|
|
#7171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Tigerr
Lapi , co to są piwoszki ? ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... .. takie mini kiełbaski podwędzane , tak się u nas nazywają ...u was nie ma czegoś takiego ?![]() jeju , jak mi się nie chce na ćwiczenia jechać ...
|
|
|
|
#7172 |
|
Zakorzenienie
|
ja pod ta nazwa widziałam takie...hm...sery cienko krojone na paseczki...? Cos takiego. Cienkie kiełbaski to nazywam kabanosy
![]() Tig, życie jest bombą kaloryczną, nie makaron z serem A takie drinki, czy piwo...? wypijasz od razu, od razu idzie w biodra, bo to zero trawienia...A takie rurki pełnoziarniste, do tego domowy, zdrowy twaróg, jogurt ( ach, te zdrowe bakterie), stevia zamiast cukru i świeże truskawki...Na kolację zjadłam owsiankę - w kaloriach też solidnie, choć też zdrowo...Jutro głodowo
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-06-05 o 18:17 |
|
|
|
#7173 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa- ty już po kolacji ? wow...ja dopiero się będę za jej robienie zabierać. Pięta mnie boli....buuuuu....nie mogę ćwiczyć
|
|
|
|
#7174 |
|
Konto usunięte
|
Kama, Tigi
wyjaśnijcie jak krowie na rowie - czy te olejki myjące w zetknięciu z wodą pienią się? Bo ja zazwyczaj używam do demakijażu mleczka i toniku albo micela, ale mam ochotę na coś innego i czego nigdy nie używałam - piankę np., a może właśnie olejek?!?
|
|
|
|
#7175 |
|
Zakorzenienie
|
Sernik cytrynowy-wersja light:
To ciasto jest kremowe, delikatne, odświeżające i przepyszne. Jest to idealny deser dla osób dbających o sylwetkę i stanowi doskonały sposób na dostarczenie białka organizmowi po treningu. Robi się je niezwykle szybko ? wszystkie składniki wystarczy wymieszać. 1kg sera 4% tłuszczu (820 kcal) 5 jajek (415 kcal) 150g ksylitolu (300 kcal) Skórka otarta z jednej cytryny Sok z 1/3 cytryny Ewentualnie esencja waniliowa Szczypta soli Składniki należy wymieszać mikserem. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po godzinie wyłączyć piekarnik i uchylić drzwi. Po wystygnięciu chłodzić kilka godzin w lodowce. 1 porcja to ok.: 150 kcal 20g białka |
|
|
|
#7176 |
|
Zakorzenienie
|
piwoszki to nie to samo co kabanosy Kama , kabanosy są długie i cienkie a piwoszki to takie malutkie mini kiełbaski , nieco inny mają smak , takie bardziej podwędzane ...no niech będzie takie mini kabanoski , coś w tym typie w każdym razie
nie pojechałam na ćwiczenia poszłam do wanny na godzine z kieliszkiem wina .... u mnie na kolacje mix sałat z pomidorem ,tuńczykiem i kapką oliwy z oliwek
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-05 o 20:16 |
|
|
|
#7177 |
|
Zadomowienie
|
To ja sobie mozzarelle z pomidorem na kolacje zrobie
![]() Macie jakies doswiadczenia z bb clarinsa? Musze jakies bb/cc kupic, zeby bylo spf i troche koloru, a nie bylo za ciezko, ale nie wiem co wybrac. Mialam pare probek i nic mi jak narazie nie podeszlo |
|
|
|
#7178 |
|
Zadomowienie
|
Beti , olejki pienią się , trochę....
Ja robię tak : Moczę twarz wodą , potem wylewam odrobinkę olejku w zagłębienie dłoni , rozmasowywuję na obu dłoniach i myję buzię, okrężnymi ruchami, wcale nie omijając oczu ![]() Potem dokładnie spłukuję ... Gdy makijaż jest pełny i mocny , czynność powtarzam ... Na koniec pozostałe resztki makijażu przecieram wacikiem z micelem.... |
|
|
|
#7179 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika uwielbiam pomidory z mozzarellą. BB Clarinsa mnie nie podeszło..BB Dior 02 wypróbuj,albo jesli masz sucha cerę Givenchy BB..TIG a ten dwufazowy AMB,pomarańczowy-używasz jeszcze???
|
|
|
|
#7180 |
|
Zakorzenienie
|
Beti, olejki się pienią, ale nie jakos przesadnie
I nie natłuszczają. Dobrze zmywają makijaż, a nie wysuszają twarzy. Warto je wypróbować. pianke mam z marionaud, bardzo dobra, bardzo wydajna, ale przedrożała. Mam sporo środków myjących, lubie tez kremy z lauder, kupuje jako miniatury na all, tez do wypróbowania.Miszka, testowałas ten sernik...? Ja chyba muffinki dietetyczne sernikowe zrobię, dawno ich nie było...Tylko chudy serek homo musze kupić... Lapi, jak ja się wykręcałam od ćwiczen - mój tez tego niw rozumiał. On świątek piątek swoje odwala - brzuszki, drążek, pompki, iles tam serii...W krew mu to weszło. A ja dumna jestem z siebie, że cokolwiek dziś zrobiłam ![]() Latem najbardziej mi pasuje nie BB, nie CC, a skin fabric armaniego - lekkie, przyjemne, niewidoczne, poza wyrównaniem karnacji i ujednoliceniem kolorytu...Szybko zaczynam i kończe makijaż ![]() Jeszcze jutro pracę trzeba wytrzymać
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-06-05 o 21:14 |
|
|
|
#7181 |
|
Zakorzenienie
|
pomidory z mozarellą i świeżą bazylią z pesto lub oliwą z oliwek ....mniam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7182 |
|
Zakorzenienie
|
irenkaaa dawno nie pali ( jakies okolo 17 lat ) wczesnie zaczelam i kilka lat mi starczylo
![]() zaczelam znowu w tamtym roku jak mnie pewne wydarzenia w rodzinie rozwalily ale uznalam ze nie tędy droga ja dzis mialam na kolacje pomidorka z mozarelka i dojadlam do tego avocado i bylo wystarczajaco Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-06-05 o 23:09 |
|
|
|
#7183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki numerek , czy nazwa ? Spróbowałabym ... Obecnie na moją lekko opaloną buzię używam BB z TBS nr 2. Ma piękny opalony,żółto-brązowo-złoty kolor ...Niestety nie kryje nic ... Ale i tak go lubię ... BB Dior mi nie bardzo A o tym olejku AMB zapomniałam całkiem ..Muszę znów zamówić , bo jest świetny EDIT: pooglądałam i poczytałam o BB Clarins ... - Medium wpada w różowe tony , a Dark jest chyba zbyt ciemny .... Chociaż może na wakacje ...po wczasach, byłby dobrym kolorem ...? Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2013-06-06 o 00:31 |
|
|
|
|
#7184 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że pomidory z mozarellą rządzą...? Mnie one ani ziębią, ani grzeją...mogę jeść, ale nie przepadam...U mnie rano chleb chrupki, jajko na twardo, pomidor.
|
|
|
|
#7185 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Mozarellę b. lubię i wykorzystuję w kuchni na różne sposoby ... Kawa.... Piłyście Milicano ? Ja, ponieważ nie mam ekspresu do kawy , muszę zadowalać się rozpuszczalną i w końcu mam kawę, która mi bardzo smakuje |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7186 |
|
Zakorzenienie
|
Tig Clarinsa miałam próbkę,zabij mnie nr nie pamiętam..Próbkę dość sowicie odlaną,ale co z tego jak kolor dla murzynek..Dior BB mnie własnie kolorem pasował,konsystencją i lekkim glamem w wykończeniu..Ale on bardziej pod cerę mieszaną..no i ja bledsza jestem od Ciebie skarbie..Przy Izoteku to już w ogóle będę w tegoroczne wakacje straszyła białym tyłkiem..Kawa Milicano?zaraz sprawdzę,nie piłam..Też preferuję rozpuszczalną i żadna,nawet z najdroższego expresu nie smakuje mi tak jak własnie ona, plus mleko...Brzuch mnie boli na @..wrrr..
|
|
|
|
#7187 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei patrzylam na bb diora i jest kilka rodzajow, zielony hydralite (2 rodzaje plus pod oczy), rozowy i jeszcze jakis jeden. Ktory chwalisz Miszka?
|
|
|
|
#7188 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam Shiseido- puder matujący.Opakowanie słodkie,infantylne,spore! !! poręczne..Puder biały, cos jak Make Up For Ever, High Definition Powder
,tylko prasowany....Zobaczymy jak spisze sie takowy,na mojej facjacie.. |
|
|
|
#7189 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika ten BB https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-bb-creme.html kolor 02(jest moja recenzja )i podoba mi sie jeszcze,jak masz okazję to przetestuj kolor 020
Christian Dior Diorskin Nude Skin-Glowing Makeup ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Kupiłam dzis próbkę Nowośc Lancome BB.. http://allegro.pl/lancome-renergie-e...281055400.html |
|
|
|
#7190 |
|
Zakorzenienie
|
Tig, włąsnie piję Milicano. tez mi smakuje
, choc wolę moja z kapsulek i z ekspresu. ale na dzis wersja chuda. wzbogacona łyzeczka czekolady rozpuszczalnej
|
|
|
|
#7191 |
|
Zakorzenienie
|
Anyż również pali
Palę wieczorem, jest to moja chwila relaksu, wyciszenia. Nie palę: w mieszkaniu, w aucie, na ulicy. O!- palę jak się bawię lub plotkuję. Papierosy smakują mi w towarzystwie wybornie Po nocy plotek lub zabawy nie palę 3, 4 dni. I nie jestem fanką mozzarelli i pomidorów. Oddzielnie jadam sporo pomidorów i czesto używam w kuchni mozzarelli, ale razem ta sałatka mnie na kolana nie powala. Milicano znam i pijam. Wolę jednak dobrą kawę ziarnistą zaparzoną w kawiarce. |
|
|
|
#7192 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zapowiedzieli, ze z racji deszczu- warzywa i owoce beda nedzne i drogie. moje truskawki
|
|
|
|
#7193 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dla mnie dobra kawa to sypana , mocna , moka ...i zdecydowanie Illy moja ulubiona w kanjpie wypić dobrą kawę to rzadkość , na ogól lury ... a ja lubię porządne espresso też mam sad czereśnowy i zapowiada się ,że czereśnie bedą ![]() a mężowie Wasi też palą skoro Wy Anyż i Miszka palicie ? doła załapałam wczoraj ....jakoś mi tak be ...nie mam ochoty jechać po tę sukienkę , w ogóle nie chcę jechać nigdzie ...to impreza branzowa , 2 dniowa ...straszna nuda dla mnie ale mężowi zależy żebym z Nim pojechała .... a jeszcze nas czeka w sobotę 40stka szwagra , robi wielką imprezę i choć Go lubię to nie mam ochoty na ten cały młyn ...nie lubię tłumów i szalonych wygibasów ...stara już się robię chyba
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-06 o 10:49 |
|
|
|
#7194 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu czasem nie ma się ochoty na imprezy
|
|
|
|
#7195 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie pali Lapi..i stęka bym i ja zaprzestała zgubnego nałogu..Ćóż.
..Es presso w knajpach ,jak dla mnie,jest stanowczo za mocne.. Ze mnie to taki kawosz..lurowaty...Napali łam sie na ten Lancome BB,jak szczerbaty na suchary..W Avanti go chwalą,jako najlepszy wśród wybranych.. Jutr o też zamierzam przed doktorkiem ,oddać sie pasji zakupów Sukienka ,szpilki!!! Coś- co da mi wygląd bogini... a znając życie,wyjdę nie jak bogini a zbity pies umęczona i wściekła...Kama wysłałam Ci nuxe i nowość vichy - spa na noc..
|
|
|
|
#7196 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak myślałam ,że jak jeden pali a drugi nie to jest problem ...dla tego nie palącego właśnie .....
taa sukienka , szpilki też by się przydały ...i korektor pod oczy muszę kupić bo la Prairie mi sie skonczył .....Kama a ten korektor Guerlain Issima to lepszy niż La Prairie ???? bo widziałam chyba Twoją opinie ... oczywiście mam ochotę kupić jakiś inny ale czy to dobry pomysł to nie wiem , La Prairie jest jak najbardziej ok , może lepiej nie kombinować ale wkurza mnie ,że one są 2 i potem mi jeden tak długo leży ... też najbardziej nie lubię jak mnie nogi bolą od łażenia po sklepach Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-06 o 11:54 |
|
|
|
#7197 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi zobacz sobie korektor Armaniego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,35392,high-precision-retouch.html lub ten
Giorgio Armani Maestro Eraser Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2013-06-06 o 12:07 |
|
|
|
#7198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz pali . Powtarzam mu wiele razy ze czekam na dzien kiedy przestanie ale sie chyba nie doczekam. A musze przyznac ze przeszkadz ami ale jak ktos pali od ponad 20 lat to ciezko mu to niby zmienic . musialby jakiegos kopa dostac niewiem wiadomosc od lekarza ze jak nie rzuci to cos tam . |
|
|
|
|
#7199 |
|
Konto usunięte
|
Powtarzam się, ale
pozdrowienia z krainy ciemności i deszczowców Albo ciemnych deszczowców, niestety..Skuszę się na olejek myjący, ale po akcji denko (albo spodzik )Ja w końcu użyłam próbki dermiki mesotherapist, na dzień, i dawno mnie krem tak nie zachwycił...Jeden z nielicznych przypadków, gdy dostrzegam efekt wygładzenia, a poza tym zapach Mam nadzieje, że nocny też tak pięknie pachnie, bo tu próbek brak...Ale-to także po akcji denko..Miszka, podesłałaś mi shiseido swego czasu, lift radiant bodajże, ale jaki numer?!? Kawę milicano bardzo lubię jak na rozpuszczalną-świetna jestTe ampułki sobie kupiłam do włosów: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wilzajaca.html po pół godzinie zastanawiania się,
|
|
|
|
#7200 |
|
Zakorzenienie
|
Mój małżonek palił i to dość sporo, wojny o to były bo cóż to za sportowiec palący jak smok. Odszedł od normalnych papierosów i teraz jest na e-papierosie. Ja nadal palę, ale bardzo dbam o to, żeby nie śmierdziało ode mnie petami, nie cierpię tego smrodu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

, tak się u nas nazywają ...u was nie ma czegoś takiego ?
...

A takie drinki, czy piwo...? wypijasz od razu, od razu idzie w biodra, bo to zero trawienia...A takie rurki pełnoziarniste, do tego domowy, zdrowy twaróg, jogurt ( ach, te zdrowe bakterie), stevia zamiast cukru i świeże truskawki...
- piankę np., a może właśnie olejek?!?

Palę wieczorem, jest to moja chwila relaksu, wyciszenia. Nie palę: w mieszkaniu, w aucie, na ulicy. O!- palę jak się bawię lub plotkuję. Papierosy smakują mi w towarzystwie wybornie
....jakoś mi tak be
..Es presso w knajpach ,jak dla mnie,jest stanowczo za mocne.. Ze mnie to taki kawosz..lurowaty...Napali łam sie na ten Lancome BB,jak szczerbaty na suchary..W Avanti go chwalą,jako najlepszy wśród wybranych..
jak na rozpuszczalną-świetna jest