|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
U nas super noc wreszcie. Pobudka o 1 i o 4:30
![]() Szkoda, ze starsza obudzila sie na dobre o 6:30, bo mlody spal godzine dluzej i z nim samym bym sie calkiem przyzwoicie wyspala
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mia przystawiaj przystawiaj przystawiaj
|
|
#693 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Jade zaraz w podroz do tesciowej :udawane-jupi:
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Prewencyjnie maly w nocy był na mm.
Zasypiał bez tych swoich płaczek prawie od razu. Prawie bo z kolei rzyganie bylo takie ze pierwszym razem ojca zalał od stop do glow jak go probował odbić a przy drugiej pobudce to juz mi sie tak oberwało. Co jest z tym mm?! ![]() Przed 7 przy kolejnym karmieniu był juz cyś. W prawdzie bez rzygania ale z płaczkami. Nie ogarniam.
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprobuje!!! O ile nastepne tez nie bedzie wpadka :p Obudzilam sie przez okropny bol kregoslupa, czuje ze okres sie zbliza. My dzis pobudka o 2,30 o 5 tylko na zmiane pampersa i jest 8, a maly wciaz spi. Szkoda tylko ze traktorzy przez ostatnie 3 godziny. Dzis 6 tygodni!!! |
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ponadrabiam pewnie za jakiś czas.
Prawdopodobnie wychodzimy dziś Napewno odezwe się po rady do doświadczonych mam
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze juz do domu uciekacie. Zobaczysz szybko nadgoni na Twoim mleciu. Moj Igor przy wyjsciu ze szpitala niecale 3050 a po niecalym 1,5 tyg prawie 3,5. ️
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za wszelkie kciuki za mnie, ostatnią majówke Czulam wasze wsparcie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-10 o 09:30 |
|
|
|
|
#699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas w zasadzie tylko jedna pobudka o 1, temat sprawnie załatwiony w pół godziny.
Za to druga pobudka to już był koniec spania na dobre. O 5.30 pojadła ale zamiast zasnąć z powrotem to zaczęła się kokosić, oczka jak pinć złotych więc wylądowała między nami i zagadywała a to mnie a to męża a drugie w tym czasie przysypiało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może spróbuj ciepłych i zimnych okładów? Ale pewnie znasz wszystkie metody więc co ja Ci będę doradzać. Wiem tylko że twarda jesteś i na pewno dasz radę Ale może jednak lekarz to nie byłby głupi pomysł skoro już tyle to trwa u was i co rusz wraca?Co do jęczmienia - ja dziś wstałam z uczuciem że coś mi się na oku tworzy. My to jakoś spokrewnione nie jesteśmy czasem? Cytat:
Cytat:
![]() Nie pisałam wcześniej - ogromnie wspólczuję śmierci dziadka... |
||||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Fab bo wczoraj wykminiłam że Igor ma problemy z brzuszkiem po moim mleku a w drodze eliminacji wyszło mi ze konkretniej to z ogorkow. Do kanapek, do obiadu itd żarłam od kilku dni. Wiec aby moje mleko zdazylo sie oczyscic to na noc wyladował z butlą
![]() A czy to faktycznie powod to nie wiem. Juz nie mialam pomyslu na co zgonic. |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis mam wrazenie ze nie dam rady...Iga konczy miesiac a ja jestem na krawedzi. Mnie wczoraj tez tylko swedzialo, pocieralam obraczka, a dzis juz zapuchnieta jestem... Chyba mam oslabiony organizm ze tak siemnie czepia wszystko. Spokrewnione mowisz moj tata kiedys byl listonoszem to nic wiadomo
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ginger napisala, mysle ze nawet jakbys odstawila wszystko to wciaz by mial takie problemy...niestety trzeba to przeczekac, chociaz wiem ze trudno patrzec jak maluszek cierpi. |
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
hej u mnie już lepiej z karmieniem, moja produkcja w końcu chyba spełnia oczekiwania Ksawcia, dziękuję wszystkim za rady
a to pierś, a to wypluwa jednak nie, potem kupa i przewijanie, potem ryk wiec znowu pieś, potem się ulało i przebieranko, tulenie na uspokojenie, znów płacz z głodu i znów pierś z przerwą na czkawkę wiec 3 h tak zleciało. Więc czy Wy przec wyjściem czekacie aż uśnie czy choćby płakało to wychodzicie?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz nie znosi wozka. Tylko sen nas wtedy moze uratowac
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przewijam, karmie i wychodzimy. Zazwyczaj na płaczu, uspokaja sie jak wychodzimy
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w miare regularny dzien. a wyjscie tez jakos dlugo nam nie zajmuje. Moze pierwsze dwa-trzy razy. Przygotowywalam sie z godzine, ale to dla mojego spokoju :p teraz szybciutko idzie. Jak maly jest najedzony, przebrany i bez bolow brzuszka to nawet jak nie spi wychodzimy.
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Aha, dzięki
bo wcześniej ssał całymi godzinami, a od kilku dni po ok 10 min z każdej piersi i potem już wypluwa i odgania się a czasem jednakpo dłuższej chwili się namyśla że by jeszcze trochę popił...a w ogóle to Wasze dzieci chętnie ssają pierś? Bo mój zawsze na początku się wzbrania, kopie, macha rączkami i zasłania buzie, w ogole nie chce jej otworzyć i często sama nie mogę dać rady i ktoś musi mu trzymać rączki i jak już uda mi się go przystawić to pije łapczywie. Więc nie wiem czy on sam nie wie czego chce czy to jormalne, czy w końcu się nauczy że tam mleczko jest...
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też czekamy, mam nadzieję, że wtedy skończy się ulewanie... Malizna zasnęła na naszym łóżku, kładę się koło niej i ukradnę małą drzemkę. Może mnie nie wygoni
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem moj tez jest tak glodny, ze sie az szarpie i rzuca, do tego on nie panuje nad tymi odruchami, wiec po prostu go zawijam/otulam. Nie dosc ze sie uspokoja to mnie nie bije :p probowalas? U mnie otulanie dziala praktycznie na wszystko |
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie zawsze nie śpi ale Zasypia w drodze albo i nieCytat:
Też dzisiaj zaliczylam drzemkę z młodym. Mąż go wziął na spacer i była druga drzemka więc jakoś dzisiaj funkcjonuje To szarpanie najgorsze jest! W co otulasz? |
||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
My po kolejnym gipsie, czekamy na podcięcie ścięgna i tu zonk, bo zawsze czytałam, że to się robi w znieczuleniu miejscowym a u nas robią w narkozie, więc do szpitala na 3 dni...najgorzej, że 5 godzin przez zabiegiem nie powinien jeść, a on jak w nocy wytrzyma 4 to jest święto lasu! A już na pewno nie wytrzyma tyle od 4 do 9, bo i tej porze to dojada co godzinę! +
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
otulam często w rożek czy kocyk ale nigdy nie do karmienia tylko do utulenia i snu... bo i tak cali mokrzy przeważnie jesteśmy (mam wysoką temperaturę w mieszkaniu w ciepłe dni) a w co otulasz? może w zwykł tetrę spróbuję
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się podczepilam dziś pod poranną drzemkę Niny
Na spacerze ok 40 minut od domu złapała nas meeegasna burza i ulewa i tatko musiał nas ratować wyciagnelismy go na chwile z pracy i nas przereansportowal do domku ![]() Kocie, ja pierdziu, zaczynam dziś ogarniać ołtarzyk dla Ciebie i Twojego męża za siłę i wolę walki
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedys robilam duza pieluszka tetrowa, te specjalne do otulania. A teraz dostalam ten spiworek swaddleme, cos jak woombie. Wiec wkladam i jest spokoj. U nas tez jest dosyc cieplo ostatnio. Dlatego na noc jest tylko w pampersie i zawiniety
|
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Celowaliście w chłopaka?
![]() Rose, przy okazji możesz mi zmienić wózek na pierwszej stronie? Ostatecznie mamy to co Ty W ogóle wózek doszedł nam dzisiaj :mdeje: Dzieki Bogu, że mieliśmy chustę, bo bym się z Młodą kisiła przez tydzień w chacie Przy okazji bardzo NIE POLECAM sklepu Mega Urwis ![]() Ponad trzy tygodnie wysyłali mi wózek (który wg strony www był dostępny), chociaż miał być po 7-9 dniach. Poza tym oszukali mnie dwa razy pisząc, że wysłali wózek (tydzień temu w piątek) i wysyłając nawet potwierdzenie nadania przesyłki. Dużo ulewa? Bo moja odkąd zaczęła więcej jeść, zaczęła ulewać, martwię się, żeby się nie zachłysnęła tym w nocy, ale chyba nie powinna, co? I dzięki za linki z opaskami Cytat:
Ja wczoraj moją musiałam przetrzymać na głodniaka godzinę przed wizytą doradcy laktacyjnego i mi było jej tak żal, tak się złościła...
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Story of my life!
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
a z jakiej firmy otulacze polecacie? najlepiej żeby był cienki na lato. pełno tego w internecie, na co zwrócić uwagę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Prawie bo z kolei rzyganie bylo takie ze pierwszym razem ojca zalał od stop do glow jak go probował odbić a przy drugiej pobudce to juz mi sie tak oberwało. Co jest z tym mm?! 
️

Ciagle mam zatkany kanalik ale on tak nigdy nie bolal, do tego dolem piersi mam grudy pod skora. No brawo ja - nie wiem czy to przeszlo w zapalenie ? Bol okropny nawet nie mam jak isc do lekarza. Nie wiem co robic ...

a to pierś, a to wypluwa jednak nie, potem kupa i przewijanie, potem ryk wiec znowu pieś, potem się ulało i przebieranko, tulenie na uspokojenie, znów płacz z głodu i znów pierś z przerwą na czkawkę wiec 3 h tak zleciało. Więc czy Wy przec wyjściem czekacie aż uśnie czy choćby płakało to wychodzicie?
bo wcześniej ssał całymi godzinami, a od kilku dni po ok 10 min z każdej piersi i potem już wypluwa i odgania się a czasem jednakpo dłuższej chwili się namyśla że by jeszcze trochę popił...a w ogóle to Wasze dzieci chętnie ssają pierś? Bo mój zawsze na początku się wzbrania, kopie, macha rączkami i zasłania buzie, w ogole nie chce jej otworzyć i często sama nie mogę dać rady i ktoś musi mu trzymać rączki i jak już uda mi się go przystawić to pije łapczywie. Więc nie wiem czy on sam nie wie czego chce

Ja wczoraj moją musiałam przetrzymać na głodniaka godzinę przed wizytą doradcy laktacyjnego i mi było jej tak żal, tak się złościła...