wezcie pod uwage ze wszystko najtanszym kosztem no

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie mogę się doczekać efektu końcowego!
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jutro szczepienie -już się stresuje.
Ok spadam dalej w książki
za szczepienie i powodzenia w nauce!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Czapka wlasnie sie moczy hahahahaha Amelka jaka qpe zrobila marchewkową;O szok normalnie...
Noo kupy po marchewce są mega
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Nie wiem, u której z Was jest jeszcze taka tradycja, ale co byście dały rodzicom na podziękowanie w dniu ślubu?
My dawaliśmy kosze, w środku słodycze, kawki, winka a już po weselu ramki z naszym ślubnym zdjęciem.
Cytat:
Dziewczęta, kolejne pytanie mam, chyba ostatnim Was zmęczę... Co myślicie o tych fryzurach? Albo macie jakieś inne pomysły? Dla mnie są tylko dwie opcje: albo włosy do góry i odsłonięty kark, ale wtedy dłuuugie kolczyki; albo przynajmniej z tyłu włosy rozpuszczone. Mam kompleks szerokich ramion.
No i sukienka u góry zabudowana.

1. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...0MdRQlFt1Aj32Q - lubię takie podniesione włosy u góry, a fryzjerka, u której się czeszę zawsze mówiła, że włosy do układania mam bardzo dobre, więc może...? Tylko nie mam takich długich, więc nie wiem co, zamiast tego "koka".
2. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...ie75aEvk8dEDVQ - klasycznie.
Ze mnie doradca fryzurowy marny ale jak chcesz koka sporego to nie musisz mieć długich włosów. Taka sprytna gąbka jest do tego http://allegro.pl/wypelniacz-wypelni...300975123.html
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak ta moja matka mnie w.kur.wia no! Jak tylko mały zaczyna głośniej płakać zaraz przyłazi i mi go zabiera jakbym mu krzywdę robiła dając mi tym do zrozumienia że jestem złą matką i nie umiem się zająć własnym dzieckiem. Teraz zęby dawały w du.pe i na dodatek senny więc go nie nosiłam na rękach tylko tuliłam-a ta przyszła,bach na ręce i zadowolona bo dziecko nie płacze. To normalne że noszone płakać nie będzie
Jak ona mnie tym rani. Myślicie że wyolbrzymiam?
Oj ja bym się wku.rwiła i to mocno Współczuję i cieszę się że mi nikt nie stoi nad głową i się nie mądrzy.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
a ja to co?!?!
Dziewczyny, wybaczcie, lejcie po ale umieram na brak czasu ciągoty mam do Was i podczytuję, ale nie mam czasu by pocytować i popisać z Wami bo albo Ola ma marudensa, albo mam naukę :/ i muszę wykorzystywać czas maksymalnie, bo mam go tak niewiele

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia, jesteście kochane
Ucz się ucz! Trzymam kciuki żeby jak najwięcej zostawało w głowie. I pisze to już po raz kolejny: PODZIWIAM WAS DZIEWCZYNY STUDIUJĄCE! Ja sobie tego w tym momencie nie wyobrażam.

fewciu, Debrah, little - KAŻDA z nas ma takie dni, na szczęście to przejściowe. Tulę mocno

Co u nas? Rano pojechałam z mamą na zakupy, jak wróciłam to mąż już był z młodym w Biedronce na zakupach i kończył szykować obiad i deser (zmiksował truskawki z cukrem i zamroził w kubeczkach dobree). Igi już pięknie je słoiczki - wczoraj np. zjadł calutki słoiczek szpinaku z ziemniakami. Pierwszy raz cały słoik pochłonął. Holle jaglana też bardzo smakuje Na spacerze nie byliśmy bo burza była i później jeszcze długo deszcz padał. Od 18:40 śpi mój cudaczek ale jakoś tak niespokojnie bo coś "gada" przez sen i się wierci. Ciekawe o której jutro pobudka
Stary 2013-06-09, 21:18   #693
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zaraz was idę czytać, ale tradycyjnie najpierw coś wrzucę - uwaga, posikałam się

http://dzieciowo.pl/2013/06/szybciorem-73-desous.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:21   #694
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nudzi mi się Może by się już położył ? ale spać mi się nie chce.
ehh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:23   #695
Debrah
Zakorzenienie

Chyba postanowiłam, że 22.06 - czyli w skończonym 5 miesiącu - podam małej pierwszy słoiczek.

A wcześniej wystartuję z tą kaszką.
Boję się tylko kurczę, że ją będzie bolał brzuszek..;/

A w ogóle - czy któraś z Was próbowała już sama ugotować coś dziecku? zupkę? albo sama gotowała marchewkę i blendowała ją?

Ja tak sobie myślałam w ciąży, że sama będę, a słoiczki na samym początku tylko...

Bo np takiej kombinacji jak dynia z ziemiakiem to sama nie zrobię raczej...
A samego ziemniaczka nie ma w słoiczkach, prawda??

I jeszcze mamy kp - kiedy gluten chcecie wprowadzać? była dyskusja już, ale ja was pytam jakie podjęłyście decyzje.

I jeszcze: podajecie witaminę D - polecam bioaron - ma dajną cenę, ostatnio kupiłam duże opakowanie (podajemy podwójną dawkę na polecenie lekarza)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:23   #696
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41238344]Zaraz was idę czytać, ale tradycyjnie najpierw coś wrzucę - uwaga, posikałam się

http://dzieciowo.pl/2013/06/szybciorem-73-desous.html[/QUOTE]

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:30   #697
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ja chyba dzisiaj holle zamówię, jaglaną bezmleczną - ale się zastanawiam czy coś jeszcze kupić, jakąś jeszcze? skoro już za przesyłkę mam płacić. Orkiszową któraś z Was ma może??
Do tego jest jakaś miarka w pudełku?
ja mam mleczne. Zamówiłam 2 jaglane a na później już z glutenem orkiszową i tą http://aptekadziecka.pl/product-pol-...IO-na-noc.html żeby troszkę urozmaicić i smaczku dodać Miarek w środku nie ma. Przepis jest podany w łyżkach stołowych.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-06-09 o 21:38
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:34   #698
Debrah
Zakorzenienie

Illusion - dzięki, zrobię chyba tak samo.
Ile tam wysyłka wynosi? patrzę z tabletu, ładuje mi się mobilna wersja sklepu i mnie trochę wkurza, nie wszystkie opcje widzę, dlatego się pytam.

Na długo ci starcza takie pudełko?

Szaja : bardzo fajny blog
Stary 2013-06-09, 21:34   #699
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, u której z Was jest jeszcze taka tradycja, ale co byście dały rodzicom na podziękowanie w dniu ślubu?
Hmmm u nas czasem dają mamom bizuterie a ojcom jakies fajne alkohole do tego kwaity albo możecie wywolac jakieś zdjęcie z dzieciństwa z rodzicami. ALbo np fotoksiązki od malńkości do czasu terazniejszego. Hmmm nie wiem kiepska jestem w wymyslaniu

Cytat:
Dziewczęta, kolejne pytanie mam, chyba ostatnim Was zmęczę... Co myślicie o tych fryzurach? Albo macie jakieś inne pomysły? Dla mnie są tylko dwie opcje: albo włosy do góry i odsłonięty kark, ale wtedy dłuuugie kolczyki; albo przynajmniej z tyłu włosy rozpuszczone. Mam kompleks szerokich ramion.
No i sukienka u góry zabudowana.

1. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...0MdRQlFt1Aj32Q - lubię takie podniesione włosy u góry, a fryzjerka, u której się czeszę zawsze mówiła, że włosy do układania mam bardzo dobre, więc może...? Tylko nie mam takich długich, więc nie wiem co, zamiast tego "koka".
2. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...ie75aEvk8dEDVQ - klasycznie.
dla mnie też druga odpada i tak jak pisała illusion są wypełniacze do koków fryzjerka na pewno CI powie co i jak z takim wypelniaczem zaraz poszukam na kompie zdjecia z fajnym kokiem.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mala, u mnie od poczatku jest zasada, ze jak mala placze to ja ja uspokajam, nie ma opcji zeby ktos ja wtedy wzial bylo kilka wymian zdan na poczatku ale teraz otoczenie chodzi jak w zegarku

Bokeh, ile Twoja Hania wazy? Urodzily sie z Zosia w podobnych terminach i ciekawa jestem jak moj sti z waga, bo wydaje. Mi sie ze nabrala cialka ostatnio
Hmmmm nie wiem 7 maja ważyła 6 kg teraz dopiero ide 19 na szczepienie

Cytat:
Hejo laski, nie pisałam prawie 3 dni, ale i tak nikt tego nie zauważył, bo tyle tematów się tutaj przewija, że szok!

Ale wszystko nadrobiłam.

Bokeh, Twój mąż jest dziwny i sam jest kalafior. Ty jesteś śliczna, Hania tak samo, zdjęcie jest super. I Silver z Darią też laseczki.

Dziewczyny, polećcie mi jakąś dobrze wybielającą pastę do zębów.

I jeszcze tak na poprawę humoru - http://allegro.pl/szpilki-i3296352239.html

Ja używałam kiedyś pasków wybielających whitestrips i mi pomogły z tym że ja nie miałam osoadu z akawy bo jej nie pijam ale efekt był i długo się utrzymywał z tym że stosowałam też do tego paste wybielającą chyba blanx
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41238344]Zaraz was idę czytać, ale tradycyjnie najpierw coś wrzucę - uwaga, posikałam się

Stary 2013-06-09, 21:37   #700
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba postanowiłam, że 22.06 - czyli w skończonym 5 miesiącu - podam małej pierwszy słoiczek.

A w ogóle - czy któraś z Was próbowała już sama ugotować coś dziecku? zupkę? albo sama gotowała marchewkę i blendowała ją?

Ja tak sobie myślałam w ciąży, że sama będę, a słoiczki na samym początku tylko...

I jeszcze mamy kp - kiedy gluten chcecie wprowadzać? była dyskusja już, ale ja was pytam jakie podjęłyście decyzje.

I jeszcze: podajecie witaminę D - polecam bioaron - ma dajną cenę, ostatnio kupiłam duże opakowanie (podajemy podwójną dawkę na polecenie lekarza)
Samego ziemniaka nie ma.
Ja jeszcze sama nie gotowałam, czekam na warzywa z działki.
Gluten wprowadzę po skończonym 6 miesiącu.
A mój Igi Bioaronu D nie lubi, smak mu chyba nie pasuje i płacze jak mu to daję i wypluwa. Odkąd podaję D-Vitum jest ok i nawet się nie krzywi tylko połyka od razu.
Stary 2013-06-09, 21:39   #701
Debrah
Zakorzenienie

o, to ciekawe - moja się krzywi przy każdej podawanej - miałam różne. Teraz podaję na śpiocha, bo wtedy najmniej wypluje :P ale krzywi się nawet przez sen i podanie jej tego to gimnastyka trochę
Stary 2013-06-09, 21:40   #702
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria wykąpana, pojadła i śpi od 20.45. Ale znów był płacz nie z tej ziemi :/
hmmm
Tż po pracy poszedł z kumplami na piwko ale dzwonił przed chwilą że za pół godzinki będzie (pewnie dlatego się tak spieszy bo mu powiedziałam że przywiozłam mu obiadek niedzielny od mamy)

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mój tz zajmowal sie dzieckiem cala noc i cały poranek!
nie prosilam go o to!!

(poza tym spedzilismy calutki weekend w trojke - i tak sobie pomyslalam, ze sie male sprostowanie nalezy, bo ja tyko na tz ciagle narzekam - nalezy mu sie - ale w zasadzie kazdy weekend spedzamy w trojke!! nie od rana ofc bo tz sie wyspoac musi ale pozniej do kapieli az. pomyslalam, ze warto to napisac, zeby nie bylo ze tz w ogole dzieckiem sie nie zajmuje i ze mna czasu nie spedza - zajmuje sie Boryskiem, tyle ze po pracy i nigdy w nocy i nigdy przed praca - i o to sa nasze boje)

zaraz Was nadrobie
No dla niego że się stara.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ps. Miałam to już dawno napisać- Szaja masz bardzo przystojnego męża
A na której fotce Szaja jest z mężem?? Bo nie widziałam

Cytat:
Hejo laski, nie pisałam prawie 3 dni, ale i tak nikt tego nie zauważył, bo tyle tematów się tutaj przewija, że szok!

Ale wszystko nadrobiłam.

Bokeh, Twój mąż jest dziwny i sam jest kalafior. Ty jesteś śliczna, Hania tak samo, zdjęcie jest super. I Silver z Darią też laseczki.

Dziewczyny, polećcie mi jakąś dobrze wybielającą pastę do zębów.

I jeszcze tak na poprawę humoru - http://allegro.pl/szpilki-i3296352239.html
hej hej. A ja dziś myślałam o Tobie i wczoraj też

Dziękujemy z Darią za komplement

A szpilki suuuuuuuuuuuper

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Anegdotka na wieczor- TZ powiedzial, ze moze kupic mi spodnie, mam nadzieje, ze nie bedzie chcial wzamian tego co panowie w galeriankach .

Cytat:
Macie jakieś pojemniki na zabawki? Skąd?
Bo mam w domu tonę plastiku (zabawki;p) i nie mam gdzie tego podziać (dostaliśmy po dziecku z rodziny tz)..
Ja chcę kupić bo też nie mam miejsca na te zabawki a dużo się tego nazbierało. W Ikei są fajne.

Cytat:

Ja ostatnio ugotowałam ziemniaczka i marchewkę. Wrzuciłam do blendera i Daria ze smakiem zjadła
Będę tak robić częściej. Na razie mam zapas słoiczków które najpierw zużyję.

A gluten już wprowadziłam.Taką kaszkę miałam
http://www.edziecko.pl/zakupy/5,8205...011_.html?i=51

Debrah, Fewcia, tulę Was

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-09 o 21:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:43   #703
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile tam wysyłka wynosi? patrzę z tabletu, ładuje mi się mobilna wersja sklepu i mnie trochę wkurza, nie wszystkie opcje widzę, dlatego się pytam.

Na ile starcza na razie nie wiem bo jemy dopiero 3 dni i robię na razie małe porcje bo jak zrobiłam pierwszy raz tak jak podane na opakowaniu to połowę wywaliłam bo tyle nie chciał. Stopniowo będę zwiększała.
Przesyłka: kurier 13 zł, poczta do 2 kg - koszt w zależności od ilości sztuk od 8 zł, paczkomaty 9 zł.
Stary 2013-06-09, 21:52   #704
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
fewciu kochana, mysle ze kazda z nas co jakis czas przez to przechodzi, ja tez mam takie dni, ze placze bo juz nie moge, bo wydaje mi sie ze "to" sie nigdy nie skonczy, czuje sie uwieziona w domu, czuje ze nic juz innego nie mam do roboty poza opieka nad dzieckiem, ze jestem juz "tylko" matka i cala reszta sie nie liczy
ale to przeciez tylko taki etap, niedlugo nasze maluszki podrosna, bedziemy miec wiecej czasu dla siebie samych, odzyjemy a pewniej eszcze bedziemy tesknic za tym czasem, który teraz mamy

ja dzisiaj ogladalam filmiki z czsu kiedy borysek byl calkiem malutki i juz tesknie za tym malym dzieciaczkiem, a wtedy nie bylam w ajlepszym stanie, ale jakos mi zal ze tak szybko ten czas ucieka

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

w pasty nie wierze, ale biala perla - system polecam.
Ja dwa lata temu wybielalam i mialam zeby snieznobiale jak aktorki z hollywood kazdy zwracal uwage na to. teraz znowu mam srednie od zlopania kawy i wina ale w tym tygodniu zaczynam kolejna kuracje
Święta prawda. Bardzo trafnie ujęte

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Dobre
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:54   #705
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrabiam powoli weekendowe zaległości, ale mogłam tu z Wami siedzieć i lepiej bym na tym wyszła, bo miałam beznadziejną sobotęfaceci to są buraki jednak

za to wrzucę Wam filmik, jak Fifka udało mi się kiedyś fajnie nagrać, był marudny jak cholera i już siły nie miałam go nosić, to włożyłam do łóżeczka i wyszłam z pokoju, wracam za chwilę i jest szał http://www.youtube.com/watch?v=Yp7cg...eature=mh_lolz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41216469]A tak sobie spacerujemy

http://www.youtube.com/watch?v=WqeX6...ature=youtu.be[/QUOTE]

jak fajnie rejestruje wszystko

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa Piotrek zaliczył właśnie pierwszy przewrót z plecków na brzuszek A matka oczywiście z nosem w wizau siedziała zobaczyłam juz jak nogi w powietrzu były

ja tak samo pierwszy obrót Fifka kiedyś przegapiłam

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
ja mam najbliżej to może się przejadę rozkminić i pomacham Wam do kamerki przy okazji
tylko musisz się za żubrzycę przebrać, żeby ich nie wystraszyć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41217304]
aż ciśnie się na usta - JAK? [/QUOTE]

jak to napisałam, to też stiwerdziłam, że różnie można interpretować ale winkiem tylko zboczuchu

Cytat:
Mamy obrót z brzuszka na plecki!!! wspaniała mama widziała na kamerce

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Zrobilam brownie i zajadam popijajac kawa Oby poszlo w cycki a nie w tylek
spoko, zawsze idzie w cycki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 21:55   #706
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lecę spać bo padam już I wam też tak radzę zrobić Do jutra
Stary 2013-06-09, 21:57   #707
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kuszetki 3osobowe z poscielachociaz posciel to za duzo powiedziane czy to byl sypialniany? W kazdym razie 10zl od osoby doplacalismy za ten przedzial. Na dziecko jest bilet zerowy, tudzien 100%znizki

O dzieciu wiem, ale kurcze zastanawiam sie ile to wszystko wyniesie i czy serio nie lepiej wbic sie w samolot...

Cytat:
O bialej perle slyszlam, nie uzywalam, podobno dobra, ale oslabia tez zeby (podobno )

Charlizz, ty oczywiscie tez

Mala spi.. zastanawiam sie czy to wykorzystac i sie do niej przylaczyc...
Tez tak slyszalam
Ostatnio dentystka polecila mojej mamie Blanx.

Super laska pisze!!
To ktos z wizazu?

Cytat:

Ja tez bym chciala po skonczonym 5 miesiacu
I tez bede blenderowac warzywa z dzialki.

Moge zapytac dlaczego masz podawac podwojna dawke?
U nas z racji pocacej sie glowki pediatra zalecila wit. D w kroplach (jakies na recepte - 1 krople mam dawac).

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ellmi, TZ dopiero przyjechal i juz zdazyl narozrabiac?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:07   #708
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Samego ziemniaka nie ma.
Ja jeszcze sama nie gotowałam, czekam na warzywa z działki.
Gluten wprowadzę po skończonym 6 miesiącu.
A mój Igi Bioaronu D nie lubi, smak mu chyba nie pasuje i płacze jak mu to daję i wypluwa. Odkąd podaję D-Vitum jest ok i nawet się nie krzywi tylko połyka od razu.
U nas też różne przerabialiśmy i też tylko D-vitum podeszło.

Aaa zapomniałam mówić-dziś dałam Oskarowi nie całe pół banana do tej siateczki i tak mu smakowało że został z tego tylko mały glut
Także jabłko i banan mamy zaliczony-na resztę owoców muszę czekać do sezonu

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam powoli weekendowe zaległości, ale mogłam tu z Wami siedzieć i lepiej bym na tym wyszła, bo miałam beznadziejną sobotęfaceci to są buraki jednak

za to wrzucę Wam filmik, jak Fifka udało mi się kiedyś fajnie nagrać, był marudny jak cholera i już siły nie miałam go nosić, to włożyłam do łóżeczka i wyszłam z pokoju, wracam za chwilę i jest szał http://www.youtube.com/watch?v=Yp7cg...eature=mh_lolz

jak to napisałam, to też stiwerdziłam, że różnie można interpretować ale winkiem tylko zboczuchu

Taaa jasne,tylko szkoda że u mnie efektów nie widać
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-09, 22:07   #709
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O dzieciu wiem, ale kurcze zastanawiam sie ile to wszystko wyniesie i czy serio nie lepiej wbic sie w samolot...

Tez tak slyszalam
Ostatnio dentystka polecila mojej mamie Blanx.

Super laska pisze!!
To ktos z wizazu?

Ja tez bym chciala po skonczonym 5 miesiacu
I tez bede blenderowac warzywa z dzialki.

Moge zapytac dlaczego masz podawac podwojna dawke?
U nas z racji pocacej sie glowki pediatra zalecila wit. D w kroplach (jakies na recepte - 1 krople mam dawac).

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ellmi, TZ dopiero przyjechal i juz zdazyl narozrabiac?
Bo mamy bardzo duże ciemiączko (jutro będę dzwonić i się umawiać na usg - martwi mnie to) i stąd większa dawka witaminy zlecona.

Mala: ale to fajnie że Oskarek tak ładnie z tej siateczki je! i super się czyta, fajnie jak malec ze smakiem je już takie "normalne" jedzenie..

A ja znowu goopie pytanie zadam : pół banana to mi się wydaje dużo dla takiego dzidziolka - taki owoc to posiłek jest, w tym wieku nie ma żadnego podawania przekąsek między posiłkami głownymi, prawda? ile razy dziennie twój maluch dostaje mleko? W ogóle za rozpiskę dobową byłabym wdzięczna
Stary 2013-06-09, 22:07   #710
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

Taaa jasne,tylko szkoda że u mnie efektów nie widać
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-09, 22:09   #711
s i l v e r
Zakorzenienie

Burza idzie.... kurcze, oby jutro była ładna pogoda
Stary 2013-06-09, 22:11   #712
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
A dodam wam fotke, malo widac, ale pamietacie zdjecie "przed"? Kompletna ruina byla. Teraz to wyglada poki co tak. Tylko wiecie, mi sie mega podoba bo wiem jak to wygladalo wczesniej i w ogole jeszcze niedokonczone i wezcie pod uwage ze wszystko najtanszym kosztem no

Cofam się bo zapomniałam : bardzo ładnie*

Oglądacie może serial "głęboka woda"?
Stary 2013-06-09, 22:14   #713
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A co do drugiego, dziękuję Ale ciekawe czemu mnie nie poznałaś

A już ci piszę - nie wszystkie fotki oglądam w k., bo zwyczajnie za dużo wrzucacie i się pogubiłam i te, na których cię widziałam to jakoś chyba 2 były, obie bardziej bokiem/głowa schylona. No i jedną Darii z mężem widziałam :d

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
wykupiłaś to to za 40 zł ?
ja tez chcialam obejrzeć ale mi szkoda kasy było na to puszka mleka
priorytety

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
tak wczoraj pisałam Wam o tych odparzeniach a teraz jak ją przewijałam to zobaczyłam, że ma jakąś rankę na wardze sromowej wewnętrznej. posmarowałam lekko sudo, ale nie wiem czy go mozna na takie rzeczy?

chyba narazie jej nie boli, bo nie daje oznak.

do wieczora.
można, spokojnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze sląska! Napisałam w k. ale nie wiem czy tam wejdziecie dziś.
Yellow,Szklanka,Szaja, Ewulka spotykamy się jutro w parku??? Bokeh i Lady są na TAK No więc jak???
Podłe baby odpadam. MUSZĘ jutro iść do lekarza, praktycznie lewej ręki używać nie mogę,ból koszmarny i przeskakuje mi coś ciągle. Nie mogę sama nawet stanika zapinać! Ani odpinać do karmienia! Która tu pisała, że też tak ma? Aga8484?

Było jeszcze w miarę, a dzisiaj podnosiłam Agatkę i jak chrupnęło... :/

Cytat:
Jol jol!!!
Maz remontuje a ja sie przechadzam po okolicy i cholibka wyroslo tutaj konkretne centrum miasta!!!!!! I jest pepco!!! Hahahaha i wlasnie golebie mi sie gruchaja pod nosem hahahaa lepsze to niz wasze zubry

Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem i jutro jestem tylko cholibka Pietraszko zrobil mega wielki bunt gondolowy i d.upa, wezne go w fotelik a chuste na spod i najwyzej przelozewroce do domu to aparat naladuje jejejeje

Ale mam dobry humor

nie ściemniaj, tylko mów: Biedronka jest??

Cytat:

Ładnie jasno, i już wyobrażam sobie z dodatkami

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Juhuuuu
Korzystam z okazji gdy młoda śpi a ja mam przerwę w nauce
Mój ukochany małżonek jest nierozgarniety,powiedział mi że dziś ma wolne i że weźmie Blankę na cały dzień i będzie się nią zajmował a ja zamknę się w sypialni i będe sie uczyć. No i wszystko byłoby ładnie pięknie gdyby nie to że dziś rano wezwali go do pracy gdy ten sobie spał w najlepsze, bo pierdoła ślepa nie zobaczyła że on jednak dzisiaj widnieje w grafiku ,no i wyszło na to że to że miał niby miec dzis wolne to mu się przyśniło

Cytat:
kwiaty były

Cytat:
Dziewczyny, wpadlam sie pochwalic/pozalic pierwszy raz poczulam co to ząbki na piersi.. jest moc!

Wisienko, my tylko kwiaty dalisy rodzicom

Lenova, niezly ten Twoj tz i kciuki za szczepienie
ojjj.. brzydal:

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Motyw dnia- bylam dzis w dzieciowym sklepie z rodzinka, ogladam sobie "nosidla" i podchodzi mlody ziomek, sprzedawca. Pyta czy w czym pomoc- wiec mowie czy maja nosidla ergonomiczne? A koles yyyyeeee tzn? Wiec tylko powiedzialam tylko, ze okk sama przejrze
Porażka :/

Nawiasem mówiąc, sklep dzieciowy jest jednym z tych, w których mogłabym pracować

-----------------
Będzie Tula mąż przekonany, takie:

http://www.babytula.pl/products/dino...onomiczne-tula
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:14   #714
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Bo np takiej kombinacji jak dynia z ziemniakiem to sama nie zrobię raczej...

Ja zamierzam sama zacząć gotować, żeby mała znała też smaki pojedynczych warzyw a nie jedno smakowych papek. Słoiczki tez będę mieć w domu, bo czasem są niezbędne jak brak czasu.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:17   #715
s i l v e r
Zakorzenienie

ale ulewa!!!!!!!!!!!!!!! masakra
Stary 2013-06-09, 22:20   #716
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Szaja : bardzo fajny blog
Ja daję kaszkę raz dziennie wieczorem jaglaną na 100 ml sypię 2,5-3 łyżki i starcza na długo mała już zajada 2 tygodnie jedno pudełko.
Chyba w piątek pytałaś czy kaszki nie obciążają brzuszka?
U nas nic się nie dzieje, ale zauważyłam jedną zasadniczą rzecz, bo mała na początku jadła ryżową a potem jej podałam jaglaną. I jaglana nie zapycha żołądka, a ma więcej wartości odżywczych i mała dłużej śpi pomimo tego że jest dużo lżejsza konsystencja.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-09, 22:21   #717
suzi31
Raczkowanie

Witam się i melduję, jestem, żyję
B.mało teraz siedzę na kompie, bo moja starsza córka potrzebuję teraz dużo zainteresowania, a jak jest ładna podoga to siedzimy cały dzień na dworze.
Za to Weronisia to dziecko anioł, pogodna, zawsze przesypia od ok. 21 do 8, z 2 przerwami na butlę (nie karmię już piersią).

Czasem chwilkę Was podczytywałam, ale nie mogłam wbić się w temat, a pisanie tylko o sobie, bez odnoszenia się do Waszych aktualnych wypowiedzi czy problemów, wydaje mi się egoistyczne.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-09, 22:21   #718
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41239287]Podłe baby odpadam. MUSZĘ jutro iść do lekarza, praktycznie lewej ręki używać nie mogę,ból koszmarny i przeskakuje mi coś ciągle. Nie mogę sama nawet stanika zapinać! Ani odpinać do karmienia! Która tu pisała, że też tak ma? Aga8484?

Było jeszcze w miarę, a dzisiaj podnosiłam Agatkę i jak chrupnęło... :/
[/QUOTE]

Szaja, mi się wydaje że i tak nici z tego spotkania. ULEWA MASAKRYCZNA JEST I GRZMOTY TAKIE ŻE AŻ JA SIĘ BOJĘ (a lubię burze)....

Stary 2013-06-09, 22:23   #719
mala_19kw
Zakorzenienie

Debrah-pół (nie całe pół) ale to malutki banan (żeby nie było że dziecko zapycham ) tyle ile udało mi się włożyć do tej siateczki. O! Tak to ujmę

Co do rozpiski to tak pi razy drzwi bo różnie wstaje rano:
7 mleczko
10mleczko
12 słoiczek
13 mleczko
w międzyczasie herbatka
16 mleczko
17/18 owoc w siateczce(ale to od 3 dni,chciałam zobaczyć jak zaakceptuje-raczej nie można tyle dawać,chociaż zaszkodzić też nie powinno bo to nie jakieś kolosalne ilości)
19 mleczko+kleik

Czyli 5 posiłków mlecznych po 150/180 ml no i raz słoiczek dzielony na trzy dni.
Plus teraz owoc ale cały czas podawać go nie będę.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-09, 22:26   #720
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Super laska pisze!!
To ktos z wizazu?
Nie, ma swoje forum też:

http://forum.dzieciowo.pl/index.php?...b83014e94a5245

też lubię, chociaż rzadziej piszę wy jesteście pierwsze

BOKEH! możesz jeszcze raz fotkę w Tuli dać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości